Smækker-lækker chokoladekage

Alle har én. Alle synes, at deres er den bedste. Og alle passer godt på guldklumpen. Jeg taler ikke om arvingen derhjemme, men om opskriften på chokoladekagen. Chokoladekagen.

Hjemme hos os er vi loyale overfor Saras chokoladekage fra bogen “Kager, der smager – og andre søde sager”. For hver gang vi har været Sara utro, er det en hovedrystende og skuffende oplevelse. For denne her chokoladekage er bare bedst. Den er svampet som Lagkagehusets muffin og muchy som Emmery’s brownie. Og stadigvæk helt sin egen. I selskab med en kugle vaniljeis får du en himmelsk dessert, der er en Michelin-stjerne værdig.

Jeg har lovet Arthurs mor at røbe opskriften – så den kommer her:

100 g smør
2 æg
3 dl sukker
1,5 dl hvedemel
4 spsk kakao
1,5 tsk vaniljesukker
1 knivspids salt

Smelt smørret og lad det køle.
Rør æg og sukker sammen i en skål.
Mel, kakao, vaniljesukker og salt røres sammen for sig selv og blandes i æggemassen sammen med smørret.
Hæld dejen i formen (smurt eller med bagepapir)
Bag kagen ved 150-175 grader i 30 minutter.

Kagen spises afkølet – eller endnu bedre: dagen efter. Man kan også hakke 100-150 g hasselnødder og strø dem over kagen, inden du putter den i ovnen.

Læs også om:

109 Responses to Smækker-lækker chokoladekage

  1. Mette 3. august 2011 at 17:58 #

    Sikke da en FANTASTISK kage…var bare et hit til grill festen:)
    Så tak for en dejlig opskrift, til samlingen.

    Vh Mette

    • Farmorfabrikken 4. august 2011 at 06:40 #

      Ih, hvor dejligt at høre :-) Og ja, det er bestemt en opskrift til den faste samling. Jeg kan virkelig også anbefale bogen “Kager der smager”. Jeg har aldrig bagt en kage fra bogen, som ikke var super lækker.

      Kh, Mette

      • Personlig bruger 28. marts 2016 at 19:38 #

        Eeeh.. Jeg ved at den kan vokser ikke øv er du sikker på den skulle ikke havde bagepulver fordi jeg serveret den kage til en fødselsdag og den var flad og tår og lidt våd den vokser set ikke #hate

  2. Malene Gram 9. februar 2012 at 11:16 #

    Glæder mig til at bage kagen idag, men hvor stor er portionen? :) skal kun bage til kæresten og mig selv.

    • Mette 9. februar 2012 at 12:04 #

      Uh, god fornøjelse :) Kæresten og jeg plejer at have nok til to dage – medmindre vi opfører os som syvhovedet larver og kværner det hele på en aften… Det sker en gang imellem ;-) Kh, M

  3. Anne 31. maj 2012 at 12:31 #

    jeg må godt nok være ærlig og indrømme at kagen var dårlig og tør..

    • Mette 31. maj 2012 at 15:34 #

      Æv, hvor træls :-( Det lyder mystisk? Måske har du brugt en for stor form? For selv når jeg har glemt kagen i ovnen og den har fået lige lovlig meget, så er den aldrig blevet tør…

    • Amalie 13. februar 2013 at 13:10 #

      Den dårligste tørkage ever!

  4. Lena 1. juni 2012 at 15:16 #

    hvor mange mand er kagen beregnet til?

    • Mette 3. juni 2012 at 09:10 #

      Fra 2 til 8 personer – alt efter hvor meget, man har lyst til chokolade ;-)

  5. Cathrine 8. juni 2012 at 19:24 #

    Det er altså en lækker kage! Men mere brownie en skærekage, så det kunne man måske godt reklamere lidt med… :-)
    Jeg sneg en halv teske bagepulver i også , hvilket fik den til at fremstå lidt luftigere end når man kører med ren æghævning. Bare en idé.

    • Mette 15. juni 2012 at 06:06 #

      God ide – det har jeg ikke prøvet. Så må jeg jo hellere snarest bage den igen :-)

  6. Christoffer og liv 10. juni 2012 at 13:33 #

    God men lidt for meget sukker :-)

    • Mette 15. juni 2012 at 06:05 #

      Hi, ja – det har du ret i. Men jeg indrømmer også gerne, at jeg er en sukkergris :-) Også elsker jeg at den smager så meget chokolade, selv om det kun er kakao man putter i. Mums!

  7. Pernille Poulsen 12. juni 2012 at 18:49 #

    Skal der slet ingen bagepulver eller noget i?

    • Mette 15. juni 2012 at 06:02 #

      Nej, ingenting af den slags hævemidler. Den minder også mest om en slags brownie, flad og klæg :-) Mums!

  8. Rasmus Bøsse 22. juni 2012 at 10:38 #

    altså, det er en fantastisk kage, jeg er også selv lidt af en sukkergris. Det er helt vidunderligt med alt det chokopade. kagen er vidunderlig, ELSKER den <3

  9. Nynne 26. juni 2012 at 16:53 #

    Jeg har lige bagt den….eller forsøgt, for den kunne slet ikke bages:( Den nærmest smeltede inde i ovnen. Og ja, havde husket det hele. Første gang en kage mislykkes for mig.

    • Mette 27. juni 2012 at 15:16 #

      Æv, det er jeg ked af at høre :-(

  10. Lena Lorenzen 29. juni 2012 at 12:14 #

    Uhm jeg har lige lavet jeres kage til arbejde. Dog kom jeg knap så meget sukker i, ekstra mel og en ½ dl stærk kaffe (lavede dobbelt portion) og den er så lækker og nem at lave. Den sku så godt nok ha en time i ovn ved 175 grader i en aluform på ca 30x19cm. Tak for dejlig opskrift, der helt sikkert blir testet herhjemme igen :)

    • Mette 15. juli 2012 at 10:56 #

      Øj, god ide med kaffen :-) Tak for det tip!

  11. Pernille 2. juli 2012 at 17:35 #

    Hvilken form bruger du?

    • Mette 15. juli 2012 at 11:00 #

      Hej Pernille. Jeg bruger en rugbrødsform, men har også eksperimenteret med andre former. Det er en ret taknemlig kage. Og da der ikke bagepulver i kagen, kan du så godt som regne ud, hvor tyk og stor den bliver, når du hælder den ud i en form :-) Derefter er det blot at vælge en form, der passer til, hvor tyk du ønsker, kagen skal være. Giver det mening?

  12. Fru K. 16. juli 2012 at 20:02 #

    Jeg har bagt kagen en aften hvor jeg virkelig havde lyst til noget lækkert og tænkte chokoladekage – kan bare lige melde tilbage og sige, at den altså varmt kan anbefales med en plade Premium 86% i og en klat vanilleis til – vi smovsede kæresten og mig. Portionen passede lige til en lille springform og det er jo passende hvis man lige synes man trænger til lidt lækkert en aften :o) Super lækker og blød chokoladekage som bestemt ikke er sidste gang jeg bager :o)

    • Mette 19. juli 2012 at 10:07 #

      MUMS! Det lyder som en vildt god ide med chokolade i… uh, det må vist prøves næste gang. Tak for tippet :-)

  13. Laura 18. juli 2012 at 13:36 #

    Vi prøvede at bage kagen, men det gik ikke så godt. Vi fulgte opskriften til punkt og prikke udover at vi hældte dejen i en flad kageform og ikke i en rugbrødsform. Vi lod kagen stå derinde i ovnen i næsten en time og alligevel ville den ikke bage færdig og den endte med at falde sammen! Den smager sådan set meget godt, men vi skulle servere den til en fest og til der passede den ikke… Mystisk.

    • Mette 19. juli 2012 at 10:08 #

      Æv, hvor ærgeligt :-(

  14. Mia 26. juli 2012 at 08:35 #

    Har netop bagt den med hakkede hasselnødder i, den smager himmelsk! Det er ikke sidste gang jeg bager den, tak for tippet! ;-)

    • Mette 27. juli 2012 at 15:19 #

      Mmmhhh… hasselnødderne er lækre knasende i kagen. Elsker den :-)

  15. signe 29. juli 2012 at 12:21 #

    Den er så lækker!!
    Kæmpe hit blandt både voksne og børn her!

    • Mette 30. juli 2012 at 08:55 #

      Det kan jeg godt forstå – og dejligt at høre :-)

  16. Rikke Andersen 14. august 2012 at 11:10 #

    Alt for lækker kage.. Rigtig fed og en skøn sukkerbombe, ja, hvis man er til det søde.. ;-)
    Jeg brugte det lille fif med lidt bagepulver i, super ide :-)
    Det er helt sikkert ikke sidste gang jeg har lavet den..
    plus at den er super nem :D
    Glæder mig til resten af familien skal smage den :-)

    • Mette 16. august 2012 at 18:16 #

      Jaaa, du har helt ret, Rikke – den er alt for lækker ;-) Jeg håber, at familie tog lige så godt imod den. Kh, Mette

  17. Claudia 17. august 2012 at 23:03 #

    Den ultimative prik over det berømte “i” på min kage var da jeg, da kage næsten var afkølet, smurte et godt lag Betty Crocker Icing – Chocolate Fudge ud over hele kagen. Det blev en himmelsk mundfuld vil jeg bare sige. (Det kan købes i b.a. SuperBest. lidt dyrt, men der er til flere gange)
    MUUUUMS!!!!!!!!

    • Claudia 17. august 2012 at 23:06 #

      … Vil lige sige at jeg også kom bagepulver i dejen. Den blev bagt i 30 minutter og havde den skønneste Brownie-konsistens :o)

      • Mette 18. august 2012 at 08:39 #

        Mums! Det lyder vildt lækkert – det må jeg snart ha’ prøvet!

    • Mette 18. august 2012 at 08:40 #

      ÅÅåååååårrrh manner, det lyder helt vildt LÆKKERT!! :-)

  18. Emilie og Elisabeth 20. august 2012 at 15:42 #

    SUPER lækker og svampet kage. Vi brugte farin istedet for hvid sukker og alligevel kom der et godt resultat ud af det. Kunne dog godt have brugt en anelse mere kakao, og en smule mindre sukker :-)

    • Mette 20. august 2012 at 21:22 #

      Ja, man bliver lidt af en sukkergris med den kage ;-)

  19. Anne Kold Schmidt 31. august 2012 at 16:56 #

    Super skuffet over kagen.. Den skulle have mindst en time i ovnen og der var ikke nok væske helt fra start af så måtte hælde lidt mælk i for at den overhovedet var til at flytte fra skålen over i formen..

    • Mette 31. august 2012 at 21:59 #

      Mystisk. Men jeg kan efterhånden forstå, at der er forskellige erfaringer med kagen. Måske kommer det meget an på ovn og bradepandens størrelse?

  20. Marttin 4. september 2012 at 16:04 #

    Jeg er vild med den opskrift, Jeg har prøvet mellem 10-20 forskellige opskrifter over en periode og denne er den bedste efter min smag. Min erfaring er at man skal checke op på den alt efter hvilken ovn og form man bruger. Lavede den til 50 mennesker i en stor bradepande 4x opskriften og den var ligeså god som den plejer. Men bagetiden kan variere en del derfor vil jeg anbefale at man stikker en ren tør pind eller lign. i den efter de 30 min. Men tusinde tak for en suveræn opskrift! underligt at alle dem jeg har prøvet her stort set de samme ingredienser , men denne her kan bare et eller andet :)

    Mvh
    Marttin

    • Mette 6. september 2012 at 19:50 #

      HVor er det fedt at høre Martin :-) Jeg tror heller ikke, at jeg nogensinde bliver træt af den. ELSKER DEN!

  21. Ida 18. oktober 2012 at 12:02 #

    Har bagt den med følgende tilføjelser: to mosede bananer, 125 g hakket mørk chokolade, 1,5 tsk bagepulver, en anelse mindre sukker. Det blev VIRKELIG godt! (ekstra kalorier: kokos + brunfarin + smør + lidt mælk kogt sammen og bagt i 5 min på kagen til sidst)

    • Mette 18. oktober 2012 at 13:13 #

      MUMS! Hvor lyder det godt! Tak for tippet :-)

  22. Joan 22. oktober 2012 at 10:00 #

    Kagen er bare super lækker. Jeg lavede opskriften +2 og den fik over en time og var ikk nok. Troede så at den sku være lidt våd inden i. Men det skal den ikk eller hvad. :-)

    • Mette 22. oktober 2012 at 15:35 #

      Hmmm… lidt ‘klæg’ skal den være. For det er som om, at når den har fået lidt hvile – evt. et par timer i køleskabet – så sætter den sig rigtig godt og bliver virkelig mums. Men den skal dog ikke være ‘ubagt’. Det er lige med at finde den rigtig balance :-) Jeg kan dog fortælle, at kagen ikke skal være så høj. Den skal kun være ca. 6-7 cm, tror jeg.

  23. emilie 29. oktober 2012 at 11:30 #

    I LOOOOOOOVE IT <3

  24. Charlotte 22. november 2012 at 15:40 #

    Jeg har lige bagt kagen, med nøder og efter 40 min i ovnen var den stadig ikk nok.- øv.
    Pisker du æg og sukker stift eller hvad har jeg gjort forkert

    • Mette 24. november 2012 at 18:35 #

      Mystisk?! Næh, pisker det ikke stift. Men jeg har godt hørt om andre, hvor kagen driller og jeg kan ikke helt greje hvorfor? Øv :-(

  25. anders 30. november 2012 at 20:46 #

    super god kage brugte chokolade. den ene var stadig flydene

  26. Lone 8. december 2012 at 10:55 #

    undrer mig over, at der ikke er bagepulver i

    • Mette 8. december 2012 at 13:11 #

      Hej Lone, kagen er flad som en brownie, derfor ingen bagepulver :-)

  27. Lisa 18. december 2012 at 12:52 #

    Det er absolut vores favorit hjemme! Bager den hver gang. Jeg plejer at bage den i en springform og om sommeren bliver den belagt med flødeskum rørt med vanilie og friske jordbær. En af gangene blev jeg spurgt om jeg havde købe denne jordbærkage hos Emmery’s :-)

    • Mette 18. december 2012 at 21:29 #

      Er du vimmer, det lyder LÆKKERT! Tak for tippet, Lisa :-)

  28. Regina Engelbrecht 18. december 2012 at 21:20 #

    Hvor mange personer er den til

    • Mette 18. december 2012 at 21:23 #

      Uh, godt spørgsmål – når kæresten og jeg er rigtig ‘grumme’, så kan vi næsten godt spise en kage alene. Men det er også heftigt. Og meget, meget syndigt ;-) Jeg vil skyde på 6-8-10 personer alt efter, hvor høj du bager den og hvor store stykker du skærer.

  29. Karen 14. januar 2013 at 11:25 #

    Jeg har lige bagt den med lidt mindre sukker. Så kom jeg en ½dl mere mel i, fordi jeg synes den var så mørk. Så lidt mælk og fløde og appelsinsaft for at kompensere. Lidt hakkede chokolade og nødder. Jeg bagte den 30 min ved 175 grader. Den er perfekt. Svampet. Slet ikke tør i kanten som kan ske.

    • Mette 14. januar 2013 at 12:01 #

      Mums, tak for tippet Karen. Det lyder virkelig også lækkert :)

  30. Maria 27. januar 2013 at 13:03 #

    Er en af dem hvor den heller ikke rigtigt ville lykkes helt…
    Alm fad på måske 20x30eller lign. Gav den 50 min på 170 vármluft og den er stadig lidt underlig, klæg skal den jo være, men mere sådan lidt usagt. Kanten smager godt men inden i er den godt nok våd.
    Synes den faldt totalt sammen for mig.
    Men rigtig god kakaosmag synes jeg. Må prøve med en anden form og længere tid og evt med jordbær cremen på:)

    • Mette 27. januar 2013 at 14:24 #

      Årh æv. Men det altså sjovt, så forskellige resultater folk får. Enten er den helt perfekt ellers bliver det rigtig klæg …

  31. Anita 30. januar 2013 at 20:04 #

    Hej jeg glæder mig til at lave denne kage til min veninde i morgen jeg har selv bogen men har dog ikke prøvet noget derfra endnu :D

    • Mette 30. januar 2013 at 20:13 #

      Bon appetit :)

  32. michael 14. februar 2013 at 22:02 #

    fik et godt resultat
    bagte den i en lille franskbrødsform og måtte derfor give den 10min mere
    da den var lidt tyk
    tilføjede 1tsk bagepulver

    god som brownie

  33. Ceciulie 11. marts 2013 at 13:54 #

    hej er det meningen af det er dejen er fast???

    • Ceciulie 11. marts 2013 at 14:04 #

      og skjal derheller ikke bagepulver i

      • Mette 11. marts 2013 at 18:16 #

        Jeps, dejen er ikke flyvdende, men ret ‘tung. Der skal ikke bagepulver i, da den mere har form som en flad brownie. Rigtig god bagelyst :)

  34. Chris 11. april 2013 at 17:37 #

    Hej. Glæder mig til at skulle prøve kagen i aften. Skal den bages med eller uden varmluft?

    Jeg tænker at lave en bradepande (da det er til arbejde i morgen), passer det nogenlunde med 2x opskrift, tror du?

    • Mette 11. april 2013 at 19:41 #

      Rigtig god fornøjelse – håber den bliver en succes :-) Bradepande og 2 x portion lyder fornuftigt. Du kan tjekke højden (den skal være lidt over, hvad en brownie er, synes jeg). Jeg plejer at bage den på oven- og undervarme.

  35. Mette 20. april 2013 at 20:12 #

    Rigtig lækker kage! Har bagt den for anden gang i dag, den fik lidt mere end en halv time (bruge stikkepinde til at vurdere om den var færdig) og den er helt perfekt. Puttede chokoladeknapper på den lige da den kom ud af ovnen, så den fik en chokoladeglasur. Er nemlig også fan af søde sager! Forstår ikke at folk har haft problemer med den, det må være formen eller ovnen. Jeg har selv brugt en rugbrødsform og pisket æg og sukker rigtig godt luftig, ved ikke om det har noget at sige. I hvert fald en fantastisk kage, hvis du spørger mig!

    • Mette 21. april 2013 at 08:42 #

      Ej hvor er det SKØNT at høre, Mette :-) Jeg er også kæmpe fan af denne her kage – den svigter mig aldrig, hvad angår succes ;-)

  36. Cecilie 25. april 2013 at 12:16 #

    Hej Mette

    Jeg faldt over din opskrift og gik i gang med en tredobbelt portion til fredagshygge for 25 mennesker på arbejde. Og jeg skal hilse at sige, at der ikke var et øje tørt! Rosen ville aldrig høre op – den smagte fantastisk. Helt brownie-agtigt!

    Det bliver helt sikkert ikke sidste gang, jeg bager den!

    :) Cecilie

    • Mette 25. april 2013 at 20:38 #

      Super fedt at høre, Cecilie :-)

  37. Susie 4. maj 2013 at 21:10 #

    Fuldstændig fantastisk kage. Let klistret/karamel agtig og god smag. Jeg puttede valnødder i min og den er bedre end brownies !!

    • Mette 5. maj 2013 at 22:14 #

      Ej, hvor skønt at høre :-) Jeg er helt enig! Så meget bedre end brownie!

  38. lynn 20. maj 2013 at 16:16 #

    Denne kage vil nok ikke blive lavet som chokoladekage her igen, men nok nærmere som brownie. Der er langt fra dej nok til at bruge den som almindelig chokoladekage. Desuden faldt den desværre sammen, i d3n smule den fik hævet..

  39. Mia 24. august 2013 at 16:14 #

    Nu har jeg prøvet to gange og det tog 1 time i ovnen hver gang. Efter at have læst alle kommentarerne igen tænker jeg: mon ikke det ligger i, hvordan man pisker æg og sukker sammen? Jeg piskede det meget luftigt (dvs. længe). Men det skulle jeg så nok ikke have gjort. Må gøre forsøget igen en anden gang med let piskning. Vender du eller rører du melblandingen i?

    • Mette 24. august 2013 at 18:57 #

      Hmm… det lyder faktisk meget sandsynligt? Jeg plejer nemlig kun lige at piske det sammen ganske kort. Og melblandingen rører jeg også i med håndpiskeren. Det her min ‘dovne kagebagning’, he he ;-) Det går hurtigt – for jo før kagen er færdig, jo bedre ;-) Jeg håber, at det lykkes og at kagen bliver god! For når den bliver god, så er den VIRKELIG god. Kh, M

  40. Lærke 9. september 2013 at 20:01 #

    Fantastisk kage ! Har bagt et par gange nu, og virkelig en favorit blandt min familie, virkelig dejlig :) Den har det dog med at tage sig lidt mystisk ud et par gange (hård i kanterne og i toppen og blød i midten) så smager den altiiid godt alligevel :)!!!

    • Mette 9. september 2013 at 20:25 #

      Hvor er det skønt at høre, Lærke. Jeg er også KÆMPE fan af den kage :) Især med is på siden – nommenom!

  41. Gitte Lynggaard 24. september 2013 at 20:34 #

    Jeg har kagen i ovnen nu. Tilføjede små skumfiduser som jeg lagde i bunden. Er spændt :D

    • Mette 24. september 2013 at 21:14 #

      Måms, det lyder lækkert – især det med skumfidusserne :)

      • Gitte Lynggaard 24. september 2013 at 21:34 #

        Den skulle ha’ 1 time på 200 grader (muligvis min ovn som ikke er så god) :)
        Men den er blevet super lækker!!. Vil dog anbefale at skumfiduserne lægges på lidt senere, da jeg tror de gjorde at den tog så lang tid om at blive færdig.

        • Mette 24. september 2013 at 21:57 #

          Tak for tippet :) Skumfiduserne skal helt klart afprøves :)

  42. Luise 6. oktober 2013 at 20:20 #

    Mhm, virkelig lækker chokolade kage :) dog skulle den have 50 min ved 175 grader i vores ovn :) men Mhm Mhm :D

  43. Andrea 28. december 2013 at 10:24 #

    Super lækker kage som jeg har bagt flere gange! :) da jeg ikke kan tåle mel har jeg erstattet hvedemelen ned mandelmel, dette gør kun kagen bedre :) så nu beder resten af familien også om at få den glutenfri variant :)

    • Mette 28. december 2013 at 10:33 #

      Måms, det lyder virkelig også lækkert – den må jeg vist prøve på et tidspunkt. Tak for tippet :)

  44. Line 3. januar 2014 at 13:59 #

    Den er bare super!

    Tilføjede 1 plade mørk chokolade & 1 tes Bagepulver

    Brugte en springform og så fik den til min datters store glæde chokolade glasur

    Tror også den er god med chokolade frosting

  45. Henrik 13. januar 2014 at 21:36 #

    Tænkte jeg ville prøve denne kage.

    Nu har den bagt i ovnen i 30 min ved 160 grader (varmluft) og da jeg tog den ud var der kun kommet skal på kagen og den var stadig helt flydende indeni….

    Har fulgt opskriften til punkt og prikke! Og jeg bager en hel del normalt.

    Hvad kan fejlen være?

    • Mette 14. januar 2014 at 16:50 #

      Hmmmm … mystisk? Mon du skal bruge en større form, så kagen ikke bliver så høj? Derudover plejer jeg at bage kagen på 175 i almindelig ovn. Jeg ved ikke, om det kan gøre en forskel?

  46. Signe 29. januar 2014 at 15:44 #

    FANTASTISK

    • Mette 29. januar 2014 at 16:28 #

      :-)

  47. Helle 23. marts 2014 at 17:39 #

    Kan kagen evt bruges som bund? Jeg søger nemlig en opskrift, hvor jeg kan komme passionsfrugtmousse ovenpå.

    • Mette 23. marts 2014 at 20:11 #

      Åh, det har jeg desværre aldrig prøvet, så det skal jeg ikke kunne sige … Men mon ikke? Jeg tænker, at en frisk passionsfrugtmousse vil klæde den frygteligt godt ;-)

  48. Mette 4. april 2014 at 21:07 #

    Fantastisk kage.. Den fik 30 min ved 175 grader på miderste rille.
    Tilsatte et ekstra æg, da jeg synes den lige manglede lidt væde :)
    Derefter fik den chokolade glasur.. :)
    Ikke sidste gang jeg bager den! :)

  49. Cecilie 21. april 2014 at 15:23 #

    Fantastisk kage! Serverede den for mine forældre og de synes også den var vildt god:) Den smager rigtig godt med vanilje is og jordbær:)

  50. Mikkel hemmeshøj 26. april 2014 at 06:57 #

    Jeg har jævnligt lavetkagen over de sidste ca 3 år, og har aldrig oplevet at den IKKE bragte stor lykke… jeg givrr den i reglen et skud stærk kaffe og så har jeg lavet den i fforskellige versioner. .. de bedste har været med hhv. Kandiseret appelsinskal og orangesirup, amarena kirsebær (min egen favorit) eller med ristede mandelsplitter. .. alt i alt en fabelagtig kage :-)

  51. Jacob 10. juli 2014 at 00:43 #

    Det er en skøn gang chokoladekage du har har luftet opskriften på – GUF – jeg vli gerne dele en opskrift med dig – Det er min ynglings (næst efter den kage du her har givet mig opskriften på)

    http://xorac.dk/start/brownies-skal-knase/

  52. Louise 13. juli 2014 at 15:36 #

    Har nu rørt dejen sammen og kommet den i ovnen. Er ret spændt om det lykkes for mig. Vi er nogle chokoladesvin så spist skal den nok blive.

  53. Rikke 13. juli 2014 at 15:49 #

    Bager den lige endnu engang. Den er bare SÅ god :-) tak for opskriften!

  54. Marianne 9. september 2014 at 23:53 #

    Det ER den bedste chokoladekage-opskrift, jeg har prøvet nogensinde!
    Jeg piskede æg og sukker luftigt, for det plejer man jo at skulle og jeg tilføjede en strøgen tsk bagepulver, da jeg troede det var en fejl at det var udeladt. Jeg bagte i en sandkageform, på 160 gr. Efter.30 min var den meget flydende, så jeg endte med at give den 2×10 min ekstra før den ikke klistrede til en spids kniv.
    Ivrigt tilsatte jeg en halv tsk kanel, havde læst det i en anden opskrift på chokokage, det bliv fint med kanel i, jeg havde ikke vanillesukker i huset :-) jeg stak brækket skriver pålægschokolade i oppefra og rykkede dem i bund. De var blevet grå i skuffen og fik nu en ny chancen.
    Konsistensen var efter 50 min: knasende og karamelagtigt udenpå og blød, men ikke rå indeni. Virkelig lækker. Jeg tror hemmeligheden ligger i den lave temperatur, at den nærmest smelter og ikke bages så hårdt som alm opskrifter, hvor der står 200 gr.
    Forresten til alle jer med varmluft…det er KUN til brød og sprøde kartofler at man skal tænde for varmluften. Det er helt forkert til kager, det tørrer dem ud. ( har det fra Heiberg, dessertkokken)

  55. Lene 29. januar 2015 at 09:45 #

    Har igen bagt den bedste chokoladekage i hele verden. Har ikke bagt andre siden jeg ‘faldt’ over denne opskrift. Nem og lykkes bare hver gang :-).

  56. Anja 8. maj 2015 at 14:42 #

    Skal æg+sukker piskes eller bare (som der står) røres? Tak :-)

  57. Hanne 19. september 2015 at 23:09 #

    Tusinde tak for en skøn opskrift. Super lækker kage. Brownie vil jeg kalde den for. Jeg har i mange år ledt efter netop denne lidt klæge og seje, men absolut fantastisk lækkersag. Jeg tilsatte hakkede valnødder og hakket mørk chokolade, mums .. Den fik ca. 35 min. i min ovn og den er bare perfekt <3

  58. Maria 23. oktober 2015 at 19:33 #

    Kom hjem fredag fra job, og to skolepiger stod glade i køkkenet og igang med din kage. Nu skal den nydes.
    Pigerne har prøvesmage den og siger den er fantastisk ???

  59. Louise Kristensen 7. juni 2016 at 16:14 #

    Det er den bedste chokoladekage jeg nogensinde har smagt og bagt. Jeg bager den hver gang jeg vil lave en kage som jeg ved lykkedes. Helt perfekt! Tusinde tak for opskriften, den passer til enhver lejlighed.

  60. Susie 27. juni 2016 at 19:32 #

    Jeg har bagt “din” kage mange gange nu. Er også ret vild med den og putter som regel lidt appelsin i også. Nå men nu er jeg flyttet og ovnen i min nye lejlighed har sit eget liv, så er godt nok spændt på om den lykkes denne gang :-)

    PS har brugt 11 forsøg på at gætte den der catcha kode nu.

  61. Bettina 20. september 2016 at 15:20 #

    I altså – nu har jeg ledt efter en god chokoladekage her på nettet den sidste halve time, – og det helt uden grund. Jeg har jo verdens bedste kage-bage-bog derhjemme, – og Saras er jo den bedste chokoladekage :-)

Skriv et svar



WP Like Button Plugin by Free WordPress Templates