Gode råd efterlyses

Jeg har ikke rørt en hæklenål – eller et par strikkepinde, for den sags skyld –  siden tirsdag, hvor massagemanden beordrede at skulderen fik et par dages ro. Som nævnt har min symaskine, den ældre dame Carmen, været utrolig handy i den situation. Alligevel kan jeg godt mærke, at de første abstinenser er begyndt at melde sig. For hvordan opholder man sig i en sofa uden hverken at hækle eller at strikke?! Alle gode råd tages imod med kyshånd…

Jeg opholder mig derfor en del mere i mit ’krea-rum’ (min kæreste har sit kontor, jeg har mit ’krea-rum’ – det er den vildeste luksus og ideelle måde helt at undgå filosofiske diskussioner om, hvad ’rod’ er – og ikke er). Herinde har jeg kastet mig over et nyt projekt: Et babytæppe syet af 80 stykker kvadratisk stof. Planen er, at kvadraterne skal være forsiden, et stort stykke fleece skal være bagsiden og at der skal være pladevat imellem de to. Men hvordan løser man det bedst? Altså, så de tre forskellige lag ikke løser sig fra hinanden? Og hvordan syr man det sammen således at det hele ikke skrider og bliver skævere end tårnet i Pisa?

Hjælp, anyone?

Læs også om:

7 Responses to Gode råd efterlyses

 1. Pia 29. januar 2011 at 21:52 #

  Sy de 2 yderste lag sammen som et dynebetræk og læg derefter pladevattet ind og sy en stikning hele vejen rundt i kanten eller ca. 1 cm inde.
  Er der billeder/mønstre på kvadraterne, kan du evt. lave stikninger oveni kanterne (dette gøres i hånden, så der kun stikkes gennem oversiden og pladevattet), dette vil da fremhæve motiverne. Håber det giver mening…
  Kom evt. op og se et tæppe min mor har kreeret til nyeste skud på familiestammen ;-).

 2. Farmorfabrikken 29. januar 2011 at 22:26 #

  Tak! Det vil jeg mægtig gerne… :-)

 3. Janni 30. januar 2011 at 09:33 #

  Du kan også bruge stof-lim… Jeg har lavet et ret stort tæppe med samme udgangspunkt, og der sagde opskriften, at man skulle bruge stof-lim – meget effektivt :) – og så blev der quiltet på kryds og tværs bagefter. Det hele lavet på maskine :)

  • Farmorfabrikken 30. januar 2011 at 10:34 #

   Genialt, tak søde Janni! Jeg har nemlig svedt temmelig meget over tanken om 1 milliard nåle… ;-)

 4. Karin Søgaard 2. november 2012 at 03:19 #

  Hvis man har fået lavet en forside med firkanter eller andre figurer, så fortjener det også at bliver quiltet! FØR man syr kanten på, stikkes der i sømmene (eller f.eks kryds fra hjørne til hjørne) i hver firkant, og det bliver langt pænest i hånden. Det skal være så små sting man kan lave (kommer med lidt øvelse) , og man starter fra midten af tæppet og ud mod siderne. Bagstykket skal helst være nogle cm stører end quiltes forside, som først klippes til når man er færdig med at quilte. Så sys kanten på. Det er ikke nødvendiGvis et skråbånd, men kan være en bredere bort som også kan quiltes i et mønster eller bare linier af quiltesting, som så til sidst fæstnet på tæppets bagside. Og så har man et QUILT. jeg har lavet mange store og mindre tæpper, og husk : It aint a QUILT until it’s quiltet.

  Rigtig god fornøjelse
  Karint

  • Mette 3. november 2012 at 08:22 #

   Hej Karin

   TUSIND, TUSIND TAK for tippet – det vil jeg straks skrive mig bag øret til næste gang, jeg skal lave et tæppe :-)
   Det lyder som om at du er lidt af en quilt-kender :-) Sejt!

   Kh, Mette

 5. Karin Søgaard 2. november 2012 at 04:39 #

  PS Glemte at nævne at lapperne, efter de er syet sammen, skal sømmerummet presses til den SAMME side. Det gør at de ikke så let går fra hinanden, specielt hvis der quiltes i kanten af lapperne, og sømmen kommer ikke til at gabe. Deler meget gerne mere teknik fra mine 40 år som quilter. Karin

Skriv et svarWP Like Button Plugin by Free WordPress Templates