Strikket babyvest

Babyvest, opskrift babyvest, strik babyvest, DIY, strikke

Når du er gået kold i at strikke varme halstørklæder i lange baner og har modet på at kaste dig over et nyt projekt, så er en lille, lækker og lun babyvest helt ideel. Min mor har i hvert fald givet mig denne her opskrift,  som er ret overskuelig og kræver (næsten) kun, at du har styr på ribstrik.

Babyveste er i øvrigt et hit – hvilket måske også forklarer, hvorfor den opskrift jeg arvede nærmest var slidt tynd… Jeg tror, at min søster og jeg har haft rigtig mange af versioner af denne vest, da vi var små :-)

Nedenstående opskrift er til en baby på ca. 3, 6 og 12 måneder.
(OBS! Vesten på billedet er strikket til en baby på 6 måneder).

Materialer:

2 garnnøgler, fx Tendens eller Blend Bamboo fra Hjertegarn
Jumperpinde, str. 3-3½
Maskeholder

————————————————————————————————-

Opskrift:
Str.: 3 (6) 12 mdr.

Vesten strikkes i et stykke og bliver syet sammen i siderne til sidst. Opskriften begynder med den nederste del af forstykket: Slå 46 (54) 62 masker op og strik 11 pinde rib ved at strikke 1 ret, 1 vrang.

Forsæt således: 6 m ret, * 2 ret, 2 vrang *, gentag fra * til * i alt 8 (10) 12 gange, strik derefter 2 + 6 ret. Dvs. at de yderste 6 m i hver side hele tiden strikkes i retstrikning og de midterste 34 (42) 50 m i rib (2 ret, 2 vrang). Se nedenstående fotos:

Når arbejdet måler 16 (18) 20 cm på retsiden, skal du sætte de første 20 (24) 28 m på en maskeholder. Her har jeg fundet ud af, at det gør man faktisk nemmest ved først at strikke retpinden (efter samme mønster som ovenstående). Når du så er på vrangpinden, sætter du de 20 (24) 28 m, der er på venstre side af pinden, på en maskeholder. Dvs. at du nu har nu 26 (30) 34 ’tilgængelige’ m + 20 (24) 28 ’låste’ m på maskeholderen. På nedenstående fotos er de første 7 masker sat på maskeholderen:

Så strikker du vrangpinden og stopper, når du kommer hen til maskeholderen. Vend. Nu er du igen på retsiden, men har altså halvdelen af arbejdet på højre side ’låst’ fast på en maskeholder. Se nedenstående foto:

Nu skal du i gang med at strikke den venstre halvdel af det øverste forstykke ved at strikke således: 6 m retstrik, 14 (18) 22 m rib, 6 m retstrik. Strik i alt 10 pinde lige op i denne inddeling. Så ser arbejdet således ud – se nedenstående fotos:

Når du har strikket de 10 pinde og igen er på retsiden, skal du strikke det første knaphul. Et knaphul strikkes ved at slå tråden om pinden to gange; så når du strikker tilbage henover netop det sted, er der ekstra tråd, der skaber et hul (det lyder mere kompliceret end det er).

Fremgangsmåden er således: Strik 3 retmasker; slå tråden om højre strikkepind to gange (dvs. strikkepinden føres over tråden 2 gange); 2 m strikkes ret sammen; 1 ret. Derefter strikker du efter samme mønster som før. (Der er altså ikke noget hul at se endnu. Hullet kommer først til syne, når du strikker tilbage henover det stykke på vrangpinden). Når du så kommer til det sted, hvor tråden er slået om, strikker du den første maske og hiver resten af den ekstra tråd af pinden. Strik de sidste 3 retmasker. Derved får du et hul i arbejdet – se nedenstående foto:

På Garnstudios hjemmeside kan du se en video om, hvordan man laver et knaphul. Her er princippet med at slå om det samme – men rækkefølgen af, hvor man laver retmasker og retmasker der strikkes sammen modsat. Tryk her.

Nu har du strikket det første knaphul. Derefter strikker du igen 10 pinde efter ovenstående mønster (6 m retstrik, 18 m rib, 6 m retstrik); laver et nyt knaphul; strikker 10 pinde igen; laver et nyt knaphul. Nu har du i alt tre knaphuller og skal i gang med at lave kraven (kort sagt: hullet til halsen).

Fremgangsmåden er således: Strik 14 (16) 18 m retstrikning, 6 (8) 10 m rib, 6 m retstrikning. Strik 4 pinde på denne måde (husk at strikke ovenstående modsat, når du er på vrangsiden).

Nu skal du lukke 12 (14) 16 m af, så du laver hullet til halsen. Strik  derefter 8 pinde lige op i samme inddeling som før.

Nu skal du igang med den anden (højre) halvdel af det øverste forstykke: Tag maskerne fra maskeholderen over på pinden (før pinden ind fra højre) og saml 6 m op i venstre side under knaphulskanten. Sæt derefter maskeholderen på den første (venstre) halvdel.

Tag en ny garnnøgle og strik højre halvdel på samme måde som venstre, men modsat og uden knaphuller.

Nu skal de to dele samles igen på én pind: Slå 18 (22) 26 nye m op i midten. Hvis du ikke har prøvet at lave kæde-opslåning før, vil jeg anbefale at se denne video på Garnstudio – klik her. Det er nr. 2 eksempel i videoen og dit arbejde skulle gerne komme til at se sådan her ud:

Derefter sætter du maskerne fra maskeholderne over på en pind, således at du kan strikke videre fra de 18 (22) 26 nye masker og henover det stykke, som har siddet på maskeholderen lige før (strik i samme rib-mønster). Den tråd, som du ikke bruger, lukker du af og hæfter tråden til sidst.

Nu skal du strikke 4 pinde således: 6 m retstrikning, 6 (8) 10 m rib, 22 (26) 30 m retstrikning, 6 (8) 10 m rib, 6 m retstrikning.

Nu strikkes bagstykket på samme måde som forstykket før du lavede slidsen til knaphulskanten. Husk 11 p rib (1 ret, 1 vrang) til sidst. Luk af. Sy siderne sammen, men lad 10 (11) 11 cm stå åben foroven til ærmegab. Sy knapper i.

Ps. Thea med den skønne krea-blog “Vaskavulla” har lavet en opskrift på en vest til de lidt større børn (1-3 år). Du kan finde opskriften HER.

 

Læs også om:

219 Responses to Strikket babyvest

 1. Anne 13. april 2011 at 20:31 #

  TAAAAAAKKKK for det tip. Det er jo ikke at vide!!!! Super.. Ihh altså, totalt optur over det nu :)

  Kh Anne

  • Farmorfabrikken 14. april 2011 at 06:53 #

   Det var så lidt. Jeg havde selv MEGA optur, da jeg fik det at vide :-) Kh, M

  • jannie 17. januar 2012 at 17:29 #

   hvor mange gram går der på en 12 mdr.s trøje?

   • Mette 17. januar 2012 at 18:39 #

    Det står der desværre ikke den opskrift, som jeg har arvet af min mor. Men der står, at man skal bruge 3 nøgler. Er det en hjælp?

    • Ruth 27. oktober 2013 at 16:31 #

     Mine børn havde denne vest strikket i lanolingarn (uldgarn).
     De brugte den som undertrøje helt op til 4-5 års alderen.
     var altid tørre og varme på kroppen.

     • Mette 27. oktober 2013 at 18:09 #

      Dejligt at høre – det en god opskrift :)

     • Marie 24. april 2014 at 03:19 #

      Det gjorde min søn også

 2. Rikke 14. april 2011 at 07:47 #

  Kan man bestille sådan et sæt til 2. sal? såååå fint!!

  :-)

  • Farmorfabrikken 14. april 2011 at 07:52 #

   Ej altså, Riks – nu stjal du min overraskelse! Den lille lilla vest, som jeg er ved at strikke, er nemlig til DIG :-) Så nu må du altså ikke spørge til flere ting… He he

   • stefanie 30. september 2015 at 23:46 #

    Hej Mette

    Jeg er nu gået igang med den fine vest :)

    Jeg læser da, at der vist er en del fejl/mangler i opskriften/billederne. Mit spørgsmål går da på:

    – Er disse fejl rettet, således at jeg kan fortsætte – eller skal jeg selv regne det ud?

    mvh. Stefanie

 3. Annesofie 24. maj 2011 at 07:11 #

  åh den må jeg prøve, er godt nok ikke så stærk til det – men tak for en rigtig god forklaring!!

  • Farmorfabrikken 24. maj 2011 at 08:32 #

   Kære Annesofie.

   Rigtig meget pøj pøj med projektet :) Vesten her var noget af det første, som jeg selv lærte at strikke (da jeg gik kold i at strikke ligeud). Efterfølgende har jeg lavet et par stykker. For da jeg først ‘knækkede’ koden, var den rigtig god – nem at gå til, men samtidig med lidt flere udfordringer end bare at strikke lige ud af landevejen…

   Du må endelige sige til, hvis du har brug for hjælp. Jeg hepper på dig :-)

 4. Jette Lund 12. september 2011 at 11:24 #

  Hejsa
  Lurer lidt på den opskrift med babyvesten. Jeg kan bare ikke lige finde ud af at finde en fotoillustreret opskrift….? Den ser nemlig rigtig flot ud og uden alt for mange sammensyninger. Jeg er nemlig nybegynder….
  Mvh. Jette

  • Farmorfabrikken 12. september 2011 at 18:00 #

   Kære Jette.

   Det lyder mystisk? Har du trykket på understregningen, hvor der står “Continue reading” – så burde resten af indlægget samt fotoillustrationerne ‘folde’ sig ud. Ellers prøv at tryk på billedet af babyvesten ude i højre side, så burde hele indlægget vise sig?

   Og ja, jeg synes, at babyvesten er et godt begynderprojekt. Det kan dog være, at du lige skal have lidt hjælp omkring halsudskæringen og knapperne. Pøj pøj med projektet :-)

   Kh, Mette

 5. Maja 20. september 2011 at 14:16 #

  Fantastisk at du deler så grundig en strikkevejledning. Det var lige præcis den vest jeg gerne ville strikke til min lille pige, men ikke anede hvordan jeg skulle gøre det. Nu er jeg helt klar på det og vil straks gå ind og købe garn. Tusind tak :) Mvh Maja

  • Farmorfabrikken 20. september 2011 at 14:24 #

   Det er jeg rigtig glad for at høre :-) Pøj pøj med projektet. Kh, Mette

 6. malene 3. oktober 2011 at 19:20 #

  hejsa ….

  ja se den ser jo noget nemmere ud end den jeg har en opskrift på ;-)
  Det er ikke altid nemt at være nybegynder :-(
  Men er der mulighed for at du har opskriften i en 3-4 år ??? eller et fif til hvordan man tæller masker op når man gerne vil lave “opskriften ” størrer ?

  mange hilsner fra malene

  • Farmorfabrikken 3. oktober 2011 at 19:43 #

   Hej Malene

   Æv, desværre nej. Den opskrift jeg har er kun til 3 – 6 – 12 mdr. Og jeg tør ikke skyde på, hvordan man tæller op, hvis man skal forstørre opskriften :-/
   Men sig endelig til, hvis du falder over en god opskrift :-)

   Kh, Mette

 7. malene 3. oktober 2011 at 19:47 #

  øv det var ærgeligt … – prøver lige spørge hende jeg har fået opskriften af … måske ved hun det …

 8. Lotte Bülow 7. oktober 2011 at 15:57 #

  Hej Mette.

  Du skriver, at du har opskriften i str. 3-6-12 måneder. Jeg kan se at ovennævnte er i str. 6 mdr. men hvordan gør man for at få den op i 12 mdr?

  Mvh Lotte

  • Mette / Farmorfabrikken 8. oktober 2011 at 06:47 #

   Hej Lotte

   Jeg opdaterer lige opskriften hurtigst muligt, så man både kan lave den til 3-6-12 mdr :)

   Kh, Mette

   • Lotte Bülow 12. oktober 2011 at 18:53 #

    Hej Mette.

    Tusind mange gange tak! Du er en stjerne!
    Jeg er super glad for din hjælp. Nu er der jo ingen undskyldninger for ikke at kaste sig ud i det :-)

    Kh Lotte

    • Mette / Farmorfabrikken 13. oktober 2011 at 07:05 #

     Det var så lidt – det er jo kun dejligt at flere kan få glæde af opskriften. Og pøj pøj med projektet. Meld endelig gerne tilbage, hvordan det gik :-)

     Kh, Mette

 9. Christina Lindeskov 28. oktober 2011 at 19:15 #

  Hej! Sikke en fin vest:) Jeg vil forsøge at begi’ mig ud i at strikke den til min datter – men hvor mange masker skal jeg slå op til str. 12 mdr? Der står 12 ovenfor – det må være en slåfejl?
  Skal det være 62?
  Mange hilsener Christina

  • Mette / Farmorfabrikken 30. oktober 2011 at 19:34 #

   Hej Christina

   Tuuuusind tak for din mail – godt set! Og du har selvfølgelig fuldstændig ret. Der skal naturligvis stå 62 :-) Det var mine pølsefingre, der tastede liiiiige lidt forkert. Er rigtig glad for at det blev rettet.

   Pøj pøj med projektet til din datter. Jeg håber, at vesten bliver rigtig fin. Det er i hvert fald en god opskrift, som jeg har haft stor glæde af.

   Go’ søndag aften :-) Kh, Mette

 10. karenkaren 1. november 2011 at 18:07 #

  Sikke en fin vest :)) Den skal også prøves her i huset!

  Men hold da op, hvor er jeg glad for tippet omkring ret/vrang. Jeg har kæmpet med at hitte rede på det, og hver gang har jeg nærmest opgivet at finde ud af det. Så tusind tak for det :)

  -karenbykaren

  • Mette / Farmorfabrikken 1. november 2011 at 22:38 #

   JAA, der gik virkelig også et stort lys op for mig, da jeg lærte det. Siden har jeg også anskaffet mig en tæller, så nu er der fuldstændig styr på tælleriet og ret- og vrang-siderne :-)

 11. Anne 3. november 2011 at 12:08 #

  Hej Mette
  Er det nok med 2 nøgler til en str. 1 år? Og er størrelsen meget alderssvarende? Skal nemlig strikke til min kusines pige, som er lidt lang i det;)
  Kh Anne

  • Mette / Farmorfabrikken 3. november 2011 at 19:31 #

   Hej Anne

   Nåh, hvor fint – sikke en fantastisk gave :-)

   Jeg har desværre kun selv prøvet at strikke vesten til str. 6 mdr. Men den passede rigtig fint :-) Jeg har netop tjekket opskriften, og dér står, at man skal bruge 3 nøgler af Hjertegarns “Tendens”. Måske det kan hjælpe dig lidt på vej i strikkefasthed og størrelse?

   Glæder mig til at se resultatet. Du laver jo de skøøønneste ting!

   Kh, Mette

 12. Merete Agger 8. december 2011 at 20:15 #

  Iiih nej… Tror det er gået galt for mig.. Suk at være nybegynder! :-)

  “Forsæt således: 6 m ret, * 2 ret, 2 vrang *, gentag fra * til * i alt 8 (10) 12 gange, strik derefter 2 + 6 ret. Dvs. at de yderste 6 m i hver side hele tiden strikkes i retstrikning og de midterste 34 (42) 50 m i rib (2 ret, 2 vrang).”

  Når jeg har gjort det på 1 pind og skal starte med det samme på pind 2 skal jeg så følge det samme igen eller gøre det omvendt (6 m ret, *2 vrang, 2 ret*) – altså så man strikker ret over ret og vrang over vrang?

  Håber mit spørgsmål giver mening – det jeg har i hænderne ser i hvert fald forkert ud …

  • Mette / Farmorfabrikken 9. december 2011 at 22:02 #

   Hmmm… jeg tror, at du selv har fundet fejlen. Når man strikker rib, skal man gøre det modsatte på anden pind end man gjorde på første. Så ja – når du har strikke 6 m ret, 2 ret, 2 vrang – så skal du på den næste pind strikke 6 m ret, 2 vrang, 2 ret. Dvs. i de yderste 6 masker skal du bare hele tiden strikke ret, men i midten – hvor du strikker rib – skal du gøre det modsatte af den maske, som du lavede på den forrige pind. Prøv evt. at slå “rib-strik” op og øv dig med lidt andet garn. Så får du hurtigt fornemmelsen af, hvordan rib strikkes og hvordan det ser ud :-)

   Jeg håber, at det var svar på dit spørgsmål? Hæng i… jeg er sikker på, at det nok skal lykkedes :-)

   Kh, Mette

 13. sonja 7. januar 2012 at 15:51 #

  Hej,

  Jeg er nybegynder og fik anbefalet at starte med babyvesten af en kollega.
  Det er meget fint illusteret, men jeg er kommet så langt, at jeg skal til at dele 20 m til siden efter at have ribstrikket 2r og 2v.
  Det skal gøres når arbejdet måler 16 (18) 20 cm på retsiden

  Spørgsmålet er, måler jeg fra vestens kant incl de 11 pinde rib eller måler jeg det reelle arbejde kun med ribstrikket 2r/2v?

  • Mette / Farmorfabrikken 9. januar 2012 at 21:21 #

   Hej :-)

   Hvor er det fedt at høre, at du springer ud i det og giver dig i kast med at strikke babyvesten.
   Du har helt ret med det første du skriver: Du skal måle hele vesten, dvs. fra kanten inkl. de 11 pinde rib, så du får den fulde længde.
   Rigtig god fornøjelse – jeg håber, at den bliver rigtig fin og du får en god strikke-oplevelse.

   Kh, Mette

 14. sonja 10. januar 2012 at 22:30 #

  Hej igen,

  Det var rigtig fint med linket til at lave knaphuller.
  Mine tre ser ihvertfald rigtige ud :-)

  Nu er jeg nået så langt, at jeg har lukket de 12 (14) 16 m af til hullet i halsen.
  Så skal jeg strikke 8 pinde lige op i samme inddeling som før.

  Spørgsmålet er, om pinden hvor jeg har lukket de x masker af tæller med som første pind, for jeg har jo strikket pinden ud?
  Eller er det vrangpinden som skal tælles som førstepind?

  Det er måske sådan i enhver opskrift, at alting skal tælles/startes fra retpinden?

  • Mette 17. januar 2012 at 18:56 #

   Hej Sonja – soooorry, din besked forputtede sig i mailboxen. Har du fundet ud af det nu? Ellers må du sige til :)

 15. Helle Kidde Smedegaard 24. januar 2012 at 11:18 #

  Hej Mette
  Tak for en fin opskrift – super til en absolut nybegynder :)
  Jeg er kommet til: “Tag en ny garnnøgle og strik højre halvdel på samme måde som venstre, men modsat og uden knaphuller”…
  Hvordan starter jeg med en ny garnnøgle???
  Mvh Helle

 16. Helle 25. januar 2012 at 10:00 #

  Tak skal du have – det var lige det der skulle til :). Skønt med video og gode beskrivelser, for en nybegynder som mig.

  • Mette 25. januar 2012 at 11:23 #

   Det var så lidt :) Pøj pøj med projektet. Kh, M

 17. Anja Rosalia 10. februar 2012 at 12:31 #

  er det mon muligt at strikke denne super fede vest i str. 3-5 år???? har nemlig en lille basse som vil være skøn i sådanne en sag!

  • Mette 10. februar 2012 at 13:55 #

   Jo, mon ikke :-) Min opskrift går desværre ikke så langt op, men måske du bare kunne lægge nogle masker lidt til i bredden?

   Kh, M

 18. Annette 12. februar 2012 at 10:28 #

  Tak for opskrift – jeg har lige lagt billeder ind på min blog af de veste jeg har lavet efter din vejledning.
  Tak fordi du gad lave det så udførligt, at os novicer kan følge med :-)

  • Mette 12. februar 2012 at 11:18 #

   Tusind tak for din besked! Det betyder meget for mig, at andre kan få glæde af gode opskrifter. For jeg var selv noget frustreret, da jeg var strikke-newbie og syntes at opskrifterne var skrevet på kinesisk! Vil straks besøge din blog og se dine veste. Go’ søndag. Kh, Mette

 19. Mette 15. februar 2012 at 11:03 #

  Hej
  Tak fordi at du ligger sådan en dejlig opskrift til fri afbenyttelse. Fandt den dog lidt for sent. For min datter er nu 18 mdr. Kan man plusse opskriften op??
  Hilsen Mette

  • Mette 16. februar 2012 at 08:55 #

   Hej Mette

   Ja, vil jeg bestemt tro, at man kan. Hvis du blot lægger lidt til i siderne og tilfører lidt længde og et ekstra knaphul :-) Pøj pøj med projektet.

   Kh, Mette

 20. Annesofie 21. februar 2012 at 17:29 #

  Nu har jeg strikket to styks.. er helt huk på den og de er bare SÅ lækre…..! Jeg elsker dem…

 21. Sofie 1. marts 2012 at 21:03 #

  Tak for en virkelig god og udførlig opskrift, der gør det muligt for os nybegynder at strikke, selvom vi ikke har en “virkelig” farmor der kan hjælpe. Jeg har strikket en til min søn, men tror da han skal have en mere (-:
  Se billeder af den på min blog sofieskreablog.blogspot.com
  Mvh. Sofie

  • Isabella 1. marts 2012 at 21:38 #

   Aj, hvor er den blevet fin – det er drengen i øvrigt også ;-)

  • Mette 2. marts 2012 at 08:09 #

   Det da kun så lidt :-) Jeg savnede selv et sted at finde hjælp, da jeg strikkede vesten første gang. Så det føles så dejligt nu at kunne være den, der hjælper andre. Og hvor er din vest dog bare blevet fin, og han er super kær den lille fyr.

   Go’ weekend. Kh, Mette

 22. Vibe 19. marts 2012 at 16:38 #

  Hej, tusinde tak for opskriften. Det var mit første projekt og jeg er så glad for den at jeg straks begynder på den næste.
  Dog: mange spørger om man kan lave den til str. 1 år og det fik jeg vist gjort – jeg fulgte opskriften til 6 mdr., brugte noget tykkere garn samt str. 6mm i pinde og vola! Nu er vesten alt alt for stor, men passer sikkert en 1 årig. Kan i mon bruge vægten til noget? Den vejer 295 gr.

  • Mette 19. marts 2012 at 18:00 #

   Ah, det var da smart ;-) Tak for tippet!

   Kh, Mette

  • Monalogen 31. marts 2012 at 17:09 #

   Jeg har gjort det samme, fordi jeg havde fået fat i noget lækkert garn, der kun kunne blive til en babyvest. ;-) Men det er tykkere og jeg strikker med 6 mm pinde. Altså efter opskriften til 6 mdr.
   Mit problem er nu, at jeg ikke ved, hvornår jeg skal sætte maskeholder på. Efter 20 cm som ved opskriften til 12 mdr.? Eller?

   Ellers; Mette, kan du hjælpe med at måle bunden af vesten, altså ved begyndelsen, for så kan jeg måske støve noget matematik af og regne det ud på den måde.

   • Mette 1. april 2012 at 18:05 #

    Hej Mona

    Godt spørgsmål ;-) Jeg har desværre ikke vesten liggende, da jeg har givet dem væk, som jeg har strikket :-( Men jeg håber, at du finder en løsning på problemet. Måske har du en anden trøje, du kan måle efter?

    Kh,
    Mette

    • Monalogen 1. april 2012 at 18:28 #

     Øv :-)
     Har desværre ikke andet at kigge efter. Men kan se at du har sat maskeholder på efter 17 pinde. Så vil sjusse mig frem til udfra 17 masker og 20 cm. Agtigt. ;-)

     Eller håber Vibe ser mine opslag og giver mig svaret :-)

     • Monalogen 1. april 2012 at 18:46 #

      Ekstra spørgsmål: 20 cm er det fra bunden eller først efter ribstrikken?

      • Mette 2. april 2012 at 06:57 #

       Det er inklusiv bunden :-)

     • Mette 2. april 2012 at 06:58 #

      Jeg håber, at du knækker koden ;-)

      • Monalogen 2. april 2012 at 14:49 #

       Tak. så ser det ud til at jeg rammer 20 masker omk de 16-17 pinde. så prøver jeg med maskeholderen derfra. tak for hjælp!

 23. Sarah (mimi) 29. marts 2012 at 12:09 #

  ENDELIG!!! Nu har jeg fundet noget, hvor jeg kan øve mig på, jeg har nemlig lige lært vrangmasker, så nu kan jeg strikke glat! :D
  Kan man nemt gøre opskriften større? Jeg har to drenge på 22 mdr…kan jeg mon lave opskriften om så den passer et barn på 2½ så den passer til efteråret. (omtrent den tid det vil tag mig at strikke den :D)

  • Mette 30. marts 2012 at 12:41 #

   Hej Sarah

   Fantastisk – og velkommen i strikkens vidunderlige verden :-) Jeg tror sagtens man kan eksperimentere med at lægge nogle masker til, så vesten bliver både bredere og længere.

   Pøj pøj med projektet og god påske. Kh, Mette

 24. Maria 20. maj 2012 at 19:47 #

  Fantastisk mønster. Jeg har lige fået at vide at jeg bliver moster (igen) til november, så det er jo perfekt timing :) Jeg gik i gang i går, og er allerede næsten færdig med forsiden (mangler kun ca. 20 rækker).

  Jeg ville høre, om du ville have noget imod at jeg oversatte opskriften til engelsk, så jeg kan vise den til nogle af mine amerikanske veninder? Jeg vil selvfølgelig stadig give dig “credit” (er ikke helt sikker på hvad det hedder på dansk…), og sende dig opskriften hvis du vil have den her på siden :)

  Maria

  • Mette 20. maj 2012 at 20:11 #

   Tusind tak, og stort tillykke :-)

   Opskriften her har jeg som sådan ikke ejerskab på. Jeg har selv fået den foræret på en gammel, fotokopieret, maskinskrevet lap, der er gået på omgang i min familie. Jeg aner ikke, hvor den kommer fra eller hvor mange hænder, den har været igennem. Så du skal være velkommen til at oversætte den og sende videre. For mig at se er det kun skønt, hvis flere får gode strikkeoplevelser. Men JAAAA, det varmer altid med et link :-) Og jeg vil mægtig gerne se opskriften på engelsk, da vi brygger på at lave en engelsk version af Farmorfabrikken. Her vil den jo passe perfekt :-)

   Ha’ en skøn søndag aften.

   Kh, Mette

   • Maria 20. maj 2012 at 20:22 #

    Taktak – det er fantastisk at blive moster :)

    Super! Jeg kaster mig over det i morgen. Tak!

    God søndag til dig også :)
    Maria

   • Maria 21. maj 2012 at 09:27 #

    Hej igen,

    Så lykkedes det at få det oversat! Jeg har lagt mønsteret på http://kiwiriaknits.blogspot.com/2012/05/knitted-baby-vest.html med ikke mindre end 3 links hertil :)

    Tak!

    • Mette 21. maj 2012 at 18:30 #

     Hvor ser det fint! Det er fin blog, du har startet. Og hatten af for dit store arbejde med at oversætte opskriften :-)

 25. Maria 26. maj 2012 at 15:02 #

  Så mangler jeg efterhånden kun de 11 pinde rib – det er et skønt mønster at strikke :) Jeg kan dog mærke at jeg er lidt tøvende overfor hvilken metode er den bedste at bruge til at sy siderne sammen på. Har du et godt råd der, eller er det bare at kaste sig ud i det?

  Maria :)

  • Mette 27. maj 2012 at 09:02 #

   Fantastisk! Og ja, jeg elsker den opskrift. Ang. syning af sidesømmene, så er der hjælp at hente i denne video fra Garnstudio: http://www.garnstudio.com/lang/dk/video.php?id=47
   Rigtig god fornøjelse :-) Glæder mig til at se det færdige resultat. Kh, Mette

   • Maria 1. juni 2012 at 07:23 #

    Den blev fiiiiiiin :-) http://kiwiriaknits.blogspot.dk/2012/05/fo-friday-baby-vest.html

    Jeg er helt vild med de knapper jeg fandt… nu håber jeg bare at min søster også kan lide den.

    Endnu engang tak for opskriften – det bliver bestemt ikke sidste gang jeg strikker den!

    Glædelig næsten-weekend,
    Maria

    • Mette 1. juni 2012 at 14:03 #

     Ih, den er SÅ fin! Skøn farve og knapperne ser super søde ud. Det skulle undre mig, hvis din søster ikke bliver ufattelig glad :-)

     Rigtig god weekend til dig også :-)

     Kh, Mette

 26. Birgitte 13. juni 2012 at 05:39 #

  Hej. Jeg har fået til opgave at strikke to stk. af denne skønne vest, men kune godt bruge nogle mål på de forskellige størrelser. Altså hel længde, omkreds og strikkefasthed.

  På forhånd tak for hjælpen.

  Hilsen Birgitte

  • Mette 15. juni 2012 at 06:00 #

   Hej Birgitte

   Åh, det ved jeg desværre ikke. Jeg har arvet opskriften, som jeg fik på et stykke maskinskrevet og fotokopieret-tusindvis-af-gange papir. Og der stod desværre ikke noget om hverken længde, omkreds eller strikkefasthed :-(

   Kh, Mette

 27. Mette 12. september 2012 at 19:36 #

  Kære Mette

  Jeg vil så gerne lave din fine vest, men er stødt ind i et problem.
  Har læst opskriften igennem igen og igen, fordi jeg tror der er et eller andet jeg overser/ ikke fanger. Jeg har lavet forsidens venstre side med knaphuller, men da jeg skulle i gang sidste del – den højre side, slog det mig at knaphuller/ knapper var modsat på min vest end på dit endelige resultat. Men jeg synes alligevel det ser ud som om jeg følger din opskrift, og at siden med knaphuller også er den venstre på retsiden på dine billeder… Hmmm…. Kan du hjælpe?

  Tusind tak for at ligge sådan en fin og grundig opskrift ud til deling :-)

  Mvh
  Mette

  • Mette 12. september 2012 at 19:42 #

   Hej Mette

   Hmmm… det lyder mystisk. Og det er desværre altid lidt svært at hjælpe, når man ikke kan se, det som er lavet :-/ Umiddelbart tænker jeg dog ikke, det er problem – om knapperne sidder i den ene eller anden side ;-) Men hvis du gerne vil have den som min, som tænker jeg måske, det hænger sammen med, hvor du slår de nye masker om til højre del (se evt. dette foto: http://farmorfabrikken.dk/2011/04/10/strikket-babyvest/babyvest-15/) Måske du laver det spejlvendt? Desværre har jeg ellers ikke så mange andre bud. Jeg håber, at det lykkes :-)

   Kh, Mette

 28. Mette 12. september 2012 at 19:57 #

  Åh, ja jeg vil så gerne havde det til at lykkedes :-)

  Altså. Jeg er med hertil, hvor det ser ud som om at højre del, til knapperne, ligger over den venstre del med knaphuller…:
  http://farmorfabrikken.dk/2011/04/10/strikket-babyvest/babyvest-18/

  Men men men, så er det jeg ikke forstår hvordan man kommer hertil:
  http://farmorfabrikken.dk/2011/04/10/strikket-babyvest/babyvest-20/
  – hvor knaphulssiden nu ligger øverst, og er til højre…!

  For hvis jeg har knaphulssiden nederst, og knapperne øverst, kan blusen vel ikke knappes…!? Måske du ser problemet nu?

  Og tak fordi du tager dig tiden til at hjælpe :-)

  • Mette 12. september 2012 at 20:06 #

   AHA! Jeg tror, jeg har den :-) Det er fordi, du ikke skal hænge dig i, om billederne viser arbejdet fra ret eller vrangsiden. Det ene billede viser nemlig vesten på retsiden og det andet på vrangsiden. Så strik du bare videre med god samvittighed. Giver det mening? Billederne illustrerer blot arbejdsprocessen og viser ikke konsekvent vesten fra den samme side. Kh, Mette

 29. Mette 12. september 2012 at 20:18 #

  Okay, jeg prøver! Taaak

  • Mette 12. september 2012 at 20:30 #

   Pøj pøj :-)

 30. Merete 14. september 2012 at 08:35 #

  Hej Mette.

  Genial (!!!) opskrift. Jeg er igang med at planlægge veste til børn i alle str og forsøge med større pinde+større garn for at få den op i str. 2-3 år ;)

  MEN – jeg har et spørgsmål lidt som det forrige med knaphullerne. Kan vi blive enige om, at når første side op omkring halsen er strikket så ligger det til venstre på dit billede så viser du retsiden. Når du så viser, at du tager 6 masker ekstra op i bunden af knaphullerne for at kunne strikke højre er vi stadig på retsiden, og så ligger knaphullerne nederst (som kommenteret i forrige kommentar). Da knaphullerne er øverst i det færdige resultat må det betyde, at når vesten er lavet færdig og syet sammen så er retsiden lig indersiden? (det har jo en betydning når man vil hæfte garenden når man har startet højre siden. Hæfter man den på vragsiden kommer den så til at ligge på ydersiden af det færdige resultat og det er grimt.

  Har jeg ret i det? ;)
  Hilsener Merete

  • Mette 15. september 2012 at 09:10 #

   Hej Merete

   Øj, jeg må godt nok indrømme, at jeg ikke helt kan følge med her :-/ Jeg prøver dog alligevel, men ved således ikke helt, om vi taler om det samme ;-)
   Billedet af første side op omkring halsen viser den side, som kommer til at vende ind mod kroppen/vrangsiden. For når du strikker den anden side (den side, hvor knapperne skal sys på), så kan du se, at denne side skal vende ind mod kroppen/vrangsiden (http://farmorfabrikken.dk/2011/04/10/strikket-babyvest/babyvest-15/ – og se derefter: http://farmorfabrikken.dk/2011/04/10/strikket-babyvest/babyvest-18/) For ellers kan du ikke lukke knaphullerne ned over knapperne på retsiden, så at sige. Giver det mening? Hvis det er fordi, du blot vil hæfte ender med det samme undervejs, så kunne en måde at komme uden om problemet måske være at vente med at hæfte? ;-)

   Kh,
   Mette

  • Merete 16. oktober 2012 at 11:12 #

   Hej Mette.

   Jeg lurede den sidst ;) Nu forsøger jeg at finde en måde at få den strikket til en 1½ års (se min kommentar til Helle længere nede) – ville du tro man kunne “slippe afsted med” bare at øge størrelsen på pinde og garn?

   TAK for alle dine opskrifter i øvrigt. Min “barselsgave” til veninder vil i fremtiden blive et “babykit” med vest, futter, en djævlehue og en suttsnor – tak for inspirationen!

   Hilsener
   Merete

   • Mette 16. oktober 2012 at 12:40 #

    Hvor er det skønt at høre, Merete :-) Sikke en FANTASTISK barselsgave – det er nogle heldige veninder, du har.
    Og jeg kan se, at Helle allerede har svaret dig. Pøj pøj med projektet.
    Kh, Mette

 31. Freja Haarup 21. september 2012 at 21:27 #

  Sikke mange kommentarer du har fået på denne opskrift. Jeg er også i fuld gang med den, fordi jeg faktisk kan overskue den helt selv, uden min strikkeguru. Desværre så strikker jeg meget stramt, og selvom jeg er i fuld gang med en str. 6 mdr, så siger min mormor at den kun passer en dukke. Selvom jeg selv er overbevist om at den godt kan passe en nyfødt. Jeg strikker med bamboo blend, på str. 3,5. Tror du kan evt. næste gang kan strikke den på pindstr. 4? Eller skal jeg slå flere masker op? Eller hvordan tilpasser jeg mit meget stramme strikkeri, de opskrifter jeg finder og gerne vil strikke..?

  • Mette 22. september 2012 at 12:21 #

   Hej Freja

   Årh, det lyder hyggeligt, at du har en mormor, du kan spørge til råds :-) Det lyder dog som om, at du strikker rigtig stramt? Det gjorde også i starten, og jeg blev helt smadret i skuldre og hænder, og maskerne var næsten ikke til at tvinge af pinden ;-) Det gav bonus, da jeg besluttede at øve mig på at strikke løsere (i en periode derefter strikkede jeg dog alt for løst!), men nu har jeg nogenlunde fundet en passende strikkefasthed. Synes dog stadig det kan være svært…

   Hvis du strikker virkelig stramt, så kan du roligt gå en 0,5-1 pindstørrelse op. Det er den korrekte måde at tilpasse sin strikkefasthed til en opskrift. Jeg ville derfor ikke slå flere masker op, for så kan det være svært at få resten af opskriften til at gå op, så at sige.

   Pøj pøj med projektet. Kh, M

 32. Tine 22. september 2012 at 13:20 #

  Hej.

  Har lige for nylig opdaget din skønne blog og ikke mindst denne skønne opskrift på babyvesten.
  Jeg kan ikke finde information om strikkefastheden, kan du mon hjælpe?

  • Mette 22. september 2012 at 13:24 #

   Hej Tine

   Velkommen til :-) Ang. strikkefast på vesten er jeg desværre lidt på bar numse… For jeg har arvet opskriften af min mor på en lap papir. Lappen har sandsynligvis vandret fra hånd til hånd i familien og undervejs mistet info så som strikkefasthed. Det beklager jeg. Jeg ved godt, at det er lidt bøvlet. Men jeg synes alligevel, at jeg selv har haft så stor glæde af opskriften, at jeg ikke kunne lade være med at dele den med andre :-) Jeg håber, at det lykkes dig at strikke vesten uden pasningsproblemer.

   Kh, Mette

  • Tine 10. oktober 2012 at 10:32 #

   Tror det er lykkedes mig nu. Jeg er ihvertfald godt igang og så må vi se, hvor stor den ender med at blive. Yngste datteren er 4 måneder og har valgt at strikke den i str 1 år.
   Og så lige en bemærkning, hvor er den fed. Den bliver simpelthen så skøn og lækker at se på. Glæder mig rigtig meget til hun kan bruge den

   • Mette 10. oktober 2012 at 16:25 #

    Åh, hvor er det godt at høre :-) Forsat rigtig god strikkelyst! Kh, M

 33. Trine 23. september 2012 at 08:05 #

  Er det forstået rigtigt at billede 6 med knaphuller er forsiden, hermed også retsiden? Hvis ja, så forstår jeg ikke hvorfor de 6 ekstra masker blev taget ud på forsiden, som vist på billed 14. For hvis man strikker det op, så ser det da forkert ud det som man kan se på billed 17, som gås burde være forsiden ag vesten.

  • Mette 24. september 2012 at 08:05 #

   Hej Trine

   Billede 6 er vrangsiden – dvs. at den halvdel med knaphullerne er vestens højre side, når du er færdig.

   Kh, Mette

 34. Linda 8. oktober 2012 at 16:09 #

  Endnu engang har jeg benyttet mig af dette mønster Har allerede strikket en for længe siden da jeg var gravid, og den bruger vi nu flittigt til lille mand. Så han måtte jo have en mere at skifte med :-) du kan se resultatet lige her: http://www.tusindetanker.blogspot.dk/2012/10/endnu-en-vest-endelig.html

  • Mette 8. oktober 2012 at 19:14 #

   Den er blevet så fin! Og hvor er det sejt, at du har tilpasset størrelsen – respekt :-)

  • Linda 8. oktober 2012 at 19:48 #

   Tak Mette. Det med størrelsen var jeg nød til at justere fra start, BabyAlpaca er jo noget fint garn at strikke med, så har lagt en del til. Det er jo kun fordi du har gjort det så overskuligt med billederne, at jeg hurtigt kan gennemskue hvor jeg kan lægge lidt til :-)

   • Mette 8. oktober 2012 at 21:24 #

    Dejligt at høre, tak :-) Men jeg synes nu alligevel det er über-sejt, at du lige har justeret lidt til

  • Helle Salling 16. oktober 2012 at 12:29 #

   …du kan i øvrigt se et billede af min model til en 1½ årig her: http://www.sallingssysler.blogspot.dk/2012/10/lune-strikkerier-til-mindstemanden.html

 35. Helle Salling 9. oktober 2012 at 11:39 #

  Hej Mette
  Jeg har flittigt brugt din opskrift på denne babyvest – hvor er den fantastisk og lækker at strikke fordi den er så nem og ligner en million :-) Jeg har dog liiiige justeret den lidt så den passer til familiens mindstemand på knap 1½ år.
  Tak fordi du deler og tak for inspirationen!!! Du er lige blevet en læser rigere ;-)
  Jeg har linket fra min blog til denne opskrift.
  I øvrigt en FANTASTISK blog du har – jeg er vild med dine DIY´er og ikke mindst dine “kontaktannoncer” for strikkeglade kreakvinder.
  Tak!!

  • Mette 9. oktober 2012 at 18:13 #

   Tusind tak, Helle :-) Din besked varmede helt vildt på denne grå og regntunge tirsdag!

  • Merete 16. oktober 2012 at 11:09 #

   Hej Helle – vil du dele dine justeringer så det passer til en 1½ årig? inklusive hvilket garn og pinde du bruger? Jeg skal selv lave vesten til en stor 1 årig og tænkte at bruge pinde+garn i str. 5, men ved ikke helt – måske du har fundet den dybe tallerken? ;)

   Hilsener
   Merete

  • Helle Salling 16. oktober 2012 at 12:24 #

   Hej Merete
   Jeg beholdt str. på garn og pinde, men gangede maskeantallet 2 str op. Dvs jeg startede med 78 masker. Hver gang der så er nævnt maskeantal i opskriften (udtagning/indtagning osv.) skal du jo så huske at gange op hver gang tilsvarende.
   Str. 3 mdr = 46 masker
   Str 6 mdr = 54 masker
   Str 1 år = 62 masker
   Str. 1,3 år = 70 masker
   Str. 1,6 år =78 masker
   osv osv osv sov.
   Halshullet har jeg IKKE ændret på – det passer stadig meget godt.
   Håber det giver mening?
   MvH :-)

   • Mette 16. oktober 2012 at 12:49 #

    FEEEDT, Helle – tusind tak! Det er jeg sikker på, at der er mange, som der får stor glæde af! Kh, Mette

  • Helle Salling 16. oktober 2012 at 12:30 #

   …du kan i øvrigt se et billede af min model til en 1½ årig her: http://www.sallingssysler.blogspot.dk/2012/10/lune-strikkerier-til-mindstemanden.html

  • Helle Salling 17. oktober 2012 at 09:32 #

   ……husk i øvrigt også at gange op i cm når der i opskriften nævnes længde på vesten :-)

 36. ida 9. oktober 2012 at 21:28 #

  Hej Mette,
  jeg har kastet mig ud i vesten – er meget imponeret over din illustrerede opskrift og den fik ros i strikkebutikken idag som straks ville vide hvor den var fra.
  Jeg har bare et spørgsmål. Du skriver at man altid starter på noget nyt, når man er på retsiden og snoren er til højre, men hvis man skal strikke 11 pinde rib, er man så ikke nået til pind nr 12 og dermed på vrangsiden når man starter med det næste?
  Jeg er nybegynder så jeg kan ikke gennemskue om det overhovedet kommer til at have en betydning for det endelig resultat?

  Venligst
  Ida

  • Mette 10. oktober 2012 at 16:39 #

   Hej Ida

   Hvor er det skønt at høre, tusind tak :)

   Den snyder dog lidt lige der, altså med at begynde på retsiden eller ej. Det vil sige – du skal kun begynde på retsiden, hvis intet andet står anført. I det her tilfælde skal du blot holde fast i de 11 pinde og således begynde riben på vrangsiden. Giver det mening? :-)

   Kh, Mette

  • Ida 10. oktober 2012 at 17:09 #

   Hej Mette,
   Tak for dit hurtige svar!
   Ja det giver mening og jeg tænkte det nok, ville bare lige være sikker :-) tak for det, jeg glæder mig til at komme videre :)

   • Mette 10. oktober 2012 at 20:22 #

    Det var godt :-) Forsat god strikkelyst!

 37. Marie 15. oktober 2012 at 02:18 #

  Hej Mette

  Har du løbelængden på det garn, du har brugt? Jeg har noget fint, men ret tyndt bomuldsgarn, løbelængde 200 m/ 50 g. Er det tyndere end dit?

  Kh
  Marie

 38. Anna 15. oktober 2012 at 19:32 #

  Hej Mette.

  Tusinde tak for den mest overskuelige opskrift ever…

  Jeg synes dog godt nok, her undervejs i processen, at vesten bliver meget lang og smal, selvom jeg følger dine anvisninger til punkt og prikke.
  Strikker den i str. 3 mnd. og nu hvor jeg er nået til 2. knaphul, tænker jeg, at det bliver mere en kjole end en vest, og samtidig skal jeg strække den del i ribben for at få vesten til at være ligeså bred, som en af de stykker tøj jeg har til en 3 mnd.’s baby.
  Vesten strikker jeg i 100% uld, så kan det være derfor? – at det er mere elastisk end bomuld og derfor virker smallere?
  Og har du erfaringer med at vesten krymper i længden efter vask? – for så passer det måske meget godt.

  Lige nu overvejer jeg at stoppe efter knaphul nr. 2, men ved så ikke om halshullet bliver for lille til at komme over hovedet.

  Glæder mig i øvrigt til din grand-svigerindes tæppe bliver tilgængeligt på hendes side, det er virkelig flot!

  Venligst Anna

  • Mette 15. oktober 2012 at 20:09 #

   Hej Anna

   Det lyder umiddelbart som om, du godt kunne gå 0,5-1,0 størrelse op i pinde? Ang. længden så prøv evt. at sjusse dig frem ved at bruge det stykke tøj, du har til sammenligning? Du kan jo evt. begynde på knaphullerne lidt før, så den ikke bliver så lang?

   Uha, jeg er desværre ikke ekspert i garnkvaliteters forskellige ‘gøren’. Prøv evt. at spørg nede i din lokale garnforretning – det er altid her jeg selv finder hjælp :-)

   Jeg har desværre aldrig prøvet at strikke vesten til 3 mdr, så jeg ved ikke, hvordan to knaphuller hænger sammen med et babyhoved ;-)

   Jaaa, Ninas tæppe er fantastisk! Hun er så småt ved at være på plads på sin nye blog, så jeg tror ikke, der går længe før linket er på igen.

   Kh, Mette

 39. ida 16. oktober 2012 at 06:55 #

  Kære Mette,

  så blev jeg færdig med vest nummer 1 til 3 mdr. Igen tak for den super fede opskrift med billeder, jeg glæder mig til Farmorfabrikkens strikkeklub… Jeg har et lille spørgsmål til opskriften. Hvorfor er det, at der er så stor forskel på det antal af masker man har på den ene og anden side af forstykket? Min vest ser lidt “skæv ud” fordi den side med knapperne er meget bredere end den anden side og skulderen på den anden side (modsat knapperne) er nærmest blevet til en strop. Jeg var nødt til undervejs at tillempe opskriften lidt, fordi hvis jeg gjorde præcis det samme i siden uden knapper som der står, så ville jeg slet ikke have haft en eneste rib med op over skulderen da mængden af masker der skal lukkes af til halsen næsten svarer til det man har på pinden + de 6 ret i kanten. Så lidt mere kort spurgt – er der en grund til man ikke bare har lige mange masker på hver pind (eller næsten lige mange så der er et lige antal på hver pind)?

  Vh
  Ida

  • ida 16. oktober 2012 at 07:02 #

   Hov har måske selv fundet fejlen – skulle man strikke de 6 masker man samler op når man sætter maskerne fra maskeholderen over på pinden med? jeg troede bare det var for at holde på pinden, så det ikke gled ud når man satte de andre over på maskeholderen :-D store idiot her… nu giver det hele pludselig mening :)

   • Mette 16. oktober 2012 at 09:29 #

    Hej Ida

    Godt at du fandt løsningen :-) Pøj pøj med strikkeriet.

    Kh, Mette

 40. Barbara 23. oktober 2012 at 22:42 #

  TAK! Det var en rigtig god opskrift. Omend jeg var lidt forvirret over det ret og vrang noget. Jeg mener det er omvendt… Og så det med at strikke med 2 nøgler? Efter hvordan det blev for mig, så ville det have været nok bare, at bryde garnet. Men uanset hvad er det en lækker vest! TAK igen.

  Hvis du har lyst til at se produktet er det her: http://fruobenhaupt.blogspot.dk/2012/10/sa-er-jeg-igang.html
  Og der er naturligvis linket her til :)

  • Mette 24. oktober 2012 at 08:46 #

   Den er blevet så fin, Barbara! Og det er vildt fed farve!

   • Barbara 21. december 2012 at 17:47 #

    Så er den næste strikket! Denne gang i str 1½, efter Helle Sallings beregning. Synes dog den er blevet lidt stor i den, så glæder mig til at høre feedback fra moderen. Kan se, at Vivi har skrevet, at man skal slå 78 masker op til str 2 år, så det ér nok lidt stort i det…
    Du kan se den hér: http://fruobenhaupt.blogspot.dk/2012/12/endnu-en-vest.html

    • Helle Salling 21. december 2012 at 18:05 #

     Dejligt for dig at du nu er færdig med en vest str halvanden år – jeg er sikker på den brnger lykke :-)
     Modellen passer min Noah på halvandet år rigtig fint OG der er plads til at vokse i den. Min beregning passer nok nærmere til str halvanden til to år…det er jo også dejligt når de kan passe de ting man laver så længe som muligt :-)
     God jul

     • Barbara 21. december 2012 at 20:47 #

      Ja det er dejligt man ikke har lavet den for lille ;*) Men hun er 14 mdr, så det bliver nok til næste år og indtil da en kjole :) Men er nu sikker på, at den nok skal blive brugt!

 41. Barbara 23. oktober 2012 at 22:45 #

  Sorry, forkert link. Her er det:http://fruobenhaupt.blogspot.dk/2012/10/strikkeriet-fortstter.html

 42. Linette 22. november 2012 at 09:07 #

  1000 tak for en super DIY.
  Uden den havde jeg nok aldrig kastet mig over denne fine vest, og nu påtænker jeg så allerede den næste :)

  Hvis du har lyst kan du se mit første resultat her
  http://dethyggeligt.blogspot.dk/2012/11/strikket-babyvest.html

  Endnu engang tusind tak. Elsker simpelhen din blog og alt den inspiration jeg får herinde. (ikke at jeg får lavet 1/10 af det).

  -Linette

  • Mette 24. november 2012 at 18:37 #

   Årh, hvor er den blevet SØD! Og stort tillykke med familieforøgelsen :-)
   Tusind tak for de pæne ord! Kh, Mette

 43. Princie 14. december 2012 at 20:21 #

  Hvis jeg nu skulle lave denne vest til en stor 2 årig, har du så nogen anelse hvilke mål, masker det er ca.

  • Mette 15. december 2012 at 09:01 #

   Åh, desværre nej – jeg har ikke den store viden om den slags :-(

   • Vivi 19. december 2012 at 20:57 #

    Hej, jeg har omregnet mønsteret til str. 2 år. Mine døtre er vilde med vesten til de små og de vokser jo, så jeg måtte i gang.
    Strikket i alpaka el. Lign
    78 masker på P. 3, jeg strikker 11 pinde ret ( riller). Så strikkes de første og sidste 6 masker ret, rib i mellem. Når arb måler 24 cm. Eller ønsket længde til start af knaphuller sættes de første 36 m. På en maskeholder, fortsæt over de sidste 42. 6 m ret, 30 m. Rib. Strik lige op med denne inddeling. Når der er strikket 10 P. Strikkes et knaphul 3 m fra højre kant over 1 m. Gentag dette 10 P. Højere 2 gange. Fortsæt således fra retsiden: 22 ret, 14 m rib, 6 ret, strik 4 P på denne måde. Så lukkes i højre side for 20 m strik 10 pinde lige op over de resterende m. Med samme inddeling som før. Sæt m. På en holder.
    Sæt m fra første maskeholder på P og saml 6 m op i venstre side under knaphulskanten, og strik på samme måde modsat og uden knaphuller.
    Sæt et mærke, herfra måles rygstykket.
    Så samles de to dele på en P og der slås 34 m. Op i midten. Strik 4 P. Således, 6 m. Ret, 14 m. Rib, 38 m. Ret, 14 m. Rib, 6 m. Ret.
    Derefter fortsætter som før slidsen med 6. Ret i hver side og rib i mellem, til rygstykket har samme længde som forstykket inden ret strik.
    (Jeg plejer at tælle rillerne.)
    Strik 11 P. Ret 6 riller luk af fra retten

    Håber det lykkes, jeg har lavet mange også i bomuld.

    • Mette 20. december 2012 at 17:27 #

     Hej Vivi

     Du er da en sand juleengel! Tusind, tusind tak fordi du ville dele ‘opgraderingen’ af vesten! Jeg er ikke i tvivl om, at der er rigtig mange, der vil få glæde af dit arbejde. TAK!

     Ha’ den skønneste jul :-) Kh, Mette

     • Princie 20. februar 2013 at 17:16 #

      Super!
      Og nu har jeg to veste i omløb, som bliver brugt af rigtige levende børn. Rart at kunne lave noget andre får gavn af, samtidig med at man faltisk synes resultatet er ok…
      Tak for hjælpen

 44. Susanne 22. januar 2013 at 20:35 #

  Hej Mette,

  Jeg er i fuld gang med babyvesten i str 3 mnd., og hold da op – resultatet skrider hurtigt frem :) Men jeg synes dog, at den ser ud til at være meget smal i det. Den er kun 12 cm i bredden, uden at jeg strækker i vesten. Kan det virkelig passe? Jeg synes egentlig, at min strikkefasthed plejer at være meget jævn og hverken for løst eller stramt, men er det meningen, at det er en vest, som strækker sig helt vildt, når de små poder har den på?

  • Mette 22. januar 2013 at 20:57 #

   Hej Susanne

   Åh, det kan jeg da godt høre – det lyder smalt! Vesten strækker sig rigtigt nok, men 12 cm. Hm?!
   Jeg ville ønske, jeg kunne hjælpe dig… Jeg håber, at du finder en løsning? Måske har det noget med garnet at gøre?

   Kh, M

 45. Anja 1. februar 2013 at 14:22 #

  Hei!
  Jeg ønsket og strikke denne eller en lignende vest til barn på 3 og 5 år. Aner du hvor mange masker jeg må legge opp?
  Anja

  • Mette 1. februar 2013 at 21:18 #

   Hej Anja

   Åh, øv – det har jeg desværre ikke erfaring med. Håber projektet lykkes :)

   Kh M

 46. Lena 21. februar 2013 at 21:19 #

  Hej Mette,

  1000 tak for en super opskrift, som jeg med iver har kastet mig ud i – og indtil nu er det gået over stok og sten… MEN, det gik desværre galt da jeg havde lukket de 16 masker af til hullet i halsen og du så skriver “. Strik derefter 8 pinde lige op i samme inddeling som før” – der gik det helt i hegnet for mig for jeg kunne åbenbart ikke finde ud af hvilken en inddeling du refererede til…På billedet ser det umiddelbart ud som om du har en masse ret-skrikning omkring hullet i halsen og det kan jeg ikke få til at stemme med “tidligere inddeling”.

  Håber du forstår mit spørgsmål… eller måske nogle af dine dygtige brugere hér på siden..

  Mange hilsner
  Lena

  • Mette 24. februar 2013 at 10:17 #

   Hej Lena

   Undskyld mit sene svar – din besked havde forputtet sig :-/ Jeg håber, at jeg forstår dit spørgsmål rigtigt: Inddelingen hentyder til kanten af retmasker og antallet af ribmasker. Giver det mening :-) Kig efter på det efterfølgende foto – måske det kan forklare lidt mere?

   Pøj pøj med projektet :)

   Kh, Mette

  • Signe 27. januar 2015 at 13:34 #

   Hej Mette
   Er helt nybegynder udi strikningen og har kastet mig ud i denne fine vest.
   Jeg er gået lidt i stå ved halsen… Faktisk har jeg 2 spørgsmål i den forbindelse.

   1. Synes det er svært at se på DROPS videoen, hvordan kædeopslåningen gøres. Har søgt overalt men intet bedre… Kan det passe at man nærmest strikker en ret, beholder masken, vender den og sætter den på pinden igen? Meget svært med ord i disse sammenhænge… Kan ikke greje hvilken rute pinden tager. Hm.

   2. Du beskriver efter opslåningen ved halsen, hvordan man skal strikke videre og lukke tråden af. Det forstår jeg ikke. Nu har jeg en pind på hver side og dermed to sider jeg kan strikke fra. Hvilken tråd skal jeg bruge? Den med opslåningen på? Og i så fald, strikker jeg da bare henover den “gamle” tråd eller hvad gør jeg?

   Fedt med en visuel opskrift. Det gør det sjovere at være nybegynder

 47. Krestina 25. februar 2013 at 13:07 #

  Kære Mette
  Først og fremmest tak for en fantastisk blog.
  Som nygynder væbnet med strikkepinde for første gang siden folkeskolen, var det stor optur at finde Farmorfabrikken og din detaljerede opskrift på babyvest. Det er blevet til to veste til min søn på 3 mdr og 1 til min 3-årige pige (den kostede lidt sved på panden at omregne). Post endelig flere detaljerede, trin for trin-vejledninger med billeder til os “ikke-øvede”.

  Med venlig hilsen

  Krestina

  • Mette 25. februar 2013 at 21:28 #

   Det kan du tro, jeg vil :-) Og tusind tak for din besked – den varmer langt ind i hjertet! Kh, M

 48. Eileen 5. marts 2013 at 14:05 #

  Hejsa er igang med at strikke denne dejlige vest, men er gået lidt i stå ved stykket hvor man skal strikke videre på garnnøgle nr 2 i højre side…mit spørgsmål som nybegynder er så hvordan sætter man det fast? :)

  MVH

  Eileen

 49. Helle 15. marts 2013 at 11:38 #

  Hej Mette
  Så er jeg igang med endnu en vest, men denne gang ruller garnet for mig (kanten forneden på vesten). Jeg følger din opskrift men har anvendt baby uld. Har det noget at sige? Håber du kan hjælpe mig. Mvh Helle.

  • Mette 16. marts 2013 at 08:44 #

   Arbejdet kan godt rulle – men det kan du rette ud, når du er færdig. Det gør du ved at lægge et fugtigt viskestykke ovenpå arbejdet og presse det let med et strygejern. Og vupti, så lugter der lidt af våd hund, men arbejdet lægger sig på og fladt på plads ;-)

   Kh, M

 50. Helle 16. marts 2013 at 13:55 #

  Tak for det – det vil jeg prøve ;)

 51. Malene 25. marts 2013 at 18:42 #

  Hej Mette,

  Tak for en super DIY – lige til at gå til selvom erfaringen ikke er den største…. Er nu nået til vejs ende, med kun et par enkelte fejl, men det er jo charmen ved hjemmestrik ;)

  Jeg har dog et spørgsmål til hvordan du syer det sammen…

  Jeg har fået at vide, at man altid syer strik sammen udefra og har søgt på nettet efter en vejledning. Har også fundet nogle, men ikke en, hvor man strikker det sammen når mønsteret er skiftevis ret og vrang (håber det giver mening).. Har du en god guide eller evt et link?

  Bedste hilsner Malene

  • Mette 25. marts 2013 at 19:27 #

   Det lyder rigtig godt, Marie – det er så dejligt at høre, når nogen får glæde af de ting, jeg laver :-)

   Du kan læse det her indlæg, som jeg har skrevet forleden. Her er der lidt forskellige tips om at lukke af + 2 forskellige slags sammensyninger.

   Kh, Mette

   • Malene 27. marts 2013 at 09:38 #

    Hej Mette,

    Tak for svar – jeg kan dog ikke finde det indlæg du skriver om – har du evt et link)

    God påske.

    KH Malene

 52. Jonna 2. april 2013 at 20:04 #

  Hej Mette

  Så har jeg også strikket din vest efter din helt fabeltagtige DIY! Jeg har aldrig strikket før (udover det obligatoriske halstørklæde, som endte med at blive en dukke-dyne, da jeg var barn), men pga. dit fantastiske arbejde har jeg nu strikket den yndigste lille mintgrønne vest med røde knapper – den er SÅ fin:)

  Alle strikkeopskrifter burde være så nøje illustrerede og vel forklarede som denne – skriv en bog!!!

  • Mette 3. april 2013 at 20:06 #

   Årh mand, hvor blev jeg glad for din besked – TAK, TAK, TAK, TAK :-)

 53. Sandra 3. april 2013 at 21:07 #

  Hejsa jeg er helt vild med din nemme opskrift på vesten og det er på grund af den at jeg som nybegynder kan strikke den men har et problem når jeg laver knappehullernw så får jeg lavet ekstre masker på hvad gør jeg mon galt ? :)

  Knus sandra

  • Mette 4. april 2013 at 18:56 #

   Hej Sandra – tusind tak :-) Umiddelbart lyder det som, om du ikke lader den første del at den opslåede maske glide af pinden, når du strikker tilbage henover den. Jeg håber, at det er løsningen? Kh, M

 54. Renate Karidotter Podhorny 17. april 2013 at 20:21 #

  Hei!

  Nydelig vest! Endelig fant jeg er oppskrift som var detaljert nok til å gi meg lyst til å slenge meg på.

  Jeg er en dårlig strikker, men en verre hekler (bare sjekk http://detekkesaafarlig.com/2013/03/02/diskutabel-heklesuksess-i-frekke-farver/), og jeg har måtte rakne opp hele driten tre ganger hittill, men jeg gir meg ei!

  Her blir det vest! Takk for flott oppskrift, og kjempefin blogg. Skal anbefale den videre.

  Renate

  • Mette 18. april 2013 at 15:55 #

   Tusind tak, Renate :-) Og super sejt, at du ikke giver op ;-) Kh, Mette

 55. Lizette 26. april 2013 at 16:23 #

  Hej Mette

  Det er en skøn blog du har med dejlige nemme opskrifter til en som mig.
  Jeg har hæklet dine hagesmækker med fint resultat, tak for det.
  Jeg har kunnet strikke og hækle altid men har aldrig helt fået lavet tingene færdig og er ikke så god til opskrifter og derfor er din side helt fantastisk:-)
  Jeg har købt noget Pulcino Baby Wool og kan ikke helt finde noget at strikke med det, enten er det for svære opskrifter eller ikke lige det jeg kan lide. Det er til min svigerindes to små tvillinger på snart fem måneder og så tænkte jeg at jeg måske kunne strikke din baby vest ud af det, har startet et par gange men der kommer ikke til at passe i størrelsen. Så prøvede jeg med dobbeltgarn på pinde 4 men det blev stadig for tæt og småt. Garnet er til pinde str. 2,5. Har du en ide til hvordan jeg kunne strikke dem efter din opskrift så de kommer til at passe en 5-6 måneders baby. De er ikke så store endnu som en alm baby på 5 måneder men drengen kommer godt efter det. Tænke de måske kunne bruge dem som undertrøjer så de kan holde varmen, men ved ikke om det kommer til at kradse. Hvis ikke du har tid eller lyst til at finde på noget så er det ok så strikker jeg dem bare i samme garn som dig, for prøves det skal de ;-)

  Bedste hilsner

  Lizette

  • Mette 26. april 2013 at 16:57 #

   Hej Lizette

   Tak for din besked :-) Jeg er desværre ikke super-stærk i, hvordan man tilpasser opskrifter med andre garntyper :-( Umiddelbart ville jeg have gjort det samme som dig – dvs. forsøgt mig med dobbelt-garn og en større pind. Så hvis det ikke helt duer, så har jeg desværre ikke andre bud… æv! Jeg har selv en rest uldgarn til pind 3,5-4, som jeg påtænker at bruge til den lille vest – men det er jo i den anden retning, hvad tykkelse angår.

   Jeg håber, at du finder en løsning på problemet eller at andre her på siden fanger dit spørgsmål og har en erfaring, der er større end min.

   Og stort tillykke med de to små :-)

   Kh, Mette

 56. Ingelise Thomsen 8. august 2013 at 08:40 #

  Hej Mette

  For 1 ½ år siden lærte jeg at hækle. Jeg har nu hæklet en masse forskelligt. Nu er det blevet tid til at lære at strikke. Jeg er derfor gået i gang med din babyvest og indtil videre går det meget godt :-) Jeg har brugt instruktionsvideo fra nettet til de enkelte masker (jeg kunne strikke ret i forvejen – og kun ret!!)

  Tak for en rigtig god side. Den har jeg brugt indtil flere gange.

  Mvh Ingelise

  • Mette 10. august 2013 at 12:55 #

   Selv tak, Ingelise – det er så dejligt at høre, når andre får glæde af min blog :-) Og rigtig god strikkelyst! Jeg håber, at vesten bliver super fin!

 57. Tina 9. september 2013 at 12:25 #

  Så er der strikket 3 styks i hver sin farve, giver mig nu i kast med en cardigan fra familie journalen….. Håber jeg har lært nok til at kunne tyde mig gennem opskriften….

  • Mette 9. september 2013 at 13:35 #

   Sejt, jeg krydser fingre og sender dig masser af god strikkekarma :)

 58. June Emily 11. september 2013 at 11:20 #

  Hej Mette,

  Jeg er i gang med at strikke din fine babyvest.. og er nået så langt, at jeg er færdig med venstre halvdel af forstykket.. med knaphullerne i.. Og nu studser jeg over, at de 6 masker, der skal samles op under knaphulsstolpen, samles op på retsiden?

  For så er jeg jo nødt til at vende vrangen ud til sidst..? Altså på den højre “stolpe” uden knaphuller skal der sidde knapper, som skal stikkes igennem venstre stolpes knaphuller.. Ergo skal højre stolpe vel være bag den venstre..

  Er det mig, der er højre-venstre-forvirret? Eller er der nogle af billederne, der er spejlvendt?
  Jeg kan bare ikke få det til at passe…

  Ellers tak for en super blog. Jeg følger med og nyder dine udførlige opskrifter, med mange fede tip. :-)

  • Mette 12. september 2013 at 19:15 #

   Åh, godt spørgsmål. Det er meeeeega lang tid siden, jeg har strikket den lille vest. Måske er det på tide, at jeg tager den op igen og går opskriften igennem i sømmene. Men det kan vist godt passe, at der er nogle af billederne, som er spejlvendte. Jeg har i hvert fald hørt fra flere, at den del godt kan drille :-(

   • Maja 2. oktober 2013 at 10:59 #

    Jeg er netop løbet ind i samme problem som ovenstående. Der må være noget galt, da jeg har fuldt opskriften til punkt og prikke. ( tak iøvrigt for en fin opskrift, som har fået mig igang med pindene.)

    • Mette 7. oktober 2013 at 09:15 #

     Hmmm… det er mystisk. Jeg må vist snart prøve at strikke den lille sag igen :) kh, M

 59. Ditte 25. oktober 2013 at 22:11 #

  Tak for denne fantastiske opskrift – som kan læses selvom man ikke kan læse en alm. strikkeopskrift.
  Jeg ville ønske alle strikkeopskrifter var som denne…
  Den er nu strikket til alle de babyer jeg kender – link og billeder på min blog – http://livetligenu.wordpress.com

  Tak :-)

  • Mette 26. oktober 2013 at 08:46 #

   Tusind tak, Ditte – hvor blev jeg glad for din besked. Jeg brygger nemlig på en bog, som skal være spækket med opskrifter a la Farmor-gennemgang :) Kh, M

 60. Malene 30. oktober 2013 at 10:56 #

  Hej Mette,

  Jeg er vild med denne babyvest, og jeg er så heldig at min moster er en garvet “strikker” og vil strikke denne til min søn.
  Så jeg vil høre dig, om du har opskriften uden billeder, men sådan som en erfaren strikker vil have den?

  Mange hilsner Malene, og tak for en skøn blog ;)

  • Mette 31. oktober 2013 at 10:18 #

   Åh, desværre nej. Jeg har nemlig brygget denne opskrift sammen fra en papirlap, som min mor havde i gemmerne. Kh, M

 61. Marlene 30. oktober 2013 at 21:06 #

  Hej. Jeg vil bare høre hvad hele vesten (str. 6 mdr) måler… ?
  – Marlene

  • Mette 31. oktober 2013 at 10:17 #

   Åh, pas – det ved jeg desværre ikke :(

 62. Tine 5. november 2013 at 21:07 #

  Tak for opskrift! Det ser ud som om familiejournalen har en der ligner der går op til 3 år lige her

  http://www.familiejournal.dk/Handarbejde/Strik%20til%20born/2009_08_Tre%20ting%20til%20baby.aspx

  Mvh Tine

  • Mette 8. november 2013 at 06:37 #

   Tusind tak for tippet :) Kh, M

 63. Lykkemarie Jørgensen 9. november 2013 at 15:07 #

  Jeg er så tosse vild med den opskrift..! har jeg har nu strikket efterhånden 6 stykker, men jeg ændrede på strik fastheden så den kunne bruges som undertrøje…

  • Mette 10. november 2013 at 09:37 #

   Wow, sejt :)

 64. Maria 25. november 2013 at 18:05 #

  Jeg er ked af at sige det, men du har altså en højre/venstre-fejl i din opskrift :(
  Jeg tænker på knaphullernes placering.
  Jeg nåede heldigvis at fange den i tide, ellers var jeg endt med en ubrugelig vest, hvor knapperne sidder i den forkerte side. Se at få den rettet, for det er en lille og pokkers ærgerlig fejl i så fin en vest :(

  Kh
  Maria

  • Mette 15. december 2013 at 08:22 #

   Tusind tak, Maria – jeg har godt opsnappet at flere nævner problemet :-( Jeg må brygge på en ny opskrift snart. Kh, Mette

 65. Maiken 5. december 2013 at 21:45 #

  Hej og tusind tak for en dejlig blog. Jeg er ofte inde for at kigge og drømmer om, hvad næste strikkeprojekt er. Jeg er stadig lidt ny med pindende, men har nu med succes strikket denne babyvest til en 1-årig. Nu vil jeg gerne forsøge helt samme opskrift – dog med knapper hele vejen ned, men kan ikke lure, hvordan jeg lige skal gøre det. Vil høre om du kan give et fif? Kan det hele strikkes i ét og så til sidst syes sammen i siderne? Jeg skal vel starte anderledes op, men kan ikke helt tænke mig til resten… Håber du har tid til at give et tip. Hilsner fra Maiken

  • Mette 14. december 2013 at 13:00 #

   Hmmm… bum bum. Dét er jeg vist desværre ikke øvet nok til at kunne give gyldne tip om :-( Men jeg tænker, at den nemmeste løsning umiddelbart vil være at strikke den i én del, hvor du strikker frem og tilbage på rundpinde. Så får du nemlig forkanten med hullerne. Prøv at kigge på cardigansopskrifter. Det er jo i princippet det samme, bortset fra, at du ikke skal strikke ærmer. Pøj pøj med projektet. Kh, M

 66. Frederikke 13. januar 2014 at 16:46 #

  Hej Ville bare sig tusind tak for din opskrift! Er vild med din pædagogiske stil, lige noget for mig;) mvh Frederikke

  • Mette 14. januar 2014 at 16:54 #

   Tusind tak, Frederikke – det var varmer helt vildt at høre. Jeg brygger nemlig på en bog, som skal være proppet med pædagogiske opskrifter :)

 67. Umm Safiya 10. februar 2014 at 10:03 #

  Hej Farmor,

  Jeg har strikket en lille vest til min sommer-baby og linket til dig ^_^
  Jeg elsker denne her opskrift, kan ikke få nok af den.

  http://ummsafufa.blogspot.dk/2014/02/2-differents-vests.html

  • Mette 16. februar 2014 at 10:37 #

   Hvor er den blevet fin, og så søde knapper :)

 68. Maindal 25. april 2014 at 19:10 #

  Er ved at strikke den i str 6 mdr og er nåået til afsnittet i starten hvor jeg skal starte med at strikke 6 ret (i hver side)og derimellem strikke 2 ret, 2 ret i rib….mit problem er at jeg gør et eller andet forkert, for de når jeg vender arbejdet bliver maskerne ikke strikket “oven i samme maske” så de danner ribben, men de bliver mere forskudt :( Hvad gør jeg forkert?

  • Mette 27. april 2014 at 10:43 #

   Hmmm … jeg ved ikke helt, hvordan du er startet, men mon ikke du bare skal droppe vejledningen og blot strikke 6 ret i hver side og så rib derimellem :)

 69. Katrine 4. juni 2014 at 17:46 #

  Hej Mette.

  Jeg er også nybegynder og jeg er igang med at strikke babyvesten i str. 3 mdr. Det er gået rigtig fint. Men nu har jeg lukket de 12 masker af til halsen og skal til at strikke de 8 pinde lige op. Og her opstår problemet. Uanset hvordan jeg strikker rib om det er 2r, 2v eller 2v, 2r, så kommer det til at se mystisk ud. Jeg kan slet ikke få ribben frem, hvad gør jeg dog forkert?

  Mvh Katrine

  • Katrine 4. juni 2014 at 18:38 #

   Jeg har fundet ud af det, havde byttet rundt på nogle r og v masker :)

 70. Maiken 22. juni 2014 at 18:06 #

  Det er bare en super fin vest. Har lige strikket en i str. 3 måneder. Jeg vil gerne lave en der kan passe til en ca. str 50-56, da jeg skal have en lille dreng til November, som jo skal klædes varmt og helts også lidt lækkert på.
  Hvis du har tid og lyst, vil du så ikke give et hurtigt bud på, hvor stor den skal være til en str. 0 mdr? :)

 71. Gitte Agerlund 20. august 2014 at 12:45 #

  Har lige fået at vide at jeg skal være farmor, så skal nu i gang med de små størrelser. Vil høre om jeg kan finde opskriften et sted uden alt “fyldet”? Har strikket rigtig meget og vil gerne have opskriften uden billeder og forklaringer. Det er fint nok at have billeder, hvis man løber ind i et problem…

 72. Freja 9. oktober 2014 at 13:04 #

  Hej Mette, tak for fin opskrift.
  Jeg har dog et spørgsmål ang. dit tip:

  “TIP: Når snoren hænger til højre (se ovenstående foto) er du på retsiden (ulige pind: fx 1, 3, 5 etc.). Når snoren hænger til venstre, er du på vrangsiden (lige pind: fx 2, 4, 6 etc.). De fleste opskrifter tager det nemlig for givet, at man bare ved, at man altid skal begynde på noget nyt, når man er på retsiden.”

  Når jeg så har strikket de 11 pinde rib i bunden af forstykket – er det så på den 12. pind jeg begynder på resten af forstykket med retstrikning og rib? Eller er det på d. 11? For du skriver jo, at man altid skal starte på retsiden (hvilket jo er de ulige pinde) :) Jeg er nok bare lidt forvirret :)

  Mange hilsner Freja

 73. Christel 10. oktober 2014 at 22:19 #

  Kære Mette :) Jeg er ny i strikkeverdenen, og denne vest er kun mit andet strikkeprojekt. Jeg vil starte med at sige, det er en kæmpe hjælp for os nybegyndere med så udførlige instrukser OG billeder – så tusind tak for det :) Jeg er nu godt i gang og kan se, at min vest ikke er helt ligeså tæt som din på billedet. Jeg bruger almindeligt bomuldsgarn og strikker på pind 3,5. Mit spørgsmål er derfor: Har du nogen ide om, hvor meget sådan en sag trækker sig sammen i vask? Mange hilsner Christel

 74. Pia Funck Johansson 22. januar 2015 at 08:51 #

  Hej. Jeg her med STOR glæde strikket vesten til mine og andres små, men nu er de jo blevet større. Derfor ville jeg rigtig gerne finde vesten større, som du henviser til, men jeg kan ikke finde den. Kan du hjælpe mig???? TAK Mvh Pia

 75. Signe 27. januar 2015 at 13:50 #

  Hej Mette

  Dejligt med en visuel opskrift når man er nybegynder. Tak!

  Jeg har problemer med at samle vesten efter opslåning i midten. Kan du beskrive selvfølgelighederne også? Altså hvordan jeg lukker hvilken tråd af? Har lavet mine opslag( ikke helt sikker på de er korrekte- synes pindens rute er svær at se på drops) og skal videre derfra..

  Hilsen Signe

 76. Lea 22. februar 2015 at 10:20 #

  Hejsa.

  Jeg tænker på, om det mon er rigtigt, at jeg kun skal lukke 14 masker af til halsen, når jeg strikker str med 54 masker? Eller skal det være 16, når nu det er det antal jeg har strikket ret indtil da?

  Mange hilsner Lea

 77. camilla madsen 26. februar 2015 at 10:24 #

  TAK for en god opskrift og wauw så mange kommentarer du har fået på netop dette indlæg :)

  Jeg har linket til den i dette blogindlæg, hvor jeg viser min version af vesten.
  https://nomaderne.wordpress.com/2015/02/26/med-en-lille-ny-pa-vej/

  Det er en fornøjelse at følge din side.

  Kh. Camilla

 78. Anne HS 20. marts 2015 at 09:28 #

  Billed 14-17 er forkerte. Det ender ud i at knaphullerne er bagerst. Derefter har du lavet en ny vest, hvor det er rigtigt på efterfølgende billeder
  Det er min første strik og jeg har gjort som billedet, og nu skal jeg til at trække op. Ret ærgerligt.
  Desuden kunne det måske være en ide og skrive at man skal gøre det omvendt på vrangsiden. Det var jeg ikke klar over, jeg er jo novice indenfor strikning.
  Bare et foreslag.

 79. Charlotte 22. marts 2015 at 20:24 #

  tak for en vidunderlig opskrift
  Jeg er ikke nogen Super strikker, men her var sjov, og jeg er lige blevet færdig med min første vest, og vil nu starte op på vest 2

 80. Signe 29. marts 2015 at 17:43 #

  Hej Mette! Tak for en super god strikkeopskrift til nybegyndere… Men øv! Jeg har lige opdaget at mine knaphuller sidder forkert. Vil du ikke rette det i opskriften, så andre ikke – som jeg – bliver demotiveret af fejlen?
  VH Signe

 81. Anne Farsinsen 22. november 2015 at 10:05 #

  Hej
  Super fin vest. Jeg er lige gået i gang med str. 6 mdr. Men synes den er lidt smal, men muligvis er det fordi jeg har glemt hvor lille en baby er :) har du et mål på bredden i cm eller strikkegasthed eller lign. så jeg ved jeg er på rette vej :)

 82. Louise 4. marts 2016 at 16:00 #

  Hej
  Rigtig sød opskrift! Men jeg vil også give Signe fra nov 2015 ret i at der er en fejl mht knaphullerne. Når det højre stykke strikkes, viser du, at man tager de ekstra 6 masker op på retsiden og dermed bliver klappen (hvorpå knapperne skal syes fast), ovenpå knaphullerne. Så bør de 6 masker ikke tages op på vrangsiden/bagsiden, når man begynder at strikke højre side?
  Mvh Louise

 83. Simone 4. august 2016 at 00:17 #

  Hejsa.
  Jeg har brugt din opskrift med glæde flere gange, så tak for den.
  Jeg faldt dog over denne den anden dag – så nu tror jeg du har svaret hvor din opskrift er fra :-)
  http://www.stof2000.dk/shop/garn/gratis-strikkeopskrift/gratis-opskrift-phildar/soed-babyundertroeje-med-knaplukning

 84. Line 25. april 2017 at 12:21 #

  Hej. Jeg har lige et spørgsmål til bagstykket: hele ryggen strikkes bare med 6 m ret og i midten rib mønster og 6 masker ret igen? Så hele ryggen bliver et stykke?

 85. Kristine 24. august 2017 at 06:46 #

  Lækker vest. Har du opskriften i str 1,5 – 2 år?

 86. Tanya Kold Smith 12. september 2017 at 19:13 #

  Hej,

  Tak for en fin opskrift!
  Hvis jeg nu skulle strikke denne vest i en str 3 år, så lillebror og storebror kunne ha ens veste på til vinter, hvor mange masker ville jeg så skulle have? jeg er ikke en haj til at regne sådan noget ud selv, derfor jeg spørger. :)

  Mvh Tanya

Trackbacks/Pingbacks

 1. Den nye niece | Farmorfabrikken - 2. juni 2011

  […] – og find opskriften på babyvesten, sutskoene, hagesmækken og sutteholderen. This entry was posted in DIY, Hækle, Strikke. […]

 2. Hvis jeg ku’ strikke - 31. oktober 2011

  […] jeg strikke en masse små lune babyveste, (som den Mette her forklarer hvordan man laver), i dejligt vamset uldgarn, og med fine perlemorsknapper og andre […]

 3. Sømandens babyvest | - 18. december 2011

  […] opskriften på babyvesten (som i øvrigt er gået i arv i min familie i generationer) lige her eller tryk på billedet af vesten ude i bloggens højre […]

 4. Dagens oppskrift: Babyvest | Strikkeoppskrift.com - 18. oktober 2012

  […] oppskrift: Babyvest fra […]

 5. Klassisk babyvest | Weberen - 5. november 2012

  […] Klassisk vest til baby – fundet inde på den skønneste blog, Farmorfabrikken. […]

 6. Der strikkes | inaina.dk - 25. juni 2013

  […] Opskriften finder du her […]

 7. Uld skal der til…. - 25. juli 2013

  […] nu er der kommet uld på strikkepindende og en lille vest er […]

 8. Strikket babyvest | inaina.dk - 29. juli 2013

  […] er igen efter opskriften hos Farmorfabrikken. Den er drønnem at gå til, og jeg vil våge at påstå, at nybegyndere også kan være med […]

 9. Strikket babyvest | livetligenu - 25. oktober 2013

  […] strikkeopskrifter – men tak til den fantastiske blog farmorfabrikken og denne vidunderlige opskrift, lykkedes det mig endelig at strikke andet end […]

 10. Andre der strikker til børn eller babyer? - Side 2 - 20. januar 2014

  […] og strikkeopskrifter – Familie Journal Dog bare med knapper i stedet for (fra denne opskrift: Strikket babyvestFarmorfabrikken ) Du ser træt ud. Skal jeg holde din kæft? Svar med […]

 11. Terminstråd - februar 2014 vol. 1.1 - Side 151 - 26. januar 2014

  […] Men nu ser jeg lige hvad hun er for en og hvad vi tør kaste os ud i Link til vest får du her Strikket babyvestFarmorfabrikken Den lille vest/undertrøje som de vist egentlig kalder den har jeg kun på billede, så skal lige […]

 12. For os der venter barn til September 2014 - Side 99 - 9. marts 2014

  […] fanger bordet jo.. Kan jo ikke tage hjem inden vi er færdige.. Af strik foreslår jeg klart denne Strikket babyvestFarmorfabrikken En strikket babyvest. Str. 3 mdr må passe ret godt til når det begynder at blive koldt Men ok, […]

 13. Babyvest - Kreafil - 12. august 2014

  […] blanding og knapperne er små stofknapper i libertystof fra Butik Tusindfryd Opskriften er fra farmorfabrikken.dk Den var nem at gå til, også for en newbe i strik som […]

 14. Nu skal det være – igen – CopenhagenDaily - 27. august 2014

  […] skal bogen købes – og en mindre detalje, jeg skal lære at strikke. Jeg har kastet mig over “Farmorfabrikkens” babyvest, og panikker allerede en smule over at jeg om 13 cm skal putte nogle af maskerne på en […]

 15. Strik til din baby #1 | Små tanker fra en kreativ løbemor - 11. september 2014

  […] lille pige, der passer bedre i størrelsen. Den lyserøde er forresten strikket med udgangspunkt i Farmorfabrikkens Babyvest – men med snoninger i stedet for […]

 16. Sådan laver du hjemmelavede julegaver. | Kreativius - 1. november 2014

  […] Den her pakke er perfekt, hvis man kender nogle der lige har fået en lille ny i det forgangne år. Der er på vesten lavet en meget udførlig DIY, med rigtig gode billede og forklaringer, så alle kan være med. Vesten er i det hele taget et godt projekt, hvis du lige er startet med at strikke, men vil udfordres lidt mere, end bare ret og vrang. Find DIY på vesten her. […]

 17. Huskeliste til det første barn | Læs den store guide her - 16. december 2014

  […] var vi meget glade for små veste, som vi fik af en, der er god til at strikke. Find op skriften her. Jeg synes de var super dejlige at give på, fordi en body alene godt kunne virke som lidt for lidt […]

 18. Strikkeklub i februar: Babyvest - HipsterMama - 26. januar 2015

  […] babyvest hos farmorfabrikken.dk (der i øvrigt har mange andre fine strikkeopskrifter <3). Du kan finde opskriften her. Hvis du er begynder, skal du ikke være bange for at kaste dig ud i det. Husk YouTube er din ven, […]

 19. Tilfredsstillelsen ved et færdigt projekt - HipsterMama - 27. februar 2015

  […] strikkede efter denne opskrift str. seks måneder, med strikkepind 3,5 mm. Mattias er 5 måneder nu og den passer ham helt […]

 20. Lille vest | Hyggefabrikken - 9. marts 2015

  […] har strikket en lille vest til Asger, efter Farmorfabrikkens gode opskrift. Jeg synes disse små veste er intet mindre end geniale, særligt til små kravlebabyer. De holder […]

 21. Ny vest til Magne | Hyggefabrikken - 9. marts 2015

  […] som mig, var jeg nervøs for om jeg kunne finde ud af knaphuller, halsåbning m.m. Men takket være denne gode  opskrift, er det gået rigtig nemt. Så nu mangler jeg bare det sidste stykke, og så skal de sys sammen. […]

 22. Vesten er færdig | Hyggefabrikken - 9. marts 2015

  […]  Jeg har fået strikket Magnes vest færdig. Den er blevet supergod, og jeg har allerede planer om at strikke en mere til ham. Jeg har strikket den i str. 1 år, og den er stadig lidt lang, men kan sagtens bruges allerede. Opskrift og vejledning herfra […]

 23. Strikket babyvest | Strikzilla - 19. marts 2015

  […] at strikke en babyvest? Find opskrift på en lækker morfarvest her, en enkel og overskuelig vest her, en sød “lillesøster” vest her, eller kig forbi Garnstudio og find din egen […]

Skriv et svarWP Like Button Plugin by Free WordPress Templates