Hæklede babysutsko

Klog af skade svor jeg sidste vinter, at jeg aldrig mere ville strikke noget der minder om strømper! Men da min svigermor kom med denne opskrift på et par hæklede babysutsko fra Sys Fredens bog “Babyhæklet”, tog jeg en dyb indånding og kastede mig over projektet. Og hurra for hæklenålen – den er altså noget mere samarbejdsvillig end strømpepindene. Så hvis du – ligesom jeg – har fået strømpeangst, men alligevel gerne vil lave noget, der luner de små fødder, så er denne her opskrift et hit. Det bliver ikke mere simpelt. Sutskoen strikkes i ét stykke og tager ingen tid.

Du kan som nævnt finde opskriften i Sys Fredens bog “Babyhæklet”. Og hvis du har brug lidt billeder at støtte dig til undervejs, så se min trin-for-trin-hækling lige her. Det kan nemlig nogle gange være nemme at gå igang, hvis man kan se, hvad man skal hækle… synes jeg :-)

Læs også om:

67 Responses to Hæklede babysutsko

 1. Helle Villadsen 13. maj 2011 at 07:58 #

  Hvor er det nogle super fine sutsko! Og så er opskriften meget nem at følge, selvom jeg er nybegynder i hækling. Tak for at lægge opskriften ud :-)

  Mvh. Helle

  • Farmorfabrikken 13. maj 2011 at 08:20 #

   Det var så lidt. Og ja, jeg blev selv rigtig begejstret, da jeg opdagede, at det slet ikke behøvede at være SÅ indviklet at kreeere nogle små lune sutsko :)

 2. Nadia Hald Jensen 19. august 2011 at 20:54 #

  Hej :)

  Jeg fandt din opskrift, da jeg snart skal være moster og rigtig godt kunne tænke mig at lave noget til den lille. Men jeg er meget ny i det og har lidt problemer med snuden, så ber derfor om lidt hjælp. Hvad betyder det med at man skal hækle 2fm sm ? Jeg skal ikke rigtig få det til at hænge sammen, som man kan se på dit billede, men tror også jeg har lavet rod i den? Håber du har tid til at hjælpe?

  Mvh Nadia Hald

  • Farmorfabrikken 20. august 2011 at 08:06 #

   Tillykke snart-kommende-moster :) Selvfølgelig vil jeg hjælpe – for jeg kan godt huske, at jeg selv havde problemer med at forstå, hvordan man hækler 2 masker sammen.

   Når du hækler to masker sammen, er det det samme, som at ‘tage ind’. Dvs. at du henter tråden, som du plejer, gennem en maske, men istedet for at slå om, henter du også tråden gennem den næste maske. Så har du tre løkker på pinden. Og nu slår du om og trækker gennem alle løkkerne. Så er det lidt som om, at du ‘hiver’ de to masker tættere sammen. Se evt. illustration a + b på dette link: http://www.garnstudio.com/lang/dk/skole/hekle_felle.php

   Når du hækler sutskoen, så passer det med, at du skal hente en tråd på den række, som du er igang med + hente en tråd fra den nedenunder. Det giver bedre mening, jo længere du kommer. For så ‘hæfter’ du ligesom fast i siden på skoen og ’slår bro’ mellem snuden og siden på skoen.

   Giver det mening? Sig endelig til hvis det stadig kniber?

   Kh – og god weekend, Mette

 3. Nadia Hald Jensen 23. august 2011 at 18:22 #

  Hej :)
  Ja det gav fin mening, og jeg har nu hæklet et fint par, tusind tak for hjælpen og det hurtige svar :)

  Mvh Nadia

  • Farmorfabrikken 25. august 2011 at 08:06 #

   Skønt, der er jeg glad for at høre :-) Håber baby bliver glad for sutterne.
   Kh, Mette

 4. Cecilie Knudsen 1. september 2011 at 18:34 #

  Hej :-) Jeg kan rigtig godt lide din side, din lille runde savlesmæk er super sød og nem at lave og de bliver nu masseproduceret til diverse babyer hos mig ;)

  MEN! Ved disse sutsko har du faktisk tabt mig efter trin et. Jeg kan slet ikke finde ud af hvad du mener med at hækle “4(5)6 rk fm lige op” HJÆLP HJÆLP!

  • Farmorfabrikken 3. september 2011 at 18:26 #

   Hej Cecilie

   Hvor er det dejligt at høre :-) Beskeder som dine giver mig kun endnu større lyst til at lave flere DIY’er her på bloggen. Det er jo trods alt altid sjovere, når de så også bliver brugt.

   Åh ja, jeg kan godt se, at det ikke giver helt mening, når jeg skriver “hækle lige op” :-) Det jeg mener er, at du bare skal hækle frem og tilbage enten 4-5-eller-6 gange (alt efter hvilken størrelse sko, du har valgt at lave), hvor du hækler en fastmaske i hver maske . Giver det mere mening? Ellers sig endelig bare til. Se evt. foto nr. 2, hvor du kan se, at den lille hestesko er blevet større/længere med flere rækker. Pøj pøj med projektet. Jeg håber, at de små babyfutter bliver rigtig fine.

   Kh, Mette

 5. Susan 20. oktober 2011 at 07:09 #

  Hej Mette,

  Super fine sutsko, de er bare så gode til babyer. Jeg er ved at følge din opskrift, men er lige pludselig gået i stå.

  Jeg er nået her til:

  OVERDEL/SNUDEN: Hækl 22(24)26 fm – 2 fm sm – vend. Du går nu i gang med at hækle stykket ovenpå foden (snuden) ved at hækle mellem fodens sider. Det gør du således: Hækl 5 fm – 2 fm sm (1 m på igangværende række, 1 m på rækken fra fodstykket) – vend. Det gør du til der er 12(13)14 m på hver side af overdelen.
  Arbejdet er 30 (32) 24 m.

  – jeg har hæklet de 5 fm og skal til at hækle de 2 fm sm med 1 m fra igangværende række og 1 m fra rækken fra fod stykket, og det forstår jeg simpelthen ikke, kan du ikke hjælpe mig. Jeg ved hvordan man hækler 2 fm sammen, men jeg kan ikke finde ud af hvilke to masker du mener.

  Håber du forstår mit spørgsmål.

  Super fin blog du har.

  Susan

  • Mette / Farmorfabrikken 20. oktober 2011 at 17:00 #

   Hej Susan

   Tak for din besked :-) Jeg forstår sagtens dit spørgsmål – for det var præcis samme sted, hvor jeg selv gik i stå første jeg gang jeg lavede sutterne. Og hvis du læser ovenstående beskeder fra andre, så vil du se, at der er flere med det problem :-)

   Det er også lidt tricky, og det ville være meget nemmere at vise det end at beskrive det. Men here goes: Det du skal igang med nu er at hækle en “bro” mellem snuden og siden på skoen, hvorved du laver det stykke, hvor vi normalt har snørebånd på en almindelig sko.

   Super at du har styr på at hækle to masker sammen. På denne sutsko hækler man to masker sammen ved at:
   – stik nålen gennem gennem hullet på den række, som du er igang og hent tråden
   – stik derefter nålen gennem hullet på den forrige række (rækken nedenunder) og hent tråden
   – derved har du tre løkker på pinden. Og nu slår du om og trækker tråden gennem alle løkkerne. Så er det lidt som om, at du “hiver” de to masker tættere sammen og bygger en form for “bro” mellem skoens to sider.

   Jeg håber, at det kunne hjælpe dig lidt på vej?

   Kh, Mette

 6. Susan 23. oktober 2011 at 06:43 #

  Jubii
  Nu har jeg knækket koden (tror jeg nok) og har hæklet den første fut.

  Tak for hjælpen.

  Susan

  • Mette / Farmorfabrikken 23. oktober 2011 at 07:38 #

   Dejligt at høre :-) Jeg håber, at de bliver fine. Kh, Mettte

 7. Helene Jacobsen 7. januar 2012 at 16:46 #

  Jeg håber du ser min kommentar – det er jo længe siden der sidst er kommenteret, men jeg har altså et spørgsmål :) Du skriver under overdelen:
  Det gør du til der er 12(13)14 m på hver side af overdelen.
  Arbejdet er 30 (32) 24 m.

  Men jeg forstår ikke helt hvad der menes med 12-14 masker på hver side? altså er det 12 rækker? for kan jo se på billedet, at din overden er kortere end flapperne, og det bliver min ikke, hvis jeg laver alle 12 rækker.. og hvad er det der er 30-24 masker? er det så fra ende til ende hen over overdelen?

  Hmm.. håber du kan forstå, hvad jeg prøver at sige :)

  • Mette / Farmorfabrikken 9. januar 2012 at 21:13 #

   Hej Helene

   Jeps, jeg så godt din kommentar :) Jeg har bare haft tonse-travlt og ikke haft tid til at sætte mig ned og kigge nærmere på det. Men det har jeg nu :) Det er dog desværre lidt tid siden, at jeg selv lavede futterne, så jeg har ikke opskriften frisk i erindringen. Jeg skal helst sidde med det i hænderne, før jeg kan forklare det allerbedst. Men jeg prøver alligevel:

   Med de 12-14 masker menes der, at der skal være 12-14 masker tilbage på hver af flapperne/siderne. Ikke rækker, men masker. Giver det mening? Altså, når du begynder med at hækle snuden er der ca. 20-24 masker på hver side, hvis du deler ‘hesteskoen’ op i to lige dele og tæller halvdelen af arbejdet – eller 40-48 masker hvis du tæller hele arbejdet/hesteskoen (fra den ene ende til den anden). Når du går igang med at hækle overdelen, så hækler du ind i siderne og ’sluger’ af de 20-24 masker på hver halvdel/side/flap. Og når der er 12-14 masker tilbage, så skal du stoppe. Hmmm… giver det mening? :)

 8. Helene Jacobsen 11. januar 2012 at 08:23 #

  Mange tak :) Det giver rigtig god mening!
  Og også tak for en rigtig fin blog.. Det fine halsrør har givet mig mod på at kaste mig ud i strikningens kunst – så mon ikke til næste vinter at jeg har en super lækkert halsrør ;)

  • Mette / Farmorfabrikken 11. januar 2012 at 20:54 #

   Fedt, det er jeg glad for at høre :) Og pøj pøj med halsrøret

 9. pia 4. februar 2012 at 21:59 #

  Hej :-)
  Efter meget længe søgen på et par mega søde futter og med en nem opskrift til mit første ufødte barn har jeg endelig fundet en :-) Men nu er jeg gået i stå…. Jeg er gået i stå ved :
  OVERDEL/SNUDEN: Hækl 22(24)26 fm – 2 fm sm – vend. Du går nu i gang med at hækle stykket ovenpå foden (snuden) ved at hækle mellem fodens sider. Det gør du således: Hækl 5 fm – 2 fm sm (1 m på igangværende række, 1 m på rækken fra fodstykket) – vend. Det gør du til der er 12(13)14 m på hver side af overdelen.
  Arbejdet er 30 (32) 24 m.
  Jeg har hæklet de 22 fm + 2 fm sm og har vendt den… men så mangler der 8 fm mere for at gøre rækken færdig kan det godt passe….?
  KH Pia

  • Mette 6. februar 2012 at 21:22 #

   Hej Pia

   Stort tillykke – hvor bliver den spændende med den lille ny i familien :-) Hmmm… Jeg ved ikke helt, om jeg forstår dit spørgsmål? Det er altid lidt nemmere at afkode problemerne, når man sidder med tingene i hænderne. Og det er desværre lidt tid siden, jeg selv har hæklet futterne, så jeg har dem ikke frisk i erindringen.

   Så vidt jeg kan forstå, så tror jeg, at du har misforstået opskriften. Du skal nemlig ikke gøre rækken færdig. Du skal hækle siderne på hesteskoen sammen, så at sige. Derfor skal du kun hækle på midten af hesteskoen og ikke gøre rækken færdig. Giver det mening?

   Håber det lykkedes med de små futter. De er virkelig søde :)

   Kh, Mette

 10. Anne-Liv 25. februar 2012 at 12:17 #

  Hej.
  Jeg har nu hæklet hele den ene sutsko, men kan ikke finde ud af hvordan jeg skal afslutte? kan du hjælpe mig?
  Mvh Anne-Liv

 11. Anne-Liv 25. februar 2012 at 19:36 #

  Tak for det hurtige svar.
  Det gav rigtig god mening, og jeg er nu færdig med den første, og er i fuld gang med den næste :)

  • Mette 25. februar 2012 at 22:01 #

   Fantastisk :)

 12. Rie B. Dannemand 11. marts 2012 at 10:39 #

  Hej.
  Som mange andre har jeg lige et spørgsmål eller to til overdelen:-) Den er noget drilsk:-)
  Når jeg skal vende efter at have hæklet 5 fm og 2 fm sm skal der så vendes med en lm og tages ned i første maske? Og når jeg skal hækle de 2 fm sm skal jeg trække 1 m igennem i den række jeg er i gang med og så i den underliggende sammenhæklede maske? eller skal jeg helt ned og hente igennem en maske fra futtens “foddel”?
  Håber du kan hjælpe:-)
  Fantastisk blog. Har fået en god portion inspiration herinde:-)
  God Søndag
  Rie

  • Mette 11. marts 2012 at 17:08 #

   Hej Rie

   Det lyder som om, at du allerede har ret godt fat i det :-) Som nævnt er det desværre lidt tid siden, jeg hæklet de små futter, så jeg kan ikke huske helt ned i de enkelte detaljer. Men jeg håber, at jeg kan hjælpe dig videre alligevel.

   Ja, hver gang du vender, skal du starte med 1 luftmaske. Og jeps, du skal hækle 1 m i den række, du er i gang med + 1 maske i futtens ‘foddel’ (siden af futten) – derved samler du siderne med en form for bro, der bliver til skoens overdel (dér hvor vi har snørebånd på sko).

   Og tusind tak, der er altid så dejligt at høre, at andre får glæde af de ting, vi laver! Rigtig god søndag og god hæklelyst :-)

   Kh, Mette

 13. Majbritt 26. marts 2012 at 18:51 #

  Hej Farmorfabrikken

  Jeg er i gang med disse baby sutter, men altså jeg kan ikke finde ud af det :-( Det er allerede i starten det går galt. Jeg er ikke vant til at læse opskrifter, så det er nok bare mig..
  1 rk.: 2 fm i 1.m – 10 (12)14 fm – 2 fm i næste m 2 gange – 10 (12)14 fm – 2 fm i sidste m.
  Hvad betyder 2fm i næste m 2 gange? Betyder det at der skal 2 fastmasker i næste maske 2 gange?

  2. rk.: 2 fm i 1.m – 11(13)15 fm – 2 fm i næste m – 2 fm – 2 fm i næste m – 11(13)15fm – 2 fm i sidste m.
  Hvad betyder 2 fm i næste m – 2 fl – 2 fm i næste m??
  Er helt tabt :-)

  • Mette 27. marts 2012 at 19:25 #

   Hej Majbritt

   Hvor er det sejt, at du bare sådan kaster dig ud i det :-) Jeg skal prøve at forklare:

   “Hvad betyder 2fm i næste m 2 gange? Betyder det at der skal 2 fastmasker i næste maske 2 gange?” – JA :-)
   “Hvad betyder 2 fm i næste m – 2 fm – 2 fm i næste m??” – 2 fastmasker i en maske, en fastmaske i en maske to gange, 2 fastmasker i en maske.

   Hvis du dog er helt spritny i opskrifternes verden, så vil en stor hjælp for dig fx være Sys Fredens bog “Hækleskole” eller “Politikens Hæklebog”. Ellers tror jeg, at du desværre støder på flere problemer længere hen i opskriften :-/ Måske du kender én, der kan hækle og som kan hjælpe dig igang? For mig var det en fantastisk start at SE, hvordan man hækler de forskellige masker.

   Pøj pøj med hæklerierne og velkommen i den fantastiske verden af garn :-)

   Kh, Mette

 14. Rie 28. marts 2012 at 08:32 #

  Tak:-) De endte med at blive rigtig fine og jeg er meget glad for dem. Nu må vi se om baby kan passe dem når den kommer ud:-)

  • Mette 28. marts 2012 at 14:10 #

   Hvor er det dejligt at høre. Jeg håber, at de passer perfekt til baby :-)

 15. Majbritt 29. marts 2012 at 17:31 #

  Hej Mette

  Tusind tak for svar, jeg kæmper videre :-) Glæder mig til de engang er færdige :-)

  Og garn og stof verdenen, er bare skøn :-)

  KH Majbritt

  • Mette 30. marts 2012 at 12:28 #

   Jeg kunne ikke være mere enig :-) Kh, M

 16. Maria 30. marts 2012 at 07:49 #

  Jeg elsker den her opskrift! Super nem og hurtig at lave – lige noget for mig! Men jeg kender opskriften fra bogen Babyhæklet af Sys Fredens. Ville bare være sikre på, at I også ved at opskriften stammer der fra, så I ikke får nogen på nakken mht ophavsret eller lignende.
  Fed og inspirerende blog!
  Mvh Maria

  • Mette 30. marts 2012 at 12:24 #

   Hej Maria

   Tak, nej det vidste jeg ikke? Jeg har fået opskriften fra min svigermor, som havde fået en kopi af en anden. Så jeg troede, det var en gammel opskrift, der var gået i arv. Det må jeg lige undersøge nærmere. Men tak fordi du siger det :-)

   Kh,
   Mette

 17. Iman 1. april 2012 at 13:20 #

  Hej Mette,

  Jeg er lige begyndt at hækle, og din hjemmeside giver mig så meget inspiration :-) Tusind tak for det. Jeg kan bare ikke finde opskriften til disse babysutsko, det er sikkert mig der ikke kan se..

  Mvh
  Iman

  • Mette 1. april 2012 at 18:03 #

   Hej Iman

   Tak for dine pæne ord – de varmer utrolig meget :-) Jeg er dog fornyligt blevet informeret om, at den opskrift jeg har fået af min svigermor faktisk er fra Sys Fredens bog “Babyhæklet”, hvorfor jeg nu har slettet den og henviser i stedet til bogen. Jeg ville selv blive ked, hvis jeg opdagede, at andre bragte mine opskrifter. Jeg har også stor respekt for copyright og har derfor valgt at fjerne opskriften her. Men jeg kan på det varmeste anbefale bogen :-)

   Jeg er ked af besværet.

   Kh, Mette

 18. Rikke 1. april 2012 at 15:15 #

  Hej!

  Jeg er helt ny i det her med at hækle, og vil rigtig gerne prøve at hækle disse søde futter.
  Men jeg kan simpelthen ikke se opskriften på dem, som man kan på andre ting herinde?
  Er der evt et direkte link, eller hvordan?

  Kh Rikke

  • Mette 1. april 2012 at 18:00 #

   Hej Rikke

   Jeg er blevet informeret om, at den opskrift jeg har fået af min svigermor faktisk er fra Sys Fredens bog “Babyhæklet”, hvorfor jeg nu har slettet den og henviser i stedet til bogen. Jeg ville selv blive ked, hvis jeg opdagede, at andre bragte mine opskrifter. Jeg har også stor respekt for copyright og har derfor valgt at fjerne opskriften her. Men jeg kan på det varmeste anbefale bogen :-)

   Jeg er ked af besværet.

   Kh, Mette

 19. Linda Møller 3. april 2012 at 16:27 #

  Jeg nåede lige at få gavn af opskriften og ville linke til den her. Det var da uheldigt! Sådan går det når tingene kommer igennem for mange hænder, men jeg vil da lige se lidt nærmere på Sys Fredens bog, hun har efterhånden lavet mange gode hæfter :-)
  Resultatet kan ses på min blog

  • Mette 4. april 2012 at 07:56 #

   Ja, det var desværre uheldigt. Men jeg har den dybeste respekt for andres ting, så jeg var ikke i tvivl om, at jeg straks ville fjerne den, da jeg fandt ud af det. Heldigvis har jeg siden fundet ud af, at hendes bog – lige som alle hendes andre bøger – er ret fantastisk :-)

   Hvor er de bare FINE, både dine babysutter og vesten!

   Rigtig god påske :-) Kh, Mette

 20. Tanja Villadsen 29. april 2012 at 18:15 #

  Hejsa hvor er de søde! Hvor siger du at jeg finder opskriften?
  Kh. Tanja

  • Isabella 1. maj 2012 at 18:55 #

   Sys Fredens bog “Babyhæklet”
   God fornøjelse med hæklingen.

 21. tina 21. august 2012 at 12:08 #

  Kære jer

  For efterhånden lang tid siden fulgte jeg jeres opskrift – og nu har jeg fået resultatet lagt på bloggen: http://tichtach.blogspot.dk/2012/08/hklede-babyfutter.html

  Tak for opskrift (og for jeres svar på andres spørgsmål, uden dem havde jeg nok ikke knækket snude-koden :-)

  KH
  tina

  • Mette 22. august 2012 at 18:50 #

   De er SÅ FINE, Tina! Og stort tilykke med bloggens fødselsdag. Hurra, hurra for dig og Tich Tach! Kh, Mette

 22. Charlotte 1. februar 2013 at 07:35 #

  Hej!
  synes som mange andre at din blog er fantastisk =) og jeg var lykkelig da jeg fandt den, for jeg er også begyndt på de her “futter”.
  Mit problem startede dog ved det alle sidste på overdelen: Hækl 1 rk fm over alle masker og vend med 3 lm.
  — er dette stadig på overdelen, altså de 6 fm man har lavet ved at vende frem og tilbage? eller skal man fortsætte videre over de 12 fm på den ene side? For jeg er lige nu i den ene side af overdelen, som billdede nr 3, og ved ikke helt hvordan jeg ville komme helt ud i endnen, hvis det er det man skal, uden at der kun vil blive laver fm på den ene side? Håber min forklaring giver mening..
  HIlsen Charlotte

  • Mette 1. februar 2013 at 09:01 #

   Hej Charlotte

   Åh, det er desværre rigtig, rigtig lang tid siden, jeg har strikket futterne, så jeg kan ikke huske, hvordan man gør. Øv, det beklager jeg :-( Jeg håber, at du finder en løsning og at futterne bliver fine.

   KH, Mette

 23. Sofie 28. maj 2013 at 13:01 #

  Er det bare mig, der er dum, når jeg kun kan se billederne og ikke opskriften nogle steder? Jeg vil super gerne hækle disse sko..

  • Mette 28. maj 2013 at 22:02 #

   Hej Sofie – du er bestemt ikke dum ;-) Der er nemlig ingen opskrift. Det vil sige – som jeg skriver, så kan du finde opskriften i Sys Fredens bog “Babyhæklet” :-) Jeg har kun lavet billeder, der illustrere processen, hvis du springer ud i opskriften

 24. Lene 29. juli 2013 at 05:40 #

  Ok, er TOTALT fatsvag, hvad angår denne opskrift. Jeg kan slet slet ikke “se” det for mig.

  Og jeg ved godt, at det slet ikke er din opskrift, og ikke burde “stå til ansvar” for den, men kan se at du har hjulpet andre videre, så det håber jeg også, at du kan med mig.

  Jeg er ellers ikke total novice udi hækling, men denne opskrift er simpelthen ikke til at forstå – jo jo, alt det indtil jeg når til at skulle hækle overdelen sammen med foden – det er simpelthen FOR dårligt beskrevet til at jeg fatter det. Så UH, hvor vil jeg gerne have en “trin for trin” billedserie, så jeg kan SE hvordan det skal gøres. For jeg FATTER simpelthen ikke hvordan det skal gøres.

  Er det noget, som du ville kunne lave??

  KH Lene

  • Mette 29. juli 2013 at 19:26 #

   Åh, jeg kan så godt forstå dig, Lene :-) Jeg skulle virkelig også bryde med nogle grå hår, før jeg fik den opskrift på plads! Jeg har desværre hænderne fulde med alt for mange andre projekter lige nu – men kan mine forklaringer til de andre måske hjælpe dig videre? Så vidt jeg husker, har jeg prøvet at forklare lige præcis det sted i opskriften tidligere. Jeg krydser fingre og sender dig masser af god hæklekarma!! Kh, M

   • Lene 29. juli 2013 at 20:20 #

    Kære Mette,

    Tak for svaret, desværre, så hjalp forklaringerne mig ikke nærmere en forståelse, og derfor råbte jeg HJÆLP her i tråden *smiler*…men nu har jeg simpelthen skrevet til Sys, og spurgt, om ikke hun kan hjælpe, for NU er jeg blevet stædig, og VIL dælenduleme have bikset sådan et par sammen :o)

    • Mette 30. juli 2013 at 21:37 #

     Ka’ så godt forstå dig! Håber at Sys kan komme med en forklaring, der får alle brikkerne til at falde på plads :-)

     • Lene 31. juli 2013 at 23:00 #

      Mange tak. Sys kom aldrig på banen. Fik god hjælp, af en sød bekendt via et håndarbejdsforum, der kunne lave en billedforklaring :o)

      SKØNT, at man kan få hjælp af vildt fremmede :o)

      • Mia 2. december 2013 at 22:42 #

       Hej Lene

       Er det en billedforklaring, som kan findes på nettet?? Jeg har nemlig også problemer – på trods af de gode fif i tråden :o)

       Mvh. Mia

 25. Julie 3. februar 2014 at 14:32 #

  Jeg kan læse mig til at det er længe siden du har hæklet futterne, men når futterne er hæklet færdig, skal de da syes sammen eller hækles?
  I så fald med garn eller tråd og hvordan?

  • Mette 3. februar 2014 at 18:40 #

   Hej Julie, du hækler rundt og rundt – så der er ingen sammensyninger :)

  • Lene 3. februar 2014 at 23:08 #

   Jo, sål og hæl skal lige syes eller hækles sammen, men det har jeg bare gjort med garnet.
   Men det er nok mere eller mindre en smagssag om man vil sy eller hækle det sammen.

 26. Anne-Mette 16. juni 2014 at 16:32 #

  Hejsa

  Super søde futter. Er selv gået i gang med disse til vores lille prins, der kommer til verden om ca. 3 uger ;) men er stødt ind i et problem. Kan sagtens få det til at ligne dine billeder, men synes de ser utrolig små ud (billede 2) når jeg sidder med arbejdet. Hvilken str. hæklenål hæklet du med og hvad med garntype? Har forsøgt mig i babyalpakka, men synes bare de ser meget små ud i str. 0-3 mdr. Gør jeg måske noget forkert?

  /Anne-Mette

  • Mette 16. juni 2014 at 22:48 #

   Stort tillykke med familieforøgelsen, Anne-Mette :) Åh, det er så lang tid siden, at jeg har hæklet disse – så jeg kan desværre slet ikke huske det :-( Jeg er ked af, at jeg ikke kan være til megen hjælp. Kh, M

 27. sara 20. juni 2014 at 15:43 #

  Hvorfor kan jeg ikke se opskriften ?

 28. Mia 22. juli 2014 at 21:19 #

  Hej Mette!
  Det er altså lidt pinligt, men hvor ligger opskriften? Kan ikke se den? Kan bare se de andre takker dig for at lægge opskriften ud osv. Men jeg er ret ny på din side, så kender den ik så godt :)

 29. Tanja 3. september 2014 at 15:20 #

  Jahhhhhh, med din hjælp har jeg nu knækket koden til at “hækle overdelen sammen”. Det var jo ingen sag efter din forklaring på et tidligere spørgsmål. Mange tak for det og de fine billeder – det gav meget mere mening.
  Mvh Tanja

 30. Julia - Kreagrotten 9. februar 2015 at 12:16 #

  Så blev det 2015 og jeg har været i gang med at hækle i et halvt års tid og så faldt jeg pludselig over denne opskrift Sys Fredens bog som jeg har lånt. Men sidder lidt fast efter Overdelen i den del der hedder:

  Hækl 1 rk fm over alle masker og vend med 3 lm.

  Mit spørgsmål er hvad der menes med “over alle masker”?
  Min nål er lige nu placeret mellem overdelen og de 13 masker på den ene side af foden.
  Jeg skal helt sikkert bruge din side fremover. Den er jo et mekka for hæklerier til børn :) Tak for det!

 31. Lise 25. marts 2015 at 22:00 #

  Hej..
  Tak for en fantastisk side. Jeg har nu lånt bogen af Sys Fredens, da jeg da simpeltehn må prøve at lave de futter. Jeg synes flere snakker om at “du skriver i din trin-for-trin-vejledning”. Er der tekst eller lignende til dine billeder? Mit problem er lidt, at jeg ikke helt kan forstå, hvordan det lille stykke (Sål), kan blive til noget som helst. Så jeg ved ikke helt, om jeg har gjort noget forkert.

  Men lækre ting du har på siden. Dejligt med en masse ny inspiration. :)

 32. Malene 1. oktober 2015 at 09:27 #

  Håber du ser min kommentar, da det er længe siden der sidst er kommenteret på dette indlæg.

  Hvor ser man opskriften henne? Kan se at andre takker dig for at have lagt den ud, men kan ikke se den nogle steder? Vil super gerne hækle disse fine futter til min 2 dage gamle niece.

 33. Majbritt 11. december 2015 at 20:01 #

  Har samme problem, kan ikke finde opskriften. Vil så gerne lave nogle til mine tumling på 3 og 15 mdr

Trackbacks/Pingbacks

 1. Hæklede sutsko | Anette Østers Blog - 5. maj 2011

  […] Jeg er endelig kommet i gang med at hækle igen. Efter en del startvanskeligheder og en del konsulent hjælp fra en fantastisk og super kreativ kollega (kvinden bag den dejlige blog, Farmorfabrikken), lykkes det, at få lavet disse baby sutsko. Nu skal jeg bare have fundet nogle baby fusser, de kan passe. Opskriften har jeg fundet her. […]

 2. DIY hæklede baby Converse | - 18. december 2011

  […] sutsko end de klassiske babyfutter, som jeg efterhånden har lavet en del af – se opskriften her. Så i torsdags gik jeg igang med at afprøve opskriften og på billedet kan du se […]

Skriv et svarWP Like Button Plugin by Free WordPress Templates