Barnevognskæde med små spøgelser

Jeg har fået overvældende mange forespøgelser på, hvordan jeg har lavet barnevognskæden med de små spøgelser – som iøvrigt ‘hænger’ på bjælken øverst på bloggen. Der er også denne version med små pipfugle.

Kæden er forholdvis nem at lave, men kræver en del materiale og tager lidt tid, da det er mange små ting, som skal nørkles på plads. Men hvis du har modet på det, har jeg lavet en DIY, som forhåbentlig er nem at følge. Ellers send mig en besked, så forklarer jeg gerne nærmere.

Materiale:
Elastiksnor (ca. 80 cm / 4mm), 4 stk bjælder, 15  stk trækugler, 2 stk  krokodilleklips, 4 stk silkebånd á 3 cm, 8 knapper, diverse stof, garn og fyldevat. Alle tingene kan fx købes i Panduro eller Stof & Stil.

Opskrift:
Klip en spøgelsesfigur ud i pap (ca. 6 cm høj + 3,5 cm bred). Tegn figuren af på stoffet og sy således: Læg stoffet ret mod ret og læg de små snipper silkebånd, som sidder på hovedet af spøgelset (ca. 1,5 cm), ind mellem de to stykker stof og sy dem fast. Vær opmærksom på at de synlige 1,5 cm silkebånd skal ligge ‘inde i spøgelsets krop’, når du syer. For når du vender vrangen rundt og får retsiden ud af, så vil silkebåndet vende modsat. Hmm… Det lyder mere tricky end det er. Derudover skal du ikke sy den nederste del kroppen endnu, da den skal være åben til, at du kan få fyld, bjælder og ben ind i kroppen.

Nu syer du knapperne på som øjne og bagefter strikker du snorer til spøgelsets ben. Du strikker en snor ved at slå 3 masker op på en strømpepind; strik maskerne ret; skub så maskerne ned i den anden ende af pinden uden at vende arbejdet og strik dem ret igen; forsæt med at strikke maskerne ret uden at vende arbejdet. Garnet føres hele tiden bag pinden. Stram mest mulig før hver ny pind. Et ben er ca. 3-4 cm langt.

Så fylder du bjælder og vat ind i kroppen, sætter benene på og syer sammen.

Til sidst skal spøgelserne og trækuglerne sættes på elastiksnoren med de to krokodilleklips i hver ende. Begynd med at lave en løkke, som du kan sætte krokodilleklipsen på.

Derefter sætter du tre træperler på; slå en knude; sæt spøgelset på; slå en knude og sæt tre nye træperler på. Sådan fortsætter du til alle spøgelserne og træperlerne er på.

Til sidst slår du en løkke som den allerførste og sætter krokodilleklipsen på. Og voila, nu har du en farverig barnevognskæde med spøgelser, der laver små bjældelyde, når man rasler med dem. Krokodilleklipsene gør, at kæden passer til alle barnevogne – blot du tilpasser længden – og kan hænges fast på mange andre ting og således bruges flere steder.

Læs også om:

23 Responses to Barnevognskæde med små spøgelser

 1. Tina Nielsen 12. juni 2011 at 14:00 #

  Hejsa….
  Hvor er det bare en lækker kæde :o)
  Det er ikke sådan at man kan købe den af dig???
  Mvh Tina

  • Farmorfabrikken 13. juni 2011 at 17:12 #

   Tak, tak :-) Og jo, det kan man bestemt.

   Jeg brygger på at have nogle kæder klar i løbet af sommeren (forhåbentlig juli) til et loppemarked. Jeg siger lige til her på bloggen, når jeg har dem klar. Så er du hjertens velkommen til at vælge først :-)

   Kh, Mette

 2. Tanja 5. juli 2011 at 14:50 #

  Hej
  Super fede barnevognskæder du laver! Venter en dreng her i juli og er på udkig efter en barnevognkæde og meget interesseret i at købe en af dem du laver :-)
  Du skriver du har nogle færdige i juli, og vil høre om der er mulighed for at købe en, og hvad de koster incl, forsendelse?
  Mvh. Tanja

  • Farmorfabrikken 6. juli 2011 at 08:11 #

   Hej Tanja.

   Tusind tak :-) Det er jeg rigtig glad for at høre. Og stort tillykke med den søde ventetid (selvom der jo ikke kan være længe tilbage mere?)

   Min plan var helt rigtigt at lave en bunke barnevognskæder her i juli, meeeeen det fik vejret lavet om på (se link: http://farmorfabrikken.dk/2011/07/05/1356/). Det vil sige – at jeg har måtte flytte ud af vores lejlighed, da regnvejret i lørdags oversvømmede kælderen, således at vi nu står uden vand og el i 14 dage. Så nu bor vi i sommerhuset og jeg har ikke min symaskine med :-( Jeg håber, at jeg får lavet nogle i løbet af sensommeren istedet, men så er det måske for sent for dig? Ellers er du naturligvis velkommen til at vende tilbage :-)

   Endnu en gang tillykke! Jeg håber, at du får en helt fantastisk barsel.

   Kh, Mette

 3. Bettina 4. oktober 2011 at 15:20 #

  Hej Mette
  Vil lige høre om du har en af disse barnevognskæder til salg?
  Venlig hilsen
  Bettina

  • Farmorfabrikken 5. oktober 2011 at 07:29 #

   Hej Bettina

   Jeg har desværre ikke nogen liggende lige nu, selvom det længe har været planen. Jeg har dog tænkt på, at lave et par stykker i løbet af oktober-weekenderne. Og så skal jeg nok gøre opmærksom på det herinde på bloggen :-)

   Kh, Mette

 4. Stina Rosenkilde 2. august 2012 at 07:20 #

  Hej
  Jeg er fuldstændig forelsket i jeres barnevognskæde med små spøgelser.
  Det vil være et fuldstændig uoverskueligt pr0jekt for mig selv at lave en – specielt også uden en symaskine… ;-) Derfor – kan man købe dem hos jer?
  Mange hilsner
  Stina

  • Mette 3. august 2012 at 08:03 #

   Hej Stina

   Tusind tak :-) Og ja, jeg sælger barnevognskæderne til 325 kr,- Der er dog lige fløjet en del af sted, så lige nu har jeg kun én liggende i pige-farver. Du kan se den på fotoet fra det her indlæg (det er den øverste af de tre):

   http://farmorfabrikken.dk/2012/07/20/et-nyt-hold-barnevognskaeder/

   Kh,
   Mette

 5. Stina Rosenkilde 9. august 2012 at 07:28 #

  Heldigt du lige har én, men ikke så godt, når jeg har en lille dreng ;-) Bare ærgeligt.
  Nyd resten af sommeren!
  Mange hilsner
  Stina

  • Mette 9. august 2012 at 14:17 #

   He he… ja, det er nok ikke liiiige de rigtige farver til en lille dreng ;-)
   Også god sommer til dig! Kh, Mette

 6. Helle Kristensen 12. februar 2013 at 11:10 #

  Hej Mette,
  fantastisk blog, fantastiske indlæg – tak for inspirationen!!
  hvordan har du lavet benene? :) Det ser ud til at være på sådan en strikkedukke, men hvor har du så gemt endesnoren?
  Kh. Helle

  • Mette 12. februar 2013 at 19:14 #

   Hej Helle

   Tusind tak :) Til at begynde med strikkede jeg benene. Det var mega tidskrævende! Men så opdagede jeg, at Panduro har anoraksnor, der ligner det fuldstændig. Det kan bestemt anbefales. Når jeg laver de små kroppe af stof, så laver jeg blot en åbning for neden, jeg putter benene ind og derefter lukke af ved at sy henover.

   Rigtig god fornøjelse :)

   Kh, Mette

   • Helle 12. februar 2013 at 22:27 #

    Ahh.. smart! Brænder du enden, så den ikke trevler?
    Kh. Helle

    • Mette 13. februar 2013 at 08:46 #

     Jeg har blot slået en knude :-) Jeg tænkte det var bedre, hvis baby skulle kunne finde på at proppe den i munden … hvilket baby jo har tendens til at gøre ;-)

 7. Heidi 6. maj 2013 at 13:08 #

  Så har jeg handlet alle tingene ind til kæden, skal dog lige høre om elastiksnoren er dobbelt hele vejen eller kun til første knude?

  Har lige læst et lille fif så man ikke bliver fattig af at købe fyldevat i hobbybutikker. Man kan købe en ikeapude med 450 gr fyld magen til til 9kr;)

  • Mette 6. maj 2013 at 19:27 #

   Jeps – kun dobbelt ved første knude. Og uh la la… TAK for fydevat-tippet!

 8. caroline 7. maj 2014 at 03:06 #

  tak mette
  for denne dejlige opskrift den har min datter haft meget glæde af.

  • Mette 8. maj 2014 at 14:57 #

   Hvor er det dejligt at høre, Caroline – tak :)

 9. Emma 10. juli 2014 at 20:53 #

  Hej Mette!
  Så flot! Hvor får du fat på krokodilleklipsene?
  Kh Emma

 10. Kristine 9. oktober 2014 at 20:50 #

  Hej. Hvor lange laver du dine kæder?
  Kender ikke målet på den barnevogn jeg laver kæder til og er virkelig i tvivl om en god gennemsnits længde på kæderne ..

 11. Louise 18. november 2014 at 10:21 #

  Hej Mette.
  Tak for en dejlig, dejlig blog!
  Du har sikkert fået spørgsmålet før, og jeg har søgt igennem kommentarerne, men uden held.. Men hvor køber du disse smukke træperler? Online eller i en butik? :)
  KH. Louise

Trackbacks/Pingbacks

 1. Fra farmorfabrikken - Krittewitt- - 23. marts 2013

  […] Hvis du selv har lyst til at lave en kæde findes der en DIY lige her! […]

 2. 10 ting du selv kan sy til dit barn. Lav sengerand, uro og tæppe m.v. - 1. oktober 2013

  […] mulige forskellige figurer. Jeg har selv valgt at lave én med små spøgelser. Jeg har fulgt denne opskrift. Jeg har dog ændret lidt på spøgelsernes udseende. Hvis du kan finde ud af at hækle, er det […]

Skriv et svarWP Like Button Plugin by Free WordPress Templates