Broderi – gode tips til en nybegynder

I lørdags var jeg jo på det længe omtalte broderikursus. Jeg tog afsted med store forventninger, men kom desværre hjem med en slem, slem skuffelse. På kursusopslaget stod nemlig, at der med i prisen var inkluderet tre timers undervisning i forskellige teknikker samt et broderikit, hvor man selv kunne vælge mellem 4 forskellige farver broderigarn. Det viste sig bare, at der ikke var megen brugbar undervisning, og at man kun fik 3 (kedelige) farver, som man i øvrigt ikke selv måtte vælge.

Hvis jeg skal forsøge at se det positive i den trælse oplevelse, så må det være, at jeg fandt ud af, at jeg tidligere på året gjorde klogt i at købe en håndbog om broderi. Den hedder ganske simpelt Broderihåndbogen. Og med den i hånden har jeg nu selv lært en hulens masse om sting, teknikker og anvendelse på ganske kort tid.

Derfor vil jeg anbefale alle, der går og tænker på at give sig i kast med broderiet, først og fremmest at investere pengene i bogen frem for kurset. Og det er endda stadigvæk billigere at købe både bogen og eget broderikit med nogle langt mere interessante materialer. I samme serie findes også Korsstingshåndbogen – som jeg selvfølgelig straks har købt…

De første spæde sting efter lørdagens kursus

Must-read for alle nybegyndere i broderi

Så nemt kan det forklares… og der er RIGTIG mange
forklaringer på RIGTIG mange mønstre

Læs også om:

7 Responses to Broderi – gode tips til en nybegynder

 1. Jytte Hald Enager 3. oktober 2012 at 21:09 #

  Hvor det glæder mit store håndarbejds hjerte, at se og læse din begejstring for broderi. Jeg er selv meget glad for broderiets mangfoldighed og ikke mindst for den ro det giver at brodere, jeg vover den påstand, at det er at sidestille med meditation.
  Velkommen ind i en fantastisk verden

  • Mette 3. oktober 2012 at 21:45 #

   Præcis, man befinder sig i den skønneste boble af ro, når man broderer :-)

 2. Isabell 24. februar 2013 at 17:17 #

  Hej Mette…

  Kan du fortælle mig hvor du har fået fat i Broderi håndbogen. Har søgt og googlet, men den er udgået…. Hvad gjorde du…

  Venligst
  Isabell

  • Mette 24. februar 2013 at 17:31 #

   Hej Isabell

   Jeg har købt den for nogle år siden, så den er måske desværre gået hen og blevet udsolgt siden :-( ÆV! Jeg forsøgte lige, om jeg kunne finde den til dig på http://www.antikvariat.net – men desværre. Til gengæld var der nogle andre broderibøger, men dem kender jeg desværre ikke.

   Kh, M

 3. Anja 18. april 2013 at 19:09 #

  Hej Mette

  Jeg er faldet over din skønne side her, men bliver usikker på hvad jeg skal købe for at kunne komme i gang? K
  Kan du guide lidt i hvad det som minimum kræver at starte op med at brodere.

  Bedste hilsener fra
  Anja

  • Mette 19. april 2013 at 21:44 #

   Hej Anja

   Jeg kan på det varmeste anbefale, at du køber en broderiramme, en nål og lidt tråd (fx hos Panduro). Derfra er det bare med at kaste dig ud i det ;-) Du kan nemlig brodere på en masse forskellig slags stof, så det behøves ikke nødvendigvis at være stramaj. Kig evt. forbi Karen Marie Dehns webshop – her kan hendes forskellige pakker/kits måske hjælpe dig lidt på vej.

   http://blogshop.bigcartel.com/category/broderi-kit

   Rigtig god fornøjelse – glæd dig! Det er SÅ hyggeligt at sysle med :-)

   Kh, Mette

 4. Nette 8. februar 2015 at 22:17 #

  Hej.
  Jeg har broderet en del frie sting engang, men kan simpelthen ikke komme i tanke om hvad det blå farve vi brugte til at brodere efter var, måske du kan hjælpe mig? Jeg “prikkede mit ønskede motiv og så brugte jeg noget blåt farve til at brodere efter – siger det dig noget? og kan det passe det var eddike jeg skulle bruge til at få det væk med bagefter?
  Håber du kan hjælpe mig.
  Og tak for al din gode inspiration både her og på instagram.
  venlig hilsen Nette

Skriv et svarWP Like Button Plugin by Free WordPress Templates