Opskrift på en bedstemorfirkant – eller rettere 200!

Argh! Mine tidligere omtalte garnrester volder mig problemer. For det første kan jeg alligevel ikke lide farvekombinationen. For det andet er jeg ved at løbe tør for garn (jeg har hæklet knap 70 lapper og har i hvert fald stadig 30 to-go). Og for det tredje så opdagede jeg halvvejs inde i projektet denne skønne bog, “200 crochet blocks for blankets, throws and afghans”, der indeholder et væld af opskrifter på kunstneriske variationer af den klassiske bedstemorfirkant… Så nu drømmer jeg om alle de andre tæpper, jeg kunne have lavet istedet for det, som jeg egentlig har gang i. Hvad gør man så?

Via dette link til Amazon kan du få lov til at smugkigge i bogen og se de mange firkanter, som man kan lave. Jeg er selv helt vild med “Dahlia”, som lidt minder om opskriften på en firkant, som jeg lavede til det her tæppe.

Måske man skulle købe en stor bunke garn, hækle et styk af alle opskrifterne på bedstemorfirkanterne fra bogen og samle dem til ét tæppe? Eller gøre som kvinden bag den dedikerede blog “A Granny A Day” og hækle én firkant hver dag?

Læs også om:

7 Responses to Opskrift på en bedstemorfirkant – eller rettere 200!

 1. Sandra Jill Christensen 15. juni 2011 at 19:57 #

  Wuhuuuuu jeg har bestilt denne bog på biblioteket og jeg glææææder mig til den kommer hjem :-) Den har været længe undervejs :-(

  • Farmorfabrikken 16. juni 2011 at 08:00 #

   Du kan roligt glæde dig – den er så fin! Går det ellers godt med hæklerierne? Glæder mig til at se, hvad du får produceret :-)
   Kh, Mette

 2. Little miss T 16. juni 2011 at 07:12 #

  Det kender jeg bare godt. Når nye ideer kommer snigende, midt i et andet projekt. Ideen med et tæppe lavet af forskellige firkanter lyder super.
  Jeg øver mig rigtig meget i at få lavet ting færdige, inden nye projekter startes, slipper jeg det først kommer jeg sandsynligvis aldrig tilbage!

  • Farmorfabrikken 16. juni 2011 at 08:02 #

   He he… ja, det er lidt en kunst ikke at springe fra projekt til projekt. Man bliver jo hele tiden inspireret til at lave noget nyt :-) Jeg tror dog, at du har helt ret i, at man skal lave det færdig. Jeg tror, at jeg tager to af farverne ud og arbejder videre med dem. Så får jeg i hvert fald brugt halvdelen – og gjort tæppet færdigt.
   Kh, Mette

 3. Tine 31. januar 2013 at 10:22 #

  Hej Farmorfabrikken.

  Jeg elsker virkelig den her blog, jeg synes jeg kan blive ved med at finde ting. Jeg har lige nu købt den fine bog med bedstemor firkanter og håber at jeg vil være kreativ nok til at få dem lavet af mine garnrester!
  Jeg er vild med de boganmeldelser du laver og er allerede igang med dette års juleønsker, for kan da nævne de først fem krea-bøger der skal på!

  Keep up the good work, jeg er vild med din blog!

  • Mette 1. februar 2013 at 09:03 #

   Tusind, tusind tak Tine – det varmer helt vildt at høre :) TAK!

Trackbacks/Pingbacks

 1. Opskrift: Klassisk bedstemorfirkant | Farmorfabrikken - 18. juni 2011

  […] som jeg efterhånden – senest lettere frustreret – har omtalt et par gange. Se her, her og […]

Skriv et svarWP Like Button Plugin by Free WordPress Templates