Foto-illustreret opskrift på hæklet sutteholder

Jeg har lovet at lave en lidt mere udførlig vejledning til, hvordan man hækler sutteholderen. Og jeg tror, at dét, som volder mest besvær, er begyndelsen, så det er også dét, jeg vil fokusere på her. Til begynderne kan jeg berolige dem med, at det bare er temmelig nørklet at slå de første par masker fast rundt om krokodilleklipsen. Men hæng i – resten er langt mere simpelt.

Materialer:
Krokodilleklips (kan fx købes hos Panduro eller Stof 2000)
Hæklenål, pind 4
Garn, Drops’ Paris – klik her

Denne gang har jeg valgt at bruge lidt tykkere garn. Hvis du vil have en ‘tyndere’ version, så se opskriften her.

(Jeg beklager den ultra ringe fotokvalitet,  men mit kamera vil ikke rigtig være med til at tage billeder af de helt små ting, helt tæt på. Jeg håber dog, at billederne alligevel er en hjælp?)

Opskrift:
Slå 1 maske op rundt om klipsen. Det gør du således:

Stik nålen gennem hullet mellem selve klipsen og stangen; sæt garnløkken på nålen; træk nålen tilbage gennem hullet med løkken på; lav en kædemaske rundt om stangen. Derved ser dit arbejde således ud – en form for ‘knude’ rundt om stangen:

Derefter hækler du 5 fastmasker på samme måde ved at stikke nålen igennem hullet mellem klipsen og stangen; hent tråden; før den tilbage gennem hullet. Derved har du to løkker på hæklenålen (se nedenstående foto); slå om igen og træk nålen gennem begge masker. Derved har du lavet en fastmaske rundt om stangen.

Når du har slået i alt 5 fastmasker op, laver du en luftmaske (vendemaske) og vender arbejdet. Sådan hækler du fem fastmasker på hver række – frem og tilbage – indtil du synes, at sutteholderen har den rette længde.

Så fortsætter du arbejdet ved at hækle ca. 20 luftmasker (se nedenstående foto), som der hæftes fast på den anden side, så luftmaskerne skaber en løkke, som sutten kan sættes fast i.

Jeg håber, at det giver mening og billederne er til god hjælp trods den slørede kvalitet… (en iPhone er god til meget, blot ikke nærfotos). Ellers kan jeg på det varmeste anbefale dig at tjekke den fine guide fra Sannes blog Grydelappens herligheder.

Læs også om:

26 Responses to Foto-illustreret opskrift på hæklet sutteholder

 1. Lene 18. juni 2011 at 07:48 #

  Hej “farmor”
  Tak for din kommentar på min blog. Og selvfølgelig må du omtale min blog på fabrikken. Er du sindsyg jeg vil blive beæret. Føler mig altså lidt vigtig!

  • Farmorfabrikken 18. juni 2011 at 10:30 #

   Ih, hvor skønt! Tusind tak – jeg er nemlig helt pjattet med de små ugler. De er simpelthen så fine, så jeg vil mægtig gerne dele dem med andre. Jeg lægger linket ud én af dagene. Ha’ en dejlig weekend :-) Kh, Mette

 2. Malene Andersen 19. juni 2011 at 08:39 #

  YES! 1000 tak!

  • Farmorfabrikken 19. juni 2011 at 09:11 #

   Det var så lidt – og pøj pøj med projektet :-)

 3. Øglemor 25. juli 2011 at 17:22 #

  Håhr, sådan en skal jeg da i gang med i det sekund, jeg kan få lagt mine buttede hænder på en krokodilleklips. Stof 2000 på Østerbro skal ikke vide sig for sikre i morgen… :-)

  Tusind tak for en fed side – du er så meget tilføjet på min blogroll :-)

  • Farmorfabrikken 25. juli 2011 at 19:37 #

   TAK :-) Din besked gjorde med ét min regnvejrs-mandag en hel del bedre! Go’ aften og go’ tur i Stof 2000. Ps. Man kan aldrig købe for få krokodilleklips…
   Kh, Mette

 4. Maja B 13. november 2011 at 19:14 #

  Hej Farmor! Det var lige hvad jeg kunne bruge en DIY til en suttesnor…har selv lige været igang du kan kigger over hvis du vil se den…;))

  • Mette / Farmorfabrikken 13. november 2011 at 19:43 #

   Skønt, dejligt at høre :) Jeg hoppe straks over på din blog og kigger! Kh, Mette

 5. Malou 16. juni 2012 at 14:30 #

  Hej Farmor.
  Man skulle ikke tro, det var muligt, men nu har jeg brugt 2 timer på at knække koden til, hvordan jeg slår maskerne op på clipsen – uden held. Jeg forstår simpelthen ikke, hvordan jeg laver kantmaskerne rundt om clipsen. Er der nogen, der kan hjælpe med dette eller ved, om jeg kan finde en video et sted? Kh Malou

  • Mette 16. juni 2012 at 18:30 #

   Hej Malou

   Hmm… det er også lidt tricky! Jeg har desværre ikke set nogen videoer, der illustrerer hvordan man gør. Men jeg kan prøve at beskrive det trin for trin.

   1. Slå en løkke om nålen, lige som når du starter og skal igang med at hækler luftmasker
   2. Stik nålen gennem ‘hullet’ på klipsen
   3. Slå om – således at du henter tråden over klipsens ‘øverste stang’. Du slår faktisk om ligesom du normalt slår om. Forskellen er blot at man har ‘indkapslet’ den ‘øverste stang’ på klipsen.
   4. Træk tråden tilbage gennem hullet
   5. Lav en kantmaske

   Giver det mening?

   Kh, Mette

 6. Malou 16. juni 2012 at 19:18 #

  Hej Mette.
  Så sødt, at du svarer så hurtigt. Jeg har forsøgt igen og igen – det giver stadig ikke noget resultat for mig. Jeg har ikke prøvet at hækle før – det kan måske forklare, at jeg ikke kan få det til at fungere. Jeg ved ikke, hvordan jeg laver en kantmaske – synes ikke rigtigt det ligner noget fra min nyindkøbte lille hæklebog. Jeg må se om jeg kan alliere mig med en, der ved hvordan man gør. Kh Malou

  • Mette 17. juni 2012 at 07:46 #

   Hej Malou

   Ja, det lyder som en god ide at sætte ‘hækle-krogen’ i en erfaren person. Men tro mig – når først man knækker koden, så er hækling en leg :-) Pøj pøj med projektet!

   Kh, Mette

 7. Marianne 26. juni 2012 at 17:41 #

  Super sød suttesnor!
  Jeg er lidt ny til at hækle, så ved ikke hvordan jeg lukker af og får begge snore ender væk – kan du evt. hjælpe lidt? :-)
  Synes ikke rigtig jeg kan finde det nogen steder..

  Kh. Marianne

  • Mette 27. juni 2012 at 15:19 #

   Mit bedste bud ville være at stikke hovedet ned forbi din lokale garnforretning – nogle gange er det bare bedre at se tingene hjort, når man er helt ny :-) Pøj pøj med projektet

 8. Christinac 16. februar 2013 at 20:40 #

  Hold nu fast en lækker blog du har her (:
  Jeg faldt over den , og er absolut nybegynder – men VILD med siden.
  Jeg har lige lavet suttesnoren – den lette udgave og kun i 1 farve , men gud hvor er den sød alligevel (:
  Var li ved at opgive, da det var svært at finde ud a, hvordan maskerne skulle sidde fast på klipsen , men det lykkedes efter nogle forsøg – og nu går det jo egentlig ret hurtigt at lave sådan en , selvom jeg er helt grøn på området (:
  Det sådan noget der holder humøret oppe (:

  Fortsæt endelig med dig blog – jeg elsker den !!

  • Mette 16. februar 2013 at 22:50 #

   Tusind tak Christina – det varmer helt vildt at høre :-) Og endnu mere fedt at høre, at du bare er sprunget ud i det og har fundet hækle-glæden. Pas på – man bliver svært afhængig ;-) Forsat rigtig god fornøjelse!

   • Christinac 17. februar 2013 at 08:02 #

    Ja det kan jeg allerede fornemme (:
    Heldigvis arbejder jeg i en sy butik så har ikk så langt når jeg mangler nyt (:
    Skal også prøve med uglerne en dag , men de ser lidt vanskelige ud så det må hellere vente lidt (:
    ^ og heldigvis kan chefen hækle og hun vil så gerne hjælpe (:
    God weekend til dig (:

 9. Pernille 26. februar 2013 at 09:50 #

  Tak for en rigtig god begynder opskrift :-)
  Dog har jeg lige et spørgsmål ang. lukningen,
  For jeg kan simpelthen ikke få den afsluttet?
  Kan du beskrive lidt mere detaljeret, hvad jeg skal gøre,
  Når jeg har lavet de ca. 20 luftmasker?

  Mvh Pernille

  • Mette 27. februar 2013 at 21:19 #

   Hej Pernille

   Dejligt at høre, at du fik glæde af opskriften :) Du lukke af ved at lave en kædemaske, den lukker rigtig godt til, og derefter hæfter du ende ved at ‘væve’ tråden ind i arbejdet. Giver det mening? :)

   Kh, M

 10. Dorthe 3. marts 2013 at 13:42 #

  Hvordan får man en sut sat fast i endelukningen?

  • Mette 4. marts 2013 at 17:09 #

   Man laver en løkke ved at trække sutteholderen tilbage gennem den løkke, som er for enden af sutteholderen. Jeg ved ikke om det giver mening? ;-)

 11. Heidi 7. marts 2013 at 14:10 #

  Hej :-)
  Jeg er måske den eneste de ikke forstår. Første maske kan jeg godt slå op på klipsen en derefter???
  Er der ikke en video?
  Mvh Heidi

  • Mette 7. marts 2013 at 17:13 #

   Desværre ingen video :-( Men jeg har planer om at få min kæreste til at hjælpe med at lave en. Jeg ved dog ikke lige, hvornår den kommer online…

   Håber det lykkes for dig at knække koden. Du skal jo i princippet gøre det samme, som ved første maske. Du skal ‘blot’ slå om stangen ligesom, når du laver en fastmaske. Åh, jeg ved det lyder som volapyk – jeg kender selv alt for godt til, hvor svært det kan være at læse sig til, hvordan man skal gøre…

   Kh, Mette

 12. Line 1. august 2014 at 18:44 #

  Hej Mette
  Jeg er super glad for din opskrift på suttesnor hvor man hækler den direkte fast på klipsen. Jeg har indtil nu kun lavet ensfarvet men vil gerne lave nogle i striber. Men hvordan skifter du mellem farverne ? Jeg kan godt tage en ny farve ind, men når jeg så vil bruge den forrige igen så bliver det ikke pænt i kanten. Er jeg nød til at klippe snoren af hver gang – og binder man så bare en knude ? Eller findes der et trick så jeg ikke skal klippe hele tiden ?
  Hilsen Line

Trackbacks/Pingbacks

 1. Hæklet sutteholder | Farmorfabrikken - 16. juni 2011

  […] du ovenstående er ren volapyk, så se evt. mere her, hvor du finder en uddybende forklaring med […]

 2. Suttesnor / Pacifier leash | DIY fabrikken - 23. februar 2014

  […] op, i stedet for at gør som mig, så slå dem op omkring klipsen – se evt. hvordan du gør her. Start by chaining 8, I would recommend to chain them around the clip – see how […]

Skriv et svarWP Like Button Plugin by Free WordPress Templates