Kan det blive mere farmor-agtigt?


Godt så! Da jeg langt om længe indså, at jeg var…

1. afhængig
2. ligeglad med at gøre det offentligt
3. og nu havde afslørende mange remedier

… erkendte jeg blankt, at min indre gamle dame var kommet helt ud af skabet. Alligevel føler jeg, at mine farmor’ske tendenser er steget til et nyt niveau med min nye broderi-besættelse. Lige nu sidder jeg helt opslugt og laver et korsstingsbroderi  –  præcis udfra de samme mønstre, som min mormor. Dem har jeg nemlig arvet.

Det vælter derfor også op med minder fra min barndom, hvor jeg sneg mig ind på hendes arbejdsværelse og helt fortryllet så på hendes sirligt oprullede broderigarn, utallige nålepuder med et skov af nåle og hyldevis af stoffer. Det hun formåede at lave var jo faktisk kunst. Det var store flotte duge, farverige puder og detaljerede landskabsbilleder.

Samtidig vækker det også minder fra 5. klasse, hvor jeg føste gang stiftede bekendtskab med korssting i håndarbejdstimerne. Det jeg lavede dér var dog næppe kunst. Og jeg kan da også godt se, at mine forældre ikke har gemt noget af den slags kunstneriske udfoldelser  –  selvom de ellers har gemt ubegribeligt meget andet.

For at der dog ikke går helt ‘farmor’ i den, så viser jeg lige her, hvilke ting, man jo også kan lave med korssting. Det behøves nemlig ikke alt sammen at ligne ting, som var fra dengang farmor var barn.

Læs også om:

No comments yet.

Skriv et svarWP Like Button Plugin by Free WordPress Templates