Djævlens babyhue

Sidst i 80’erne strikkede min mor en pink (!) cardigan med kæmpe (!) skulderpuder. Når jeg tænker tilbage på dengang, så ser jeg hende altid for mig med lige præcis den cardigan på. Den var virkelig stor, pink og 80’er-agtig. Og jeg syntes, at den var helt fantastisk!

For en tid siden kom min mor med en pose garnrester, som hun ikke vidste, hvad hun skulle bruge til. Heriblandt lå én garnnøgle fra den pink cardigan. Og den er stadig helt fantastisk!

I lang tid har jeg derfor forsøgt at opstøve en garnnøgle, som bare tilnærmelsesvis kunne minde om den. For jeg ville elske at lave et babysæt i den farve og kvalitet. Det er desværre ikke lykkes. Men nu er garnnøglen blevet en del af mit garnrest-projekt og nu blevet strikket om til en fin djævlehue.

Jeg har efterhånden strikket en hel del djævlehuer og elsker dens utallige variationsmuligheder. Man kan lave den med striber, i flere farveskift eller forskellige garntyper. Man kan pynte den med blomster, pomponer, franske knuder eller hæklede kanter. Og så er den ret nem at gå til og et perfekt projekt, hvis du samtidig gerne vil se en god film (den kræver nemlig kun lidt tællearbejde og da du hele tiden laver det samme, kan du hurtigt opskriften i hovedet).

Jeg har stiftet bekendtskab med to forskellige opskrifter på djævlehuen, men denne som jeg har arvet af min mor er klart blevet min favorit.

Materiale:
Garn: uld, bomuld…  
Strikkepinde: 2,5-3,5 (alt efter garn og strikkefasthed)
Størrelse: 0-3 (4-8) 9-12 mdr.

Forklaring på masker:
Dobbeltindtagning (dvs. at strikke 3 m sammen):
Tag 1 m løs af, strik 2 r sammen, løft den løse m over.
Udtagning: Saml lænken op mellem maskerne og strik den drejet

Find evt. videoguides her.

Opskrift Djævlehue:
Huen strikkes frem og tilbage – hvoraf den ene vej kun er retmasker og den anden vej er med dobbeltindtagninger + udtagninger. Derved kommer arbejdet til at se således ud:

Slå 105 (113) 125 m op og strik 2 pinde ret.

3. pind: Strik 1 m, tag 1 m ud, strik 18 (20) 22 m, strik 3 m sammen, strik 18 (20) 22 m, tag 1 m ud, strik 1 m, tag 1 m ud, strik 10 (10) 12 m, strik 3 m sammen (= midt foran), strik 10 (10) 12 m, tag 1 m ud, strik 1 m, tag 1 m ud, strik 18 (20) 22 m, strik 3 m sammen, strik 18 (20) 22 m, tag 1 m ud, 1 m.

4. pind: Strik ret

Gentag 3. og 4. pind til hele arbejdet måler 11 (12) 13 cm langs midten foran.
Luk af.

Montering:
1. Sy sammen midt bag.
2. Sy siderne sammen
3. Sy nakken sammen
Til sidst danner syningerne en form for stjerne øverst

Bindebånd:
Slå 2-4 m op på to strømpepinde (alt efter hvilket garn du bruger). Strik maskerne ret. Skub så maskerne ned i den anden ende af pinden uden at vende arbejdet og strik dem ret igen. Fortsæt såleds med at strikke maskerne ret uden at vende arbejdet. Garnet føres hele tiden bag pinden. Stram mest muligt før hver ny pind. Luk af og hæft tråden inden i snoren.

OPDATERING: Opskrift til pinde 5:
En sød læser har fortalt, hvordan hun har tilpasset opskriften til Drops Alaska (der passer til pinde 5) ved at gøre således:
“Slå 59 masker op og halver antallet i opskriften. Dvs. så bliver der 9 m i stedet for 18 og 5 i stedet for 10. Og vupti!”

Se evt. også denne opskrift på Hendes Verden, hvor toppen ender i en fin spids.

Læs også om:

66 Responses to Djævlens babyhue

 1. Marianne 16. juli 2011 at 15:26 #

  Du har ikke skrevet hvor mange masker der skal være på 10 cm og med hvilken pind. Så det er svært at finde ud af om huen bliver stor nok når man gerne vil lave en str 4/8 mdr. Kan du hjælpe?

  • Farmorfabrikken 17. juli 2011 at 16:16 #

   Hej Marianne.

   Det er lidt tricky at svare på, for det kommer lidt an på din strikkefasthed, hvilket garn og hvilken pind, du bruger. Derfor er det nemmest at tilpasse størrelsen ved at måle midterspidsens længde. Jeg har desværre aldrig skrevet antal masker ned, så jeg er bange for, at jeg ikke kan hjælpe? Men jeg kan fortælle, at jeg selv har strikket huen et par gange – hver gang med forskelligt garn og forskellige pinde, og hver gang har de passet børnene fint. Jeg er ked af, at jeg ikke kan komme med noget mere eksakt :-/

   Kh, Mette

 2. Camilla 10. juni 2012 at 19:19 #

  Jeg forstår det ikke… Uanset hvordan jeg gør så mangler jeg de 2 sidste masker?

  ” strik 18 (20) 22 m, tag 1 m ud, 1 m.”

  Jeg strikker de 18 (20) 22 m, og så er pinden tom?

  Måske jeg ikke har fattet det der udtagning?

  Hjæælp ;)

  • Mette 15. juni 2012 at 06:05 #

   Hej Camilla

   Ja, det lyder som om, at der går noget galt – og det kunne meget vel være i udtagningen, da det netop giver ekstra masker. Prøv evt. at se denne video fra Garnstudio, hvor de viser udtagning:

   http://www.garnstudio.com/lang/dk/video.php?id=11&sort=2&thumbnails=on

   Pøj pøj med projektet :-) Kh, Mette

  • Emma 17. juli 2014 at 14:08 #

   Det er længe siden nu – men hvis du ser denne besked, kan det være du vil dele om du løste problemet med for få masker.
   Jeg har nemlig præcis samme problem. Mangler de sidste 2 masker..

 3. Line 31. august 2012 at 14:13 #

  På 3 pind når der skal tages ud og ind etc strikker man så ret eller vrang. Jeg startede 1. Pind m vrang, 2. Pind med ret så 3. Pind er det vrang?

  • Mette 31. august 2012 at 22:02 #

   Hej Line

   Du kan strikke djævlehuen i to versioner:
   1. Retstrik. Her strikker du retstrik på begge pinde (dvs. pinden hvor du tager ind + ud samt pinden hvor du blot strikker ‘derudaf…’)
   2. Glatstrik: Her strikker du retstrik på pinden, hvor du tager ind + ud. Og den anden pinden strikker du vrang.

   Giver det mening? Prøv evt. at lav en prøve, hvor du strikker en lap med retstrik og glatstrik, så kan du se forskellen på ‘teksturen’

 4. Lizette 26. september 2012 at 10:13 #

  Hej,
  Følger med fryd med på din side, vil det være muligt at du kunne hjælpe mig med en djævlehue som den fra hendes verden du linker til? O hvad vil den koste at lave?

  Mvh
  Lizette

  • Mette 26. september 2012 at 12:56 #

   Hej Lizette

   Oh, jeg vil så mægtig gerne hjælpe, men må desværre bare se realiteten i øjnene. Med et fuldtidsarbejde+ oveni, så når jeg desværre ikke så meget, som jeg gerne ville. Jeg håber, at du evt. kan finde en i din omgangskreds, som kan hjælpe dig :-)

   Og tusind tak for dine søde ord. Det varmer usædvanligt meget på regnfuld onsdag.

   Kh, Mette

 5. Linda 2. november 2012 at 16:11 #

  Har igen igen benyttet mig at en af dine opskrifter, endnu en let tilgængelig opskrift de fleste kan være med på :-) http://tusindetanker.blogspot.dk/2012/11/lidt-tid-med-pindende-bliver-det-til.html

  • Mette 2. november 2012 at 23:32 #

   Nøj, den er blevet fin med den hæklede kant – go ide :) Kh, M

 6. Kristina Johansen 15. november 2012 at 22:03 #

  Har lige et spørgsmål.
  Er djælvehuen strikket i et stykke? hvad gør jeg når arbejdet måler 11 cm og arbejdet lukkes af ? Slår jeg 105 masker op igen ? på billedet ser det ud som om det er stikket i et stykke.

  Med venlig hilsnen

  Kristina

  • Mette 15. november 2012 at 22:13 #

   Hej Kristina, jeps – den er strikket i ét stykke og til sidst syet sammen :-) Kh, Mette

 7. Salli 29. november 2012 at 15:12 #

  Måske bare mig, men jeg synes spidsen foran bliver meget lang… den kommer jo nærmest til at gå ned til babys næse…

  • Mette 30. november 2012 at 12:32 #

   Hmmm… det lyder mystisk? Det har jeg endnu ikke oplevet :-)

 8. Salli 30. november 2012 at 22:41 #

  Må prøve den på en rigtig bebs, så kan det være den former sig korrekt. Det er jo en dejlig enkel opskrift. :-)

  • Mette 30. november 2012 at 22:56 #

   Lige præcis – jeg håber, at huen passer perfekt :-)

 9. Leaj 13. december 2012 at 19:15 #

  Hej,
  Når jeg forsøger at strikke den mindste størrelse – altså slår 105 masker op – kan jeg simpelthen ikke få det til at passe med indtagninger og udtagninger. Er du sikker på at det er det rette antal masker at slå op? (velvidende at det sagtens kan være mig, der er helt gal på den!)
  Vh Lea

  • Mette 14. december 2012 at 16:08 #

   Hej Lea

   Åh gisp, det ved jeg desværre ikke :-( Det er lang tid siden, jeg har strikket huen, også i den mindste størrelse, men der husker jeg ikke, at den drillede? Jeg har heller ikke hørt om andre, der havde det problem? Det er jeg ked af …

   Kh, Mette

   • Leaj 16. december 2012 at 12:19 #

    Nej nej, det var såmænd bare mig…en ny dag og et nyt forsøg (og hjælp fra udtagningsvideoen du har lagt op tidligere i kommentarerne) hjalp! Så no worries!!!
    Et andet spørgsmål dog – jeg er også blevet helt vild med Purlbee.com. De garnkvaliteter de bruger og forhandler synes jeg virker meget lækre, og har i min egen lokale garnbutik prøvet at finde noget lignende, dog uden held. Har du en god garn butik/internet forhandler du kan anbefale?

    • Mette 16. december 2012 at 19:37 #

     Godt at du fandt ud af det :-) Og JAA, jeg er helt enig – Purl Bee er fantastisk!!

     I forhold til danske alternativer, så er jeg selv svært begejstret for Uldstedet (de har også en webshop på nettet), da de forhandler lækre, lækre mærker, bl.a. Gepard Garn, Isager og Rowan. Mit garnhjerte kan i hvert fald ikke forlange mere ;-) Og så er pigerne i butikken altid så super søde og hjælpsomme. Det er ikke altid, jeg oplever det andre steder.

    • MosterMette 30. januar 2013 at 15:16 #

     Hej Lea
     Hvordan fik du maskeantallet til at passe på den lille størrelse?

     Jeg er ved at opgive – jeg tæller og tæller, men ender med ikke at have masker nok tilbage til sidst :(

     Håber du ser det her!
     Mvh moster Mette

     • sara kaa nyhuus 15. oktober 2013 at 14:24 #

      Hej Mette (og Lea)
      Jeg kan heller ikke få det til at gå op i den der strikkes med 105 masker?! Er der mon en fejl i opskriften? Hvordan løste du det, Lea?

      • Mette 19. oktober 2013 at 10:30 #

       Hmmm… jeg må vist prøve opskriften igen snart :)

 10. Sanne 19. januar 2013 at 00:27 #

  Kaere Mette,

  Mon du kunne anbefale garn fra Rowan til djaevlehuen? Og i saa fald hvilket ?

  Tak paa forhaand, og for din dejlige blog.

  KH Sanne

 11. MosterMette 29. januar 2013 at 19:37 #

  Hej
  Jeg er igang med den søde djævlehue, men jeg kan IKKE få maskerne til at passe på den lille størrelse!

  Jeg ender tilsidst med at have strikket 14 af de 18 m og så er der ikke flere!

  Hvad søren gør jeg forkert, nu har jeg prøvet 3 gange og jeg har kigget på videoen med udtagninger.
  HJÆLP….
  Mange hilsner
  moster Mette

  • Mette 30. januar 2013 at 20:19 #

   Hej Mette

   Undskyld mit sene svar – mit liv er lidt stresset lige for tiden, da jeg står midt i en flytning.
   Jeg kan desværre ikke helt regne ud, hvorfor det er, at det går galt for dig? :-( Æv, ville ønske jeg lige kunne springe til og hjælpe. Har du evt. mulighed for at smutte forbi din lokale garnforretning? Jeg får altid hjælp hos min lokale garndame, når jeg støder på problemer :-)

   Jeg håber, at du knækker koden og får den lille djævlehue færdig :)

   Kh, Mette

 12. MosterMette 30. januar 2013 at 20:57 #

  Tak for dit svar… :-) Jeg har skrevet til en gammel veninde og hørt om hun lige il strikke et par omgange for at se om det bare er mig der er total opskrifts-idiot!

  Keg skal nok for strikket en lille djævlehue til mit lille barnebarn nr 2 der kommer i april <3

  • Mette 30. januar 2013 at 22:13 #

   Godt at høre at hjælpen er på vej :)

 13. Maria 6. februar 2013 at 14:44 #

  Hej Mette!

  Tak for opskrift. Lige den jeg skal bruge. Når man er tilpas doven, ikke gider rode i gamle okskr.
  5 år siden jeg sidst fik strikket en, nu må pindene frem, den lille ny kommer sidst i febr.

  Hilsen

  Maria

 14. Julie 6. februar 2013 at 18:28 #

  @MosterMette – jeg ender i samme situation, som dig – at have strikket 14 af de 18 masker og så mangler…. ØV! Jeg har desværre ikke en der kan hjælpe, så hvis din veninde knækker koden – kan du så give stafetten videre?..:-)

  • Julie 6. februar 2013 at 22:10 #

   HURRA…!!! Efter at have trevlet op en milliard gange, – og set videoen for udtagning cirka samme antal gange, fandt jeg ud af – at jeg for hver udtag strikkede en ret med og så mangler der jo netop 6 masker til slut:-) Så TAK for video links, sådan en som mig, der tilsyneladende er pænt langsom i optrækket, har meget gavn af dem:-)

 15. MosterMette 6. februar 2013 at 23:19 #

  @Julie – Jeg har lige pillet op igen i aften for 6 gang og denne gang var det min venindes opskrift! Jeg havde nok på fornemmelsen at det var omkring udtagningen at jeg laver fejl!

  Jeg har også prøvet at se på videoen, men jeg er ikke god til at tage lænke op, så jeg strikkede to i een. Skal jeg så tælle den ‘anden’ maske som den 1 ret, der er imellem udtagningerne?
  Hvordan laver du udtagningen Julie?
  Tak for dit svar.

  • Julie 7. februar 2013 at 07:05 #

   Hej Mostermette.

   Jeg må indrømme at jeg også var sikker på, at der var en fejl i denne opskrift – så jeg måtte igennem to andre, hvor jeg lavede samme fejl…:-)
   Jeg har brugt drops videoen http://www.garnstudio.com/lang/dk/video.php?sort=2&thumbnails=on&undercategoryid=2
   nr 17 den der hedder: udtagning, strik to i en.
   Den synes jeg er lettest. Så du laver udtagningen i en maske – udtagning, og når du så strikker den oprindelige maske ret, er det den første af de ex 18 efterfølgende ret masker. Jeg ved ikke om det giver mening? Jeg er helt grøn på strikke – området, men når jeg tæller sådan her, går opskriften op:-)

   • Moster Mette 7. februar 2013 at 09:42 #

    Hej Julie!
    Det lyder præcis som mig :) Jeg laver også udtagning med to i een maske. I aften vil jeg prøve at tælle som dig. Tusind tak for hjælpen.
    Stor strikkehilsen fra moster Mette

    • Mette 7. februar 2013 at 19:18 #

     Juhu – hvor er det FEDT at læse, at I har kunne hjælpe hinanden :) Jeg blev så glad, da jeg læste jeres tråd. Rigtig god strikkelyst!

     Kh, Mette

 16. Inge Burgaard 21. marts 2013 at 09:17 #

  Tak for en super fin opskrift, passer perfekt til en lille prinsesse.
  Dejlig med en opskrift uden så mange dikke-darer….. Har strikket i merinould, og den blev superlækker…

  • Mette 21. marts 2013 at 17:43 #

   Jeg er helt enig – og hvor skønt at høre, at den passer så fint :)

 17. Maj 18. april 2013 at 15:55 #

  Hej Mette. 1000 tak for en herlig opskrift – og i det hele taget en rigtig god hjemmeside. Er tit inde og finde opskrifter. Mange tak for det :-)
  Måske jeg spørger dumt, men der står at man skal lukke af når den måler 11 cm (lille str) langs midten foran. Dét kan mit hoved altså slet ikke finde ud af hvad er ? Hehe

  Mange hilsner Maj :-)

 18. Maj 18. april 2013 at 17:38 #

  Haha. Har fundet ud af det. :-)))) – tror jeg nok.

  • Mette 19. april 2013 at 21:45 #

   :-) Super fint, Maj – sig til hvis der er noget jeg kan hjælpe med! Kh, M

 19. Tina 19. august 2013 at 16:05 #

  Lækker og super nem opskrift. Jeg har aldrig strikket ret meget, fordi jeg ikke synes jeg var ret god til det, og fordi jeg kan simpelthen ikke finde ud af at læse en strikke opskrift. Men din side her har givet mig frisk mod, og da jeg opdagede at jeg kunne se de masker jeg ikke kunne finde ud af, i en video på nettet, ja, så er det bare at springe ud i det, og så satser jeg på at “sproget” kommer af sig selv.

  Jeg har indtil videre strikket 5 huer, mangler dog at montere snore, og har strikket 4 par vanter til…..

  Jeg tænkte vante-opskriften var noget for dig herinde, det er det nemmeste af det nemmeste.

  Vil du have den her, eller i en mail?

  Mvh Tina

  • Mette 19. august 2013 at 19:35 #

   Hej Tina

   Wow, hvor er det sejt, at du som ny-strikker lige får strikket 5 huer! :-) Det tror jeg ikke, jeg havde kunne gør, den gang jeg begyndte. Og tak for tilbud om vante-opskrift. Jeg har dog desværre bare aaaaaalt for mange opskrifter liggende i kø, som jeg gerne vil strikke – så jeg tror ikke, jeg når det lige pt. Men tusind tak :-)

   Kh, M

 20. Naja 26. januar 2014 at 20:39 #

  Hej super fin opskrift er bare i tvivl om at jeg har syet den rigtig sammen er der et billede af bagsiden ?mvh Naja

  • Mette 26. januar 2014 at 21:33 #

   Åh, øv – desværre nej :(

 21. Helene 5. februar 2014 at 09:57 #

  Hej Mette,

  Ved du om man kan hækle en djævlehue…?? : )
  Jeg kan nemlig ikke strikke, men hækle…nogenlunde i hvert fald,.. ; )

  Kh. Helene

  • Mette 5. februar 2014 at 16:18 #

   Hej Helene – godt spørgsmål :) Jeg kan huske, at jeg selv engang har tænkt præcis det samme og forsøgte at lede efter én. Men det lykkedes vist ikke. Jeg tænker dog, at der MÅ findes én derude. Spørgsmålet er bare hvor :) Råb endelig gerne højt, hvis du finder en. Kh, M

   • Maria 30. maj 2014 at 19:51 #

    Der findes en opskrifte til en hæklet version på http://www.topping.dk som er rigtig let at gå til.

 22. mia 16. marts 2014 at 12:51 #

  Okay jeg er I gang med at lære at strikke oghar lige et sspørgsmål. Når jeg har strikket 3 pind, jeg laver størrelsen 4-8 måneder, hvor mange masker skal jeg så have? Der står jeg skal starte med 113 masker

  • Mette 23. marts 2014 at 10:54 #

   Hej Mia – fedt at du er sprunget ud i det :) Og jeps, du skal starte med at slå 113 masker op, derefter strikke 2 pinde (1 frem og 1 tilbage) med retmasker. Derefter skal du på pind nr. 3 følge det mønster, der er beskrevet med ind- og udtagninger :) Rigtig god strikkelyst

 23. Hanne 9. juli 2014 at 07:45 #

  Jeg har lige strikket dejlig lille hue på p nr. 5 med 59 masker hvor mange masker skal man have hvis man vil strikke nr større

  • Marianne 24. september 2016 at 12:16 #

   Det ved jeg 63 masker til mellem str og 69 masker til den største str. Marianne

 24. Kathrine 6. marts 2015 at 13:07 #

  Hej Mette

  Tak for en super nem opskrift på en sød lille hue-det er lige til at gå til for en urutineret strikker som mig

 25. Luna 9. marts 2015 at 01:55 #

  Hej Mette,

  Super lækker og simpel opskrift:) Men, jeg synes min bliver meget kantet når jeg syer den sammen? Din ser meget rund ud?

 26. Thorsager 7. januar 2016 at 00:02 #

  Min søn har også fået en fin djævlehue med matchende halsedisse. Grå, vistnok Drops garn i grå med sort knast af kaninpels. Dog ikke mig der har strikket den…

 27. Lone 16. januar 2016 at 14:39 #

  Har lige strikket huen til min venindes lille dreng. Meget simpel og let forståelig opskrift – kunne gå hen og blive min favorit baby opskrift ;-)

 28. Stina 19. januar 2016 at 11:19 #

  Super fin og hurtig opskrift – de huer flyver nærmest af pindene.
  Er opskriften på ravelry.com så man kan tilføje den der?

 29. Trine Petersen 31. januar 2016 at 23:42 #

  Kære Mette. ?
  Det er første gang jeg begiver mig ud i andet strikkeværk end ret og vrang. Så det er første gang jeg forsøger mig med ind/udtagninger. Jeg er begyndt på djævlehuen i den mindste str. 0-3.
  Jeg har slået 105 masker op som beskrevet, og har strikket de første to pinde ret. Men det er her jeg tror jeg kommer i problemer, hvis jeg da gør det… For at lære de to teknikker har jeg benyttet mig af disse to videoer: http://www.garnstudio.com/lang/dk/video.php?id=747&sort=2&thumbnails=on og http://www.garnstudio.com/lang/dk/video.php?id=8
  Jeg har først kiggede på youtube efter hvordan man lavede udtagninger og de videoer jeg så var ligesom denne.
  Men spørgsmålet er om det overhovedet er den rigtige…

  Nå men jeg har nu strikket skiftevis pind 3 og pind 4. Indtil videre har jeg strikket 11 pinde foruden de to første.
  Hvis du kan forstille dig at den første 3 pind gik lige op med beskrivelsen, og 4 pind blev forøget med 111 masker..
  Pind 6. Blev forøget med 118 masker
  Pind 7. Der begyndte jeg forfra da jeg havde fuldendt det foreskrevne, der lød det sådan: strik 1 m, tag 1 m ud, strik 18 m (der nåede jeg 3 m).
  Pind 8 blev forøget med 124 masker.
  Pind 9. Der begyndte jeg forfra da jeg havde fuldendt det foreskrevne, der lød det sådan: strik 1 m, tag 1 m ud, strik 18 m (der nåede jeg 15 m).
  Pind 10 blev forøget med 132 m.
  Pind 11. Der begyndte jeg forfra da jeg havde fuldendt det foreskrevne, der lød det sådan: strik 1 m, tag 1 m ud, strik 18 m, strik 3 m sammen, strik 18 ( der nåede jeg 3 m).
  Pind 12 blev forøget med 139 m.
  Pind 13. Der begyndte jeg forfra da jeg havde fuldendt det foreskrevne, der lød det sådan: strik 1 m, tag 1 m ud, strik 18 m, strik 3 m sammen, strik 18 ( der nåede jeg 9 m).
  – Jeg håber det er til at forstå det jeg har skrevet..

 30. Sanne Nielsen 2. februar 2016 at 20:55 #

  Hej Mette jeg er næsten færdig med huen, men jeg ved simpelthen ikke hvor jeg måler længden – jeg kan ikke helt forstå din beskrivelse? Skal den måle 11 cm fra den midterste spids (panden). Eller hvor måler jeg?

 31. Aida 11. februar 2016 at 11:48 #

  tusind tak for opskrift, har lige strikket huen,mangle bindebånd og så er den færdig.mega fin opskrift og godt forklaret.tak :)

 32. Ninna Lauritsen 23. september 2016 at 17:31 #

  Hej Mette :)

  Jeg er helt grøn på strikkefronten, og jeg vil gerne strikke en hue i str. 9-12 måneder. Jeg kan ikke helt regne ud hvilken størrelse din opskrift er lavet til, og hvordan jeg tilpasser den? :)

  Vh Ninna

 33. Tine 10. december 2016 at 10:25 #

  Hej Mette

  Er det bare mig eller er huen meget lille i størrelsen?
  Jeg har strikket den der hedder 4-8mdr og den er på størrelse med en Djævlehue i andet design i str 56.
  Jeg skal til at strikke en af disse huer til en baby med et hovedomfang på 41cm – der lige er gået op i str 62 i tøj, kan det virkelig passe at jeg skal strikke den der hedder str 9-12mdr til sådan en lille gut? ?
  – for så ville jeg nok omdøbe størrelserne, så ikke man får strikket en hue der er alt for lille.

 34. Pia jacobsen 19. december 2016 at 11:51 #

  Jeg kan heller ikke få maskerne til at passe til djævelhuen. Hvis jeg tæller maskerne fra pind 3 så skal der bruges 111m (119m) 131m. Hvis jeg bruger de tal så fungere det hele perfekt. Så du må hellere rette din opskrift. Ellers en super nem måde at lave en lækker hue på??

Trackbacks/Pingbacks

 1. Strik! | Mode Med Mere - 17. januar 2014

  […] Opskriften på djævlehuen og vesten har jeg fundet hos den geniale strikkeblog Farmorfabrikken, mens strømperne kan findes […]

 2. Djævlehuer - Hverdagstrummerum | Hverdagstrummerum - 21. juni 2014

  […] Jeg har brugt Farmorfabrikkens opskrift, som jeg synes er meget let at følge, og resultatet er skønt ! Tag selv et kig her […]

 3. Godt mod vinterkulden | Garn og andet godt - 2. januar 2015

  […] på djævlehuen fandt jeg hos farmorfabrikken – og det tager godt nok ikke lang tid at strikke den. Det sværeste var at sætte den […]

Skriv et svarWP Like Button Plugin by Free WordPress Templates