Det begyndte med pølser

I sidste uge fik jeg en pakke ind ad døren, som bød på en tur ned ad farmors memory lane. Min søde veninde havde nemlig ikke alene sendt mig en hulens masse strikkepinde, som hun ikke længere bruger, men også min gode gamle ven: Wonder Knitter!!

Selvom Wonder Knitter’en er lyserød, pyntet med prinsesse-glimmer og mest af alt ligner et erotisk legetøj (navnet i sig selv kalder jo på den slags associationer?!), så har den lille dims en helt anden funktion. Den kan lave laaange pølse-agtige fletninger af garn.

Som barn havde jeg et redskab, der også kunne lave de her lange pølser. Men tingen så knap så kuriøs ud. For den var blot et aflangt, rundt stykke træ, der var malet som en tinsoldat og havde små søm på toppen og et hul i midten. Jeg kan tydeligt huske, hvordan jeg stor-producerede metervis af farvestrålende pølser. Men jeg kan også huske, at de var temmelig ubrugelige.

Se – det er så her, at min veninde kommer ind i billedet. Dengang jeg havde afleveret speciale og var lettere rastløs, øjnede hun nemlig, at jeg mest af alt havde brug for instant hjernedødt arbejde. Arbejde, hvor jeg dog fik noget for hånden, men overhovedet ikke skulle bruge så meget som en brøkdel af min hjerne.

Det smarte var, at hun samtidig var ved at færdiggøre sin kollektion og afgangsprøve på Design Skolen og bl.a. havde en jakke, der netop skulle laves af hundredevis af garn-pølser. Så hun udstyrede mig med en Wonder Knitter og en masse garn – og jeg genopdagede glæden ved bare at sidde i en sofa uden at have dårlig samvittighed. Ud af det kom der intet mindre end denne helt fantastiske jakke:

Det var jo totalt en win-win! Og det var faktisk også dét, der fik mig igang med at nørkle. For da jakken var færdig, greb jeg ud efter hæklenålen – og ja, bloggen her fortæller jo resten af den historie. Så dette indlæg er på mange måder min hyldest til min søde, skønne veninde. Tak Julie!

Læs også om:

2 Responses to Det begyndte med pølser

 1. Anne 29. juni 2011 at 21:00 #

  Se det er da sejt!!!
  Sikke en fin hyldest :)

  Kh

  • Farmorfabrikken 30. juni 2011 at 06:10 #

   Ja, nogen gange gælder det bare om at finde på de gode ideer – så kan alt (selv garnpølser) bruges :-)

   Kh, M

Skriv et svarWP Like Button Plugin by Free WordPress Templates