Suttekæde med stjernemønster

Farmorfabrikkens nemme hæklede suttekæde – som jeg har lagt en opskrift ud på her – er blevet ret populær. Forleden blev jeg så spurgt, om jeg kunne hjælpe med at afkode opskriften på denne: Star Stitch Pacifier Leash fra Hookcandy.com:

 

Jeg havde godt nok bøvl med at regne anden halvdel af stjernen ud, men fik ved forsøg nr. 389 langt om længe knækket koden. Hurra! Ellers havde jeg nok været mere eller mindre søvnløs den nat… Jeg vil meget gerne hjælpe andre med opskriften, men jeg kan kun anbefale, at I kigger med ovre på bloggen Sy med søs og venner, da hun har lavet en genial vejledning – se den her.

I denne video kan du se en vejledning til, hvordan man laver det hæklede stjernemønster med en lidt ‘tykkere’ stjerne:

Se også opskriften på Farmorfabrikkens nemme hæklede suttekæde her.

Læs også om:

28 Responses to Suttekæde med stjernemønster

 1. lotte jensen 21. maj 2012 at 20:38 #

  Hej :)
  Først og fremmest.. super hjemmeside! :) Dernæst: hækler du kanten på de stjernehæklede suttekæder på efterfølgende, eller hvordan søren får man dem to-farvede? :O

  Mange hilsner :)

  • Mette 22. maj 2012 at 06:31 #

   Tusind tak :-) Jeps, lige præcis – jeg hækler kanten i anden farve, så de bliver tofarvet. Kh, Mette

 2. Lotte 5. august 2012 at 18:47 #

  Jeg har et værre mas med at kæden bliver helt buet og bøjet når jeg hækler stjernerne. Kan simpelthen ikke finde ud af hvor det er jeg får strammet for meget. Suttekæden ligner en hel lille sygepleje-kappe når jeg er færdig. Så buet er den… Nogen gode råd?

  • Mette 6. august 2012 at 08:27 #

   Hej Lotte

   Hmmm… det lyder godt nok mystisk? Det er svært at give et tip, når man ikke kan se det. Kender du nogen, som hækler, som evt. kunne hjælpe dig? Ellers plejer de lokale garnforhandlere at være søde til at hjælpe. Hos min lokale garnforhandler, har de fx en ’strikkefe’ hver tors- og fredag, hvor man kan komme og få hjælp. Det er fantastisk :-)

   Jeg håber, at du får løst problemet :-)

   Kh, Mette

 3. Lotte 6. august 2012 at 08:31 #

  Tænker der jo kommer flere masker på 2. række når man hækler 2 fastmasker i hvert stjerne-øje – eller er det forkert forstået? Hvordan hækler man pænest “sele-klipsen” på – synes det er svært…
  Lotte

  • Mette 6. august 2012 at 15:32 #

   Hej Lotte

   Jeg kan huske, at jeg også havde en del mas med den. Og det er desværre ved at være lidt tid siden, jeg hæklede den – så jeg kan ikke heeeelt huske hvordan og hvorledes :-( Men jeg kan huske, at det hjalp, da jeg tjekkede “Sy med søs”-bloggen. Jeg er ked af, at jeg ikke kan hjælpe online. Det er altid nemmere, når man kan ’se’ tingene.

   Kh, M

 4. Lotte 6. august 2012 at 17:44 #

  Helt ok. Tak for hjælpen.

 5. Vibeke Vinther 8. august 2012 at 11:16 #

  Hej Farmor :0)

  Jeg har hæklet de flotteste suttekæde med stjernemønster.
  MEN kan I hjælpe med hvordan man laver suttekæden til MAM sutter?
  De har ikke ringen som almindelige sutter. Der har man brug for en elastik funktion. Nogen gode forslag?

  Hilsen Vibeke

  • Mette 8. august 2012 at 18:55 #

   Hej Vibeke

   Hmmm… jeg har godt tænkt på det problem før. Jeg kom frem til at det bedste vidst må være at sy en elastik på. Dvs. bøje den nederste ende af suttesnoren ned over en elastiktråd – lidt lige som at lave en løbegang i stof. Giver det mening? :-)

   Kh, Mette

  • Mette Svendsen 20. august 2012 at 22:31 #

   Hej, jeg har fundet ringe der kan bruges til MAM sutter på littlediva.dk. De koster 15 kr. Stk. Ellers havde jeg leget med tanken om at lave en tynd tubestrik, med en elastik igennem, som så syes pænt på.

   Hilsen Mette

   • Mette 20. august 2012 at 22:56 #

    Fedt, tusind tak, Mette – det er jo et super godt tip :-)

  • Stephanie Rafn 1. november 2012 at 16:49 #

   Til MAM sutter har jeg set at man kan få silicone adaptore. Jeg har fundet nogle på Trendsales. Jeg søgte på “seleklips”.
   Jeg håber det kan hjælpe jer ;-)
   Steph…

 6. Dani 3. november 2012 at 14:33 #

  Vil bare lige gøre opmærksom på at der er uoverensstemmelse mellem den side de linker du linker til (altså den anden blog og youtube videoen). Bare for ikke at skabe forvirring :)

  • Mette 5. november 2012 at 21:12 #

   Tusind tak, Dani – det må jeg straks undersøge! Tak fordi du giver besked :-)

 7. Maria 16. januar 2013 at 20:59 #

  Super god blog du har her! Men det kan godt være det bare er mig der er helt rundt på gulvet, men hvor finder jeg opskriften på suttesnoren med stjerner? Jeg synes kun man bliver sendt over til den ‘normale’ suttesnor, selvom man trykke på ‘her’ ved den med stjerner.
  Og den er simpelthen så fin den med stjerner, så jeg ville så gerne prøve at lave den :o)

  • Mette 17. januar 2013 at 18:43 #

   Hej Maria – åh, hvis du trykker ‘her’, så ryger du tilbage den almindelige opskrift på en suttekæde. Du skal trykke på det næste link, hvor der står “Star Stitch Pacifier Leash”. Jeg har også kopieret linket ind her: http://hookcandy.com/free%20patterns/HK%20Crochet%20Pattern%20-%20Star%20Stitch%20Pacifier%20Leash.pdf

   Go’ fornøjelse :-) Kh, M

   • Maria 17. januar 2013 at 20:17 #

    Tak! Tænkte nok det bare var mig der ikke lige kunne finde det :o) Så vil jeg igang med at lave en fin suttekæde… :o)
    Maria

 8. Michala 10. juni 2013 at 19:31 #

  Til dem som søger silikone ringe :) http://www.hobbyfunhouse.com/ringe_silikoneringe-c-129_130.html?bgsid=l5frdda1j8mmtcbt6403lob7a6

  • Mette 10. juni 2013 at 19:41 #

   MEGA FEDT, tak Michala :-)

   • Michala 10. juni 2013 at 19:57 #

    Det var da så lidt :) har selv haft ledt med lys og lygte :)

  • Pernille 3. februar 2014 at 16:12 #

   Med et link til ‘hobby fun house’ og et par simple hækleopskrifter her fra siden, så føler jeg mig virkelig til grin over at have givet 80 kr for en kedelig suttekæde. Jeg kan jo lave dem meget federe selv!
   Tusind tak for en rigtig god blog/hjemmeside.
   Hilsen Sutteholder-hækleren

   • Mette 3. februar 2014 at 18:39 #

    Velkommen til :)

 9. Anne Sofie 6. juli 2013 at 19:35 #

  Hej..:-) jeg har desværre også problemer med at jeg må stramme for meget i den ene side af stjernemønsteret når jeg laver det?! Det blir ligesom til en krave?! Fordi den første række af luftmasker er helt stram og den sidste række af fastmasker som danner den anden side af suttekæden blir lavet med fastmasker og på en eller anden måde er løsere? Hvad gør jeg forkert?!:-)

  • Mette 27. juli 2013 at 19:45 #

   Årh øv, træls som den driller, den opskrift. Men hmmmm… det er desværre lang tid siden, jeg har haft fingrene i den selv, så jeg kan ikke helt huske, hvordan jeg fixede det. Men jeg kan godt huske, at det var nørkleværk. Jeg håber, at du har fået løst problemet?

 10. Rikke 23. august 2013 at 19:01 #

  Mette
  Tak for en fantastisk, inspirerende, sprudlende og farverig blog! Jeg kunne klikke rundt blandt dine indlæg i timevis! :) Jeg er netop begyndt at hækle (inspireret af dine fine ting), og sikke en herlig beskæftigelse. Jeg kastede mig hovedkuls over denne suttesnor som mit første projekt – jeg har åbenbart høje tanker om mine egne evner ;) Tror nu nok hellere jeg må kalde den en prototype, for jeg måtte trevle den op tilpas mange gange til, at garnet ser “nusset” ud ;) Til sidst lykkedes det dog, men jeg kan simpelthen ikke finde ud af, hvordan man pænest får sat sutteklipsen med. Hækler du den med i kanten, eller hvordan? Jeg kan se på dine andre kæder, at man kan se hele kanten ved selve sutteklipsen, og jeg havde tænke på om det var nemmest at hækle båndet færdigt og så bukke det omkring klipsen og hæfte sammen, men så får man netop ikke kanten og hele mønstret med på forsiden :/

  • Mette 24. august 2013 at 09:26 #

   Tusind tak for din søde besked, Rikke :) Og MEGA sejt at du hækler denne suttekæde, som én af dine første projekter. Respekt! Det tror jeg ikke, jeg havde kaperet, dengang jeg var helt hækle-grøn.

   Jeg har hæklet rundt om stangen på sutteklipsen – prøv at se om det giver mening på det her indlæg: http://farmorfabrikken.dk/2011/06/16/opskrift-pa-haeklet-sutteholder/
   Billederne er desværre ret ringe, det var dengang jeg kun havde min gamle iPhone :(

   Pøj pøj med projektet :) Kh, M

 11. Rikke 24. august 2013 at 10:51 #

  Tak for tippet – fandt selv det indlæg da jeg havde lavet kæden, der var lidt tricky at få clipsen på, men det lykkedes ;) Jeg faldt over denne forleden, den ser ikke så svær ud, så det bliver nok næste projekt ;) http://www.hendesverden.dk/Mobil/Handarbejde/?depth=1&srcid=204104

  • Mette 24. august 2013 at 11:04 #

   Hi hi… hvor er det en FED nålepude :)

Skriv et svarWP Like Button Plugin by Free WordPress Templates