Lav dit eget skråbånd

Jeg fornemmer lidt, at jeg ikke er den eneste i blog-land, som har et helt særligt had-kærligheds forhold til skråbånd. I første omgang var min kæphest at sy med skråbånd. Nu er hesten redet videre og min nye store fascination er, hvordan man selv laver skråbånd. Hver gang jeg har været ude og købe nyt stof, har jeg med både rædsel og iver kigget på den dér lille klipse-agtige ting, som på magisk vis folder stof om til skråbånd. Hver gang har jeg stået med den i hånden – men hængt den tilbage igen af ren frygt for at byde endnu et sammenbrud velkommen indenfor i mit krea-værksted.

MEN – så gav den søde Sandra med bloggen Lilla Verden mig et fif om et link til den misundelsesværdige blog Pralerier. Her har Mie lavet hvad jeg tror er verdens bedste DIY på skråbånd! Se bare her.

Ellers er der også hjælp at hente på en youtube-guide her. Personligt tror jeg, at jeg liiiige venter lidt med projektet endnu. Nu har jeg endelig sluttet fred med blot at SY med skråbånd. Og det vil jeg gerne fortsætte med lidt endnu ;-)

Læs også om:

5 Responses to Lav dit eget skråbånd

 1. Astrid 10. september 2011 at 16:30 #

  Jeg har lavet skråbånd efter Mies opskrift, som beskrevet på kreahjoernet.blogspot.com. Der er noget med vinklen på nogle af hendes billeder, som forvirrede mig temmelig meget, men ellers er det meget pædagogisk og ikke særligt svært. Og der bliver RIGTIG meget skråbånd ud af et stykke stof.

  • Farmorfabrikken 11. september 2011 at 08:01 #

   Tak Astrid, det vil jeg notere mig. Det kan være jeg melder mig for at få lidt hjælp, når dagen, hvor jeg selv skal lave skråbånd, kommer :-)

 2. Astrid 11. september 2011 at 08:45 #

  Du skal være velkommen! Jeg tager nogle billeder næste gang jeg laver skråbånd. :)

  • Farmorfabrikken 11. september 2011 at 09:37 #

   TAK – og ja, gør endelig det. Og så tror jeg også, at jeg skal på kursus hos dig i at lave patchworktæpper og applikationer…

   • Astrid 11. september 2011 at 14:30 #

    Jeg havde jo heller ikke prøvet det før jeg lavede babytæppet, men det var ikke så svært endda. Og det var ret sjovt at finde dyrene og stoffet og få det hele til at passe sammen.

Skriv et svarWP Like Button Plugin by Free WordPress Templates