DIY hæklede babyconverse

Jeg faldt tilfældigvis over en hækleopskrift på et par baby Converse på Järbo Garn’s hjemmeside. Siden jeg så et billede af et par hæklede baby cowboystøvler, har jeg haft lyst til at lave nogle andre sutsko end de klassiske babyfutter, som jeg efterhånden har lavet en del af – se opskriften her. Så i torsdags gik jeg igang med at afprøve opskriften og på billedet kan du se resultatatet.

Jeg synes, opskriften var forholdsvis nem at gå til. Der var dog ét sted, hvor jeg havde lyst til at kyle garn og hæklenål ud af vinduet, men da jeg fik regnet mig frem til, hvordan jeg løste problemet, gik det stærkt. De små Converse kan næsten laves på en aften. Resultatet synes jeg er så som så… Ideen er god og selve støvlen er pæn. Men snuden er lidt ujævn og løsningen til snørebåndene kluntet.

Du kan finde opskriften på skoene her.

Læs også om:

26 Responses to DIY hæklede babyconverse

 1. Astrid 11. september 2011 at 18:53 #

  Jeg kan så meget anbefale den video på Drops’ hjemmeside om det med den magiske ring – det er i virkeligheden overhovedet ikke svært, og det bliver i hvert fald pænere end mine luftmasker. http://www.garnstudio.com/lang/dk/video.php?id=98

  • Farmorfabrikken 12. september 2011 at 17:52 #

   Tusind tak, Astrid – det må jeg straks notere på indlægget om bogen. Og så må jeg vist selv prøve videoen af næste gang jeg hækler et lille dyr. Glæder mig virkelig til at se din barnevognskæde :-)

  • Eva U Bejlegaard 23. februar 2012 at 01:51 #

   hejsa….
   Jeg er nybegynder mht hækling, har lært mig det ved at nærstudere diverse sider på netter, jeres sider har hjulpet mig enormt, jeg er specielt meget glad for de sider hvor der er en video af hvordan man skal gør, det eneste ved dem der gør det lidt svært for mig er at dem i videoerne holder helt anderledes på det end vi i DK gør, men med mange gange tilbage og om igen, lykkes det mig som regel at finde ud af det…
   Tak for jeres hjælp.
   Vh. Eva.

   • Mette 23. februar 2012 at 09:13 #

    Hej Eva

    Tusind tak for din besked – det varmer helt utroligt meget! For vi kan selv alt for godt huske, hvor svært det var i begyndelsen, så det er dejligt at kunne hjælpe andre, hvor vi selv havde problemer :)

    Kh,
    Mette

 2. Lillian Christensen 12. september 2011 at 17:47 #

  Hold da op, jeg er dybt imponeret.

  Jeg har siddet og kigger på maaaange blogs, og din er ABSOLUT, end af de bedste.

  Stor respekt.

  Og tusind tak, for de mange gode DIV, du har lavet.

  M.v.h Lillian

  PS Har tilladt mig at blive “fast læser” :)

  øh – kan ikke finde nogle steder, som fast læser?

  • Farmorfabrikken 12. september 2011 at 18:06 #

   Kære Lillian

   Tuuusind tak for de pæne ord. De varmer langt ind i mit farmor-hjerte ;-) Og velkommen til som ‘fast læser’ – selvom du har helt ret. Man ikke tilmelde sig som fast læser. Det kniber nemlig lidt med teknikken for mit vedkommende. Indtil videre har jeg gjort brug af “Blog lovin'”, hvor jeg selv holder styr på alle de blogs, som jeg følger med i. Men jeg arbejder på at finde ud af, hvordan man på helt almindeligvis kan få den dér mail-funktion op at køre.

   Kh, Mette

 3. FivetoSix 22. september 2011 at 09:25 #

  Hej Farmor,
  Jeg er fornylig blevet Farmoster, og har i forbindelse med babyhåndarbejde fundet din blog.
  Super god er den og tak for alle DIY’erne.
  Cowboy støvlerne kan du se her http://www.youtube.com/watch?v=R1Uvte3hel8

  • Farmorfabrikken 23. september 2011 at 09:05 #

   Hej Farmoster ;-)

   Tuuusind tak for din besked og for både youtube-link og opskrift-link til Cowboystøvlerne. Sjovt nok har jeg netop selv fundet en lignende opskrift i weekenden, så de skal helt klart snart prøves af! Fantastisk – tak!

   Kh, Mette

 4. Ella Aaskoven 7. oktober 2011 at 10:32 #

  Hej.
  Jeg vil gerne købe et par baby converse af dig, kan du ikke skrive til min mail? ellaaaskoven@hotmail.com :-)

  • Mette / Farmorfabrikken 8. oktober 2011 at 06:47 #

   Jeg sender dig en mail om 2 minutter :) Kh, Mette

 5. Mette 28. oktober 2011 at 11:48 #

  Hej
  Hvor er “dine” babyconverse og baby cowboystøvler skønne. Jeg bliver “bonus” mormor om et par måneder og vil utroligt gerne give en særlig gave. Laver du converse skoene som man kan købe, eller kender du nogen der gør ? Knus fra en ny læser :-)

  • Mette / Farmorfabrikken 28. oktober 2011 at 16:01 #

   Hej Mette

   Ja, de er nemlig vildt søde :) Og stort tillykke med familieforøgelsen. Jeg ville ønske, jeg kunne hjælpe dig, men jeg har liiige lidt for mange projekter igang for tiden :-/ Men jeg ved, at Rikke Rose også har lavet converse støvlerne, så måske hun kan hjælpe? Det er i hvert fald en rigtig sød tanke at give en anderledes gave. Håber det lykkes dig :)

   Go weekend. Kh, Mette

 6. Jannie 20. december 2011 at 15:39 #

  Jeg har lavet de bløde babyfutter og ville nu prøve disse converse, men jeg forstår simpelthen ikke hvad der menes med at hækle udenpå “Omg 2: Hækl hst rundt uden på de 2 første m, de 4 midterste m, og de 2 sidste m. Der hækles 2 hst i hver m = 28(32)36 hst.” Håber du kan hjælpe, vil virkelig gerne give dem til en veninde :) Ved endnu ikke om jeg får flere problemer med dem, for kan ikke rigtig komme videre end dette punkt og det er jo ret tidligt i forløbet :D

  • Isabella / Farmorfabrikken 20. december 2011 at 17:12 #

   Kære Jannie,
   Beklager, jeg har ikke selv prøvet at hækle opskriften, og jeg vil helst ikke rådgive om noget jeg er skråsikker på.
   Håber du finder en løsning.
   Kh. Isabella

  • Anne 16. januar 2012 at 19:05 #

   Åh jeg har fuldstændigt samme problem. Synes det lyder meget underligt – jeg hækler den største størrelse og uanset hvordan jeg vender og drejer det, så kan jeg ikke komme frem til de 36 hst som omgang 2 skal slutte med. Og jeg aner ikke hvad der menes med “rundt om masken”…

   • Mette 16. januar 2012 at 20:02 #

    Åh, hvor er det træls, at opskriften er kryptisk. Og det er desværre et stykke tid siden, at jeg sidst har hæklet dem, så jeg kan ikke lige grave frem af hukommelsen, hvordan jeg løste problemet :( Men jeg kan se, at der en mailadresse, som man kan skrive til, hvis man har problemer med opskriften. Prøv evt. at kontakte dem på info@jarbo.se. Jeg håber, at det hjælper?

 7. Heidi 27. februar 2012 at 10:00 #

  Hej!
  Så jeres kommentarer om den underlige opskrift og har også selv problemer med at tyde den! Jeg var inde på jarbo hjemmeside for at se den norske opskrift, da jeg tænkte det var en dårlig oversættelse. Og om ik den er til at forstå, så kig på den hvis I stadig har problemer:) der skal to masker i de nævnte og ikke omvendt:)

  Tak for en super blog:)

  • Mette 27. februar 2012 at 15:39 #

   Hej Heidi
   TUSIND TAK for tippet! Det er rigtig godt vide – for ja, den opskrift har vist voldt mange problemer efterhånden :-) TAK!
   Kh, Mette

 8. Marie 10. oktober 2012 at 21:40 #

  Hej Mette

  Jeg har også hæklet de små støvler/sko efter din opskrift til mit barnebarn (jeg er en rigtig farmor). De blev simpelthen så fine! Jeg husker godt, at der var fejl i opskriften undervejs, men jeg husker desværre ikke, hvordan jeg løste problemet. jeg tror bare, jeg tog chancen og gjorde, som jeg selv syntes.
  tusind tak for den fine opskrift!
  Også tak for de andre søde, sjove og fine ideer.

  Hilsen
  Marie

  • Mette 10. oktober 2012 at 21:56 #

   Hej Farmor Marie :-) Ja, der er et eller andet, som ikke stemmer med den opskrift? Men fine, det er de :-) Kh, M

 9. Emilie 29. januar 2013 at 22:40 #

  Jeg kan ikke finde opskriften på baby conversene, når jeg klikker på linket kommer jeg ind på en norsk/ svensk hjemmeside.
  Er der noget i vejen med hjemmesiden eller er det bare mig der ikke kan se?

  • Mette 30. januar 2013 at 20:15 #

   Årh øv – du har fuldstændig ret. De må ha’ pillet opskriften af :( Det beklager jeg.

 10. Stine 4. februar 2013 at 11:10 #

  Hej Farmor.

  Super hjemmeside. Jeg er nybegynder så har sat min mor på opgaven med converse skoene, men den jeg havde bestilt hjem til hende var på norsk så nu har jeg sat og søgt på nettet og jeg fandt den på dansk her: http://media.jarbo.se/patterns/pdf/91034_d_low.pdf også holder jeg mig til de lidt mere nemme ting. Men håber i kan bruge denne..

  Hilsen Stine

  • Mette 4. februar 2013 at 19:50 #

   YAY! Du er en skat! Tusind, tusind tak Stine :) Kh, Mette

Trackbacks/Pingbacks

 1. Hæklede baby cowboystøvler | - 18. december 2011

  […] hæklede jeg derfor baby Converse støvler, som også er ret kære – se opskriften her. Men jeg drømte stadigvæk om at lave nogle farvestrålende cowboyboots a la dem […]

Skriv et svarWP Like Button Plugin by Free WordPress Templates