Se min (halvfærdige) kjole

Jo altså, denne her lillepige-kjole er jo slet ikke færdig endnu, da min symaskine har været til reparation. Men alligevel vil jeg mægtig gerne vise den frem. For den er nemlig mit første syprojekt, som har jeg lavet efter et rigtigt mønster. Wuhu!

Jeg har klippet Spencer-kjolens mønster efter en model fra Elsebeth Gynthers Børnetøj du selv kan sy. Som tidligere fortalt, skal man efter sigende være påpasselig med at bruge hendes modeller, da de er fra 70’erne, hvor børn var mindre og kortere. Men når det gælder kjole-modeller, så er det ikke så kritisk, da de jo ikke er afhængige af hverken ærmegab eller skridtlængder.

Så nu har jeg lært en hel del om at “lægge til fold” og tyde trådretning. Om at sy inderfor og pæne kanter ved halsudskæringen. Og om at bruge sømometer. Jeg elsker at gå til syning og sender hver dag min søde symester Frk. Svendsen masser af god karma. Glæder mig meget til en ny lektion i aften! Så skal jeg lære at sy knapper på, lynlås i og montere en lille brystlomme. Indtil da hygger jeg med at brodere et mønster på lommen.

Billedet er naturligvis taget med mit nye Leica-kamera. Og hvis jeg selv skal sige det, så ser det sq dag meget godt ud ;-)

 

Læs også om:

7 Responses to Se min (halvfærdige) kjole

 1. Helle Lundsgaard 13. september 2011 at 12:20 #

  Hvor er den flot :o) Og sikke noget skønt stof :o)

 2. Margrete 13. september 2011 at 13:05 #

  Den er så fin, glæder mig til at se det færdige resultat :)
  Hvad består kjolens stof af?

 3. Farmorfabrikken 13. september 2011 at 14:48 #

  Tusind tak Helle og Margrete, hvor er I søde. Jeg er også blevet pænt tilfreds med mit første forsøg :-) Stoffet er fra Stof2000 og af bomuld. Jeg flirter heftigt med Liberty’s stoffer, men det kaster jeg mig ikke over, før jeg føler mig lidt mere sikker…

 4. Margrete 14. september 2011 at 11:52 #

  Tak :) Det har du nok ret i, men indtil videre synes jeg, du klarer dig strålende :)

  • Farmorfabrikken 14. september 2011 at 13:38 #

   Det varmer – tusind tak :-)

 5. Trine Vejlskov Jensen 14. september 2011 at 18:22 #

  Hej

  Sidder lige oppe hos min gode ven Peder Burgaard som lige har introduceret mig for denne fantastiske hjemmeside! Hold nu op, hvor er den kjole dog skøn! Har en datter på 10 mdr og jeg har været godt i gang med at sy, indtil min symaskine døde:-( Så indtil jeg får en ny, vil jeg nu give mig i kast med at hækle en suttesnor, som man så skal betale dyre domme for i butikkerne, så tak for det:-)

  Jeg håber vi ses til næste års barbeque event hos Peder, var desværre forhindret i år:-)

  Gode hilsner fra

  Trine Vejlskov Jensen

  • Farmorfabrikken 15. september 2011 at 08:24 #

   Hej Trine.

   Tusind tak :-) I øvrigt har ham den kære Peder indvilliget i, at han skal på hæklekursus hos mig. Så du kan måske evt. ønske dig en suttesnor fra ham? Jeg tror altså, at han er et naturtalent med garn og hæklenål ;-) Vi ses forhåbentlig til barbeque næste sommer.

   Kh, Mette

Skriv et svarWP Like Button Plugin by Free WordPress Templates