To varme til vinter

Det er lidt sjovt – men også lidt skræmmende – hvordan jeg gennem de sidste par år er blevet dybt afhængig af at lave noget med garn. Hvad enten det foregår med hæklenåle eller strikkepinde er lige fedt. Jeg har det bare bedst, hvis jeg har et par garnprojekter liggende.

Så nu hvor jeg er begyndt at sy en hel del, kan jeg godt mærke, at jeg får en form for abstinenser. Jeg savner inderligt at lave noget med garn. Derfor er jeg gået igang med to projektet på én gang (lidt typisk mig!) – nærmere bestemt to små uldne striktøjer. Den ene helt simpelt i retstrik, den anden lidt mere avanceret med mønster. Begge har jeg fundet i Ulla Welinders super skønne bog “Sy og strik børnetøj 0-3 år“, som er helt ufattelig god til begyndere, der har lyst til både at sy og strikke til deres små børn. Det bliver med garanti en bog, som jeg kommer til at skrive meget mere om!

Den retstrikkede sweater er det perfekte tv-projekt, da den meget af tiden er lige ud af landevejen… Men den lille cardigan med mønster kræver lidt større koncentration for én som mig. Det er nemlig første gang jeg har strikket med mønster. Indtil videre er det gået meget godt – bortset fra at jeg vist ikke har løsnet garnet nok mellem hvert farveskift, så det stykke med mønster er blevet ‘hevet’ lidt sammen. Er der nogen gode råd til det perfekte farveskift, når man laver mønster på denne måde?

Læs også om:

8 Responses to To varme til vinter

 1. FruForstad 2. oktober 2011 at 08:25 #

  Nå du skifter farve, så stræk det du har strikket ud, og læg den nye farver overstykket, og fikser med at par fingre sådan at den nye tråd har lidt at leve af. Det er ikke helt nemt at forklare,, håber du forstår.

  • Farmorfabrikken 2. oktober 2011 at 08:56 #

   He he… du har fuldstændig ret. Det forstår jeg nemlig ikke ;-) Jeg tror, jeg må google nogle DIY-videoer. De plejer at kunne få femøren til at falde… Men tak :-)

   Til alle andre, der også har lidt besvær med at skifte farve, så tror jeg, at denne video kan hjælpe:

   http://www.garnstudio.com/lang/dk/video.php?id=136&sort=2&thumbnails=on

 2. Anne 2. oktober 2011 at 11:51 #

  Åhh begge de sweatre er simpelthen nogle af mine favoritter. Min niece havde den med mønster, og den sad bare så godt og var bare det kæreste altså!! Måske skulle jeg kaste mig ud i den retstrikkede på et tidspunkt hvis den ikke er for svær. Skal bare lige igennem bukserne først nu!!

  Kh og god søndag

  • Farmorfabrikken 2. oktober 2011 at 17:51 #

   Åh, jeg håber godt nok også, at jeg kan få alle mine ti tommelfingre til at samarbejde, så trøjerne bliver fine. Men skønt at høre, at opskrifterne er afprøvet med succes :) Kh, M

 3. ohhhappy 2. oktober 2011 at 13:23 #

  Jeg har lånt den bog på biblioteket, den er nemlig rigtig fin… Måske den næste håndarbejdsbog-investering…
  Tak for linket om farve-strik, tror snart, jeg skal i gang med en sweater med noget mønster, og får nok brug for lidt hjælp…

  • Farmorfabrikken 2. oktober 2011 at 17:52 #

   Jeg har også lånt den på biblioteket og blev noget ked, da jeg fandt ud af, at den er udsolgt fra forlaget. Mega æv! Pøj pøj med sweater-mønster-projektet – glæder mig til at se, hvad du får lavet. Jeg skal nok sige til, hvis jeg finder flere gode tips :-) Kh, M

Trackbacks/Pingbacks

 1. Skøn bog om at sy og strikke til små børn | - 19. december 2011

  […] har tidligere løftet lidt af sløret for de første ting, som jeg er gået igang med fra bogen – nemlig cardiganen med mønster (se her) og den […]

 2. vinter sko | To varme til vinter – babytrøjerFarmorfabrikken | stil-sko-dk.com - 11. juni 2013

  […] Source: vinter sko […]

Skriv et svarWP Like Button Plugin by Free WordPress Templates