Skøn bog om at sy og strikke til små børn

Jeg har efterhånden groet mig lidt af en unik radar, der slår vildt ud på Farmor-skalaen, når jeg kommer i nærheden af bøger, der handler om at sy, hækle og strikke. For jeg synes virkelig, der er langt imellem bøger, som ikke bare er inspirerende, men som også har flere (læs: mere end én!) brugbare opskrifter, som man både kan og har lyst til at lave. Derfor smider jeg gerne alle igangværende projekter, jeg har i hænderne, når en uudforsket bog krydser min vej.

Og det var lige præcis, hvad jeg gjorde, da jeg fik fingrene i Ulla Welinders bog “Sy og strik børnetøj 0-3 år”. Hold nu op, det er en god bog! For det første er bogens introduktion utrolig pædagogisk og gør tilgangen til alle opskrifterne meget, meget let. Ulla Welinder forstår virkelig at skrive i et sprog, så alle kan være med. Her er ingen indforståede beskrivelser, som kun kvinder over 75 år forstår.

Derudover er blandingen af både sy og strik samt udvalget af tøj til alle fire årstider helt genial. Når man som jeg godt kan lide at have gang i flere forskellige projekter, er det skønt med variationen. Jeg har fx altid et sofa-projekt (et udfordrende strikkemønster, hvor der skal tælles meget), et afstresnings-projekt (et ukompliceret hæklemønster, der gør det muligt at se fjernsyn samtidig med) og et alene-hjemme-projekt (et projekt, som altid involverer symaskinen).

Jeg har tidligere løftet lidt af sløret for de første ting, som jeg er gået igang med fra bogen – nemlig cardiganen med mønster (se her) og den retstrikkede sweater (se her). Og indtil videre går det rigtig fint. Så lige nu tror jeg, at det eneste minus, der er ved bogen er, at den er udsolgt fra forlaget… Æv!

Læs også om:

8 Responses to Skøn bog om at sy og strikke til små børn

 1. Gitte 28. oktober 2011 at 07:51 #

  Det er en fantastisk god bog:) Den udkom da min søn blev født, og jeg købte den med det samme! Efterfølgende har jeg brugt den rigtig meget. Syteknikkerne er beskrevet så godt, at tøjet får fine detaljer og flot finish. Desværre er Ulla Welinders bog med børnetøj til de 4-10 årige også udsolgt fra forlaget. Jeg lagde en efterlysning ud på min blog og kunne i går hente den hos en sød med-blogger:) Skønt hvad blogverdenen kan hjælpe med.
  God weekend,
  Gitte

  • Mette / Farmorfabrikken 28. oktober 2011 at 15:25 #

   Ej, hvor dejligt Gitte :) Hvis vi nu er rigtig, rigtig mange, der efterlyser bogen, opdager forlaget måske at de skal genoptrykke bøgerne… Det kunne man i hvert fald håbe. Go weekend. Kh Mette

 2. Charlotte 10. september 2012 at 12:12 #

  Jeg er også meget ivrig efter at få fingrene i bogen, men det er desværre ikke lykkedes mig endnu. Jeg har i dag talt med politikens forlag, som udgiver bogen. Der er ingen planen om at udgive bogen igen, fordi de ingen forespørgsler har fået på den?? Den søde dame opfordrede mig til at maile til redaktionen og efterlyse bogen.
  Hvis vi alle herude i blogland sender en mail til redaktionen på Politikens forlag, må det da give resultater til sidst. Så opfordringen er hermed givet videre. :o)

  • Mette 11. september 2012 at 15:50 #

   Opfordringen er så meget hørt! :-)

   • Marianne 7. marts 2014 at 23:44 #

    Har bogen “Sy og strik børnetøj 0-3 år”. Sælger for 250 kr.

 3. Charlotte 9. maj 2014 at 20:37 #

  Hej Marianne har du solgt din bog? Skriv gerne på mussie1988@hotmail.com

 4. Svend E Kristensen 12. august 2015 at 16:39 #

  – undertegnede har sy og strik børnetøj 0-3 år 225, –
  Rigtig fin stand.

  skriv på medietgmasken@mail.dk

  jeg lægger den snart på bogbasen til alles fornøjelse…

  mange hilsener
  Svend E Kristensen

 5. Svend E Kristensen 12. august 2015 at 17:22 #

  – kunne i hjælpe mig med mønsterark spørgsmål:

  Der står der medfølger 2 mønsterark til bogen – i mit eksemplar er der 1 men det er trykt på begge sider så alle årstal er repræsenteret 1/2 år, 1 år, 2 år og 3 år – er det korrekt eller burde der være et mere?

  mange hilsener
  Svend E

Skriv et svarWP Like Button Plugin by Free WordPress Templates