Garn-junkie hjemvendt fra mislykket rehab

I går kom jeg hjem efter knap tre ugers juleferie i Thailand. Det har været den skønneste tur med bunkevis af kodak-moments – men for hulan, hvor har jeg haft stærke garn-abstinenser!

Inden vi tog af sted, lovede jeg min kæreste, at jeg IKKE tog nogen former for farmor-aktiviteter med på ferien. Og det syntes jeg nu var helt fair, eftersom han sjældent ser mig uden en garnnøgle mellem hænderne. Men jeg skal dog lige love for, at det var noget af en kold tyrker at sidde fastspændt i et flysæde i 10 timer uden at have hverken hæklenål eller strikkepinde med i tasken.

(Gud fordømme den, som har fundet på at krea-værktøj betragtes som et muligt farligt våben, hvorfor det således ikke må medbringes i håndbagagen! Kan vedkommende ikke forstå, at det er farligere at have en garnløs farmor med ombord end tre terrorister med strikkepinde?!)

Heldigvis havde jeg Kate Mortons tryllebindende roman Den glemte have med, som slugte en hel del af min vågne timer og holdt mine abstinenser stangen. Historien begynder ved at en lille pige findes efterladt på en havn i Australien i begyndelsen af 1900-tallet. Hun er kommet med skibet fra England og har intet andet end en lille hvid kuffert med sig. Derefter snor fortællingen sig ind og ud af fire generationer af kvinders forunderlige livshistorie, som tilsammen lægger brikkerne i det store puslespil om, hvem den lille pige er og hvorfor hun blev efterladt. Hvis jeg skal koge det hele sammen, så kan jeg bedst beskrive bogen som en kinesisk æske af familiehemmeligheder, spøgelseshistorier og mystik. Så hvis du er til den slags, vil du bestemt ikke blive skuffet!

Selv om bogen var virkelig svær at lægge fra sig såvel som hver eneste dag af ferien har været helt fantastisk – så var der alligevel intet, som fjernede min afhængighed af garn. Jeg er vist blevet lidt af en junkie… Så det er skønt at være hjemme på Farmorfabrikken igen!

Og så lidt fotospam fra den varmeste juleferie, jeg har nogensinde har haft. Og et stort – omend lidt forsinket – GLÆDELIG JUL til alle :-)

Læs også om:

4 Responses to Garn-junkie hjemvendt fra mislykket rehab

 1. Astrid 30. december 2011 at 08:13 #

  Det er en rigtig god bog – jeg læste den faktisk også her i december. Hendes anden bog, The House at Riverton, er virkelig også anbefalelsesværdig. Jeg tror nok, at nogle flyselskaber tillader strikkepinde? Det kan være, at det bliver noget, de promoverer sig på – Farmortours?

  • Mette / Farmorfabrikken 30. december 2011 at 08:15 #

   Ha ha… du er jo genial! Fantastisk koncept. Jeg ville i hvert fald købe rejser af dem hver eneste gang :)

 2. Anette 30. december 2011 at 13:42 #

  Velkommen hjem, du skønne kvinde!! Hvor ser det fantastisk ud, jeg tænker, det har været abstinenserne værd! Og rigtig godt nytår! Glæder mig til at se dig i den nye og til at høre mere om ferien, om nye krea-projekter og i det hele taget bare at have dig tilbage på forlaget!

  • Mette / Farmorfabrikken 31. december 2011 at 10:34 #

   Tak, søde Anette :-) Og ja, ferien var helt klart abstinenserne værd!

   Rigtig godt nytår til dig også. Håber du har haft en dejlig jul og ungerne nogle gode fødselsdage :) Glæder mig til at se dig i det nye år!

   Knus!

Skriv et svarWP Like Button Plugin by Free WordPress Templates