DIY: Smukke knyttede armbånd

Det kan efterhånden ikke komme bag på nogen, at vi her på Farmorfabrikken er kæmpe fans af den amerikanske krea-blog Purl Bee! Isabella har bl.a. lavet de skønneste halsedisser og pulsvarmere. Og bloggen var da også et af de første steder, som jeg tjekkede ind på, da jeg kom hjem efter tre ugers juleferie i Thailand. Vil jo nødig gå glip af alle de fede designs, som de laver…

Hvis du har været i Thailand, så ved du lige så godt som jeg, at man kan købe bunkevis af smukke knyttede armbånd stort set lige meget hvor man kommer. På markeder, i shoppingmalls og hos gadesælgere. Og jeg kunne snildt have købt flere med hjem, hvis bare ikke udvalget havde været så stort, at det til sidst endte med, at jeg slet ikke kunne beslutte mig for, hvilke jeg ville have… Flot, Mette!

Men selvfølgelig har Purl Bee et plaster til såret. For de har nemlig lavet et indlæg, hvor de viser, hvordan man knytter de fineste armbånd. Opskriften er super simpel at følge og perfekt illustreret med fotos. Jeg må vist lige grave lidt af min broderitråd frem og få gang i knytteriet – lige præcis som den gang jeg var barn, hvor min veninde og jeg i timesvis sad med sikkerhedsnåle i cowboybukserne og knyttede bånd til hinanden. Når jeg tænker tilbage, bliver jeg ret imponeret over, hvor mange smukke versioner vi lavede. Jeg kan endda huske, at min folkeskoleveninde var über cool og knyttede et bånd, hvor der stod “Slash” (jep, hun var stor fan af Guns N’ Roses!).

Se opskriften på armbåndene her. Eller på bloggen Honestly lige her.

Hvis du gerne vil have et lidt bredere armbånd i en lidt mere rustik stil, så har Rikke netop lavet en fin DIY på et hæklet armbånd, som er ret fedt! Tjek det ud – lige her.

Læs også om:

20 Responses to DIY: Smukke knyttede armbånd

 1. Line 7. januar 2012 at 09:24 #

  Åh ja. De tider på fritteren, hvor vi knyttede i timevis. Gad vide for jeg stadig kan finde du af det.

  • Mette / Farmorfabrikken 7. januar 2012 at 09:26 #

   Snildt! Jeg gik selv igang med et armbånd i går – og det er ligesom at sætte sig op en cykel efter 20 år! Det sidder stadig i fingrene :)

 2. Line H 7. januar 2012 at 13:05 #

  Hæ … tak for den lille tur ned af Mindernes Allé ;-)

  • Mette / Farmorfabrikken 7. januar 2012 at 13:26 #

   Du skulle vel tilfældigvis ikke have gemt dit armbånd vel? For jeg vil sørme gerne se dit håndværk. I dag er jeg stadig imponeret over, at du kunne knytte BOGSTAVER!

 3. tina 7. januar 2012 at 14:39 #

  Slash knyttet ind i et armbånd! Sejt! Selvom, jeg var i et konstant vilrede over, om jeg var mest vild med Slash eller Axel ;-) Supercool at I har linket til mønstret her. Jeg bliver simpelthen også nødt til at prøve det – lige nu husker jeg bedst fornemmelsen af at være knyttet sammen med mit ben, så jeg ikke kunne bevæge mig …

  • Mette / Farmorfabrikken 7. januar 2012 at 14:47 #

   Ha ha… ja, vi var vel alle en form for etbenede knyttere, der lyttede til hård rock i 80’erne :-) Fantastisk!

 4. Line H 7. januar 2012 at 14:46 #

  Jeg tror det ikke. Og i så fald ligger det gemt et mørkt og ukendt sted :-D

  Men jeg kan da huske, at tricket var at knytte på en lidt anderledes måde, så farven ‘går lige over’ og ikke på skrå, sådan den normalt gør, når man knytter.

  Hvis jeg ellers husker rigtigt (hvilket jeg ikke garanterer, at jeg gør – det er trods alt ved at være nogle år siden ;-) ), så er det noget med, at man normalt knytter på skrå, fordi man slår knude til samme side og bruger alle tråde til både at knytte på og knytte med.

  Jeg mener, at det, jeg gjorde anderledes, var at slå knude først til den ene side, så til den anden – og i øvrigt bygge armbåndet mere op a la vævning, dvs. med nogle tråde til at knytte på, og en eller flere andre tråde til at knytte med (fx to forskellige farver, hvis man vil lave bogstaver: En til bogstaverne og en til baggrund/fyld). Er fx ret sikker på, at mit Slash-armbånd var lavet med turkis-grønne bogstaver, gult fyld og knyttet på lyserøde snore (hvorfor kan jeg i øvrigt huske sådan noget?!).

  Og … giver det overhovedet nogen mening, det her? :-D

  • Mette / Farmorfabrikken 7. januar 2012 at 14:49 #

   PRÆCIS! Jeg kan nemlig også huske den flotte turkis-grønne farve med lyserød skrift. Og endnu en gang bøjer jeg mig støvet for din brede af paratviden… Hvis nogen kaster sig over Lines bogstavs-knytning, så vil jeg i hvert fald mægtig gerne vide besked :-D

   • RikkeRøjkjær 7. januar 2012 at 15:02 #

    Ja for søren. link endelig. Det er så dejligt, når nogen kan lide det man laver, ik?

    • Mette / Farmorfabrikken 8. januar 2012 at 14:45 #

     Skønt, tak :-) Jeg får det på med det samme!

     • Signe 1. december 2012 at 00:53 #

      Jeg ved godt at det er utroligt langt tid siden alt det her blev skrevet, men der var vel ikke nogen der fandt ud af hvordan man flettede bogstaver ind i armbåndet??

      • Mette 1. december 2012 at 09:23 #

       Æv, nej – desværre :-(

 5. Camilla 24. januar 2012 at 21:13 #

  Det er sjovt… Jeg “genkender” armbåndene, men mindes ikke at have knyttet nogen?
  Til gengæld brikvævede vi. Bunker af brikvævede armbånd. Kender i brikvævning?
  Jeg mindes, at “brikkerne” var kvadratiske med et hul i hvert hjørne, som man så drejede for hver “omgang”.
  Der kom nogle mægtig fine armbånd ud af det :-)

  • Mette 25. januar 2012 at 07:39 #

   Jeg har aldrig hørt om brikvævning. Det må jeg vist lige se, om jeg kan google. Det lyder ret interessant :-) Tak for tippet!

 6. Linda 23. februar 2012 at 20:34 #

  Fantastisk. Er i klar over at jeg i flere år har prøvet at huske hvordan jeg laver lige nøjagtig disse arbånd. :-) så det er helt suverænt at jeg fandt dem her.
  Tusind tak – og jeg kvitterer med at blive fast læser på jeres spændende blog.

  /linda

  • Mette 24. februar 2012 at 07:29 #

   Hej Linda

   Jeg har haft det præcis som dig :) Jeg knyttede jo bunkevis af armbånd, men kunne simpelthen ikke huske, hvordan man gjorde!

   Kh,
   Mette

 7. Sebastian Krausing 6. januar 2013 at 22:18 #

  Det er sørme nogle søde armbånd med sjove farver man kan kombinere. Hvor længe tager det dig at lave et eksemplar?

  • Mette 6. januar 2013 at 22:23 #

   Når først man har knækket kode og får knuderne til at lægge sig pænt, så det vel en times tid, tror jeg. Jeg plejer at lave lidt af gangen, så jeg har ikke helt en tidsfornemmelse af projektet…

 8. Mathilde 3. november 2013 at 11:57 #

  Hvorfor ligger opskriften der ikke mere???

  • Mette 8. november 2013 at 06:41 #

   Jeg kan se, at Purl Bee har lavet deres hjemmeside om, så linket er ændret. Men hvis du søger efter titlen (Friendship Bracelets) inde på deres side, så vil du stadig kunne finde opskriften.

   Jeg har opdateret linket her i opskriften, så du flyver direkte hen til den nye side.

Skriv et svarWP Like Button Plugin by Free WordPress Templates