Bogen til den barslende strikke-newbie

Den gang jeg begyndte at strikke, søgte jeg råd hos kvinderne på min arbejde. De har alle børn født i 70’erne og selv strikket flere garderober gennem årerne. Og hvis ikke det havde været for dem, så tror jeg, at jeg havde kastet strikkepindene på porten for lang tid siden og holdt mig til hæklenålen. For hold nu op, jeg synes, det var en svær start! Tabte masker, uforståelige opskrifter og mystiske resultater, der mindede intet om, hvad det end var, jeg var igang med…

Når jeg engang imellem stadig kan komme på selvmordets rand over mit strikkearbejde, så er de mine strikkeguruer, mine strikkende farmødre. Det er virkelig smart (for den utålmodige mig), at jeg kan få hjælp fra dag til dag i alle ugens hverdage. Og jeg ved, at det er en kæmpe luksus at have en strikkende hotline.

Men hvis du nu ikke har nogen lige ved din hånd, som kan hjælpe dig videre, så kan jeg på det varmeste anbefale bogen “Blød begyndelse. Strik til babyen”. En af de strikkende kolleger lånte mig bogen med hjem, da jeg erklærede, at nu ville jeg lære at strikke – hvorefter jeg strikkede den fineste djævlehue uden problemer og troede at jeg på ingen tid havde knækket strikkekoden (jeg skulle dog blive klogere og selvtilliden få et hak – se bare mit babycardigan-projekt her).

Bogen er lavet af en daværende barslende mor, som var træt af, hvorfor det skulle være så svært tilgængeligt at lære at strikke og savnede en bog, der kunne hjælpe hende igang. Da hun efterfølgende selv blev ret ferm med pindene, satte hun sig for, at nu ville hun gerne hjælpe andre, der står samme sted, som hun stod engang. Bogen er jo lige i Farmorfabrikkens ånd!

Jeg har selv sat mig for, at jeg skal lære at strikke strømper i 2012 – hvorfor jeg for 117. gang nu har lånt bogen med hjem af min kollega. Jeg tænkte derfor, at jeg liiige ville vise jer den og lidt af, hvad man fx kan lave, bl.a. den fineste djævlehue og de sødeste små strømper.

Bog til nybegyndere Blød begyndelseOpskrift babycardiganStrikkeopskrift køreposeNem strikkeopskrift på djævlehue og babysokker

Læs også om:

14 Responses to Bogen til den barslende strikke-newbie

 1. karenkaren 8. januar 2012 at 13:42 #

  Hvor skønt med en stikke hotline – sådan en ville jeg også ønske jeg havde :)

  Det er godt nok en fin bog. Den skal vist med hjem fra biblioteket!

  Karen

 2. Anne 8. januar 2012 at 13:46 #

  Hmmm har got hørt om den bog mange, mange gange. Bliver vist nødt til at ønske mig den!!

  Kh

 3. Mette / Farmorfabrikken 8. januar 2012 at 14:53 #

  Det er nemlig super-luksus at have en strikke-hotline, som nærmere bestemt hedder Kirsten og Bente :-) Og JA, bogen er ret skøn. Jeg har endnu kun prøvet djævlehuen, men er i fuld gang med sokkerne. Så jeg vender lige tilbage, når jeg ved, hvor tilgængelige de er… Go søndag!

 4. Gitte 8. januar 2012 at 18:26 #

  Dejligt med dag-til-dag-hjælp:) Strømper er faktisk ikke så svære at strikke, når man lige har knækket strømpekoden! Jeg har også “Blød begyndelse”, det er bare sådan en fin og lettilgængelig bog, jeg har bl.a strikket denne vest fra den: http://gittesnoerklerier.blogspot.com/2011/03/pigestrik.html.

  KH Gitte

  • Mette / Farmorfabrikken 9. januar 2012 at 20:07 #

   Hvor er den fin, Gitte :) Har du i øvrigt strikket sokkerne fra “Blød begyndelse”? For jeg tror, der er en fejl i opskriften. Der bliver nemlig ikke samlet masker op ved hælen, så nu er jeg gået istå og må afvente strikke-hjælp til i morgen… Kh, Mette

   • Gitte 10. januar 2012 at 18:51 #

    Tak:) Ja, jeg har også strikket sokkerne, jeg mener ikke at der skal samles masker op ved den type hæl. Har lige kigget i bogen igen, synes ikke at opskriften er så nem at tyde. Godt du kan få hjælp på arbejdet!

    Kh Gitte

    • Mette / Farmorfabrikken 11. januar 2012 at 20:56 #

     Ja, den er nemlig lidt svær at tyde, så jeg har sat gang i hele hjælpe-korpset inde på arbejdet :-) Kh, M

 5. Merete Agger 8. januar 2012 at 20:32 #

  Den bog er SÅ god. Masser af fine ting som alle kan være med på – jeg har lavet et par babytæpper derfra, som er smukke, lette og god øvelse :-). Så absolut anbefalelsesværdig!
  Glæder mig til at se strømperne :-)

  • Mette / Farmorfabrikken 9. januar 2012 at 20:09 #

   Skønt at høre, Merete. Desværre er jeg gået i stå med sokkerne. Jeg tror, at der en fejl i opskriften omkring hælen? Du skulle vel tilfældigvis ikke have strikket dem, vel? :-)

   • Merete Agger 9. januar 2012 at 21:20 #

    Nej jeg har kun strikket voksen-sokker :-). Glæder mig til at du har løst problemet for alle os andre der gerne vil lave dem bagefter ;-)

    • Mette / Farmorfabrikken 9. januar 2012 at 21:25 #

     Hi – ja, det gør jeg også! ;-)

 6. Kirsten 16. januar 2014 at 00:32 #

  Du har en kørepose jeg godt kunne tænke mig at strikke, hvordan får jeg fat i den?

  Kirsten

  • Mette 18. januar 2014 at 19:57 #

   Kære Kirsten – opskriften på køreposen er fra bogen her :) Kh, M

 7. Ronja 11. marts 2016 at 15:23 #

  Hvordan får man fat i bogen? Den er udsolgt fra Forlaget ?

Skriv et svarWP Like Button Plugin by Free WordPress Templates