Jagten på den nemme sokkeopskrift

Jeg strikker ALDRIG mere!” – citat mig. Det var jeg i hvert fald sikker på, efter jeg havde kastet mig over strikkepindene for første gang et par år tilbage. Uden den store succes, forstås. For selv om jeg havde de bedste intentioner om, at min nye strikke-karriere skulle gavne alle omkring mig, så var ambitionen nok lige en tand højere end Rundetårn, da jeg besluttede mig for at mit første projekt skulle være sokker.

Har paven en sjov hat? JA! Ja, selvfølgelig gik det galt. Én ting er, at man skal holde tungen lige i munden, når man skal lære sin ret og (forpulede) vrang på to pinde. En anden ting er at skulle lære det med fem pinde. Det blev min strikkedød. Av, av – hvor gjorde det ondt i mit garn-ego. For jeg havde jo lært at hækle hurtigere end jeg havde lært at kunne lide smagen af kaffe. Så hvor blev magien af? I stedet sad jeg tilbage med sorgen over ikke at kunne strikke farvestrålende sokker til alle, der trængte til lune fødder.

Som plaster på såret kastede jeg min kærlighed på de skønneste hæklede babyfutter. Men når man så har produceret omkring 16 par, så begynder arbejdet på nr. 17 at føles en smule samlebånds-agtigt… Imellemtiden havde jeg dog med ny respekt samlet strikkepindene op og forsigtigt strikket små projekter; lange retstrikkede halstørklæde, små djævlehuer og lune babytæpper. Så nu var tiden inde til at prøve sokkeopskriften igen.

I sidste uge blev jeg så færdig med min første babysok. Jeg har også trevlet den halvt op igen. Og så strikket den på ny. Men jeg har strikket den! Og den er fin. Nu sidder jeg tilbage med erfaringen af, at jeg jo sagtens kan strikke sokker. Jeg skal blot finde en opskrift, der er bedre end den jeg har fra bogen “Blød begyndelse“. For her er der nemlig en fejl omkring opsamlingen af hælen (siger min kollega og strikkeguru Bente på 62 år!). Og der ærger mig helt vildt, da bogen ellers er vidunderlig.

Jagten på den gode, nemme strikkeopskrift på babysokker er gået ind! For nu skal jeg saftsusme strikke sokker til mine fingre bløder…

Strik babysokker

Læs også om:

9 Responses to Jagten på den nemme sokkeopskrift

 1. Merete Agger 3. februar 2012 at 11:08 #

  Hvor er den fin :-)
  Men er det med opskriften fra Blød Begyndelse så? Eller fandt du en bedre? Godt at vide, at det ikke er den opskrift jeg så skal kaste mig over – ellers en rigtig fin bog!

 2. Merete Agger 3. februar 2012 at 11:13 #

  P.S. Jeg har en “nem” (alt er relativt, når det kommer til sokker) opskrift på Ragsokker til voksne, som jeg har fået på et strikkekursus for begyndere :-)

  • Mette 3. februar 2012 at 11:18 #

   Hej Merete

   Jeps, denne er fra bogen “Blød begyndelse” og jeg fik den kun strikket færdig ved hjælp af kyndig strikkevejledning fra en ekspert. Opskriften mangler nemlig simpelthen en beskrivelse af, hvordan man samler hælen op. Så man skal selv regne ud, hvordan man kan komme fra hælen og ud til foden. Det er rigtig træls, da bogen netop ellers er fantastisk!

   Jeg har fået fingrene i en anden opskrift, som jeg snarest afprøver – og derefter naturligvis blogger om ;-) For jeg vil mægtig gerne hjælpe andre videre, der har oplevet det samme som mig.

   Ha ha… ja, sokkeopskrifter kan vist give selv den bedste grå hår før tid ;-) Jeg vender tilbage, når jeg giver mig i kast med at strikke voksenstørrelser. I første omgang tager jeg de små projekter.

   Go’ weekend. Kh, Mette

 3. Inge Burgaard 3. februar 2012 at 11:33 #

  Tillykke med sejren over sokkerne. At strikke sokker et verdens bedste mediative beskæftigelse, evt sammen med en god udsendelse i TV. God fornøjelse……

  • Mette 3. februar 2012 at 11:38 #

   Tak Inge :) Jeg glæder mig også til, når jeg får knækket koden og kan strikke sokker i søvne ;-)
   Kh, Mette

 4. Maria 5. februar 2012 at 14:45 #

  Hejsa
  Nu søgte jeg nettet for at finde en god og ikke mindst nem opskrift på baby/børne sokker og faldt over Jeres fantastiske blog. Håber I finder en god opskrift I vil dele herinde og hvis fremgangsmåde vil fremgå ligeså tilgængeligt som I har gjort med babyvesten.
  Holder øje med Jer
  Med venlig hilsen
  Maria

  • Mette 5. februar 2012 at 18:15 #

   Hej Maria

   Du kan tro, at vi hjertens gerne vil dele, når jeg har strikket mig gennem et par opskrifter og finder den perfekte! Stay tuned ;-)

   Kh,
   Mette

 5. Zannie 31. oktober 2014 at 08:20 #

  Nu er dette blogindlæg temmelig gammelt – og jeg håber du sidenhen har fundet en rigtig god opskrift på babysokker? <3

  Jeg vil nu alligevel lige give min egen sokkeerfaring videre- for det er slet ikke længe siden at jeg selv sad og kløede mig i hovedbunden over hvordan man strikkede en hæl.

  Bogen af Sys fredens der hedder "Under 1" har en fantastisk LET opskrift på de fineste babysokker med helt eminent pasform :) Den er strikket i drejet rib, og tåen er blot samlet i en spids (jeg har dog selv valgt at strikke tåen i glatstrik og lukke med maskesting, men det gør man jo bare som man lyster).
  Jeg vil vove den påstand at alle kan lærer at strikke den sok :) <3

  Udover dén bog, så har hun også skrevet en bog kun om sokker. Den har faktisk mange fine opskrifter – og endnu bedre er, at de kun koster 50kr. stk. hvis man køber dem i panduro hobby.

  God fornøjelse!

  • Jonna 20. november 2014 at 08:30 #

   Tak Zannie. Jeg faldt over billedet, på jagt efter en opskrift, og den manglede jo så.

Skriv et svarWP Like Button Plugin by Free WordPress Templates