Strik din egen hund

I går lå der som fortalt den skønneste lille overraskelse og ventede på mig i min postkasse. Min søde veninde i London var faldet over en bog i det himmelske stormagasin Liberty og havde straks tænkt på mig. Og her er den så: “Best in show – knit your own dog”. Bogen jeg ikke vidste, at jeg altid har manglet!

Strik en hundStrik din hund

Det er simpelthen så morsomt, at der virkelig findes en hel bog (på 177 sider!), der beskriver, hvordan du kan strikke din egen hund. Du kan finde opskrifter på alt fra puddelhunde og bulldogs til dalmatinere og labradorer. Der er i alt 25 forskellige at vælge mellem og som forfatterne skriver, så er alle hundene jo den perfekte følgesvend for livet: Den er nem at passe, den skal hverken fodres eller luftes, og så lever den for evigt. Så er det ikke bare med at komme i gang og strikke din nye ven? Og nej, du skal ikke strikke den som legetøj til ungerne, du skal strikke den til dig selv. Hør bare her, hvad der også står i indledningen:

”The dogs aren’t intended as toys, we have tried to make them as realistic as possible by including details specific to each breed. Once you have learned the basics of knitting you can make pretty much anything – so why not knit your own dog? Stitch your bitch.”

Ja, why not? :-) Derfor har jeg netop været nede og købe garn til min første ‘bitch’ (engelsk for ‘tæve’). Så nu er jeg lidt spændt på, om jeg bliver lige så grebet af hundene, som af Arne & Carlos’ julekugler? Måske hænger der vovser på hver eneste gren på juletræet næste år?

Tjek bogens hjemmeside www.knityourowndog.com. Den er uden tvivl et besøg værd, hvorvidt du er fuldblods hundeelsker eller blot trænger til et stort smil. Der ligger bl.a. også en gratis opskrift på en Welsh Corgi – se den her.

Læs også om:

12 Responses to Strik din egen hund

 1. unikarina 7. februar 2012 at 17:13 #

  Hvor er den cool… og så er der håb for en hundeallergiker som mig. Nu kan jeg simpelthen bare strikke min egen new foundlænder.

  • Mette 7. februar 2012 at 18:04 #

   Ja, du kan endda få dig en hel kennel af New Foundlændere :-)

 2. Astrid 7. februar 2012 at 19:18 #

  Ej, hvor sejt! Jeg har en søster, som ELSKER cocker spaniels, men fordi hun rejser hele tiden, er det ikke rigtig praktisk med sådan en. Det kan være, jeg skal strikke en til hende. :)

  • Mette 7. februar 2012 at 19:25 #

   Der bliver flere og flere gode argumenter for, hvorfor denne bog bør oversættes til dansk :)

   • Astrid 8. februar 2012 at 21:16 #

    Præcis. Og hvem mon arbejder i den branche og strikker selv???

    • Mette 9. februar 2012 at 20:01 #

     He he…

 3. RikkeRøjkjær 7. februar 2012 at 19:27 #

  Fnis***
  RikkeRøjkjær

 4. Ulla 28. januar 2013 at 15:10 #

  Hej Mette
  Har fået kopi af en West Highland White Terrier, fra bogen Best in Show, men kan ikke finde ud af, at læse opskriften og hvor meget garn man skal bruge :-(
  Mit barnebarn ønsker sig en strikket “Westi” da deres egen hund er død.
  Kan du hjælpe???

  • Mette 30. januar 2013 at 20:22 #

   Hej Ulla

   Undskyld mit sene svar – mit liv er lidt stresset, da jeg står midt i en flytning.
   Åh, jeg ved desværre ikke, hvor meget garn du skal bruge. Jeg spurgte selv min lokale garnbutik til råds, da jeg ikke helt kunne regne ud. Har du en lokal garndame, der kan hjælpe dig?

   Det gør mig rigtig ondt med tabet af den lille Westi. Åh, det er forfærdeligt at miste en hund. Sender alle mine varmeste tanker.

   Kh, Mette

  • Pia Pedersen 1. juli 2013 at 08:04 #

   Hej Ulla. Jeg kan se, at du har en opskrift på en hæklet Westi. Er det mon muligt, at jeg kunne få en kopi af opskriften. Jeg har søgt efter den længe og ville blive helt vild glad, hvis det kunne lade sig gøre. Jeg har selv en lille Westi, Sally, som jeg er så utrolig glad for, og drømmer om at kunne hænge en lille hæklet af slagsen i min bil. Jeg håber at det kan lade sig gøre. Hilsen Pia

   • Ulla 15. august 2013 at 08:54 #

    Hej Pia. Jeg har ikke selv prøvet opskriften, da den er på engelsk og det er nogle HELT andre udtryk end jeg er vant til.
    Har det stadig din interesse?? Hilsen Ulla

 5. jeanetta 2. april 2015 at 20:20 #

  er der opskrift på papillon og eller chichihua

Skriv et svarWP Like Button Plugin by Free WordPress Templates