Anti-Valentine med perlesyning og broderier

Vi er mange, som har taget den amerikanske Valentine Day til os helt på højde med årets andre mærkedage. Personligt har jeg ikke et blødende hjerte for dagen i dag og forventer heller ikke at kæresten kommer hjem med favnen fuld af røde roser, fyldte chokolader og store balloner, hvor der står “I love you!”. Men jeg hører dog heller ikke hjemme hos den gruppe, der brænder for at udøve voodoo på de, der dyrker dagen i dens reneste kommercielle form.

Selv om jeg godt ved, at det lyder enormt helligt, så er jeg mere fan af at vise min kæreste, at jeg elsker ham året rundt. Og selv om jeg måske heller ikke har en kæreste, der har stået forrest i køen, hvad romantikken angår, så behøver jeg ikke én dag om året, hvor han husker på at vise, at han elsker mig. For det lader han mig aldrig tvivle på, at han gør.

Derfor kan jeg garantere, at hverken kæresten eller jeg har arrangeret en kærligheds-date for i aften. Men til gengæld tror jeg, at jeg vil spørge ham, om han ikke vil med forbi Galleri Vess på Vesterbro efter arbejde. For her har den grafiske designer Julie Katrine Andersen fernisering på hendes nye udstilling “Be my Valentine, bitch“.

Historien er, at da hun for 5 år siden brød med en kæreste gennem et år, var hans ord: “Tak for lort, bitch“. Min farmor ville uden tvivl have bedt ham om at vaske sin mund med sæbe. Julie Katrine Andersen valgte istedet at bruge den grimme sætning til noget positivt og blev inspireret til at lave de 9 værker, som man nu kan opleve på galleriet. Og nu kommer vi til det rigtig interessante. For værkerne er nemlig lavet i bedste farmor-stil med perlesyning og broderier. Blandt andet denne her perleopsats med 34.000 perler… Ret fantastisk, ik? :)

Læs også om:

2 Responses to Anti-Valentine med perlesyning og broderier

  1. Lotte Just Nielsen 17. februar 2012 at 17:45 #

    så fint at få et tip om en udstilling, man måske ellers ikke ville have opdaget. Tak for det !

    • Mette 17. februar 2012 at 18:12 #

      Det var kun så lidt! Det er dejligt at høre, at andre også synes, det er interessant :)

Skriv et svarWP Like Button Plugin by Free WordPress Templates