Ny bog: Arne & Carlos strikker påskekugler

Arne & Carlos Påske hele året

NU er den her! Ventetiden er ovre for alle os, der er fans af det norske strikkende makkerpar Arne & Carlos. Først udkom deres giga-succes “Julekugler” og nu er fortsættelsen “Påske hele året” netop udkommet på dansk.

Jeg har været super spændt på at se den nye bog, da jeg er helt igennem afhængig af deres bog om julekugler – hvorfor jeg også har lavet min egen julekugle-kavalkade. Udover at julekugle-bogen indeholder de her fantastiske opskrifter, så er selve bogen også virkelig lækker og super inspirerende. Den er fyldt med smukke, nostalgiske billeder, der øjeblikketligt får én til at ønske, at det var jul året rundt, så man kunne nå at strikke alle 55 variationer af kuglerne, mens det stadig var december.

Jeg håbede derfor på, at påskebogen kunne have samme effekt på mig. Jeg åbnede den således med urimeligt høje forventninger og blev i første omgang derfor også en smule skuffet. Bogen er på færre sider og jeg synes ikke, at layoutet samt billederne er lige så gennemførte og æstetisk smukke, som i julekugle-bogen. Men efter et par dage, hvor jeg fik bladret lidt rundt i bogen og kigget nærmere på opskrifterne, voksede min begejstring stille…

Påske-bogen er blot en ny variation af Arne & Carlos’ skønne, humoristiske strikke-univers. Den byder på nye ideer til alt fra påskekugler (julekugler i nye farver og med nye motiver) og de fineste påskeæg til påskeharer og påskekyllinger. Ej at glemme de små sweatre, man kan bruge som æggevarmere.

Jeg overgiver mig og skal snarest ned i min lokale garnforretning på Fiolstræde og købe ind til at jeg kan strikke påskeæg. Der er jo ikke længe til påsken og denne gang vil jeg gerne være i bedre tid end jeg var med julekuglerne…

Arne & Carlos påskekuglerArne & Carlos påskeægArne & Carlos påskehareArne & Carlos påskekyllingArne & Carlos æggevarmer

Læs også om:

4 Responses to Ny bog: Arne & Carlos strikker påskekugler

 1. Marianne Topping / Tulle Momsemor 29. februar 2012 at 16:46 #

  Hvordan skal der blive tid til dine julekugler? :)

  • Mette 29. februar 2012 at 18:06 #

   Det er et rigtigt godt spørgsmål, Marianne :-)

 2. Brinkløv 22. januar 2014 at 21:42 #

  Jeg er begyndt at strikke påskekuglerne, er nybegynder så tænkte at det var godt med god tid ;-) Det går fint med opskriften, men jeg er i tvivl om det med dampen. Hvorfor skal påskekuglerne dampes og hvordan gør man rent praktisk.
  Tak for en fantastisk blog :-)

  • Mette 24. januar 2014 at 08:43 #

   Tusind tak for din søde besked – og hvor er det sejt, at du er ude i så god tid med påske :) Jeps, jeg plejer gerne at dampe alle min strikkede og hæklede ting. Det får ligesom maskerne og garnet til at lægge sig pænere. Især hvis du har lavet noget man kanter, hvor det godt kan krølle/snor sig lidt.

   Helt praktisk fugter du et viskestykke, som du lægger ovenpå dine påskekugler. Derefter dupper du ganske let med et varmt strygejern. Du skal ikke trykke hårdt, da det gør garnet fladt, eller stryge fra side til side, da det kan ‘vride’ maskerne i forkerte retninger.

   Pøj pøj med projektet – og god påske ;-)

Skriv et svarWP Like Button Plugin by Free WordPress Templates