DIY: Hæklet rangle med bid til babygummer

Jeg har alt, alt for længe gerne ville hækle Lises skønne, farverige rangler – som hun i øvrigt har lagt en super fin og nem DIY ud på lige her. Opskriften er simpel og perfekt at lave til en film, der er lidt for spændende… For selv om jeg ikke gerne indrømmer det, så kniber det med multitasking herhjemme. Jeg trøster mig ved, at det nok bare er fordi, jeg er så dedikeret i alt hvad jeg laver ;-) Men de her blev i hvert fald til, mens jeg delvist græd og hæklede til filmen “The Notebook” (SE DEN! Den er FANTASTISK!)

Hæklet rangle

Læs også om:

25 Responses to DIY: Hæklet rangle med bid til babygummer

 1. Marianne Topping / Tulle Momsemor 8. marts 2012 at 16:15 #

  De er super søde. Jeg har dog et lille spørgsmål.
  Jeg har selv flere gange tænkt på at hækle en rangle til mit barnebarn og har også set dem i butikkerne, men gider de bide i garn? Jeg syntes selv det må være ubehageligt ;)

  • Mette 8. marts 2012 at 17:20 #

   Uha, det ved jeg faktisk ikke, da jeg ikke selv har små børn. Men mine veninders børn plejer at savle alt til, som de lige kan få fingrene i ;-)

  • Lisa Berg 9. marts 2012 at 14:11 #

   Jeg har et barn på 1/2 år som eeeelsker at bide i alt af stof og især noget der er hæklet. Jeg tror det gnubber dejligt på gummerne :-)

   • Mette 9. marts 2012 at 15:02 #

    Tak Lisa, det er altid godt at høre andres erfaring :-) Så nu kan jeg roligt gå igang med at lave flere gumme-gnubber-rangler.

    Kh, Mette

 2. Mie 8. marts 2012 at 19:43 #

  Hvor store er de enkelt ringe ca i diameter?? Er nemlig i gang med hæklingen,og ringen virker til at blive ret stor :-( bruger ellers almindelig bomuldsgarn dobbelt,som forskrevet…

  • Mette 9. marts 2012 at 10:19 #

   Hej Mie

   Jeg har lige målt min (det var lidt svært at måle rundt :-) ), men en enkelt ring er ca. 25 cm lang. Jeg har dog kun hæklet med én tråd, da det var lidt restegarn jeg havde tilbage…

   Kh, Mette

 3. Lise 11. marts 2012 at 07:55 #

  Dejligt, at du kunne bruge opskriften, Mette. De er nemlig gode at hækle, mens man ser fjernsyn eller lignende. Jeg er en stor fan af projekter, der ikke kræver hele ens opmærksomhed.
  Ranglen er blevet super fin. Gode farver!

  Til snakken om hvorvidt babyer gider bide i garn, kan jeg kun sige: Ja! :) Ranglerne bliver flittigt savlet til herhjemme. Desuden tror jeg også, at de er rare at holde fast i. Plus det gør ikke så ondt at få dem hamret i hovedet. Der er mange fordele.

  • Mette 11. marts 2012 at 08:41 #

   Ha ha… tak Lise! Det var en fantastisk bonusinfo! Slut med buler og blå mærker, når de små kaster ranglen rundt :-) Kh, Mette

 4. Mia 23. marts 2012 at 13:50 #

  Hejsa
  Jeg er også hoppet ud i baby-hækling i stor stil, og har netop færdiggjort en skøn ranke af dyr til barnevognen. Havde termin i tirsdags så det er en dejlig måde at udfylde ventetiden på.

  Et spørgsmål til ranglen: Jeg går meget ind for legetøj der stimulerer baby. Derfor har jeg overvejet at hækle en rangle og putte en klokke indeni. MEN.. ranglen skal jo kunne vaskes!
  Kender I til klokker eller lign. der kan puttes indeni ranglen, som kan tåle vask? Jeg har blot fundet en klokke i Panduro og ved ikke hvordan den vil reagerer ved vask.
  Vh, Mia

  • Mette 26. marts 2012 at 08:28 #

   Hej Mia

   Undskyld jeg først svarer nu – har været af sted i en lille uge med mit arbejde.
   Hvor er det spændende med den lille ny, stort tillykke! Og det er en heldig lille én, der har en mor, der hækler skønne ting og sager :-) Jeg kender desværre ingen vaske-anvendelige-klokker. Men prøve evt. at spørg i Panduro. De ved ofte et par ting eller to. I Stof og Stil har jeg i øvrigt set sådan en rasle-ting. Den var af plastic, så måske den er bedre?

   Kh, Mette

 5. Annie 16. juli 2012 at 08:45 #

  Hej Mette

  Kan du måske hjælpe mig videre med min rangle? Jeg er rimelig ny i hækleuniverset, så første forhindring er allerede mødt;-)
  I trin 2 skal man hækle 14 fm ned i ringen (altså ikke ned i hver lm). Hvordan griber jeg dette an når jeg har 10 lm fra første runde og ikke må hækle ned i hver af disse?
  Håber du har tid til hjælp:-)

  • Mette 16. juli 2012 at 09:10 #

   Hej Annie

   Velkommen til hækleuniverset – man bliver slemt afhængig af det :-)
   Åh, jeg kan så godt forstå dit spørgsmål! Det var præcis det samme, som jeg kagede rundt i, da jeg var nybegynder. Udfordringen er blot at beskrive det, da det altid er nemmere at vise det. Men lad mig prøve:

   Når du har lavet din ‘ring’ af 10 luftmasker, så skal du nærmest hækle rundt om ringen. Med andre ord skal du stikke hæklenålen i gennem ringens hul og fange tråden på den anden side. Således laver du masker ‘rundt om’ ringen. Giver det mening? Tjek evt. denne video fra Garnstudio. Hækleprojektet er godt nok en blomst, men starten er fuldstændig ens, da denne også begynder med en ring, som man hækler rundt om.

   Pøj pøj med dine første hæklerier :-) Kh, Mette

   • Signe Cecilie Rischel 20. maj 2015 at 16:49 #

    Øh… undskyld, men glemte du ikke linket til blomsten fra Garnstudio?
    Tak for nogle ellers rigtig gode beskrivelser. :)
    Dbh. Signe

   • Pia 23. oktober 2017 at 20:02 #

    Jeg kunne virkelig godt bruge det link til at få det vist, jeg forstår det simpelthen ikke..

 6. Josefine 27. august 2012 at 12:27 #

  Hey!
  Jeg er også nybegynder og har et par konkrete spørgsmål jeg håber du kan hjælpe mig med!
  Jeg har fundet ud af fidusen med at hækle rundt om ringen, men er i tvivl om man starter med en lm og slutter “runden” med en km. Så to af de 14 fm er henholdsvis en lm og en km.
  Og hvad gør du i forhold til at hæfte ender? gør du det undervejs, eller gør du det slet ikke?
  På forhånd tak! :)

  • Mette 28. august 2012 at 18:20 #

   Hej Josefine

   Velkommen til hæklingens vidunderlige verden :-) Man kan hurtigt blive svært afhængig.

   Ang. dit første spørgsmål: Det er vist lidt en smagssag, hvad folk gør, tror jeg? I starten gjorde jeg som opskrifterne ofte foreskriver: start med en lm og slut med en km. Det er sandsynligvis det mest korrekte :-) Jeg vist blot blevet lidt ‘doven’ og hækler blot rundt og rundt (tæller altid undervejs, så jeg er sikker på, at det hænger sammen med opskriften.) Prøv at se, om du ikke kan lære dig selv, at tælle dig frem til maskerne. Så er det nemmere at se, om der er 14 masker. Giver det mening?

   Ang. hæfte ender, så er hækling så taknemlig, at det er jo nærmest er knuder på knuder :-) Så når du har lavet den sidste maske, klipper du garnet, laver en kædemaske og trækker garnenden hele vejen igennem og lukker til. Så lægger du garnenden ‘ind’ i ranglen – så løber den ingen steder.

   Rigtig god fornøjelse :-) Kh, Mette

  • Josefine 31. august 2012 at 17:05 #

   Tusind tak for svar! Har i mellemtiden snakket med min mor om det og vi blev også enige om man sagtens bare kunne hækle rundt og rundt :)

   Den sidste lukning kender jeg godt til, var bare nervøs for det kunne rende op ved det første farveskift.

   God weekend!

   • Mette 31. august 2012 at 21:58 #

    Rundt og rundt er en god plan ;-) God hæklelyst og god weekend!

 7. Josephine 8. november 2013 at 16:26 #

  Hej Mette :)
  Jeg er stor fan af din kreative blog, og bruger den i det omfang jeg kan (er nybegynder)
  Da min forlovede og jeg venter vores første barn til marts, så er det primært babytingene jeg prøver mig frem med, men den her rangle driller mig.
  Nu hvor jeg næsten er færdig med at hækle “pøllen” der skal samles til en ring, så har jeg prøvet at holde enderne sammen på den, for at forestille mig hvordan det færdige resultat kommer til at tage sig ud. Jeg synes desværre at den ser meget “rynket” ud på indersiden, og jeg er i tvivl om hvorfor den gør sådan? Har du et trick til hvordan den kan blive mere “glat” når den bliver syet sammen? Eller kan den bearbejdes når den er syet sammen måske? :)

  Tusind tak for en super fed og flot side, med gode DIY!

  • Mette 9. november 2013 at 09:43 #

   Hej Josephine

   Tusind tak for dine søde ord og stort tillykke med familieforøgelsen :) Hvor er det fantastisk!
   Har du fyldt pøllen ud med fyld? Prøv at put lidt fyld i, så den bliver ‘tvunget’ glat?

   Kh, M

 8. Marie 21. november 2013 at 09:54 #

  Hej Mette

  Hvor er de fine – dem må jeg lave til min nyeste nevø!

  Jeg har hæklet en del, men har til stadighed problemer med at få farveskiftet til at se ordenligt ud, når jeg hækler rundt, så jeg håber jeg måske kan tigge et godt råd af dig? Det er noget med, at det sidste omslag skal være med den nye farve, men jeg er helt ærligt ikke helt med på, hvad det sidste omslag er… Normalt afslutter jeg en omgang med en km i den første fm på omgangen – skal man ikke det? Altså, det jeg er i tvivl om er: Helt præcist hvornår skal man skifte til den næste farve?

  Kh Marie

  • Mette 15. december 2013 at 08:26 #

   Hej Marie

   Undskyld mit sene svar – har været på en lang ferie og er først rigtig kommet ’tilbage’ nu :) Du har fat i noget af det rigtige. Se denne her video, den viser det så fint: http://www.garnstudio.com/lang/dk/video.php?id=214

   Rigtig god hæklelyst, kh Mette

 9. Louise 5. september 2014 at 16:05 #

  Tak for link, Mette! Du er en guldgraver hvad det angår ;-) Jeg måtte også kaste mig ud i ranglen og har lavet et indlæg “ovre hos mig”.

  Kh. Louise

  http://garngrammatik.dk/gratis-haekleopskrifter/nemme-haekleopskrifter/haeklet-cirkelrangle-med-bjaelde/

 10. Bente 19. februar 2015 at 22:01 #

  Kære Mette.
  Meget fin rangle, som jeg er gået i gang med at hækle til mit første barnebarn. Men da jeg er ret ny hækler, er jeg blevet i tvivl om noget…da jeg synes, at nu længere jeg når med pølsen, nu smallere bliver den, så jeg skal trække i den for at kunne komme til at hækle.
  Derfor tænker jeg nu, skal jeg hækle inde fra og ud, eller ude fra og ind. Ved ikke om du forstår, hvad jeg mener med det…men håber du kan afklare min tvivl. På forhånd tak..!! Vh Bente.

Trackbacks/Pingbacks

 1. Om opskriftsjagt og cirkelrangler... - Garn Grammatik - 5. september 2014

  […] – lige dér midt i lidt stråleglans var målet for min søgen, på den dygtige Mette fra Farmorfabrikkens blog. En hæklet cirkelrangle, som Mette selv bekræftede kunne laves i en vis fart – og oveni […]

Skriv et svarWP Like Button Plugin by Free WordPress Templates