Strikkeopdragelse: En strikkomans bekendelser

Jeg er som fortalt gået i gang med at læse min bibel (Vivian Høxbros Strikke- og hæklebog) fra den ene ende til den anden for at luge ud i mine dårlige strikkevaner og -unoder. De sidste par år er jeg nemlig blevet mere og mere afhængig af både strikning og hækling, så strikkepindene og hæklenålen nærmest er groet fast som forlængede arme på min krop. Før i tiden greb jeg ud efter slikskålen og fjernbetjeningen, når jeg rigtig skulle sofahygge. Nu griber jeg ud efter garn og strikkepinde…

Derfor blev jeg så glad for at læse Feminas chefredaktør Camilla Kjems indlæg, hvor hun ikke alene bekræfter at strikning er noget af det hippeste lige nu, men også formår at sætte ord på, hvorfor man bliver afhængig af garngramsning: “Det giver mig en helt særlig glæde at skabe noget fra bunden og derefter give det til nogle, jeg holder af. Nogle mediterer, jeg strikker.” Og Vivian Høxbro stemmer i koret allerede i biblens indledning og kalder håndværket terapi med synligt resultat, der er til glæde for både en selv og sine venner.

Juhu, nu giver det bare endnu mere mening, hvorfor det er, at jeg bruger min dyrebare fritid på noget så nørdet, som at læse en bog om strikning – hvor andre måske havde valgt at forsvinde ind i en god roman eller gå en tur i biografen… Men næ nej, jeg er stolt af at være strikkoman og vil derfor bruge min lørdag på at læse om, hvordan man laver opslagning af masker og strikker ret og vrang.

Rigtig god weekend til alle :-)

Vivian Høxbro, Stikkebog, Hæklebog, Strikke- og hæklebog

Læs også om:

13 Responses to Strikkeopdragelse: En strikkomans bekendelser

 1. Marianne Topping / Tulle Momsemor 17. marts 2012 at 09:02 #

  Du har faktisk inspireret mig :)
  Vi skal senere en tur ind til byen og her skal ikke kun fyld til mine hækledyr med hjem og garn til en løve, men også Politikens strikke- og hæklebog. Jeg er, lige som dig, sprunget over nogle steder og du har helt ret i at det må være en god ide at starte fra bunden og få det hele med :)

  Glæder mig til at følge dine oplevelse!

  • Mette 17. marts 2012 at 09:42 #

   Ej, hvor er det skønt at høre Marianne! Så kan vi jo dele erfaringer undervejs :-) Rigtig god shopping! Kh, M

 2. AnitaB 17. marts 2012 at 10:18 #

  Jeg blir simpelthen nød til at kommentere nu :)
  Endte i starten af ugen her på siden da jeg søgte på en opskrift på en djævlehue. Jeg begyndte at kigge rundt på andre indlæg og tænkte at dette var da den blog jeg havde gået og manglet – uden at vide det – for strikke og hækle opskrifter (og bare inspiration for den sags skyld) er noget jeg altid kan bruge, og især efter min fætter har fået en lille datter og mine veninder rundt omkring bliver gravide på stribe :)
  Så dukker disse indlæg op, og føler lidt jeg selv kunne have skrevet dem, for efter jeg lærte at strikke ret og vrang har jeg autodidakt lært mig alt det jeg ellers kan nu.. Lærte at hækle ved at se youtube-klip! Men det går jo ikke, kan godt mærke at jeg ofte mangler noget lærdom og tricks – så jeg følger med i din opdagelse og næste gang jeg går forbi en boghandel, så ryger den bog med hjem.. :)

  Og tak for en rigtig fin blog! :)

  • Mette 17. marts 2012 at 15:06 #

   Ha ha… ja, youtube har virkelig også gjort mange gode ting for mig, når jeg har haft startproblemer ;-) Og tusind tak for din besked. Det er top motiverende at høre, at der er andre, der har det som mig. Go’ weekend, kh Mette

 3. Lilla verden 17. marts 2012 at 10:31 #

  Hvor skønt at jeg ikke er den eneste :-) Tror faktisk også at garnet og hæklenålen har en stor indflydelse på, at jeg ikke har røget i over et år. Før røg jeg smøger når jeg så TV, nu hækler jeg :-) Knus og ha’ en skøn weekend.

  • Mette 17. marts 2012 at 15:04 #

   Det er så sejt, at du har kvittet smøgerne! Hurra for hæklenålen ;-) Kh, M

 4. Marianne Topping / Tulle Momsemor 17. marts 2012 at 19:25 #

  Bog udsolgt men skulle ligge klar til mig fredag :)

  • Mette 17. marts 2012 at 21:06 #

   Æv, men det er jo også dejligt at have noget at glæde sig til :-)

 5. Kathrine Holm 19. marts 2012 at 08:16 #

  Hej,
  Tak for en dejlig blog – og hurra for internet, som gør det muligt at følge jer selv fra det fjerne udland. Jeres skønne babyvest skal lige sys sammen inden den gives videre til lille Axel i Lyon. Hvis nogen, men det er jo ikke os strikkere, skulle have tvivl om det ædle ved strikning, kan jeg anbefale læsningen af Bernadette Murphys bog “Zen and the Art og Knitting – Exploring the Links Between Knitting, Spirituality , and Creativity” – at strikke ER at meditere!

  • Mette 19. marts 2012 at 18:05 #

   EJ, hvor fedt! Tusind tak for det tip :-) Den må jeg straks google.

   Kh, Mette

 6. Heidi 13. januar 2013 at 12:57 #

  Hej Mette,
  tak for en fantastisk og inspirerende blog! Glæder mig hver gang jeg kan se der er et nyt oplæg =)

  Min mor er min strikke-mentor, og hun strikker de mest fantastiske ting til børn og børnebørn og vores venner. Derfor har jeg samlet pindene op igen for få år siden og er blevet helt bidt af det i løbet af det seneste år. (Som studerende har man god tid til at strikke =) )
  Derfor har jeg også købt politikkens bog, og ja, den bliver til ens bibel. MEN der er sneget sig en lille fejl ind, jeg lige vil dele hvis der sidder andre og skal prøve sig frem med nye mønstre. På side 29 er der en opskrift på helpatent strikket frem og tilbage. Her står at man skal gentage de to pinde, men det er jo kun 2. pind man skal gentage =) Bare til information hvis der sidder andre og prøver og prøver men ikke kan få det rigtigt =)

  kh. Heidi

  • Mette 13. januar 2013 at 13:03 #

   TUSIND TAK, Heidi! Hvor er det fedt, at du vil dele den erfaring :) Hvis du kan overskue, burde du måske sende Politiken en mail om det, så de kan rette det til i deres næste oplag? Jeg kan kun forestille mig, at de sælger mange eksemplarer af den bog – så de trykker den vel op jævnligt.

   Tak for din gode strikkekarma ;-)

   Kh, Mette

Trackbacks/Pingbacks

 1. God ide fra Farmor fabrikken - Tulle Momsemor » Tulle Momsemor - 17. marts 2012

  […] god omtale hos Farmor fabrikken af Mette, har jeg i dag været hos boghandleren og bestille Politikens Strikke- & […]

Skriv et svarWP Like Button Plugin by Free WordPress Templates