Barnevognskæde med hæklede ugler

Så er jeg blevet færdig med mine nye hæklerier… og næsten samtidig med at jeg havde sat den sidste ugle på snoren kom den fine bog “Hæklerummet” ind ad døren. Jeg får uden tvivl gang i nogle nye hæklerier igen i aften. Ah, hækle-livet er sq skønt :-)

Du kan finde opskriften på uglerne på Familiejournalens hjemmeside lige her.

Hæklede ugler, barnevognskæde, ugle, hækle

Læs også om:

71 Responses to Barnevognskæde med hæklede ugler

 1. Astrid 20. marts 2012 at 17:19 #

  Ih, hvor er de fine! En heldig lille bebs, der får dem at kigge på!

  Kh

  • Mette 20. marts 2012 at 17:47 #

   Og bebsen er på vej… For hulan, det er en fryd med alle de gravide veninder :-)

 2. Marianne Nielsen 20. marts 2012 at 17:37 #

  Hej Hvor er den skøn , kan man mon få opskriften, gir gerne lidt for den -:)

  Den strikkeglade bedstemor Marianne

 3. Marianne Topping / Tulle Momsemor 20. marts 2012 at 20:03 #

  Nej, nej, nej hvor er de bare søde og super dejligt at du har linket med – det er hermed snuppet!

  • Mette 20. marts 2012 at 20:35 #

   Skønt, go’ fornøjelse :)

 4. Pia 20. marts 2012 at 21:03 #

  Hvor er den fin :-D

  • Mette 21. marts 2012 at 10:08 #

   Nemmerlig, så fin :-)

 5. Merete 21. marts 2012 at 07:23 #

  Fantastiske!! Søte og morsomme på samme tid:-) Disse kommer til å bli fine på vognen – og ikke minst tror jeg babyen vil elske de!

  • Mette 21. marts 2012 at 10:08 #

   Ja, jeg tror bestemt heller ikke, at det er sidste gang, jeg laver uglerne :-)

 6. Natacha 21. marts 2012 at 12:32 #

  wauw!
  hvor er den fin!
  så er det her man både overvejer at få en bebs, og måske lære at hækle? :)

  • Mette 21. marts 2012 at 15:18 #

   Ha ha ha… ja, det har du fuldstændig ret i ;-)

 7. Lotte Just Nielsen 21. marts 2012 at 18:08 #

  Den er rigtig, rigtig fin – og god ide med selehægterne. MEN må en ængstelig gammel bedstemor godt lige sige, at man skal altså være HELT sikker på, at de fine lækre perler sidder rigtig godt fast.

  • Mette 22. marts 2012 at 18:30 #

   Jeps, det er derfor jeg har lavet dobbelt tråd og masser af knuder :-)

 8. Laila 2. april 2012 at 20:33 #

  Virkelig sjovt at jeg ad adskillige omveje kom forbi jeres side…. er selv igang med den helt store ugle-hækle-feber efter samme opskrift :-)

  • Mette 3. april 2012 at 07:22 #

   Pudsigt :-) Men den er sørme også fin, den ugleopskrift. Kh, M

   • Laila 3. april 2012 at 15:37 #

    Jeg arbejder i en hjertegarn butik… så det er egentlig ikke så mærkeligt :-)

    • Mette 4. april 2012 at 07:56 #

     Uh, det lyder bestemt ikke et som skidt sted at arbejde :-)

 9. Kate Larsen 8. april 2012 at 12:06 #

  Jeg er igang med de små ugler til en barnevogns kæde, er der nogen der ved om der er opskrift
  på en ugle ca 10 – 15 cm høj må gerne ligne dem til barnevognen.
  Håber der nogen der ved om der findes en opskrift.
  Hilsen Kate

  • Mette 10. april 2012 at 17:02 #

   Hej Kate

   Jeg kender desværre ikke til en sådan opskrift :-(

   Kh, Mette

   • Kate Larsen 11. april 2012 at 14:39 #

    Hej Mette
    Jeg vil nok prøve om jeg kan lave, mønstere om til en på ca 10 – 15 cm.
    Har aldrig prøvet at lave mønster om, men vil forsøge.
    Kh. Kate

    • Mette 12. april 2012 at 06:06 #

     Juhu, hvor skønt, Kate :-) Glæder mig til høre om projektet! Kh, Mette

  • Silja 9. august 2012 at 23:59 #

   Hej Kate,
   Jeg kan se det er længe siden du har skrevet dette indlæg, men jeg ved at der er nogle ugler mangen til uglerne i barnevognskæden! Hjertegarn har to hæfter med ugler, et med dem til barnevognskæden og et med 3 ugler i forskellige størrelser. De 3 ugler er mange til dem til barnevognen, den mindste af dem er den samme ugle og de to andre er større. Så der findes altså en opskrift på en ugle der passer præcist til kæden. :) Jeg ved ikke om det er for sent til at have din interesse men ellers er der måske andre der vil blive glade for den viden :)
   Mvh. Silja

   • Mette 10. august 2012 at 05:30 #

    Tusind tak, Silja! :-)

 10. Maja 16. april 2012 at 14:03 #

  hejsa.
  Jeg er godt igang med at hækle en ugle efter Familiejournalens opskrift men er stødt på noget jeg ikke forstår – har spurgt på FJs hjemmeside men uden svar, så nu prøver jeg her: det drejer sig om de små halvcirkler til maven – de 2 gange 3 halvstangsmasker – hvor skal disse hækles??? Altså i hvilken maske og skal det forståes sådan at de skal hækles i samme maske eller hvordan??? Hjælp! Håber mit spørgsmål gir mening :)

  @Kate: den lette løsning på at forstørre opskriften er at bruge en større hæklenål og selvfølgelig sørge for at garnet passer til størrelsen :) Jeg bruger nål nr. 3,5 og uglen (som er tænkt som en lille bamse) er blevet ca. 13-14 cm høj.

  Tak for en fantastisk hjemmeside!

  Kh Maja.

  • Mette 17. april 2012 at 18:10 #

   Hej Maja

   Jeg tror måske godt, jeg kan hjælpe – selvom det nogen gange er svært at forklare og nemmere at vise ;-) Du skal hækle 4 luftmasker, som du ‘knytter’ sammen til en cirkel med en kædemaske. Derefter skal du hækle 2 luftmasker, der ’stritter’ ud fra cirklen, og fortsætte med hækle 3 halvstangmasker ned i det hul, som cirklen skaber. Derefter laver du en enkelt luftmaske, der ikke skal hækles ned i hullet. Denne luftmaske skaber nemlig en lille spids. Til sidst hækler du igen 3 halvstangmasker ned i cirklen og lukker af. Giver det mening?

   Kh, Mette

 11. Maja 19. april 2012 at 19:01 #

  Tusind tak – det giver god mening :)

  • Mette 19. april 2012 at 19:29 #

   Perfekt :-) Pøj pøj med projektet!

 12. malene 4. juli 2012 at 17:32 #

  ei de er søde hvor store bliver de

  • Mette 15. juli 2012 at 11:07 #

   Hej Malene

   JAAA, de er SÅ søde. De bliver ca. 6-7 cm høje.
   Og undskyld mit sene svar – er lige kommet hjem fra 3½ uges ferie i Thailand :-)

 13. Janni 3. august 2012 at 19:24 #

  Kan man bestille sådan en barnevognskæde hos dig, og i så fald til hvilken pris. Den er virkelig flot!

  • Mette 4. august 2012 at 08:08 #

   Hej Janni

   Tak, jeg er også svært forelsket i de små søde ugler :-) Og ja, jeg har faktisk lige præcis denne kæde til salg. Den var lavet til en baby, som viste sig at være en dreng … såååå nu har jeg lavet en ny i drengefarver og sat denne til salg i stedet :-) Jeg tager 300 kr,- for kæden.

   Kh, Mette

 14. Janni 4. august 2012 at 08:57 #

  Ok Mette. Jeg tænker lige over det – synes 300 kr er lidt dyrt, selvom den er super fin.

  KH Janni

  • Mette 4. august 2012 at 23:57 #

   Hej Janni

   Helt ok :-) Jeg kan desværre ikke gå længere ned i pris i forhold til, hvor mange timer, det tager at laver at kæden.

   Kh, Mette

   • Pernille 20. januar 2013 at 10:09 #

    Hej
    Hvor mange timer tager det egentlig at lave sådan en?
    Har aldrig prøvet at hækle, men synes virkelig de er søde

    • Mette 20. januar 2013 at 18:14 #

     Uh, jeg har desværre ikke taget tid på det, da jeg har lavet mine over længere tid ind imellem andre projekter. Men de tager lidt tid og det er mange bitte-små dele, der skal nørkles på plads. Det er dog hele arbejdet værd :)

 15. Sarah 10. september 2012 at 04:05 #

  Hej Mette!
  Ih den barnevognskæde er altså så fin! Jeg er ikke den mest rutinerede hækler, men er stædig som bare pokker, og jeg VIL ha lavet sådan en kæde!
  Men jeg kan ikke lige helt greje række 11 til kroppen…. (✩1 fm i de næste 3 fm, 2 fm sm✩, gtg ✩-✩ omg rundt (24 m)). Det der forvirrer mig er at jeg skal lave 2 fm sm? Hvad betyder sm?
  Håber du kan give en lille forklaring :-)
  De bedste hilsner. Sarah

  • Mette 10. september 2012 at 07:51 #

   Hej Sarah

   Hvor er det sejt, at du kaster dig over projektet. Jeg er sikker på, at det nok skal lykkes :-) At hækle 2 fm sm er en forkortelse af at hækle 2 fastmasker sammen. Dvs. at du stikker nålen gennem første masker, slår om og trækker tilbage. Det gør du én gang til med næste maske – og først nu slår du om igen. Således hækler du masker sammen til én og gør omgangen mindre. Se denne illustration fra Garnstudio (det er nr. 2 eksempel, tegning a + b).
   http://www.garnstudio.com/lang/dk/skole/hekle_felle.php

   Pøj pøj med uglerne :-) Kh, Mette

 16. Randi 15. september 2012 at 01:31 #

  Hej Mette,
  Jeg er lige gået i gang med at lave disse herlige ugler til en lille ny i familien. Jeg er lidt ny i det her med at hækle, men jeg har efterhånden fået lavet alle delene til én ;) Jeg sidder så nu og tænker over hvordan de skal sys sammen. Det står der nemlig ikke i opskriften på familiejournalens hjemmeside. Syr man bare med tråd, og så som det nu lige ser ud til at skulle sidde på billedet?
  Mvh. Randi

  • Mette 15. september 2012 at 08:44 #

   Hej Randi. Lige præcis :-) Det er blot at sy delene fast. Kh, Mette

 17. Lis 28. oktober 2012 at 11:50 #

  Hvor er den en fin barnevognskæde du har lavet. Skønne ugler. Jeg håber du havde god fornøjelse af bogen.
  Kh. Lis

  • Mette 28. oktober 2012 at 18:21 #

   Tusind tak!Og ja, bogen er super skøn! Jeg mangler blot timer i døgnet til at lave alt dét, jeg gerne vil :-) Kh, Mette

 18. Lissi 2. februar 2013 at 14:51 #

  Hej Mette
  Jeg har lavet barnevognskæden, men er ikke tilfreds med monteringen, hvordan binder du snoren? Jeg har sat ugler og perler på en elastik, men synes din montering på snor med klemmer er meget finere

  • Mette 3. februar 2013 at 09:50 #

   Hej Lissi

   Jeg har blot bundet knuder undervejs på elastikken og lavet en løkke til sidst, hvori jeg har sat klemmerne :)

 19. Gitte 17. februar 2013 at 13:17 #

  Hej Mette

  Jeg har sat min mor igang med det helt store hækleprojekt inden den nye ankommer om små 3 uger.
  Vi havde selv set opskriften i familiejournalen, men kan bedre lide den kæde du har lavet til disse. Kan se under din spøgelses uro at der er beskrevet hvilke materialer der skal bruges, samt hvordan man laver den. Men nu hvilken str. Elastik snor har du brugt? Umiddelbart virker den tyk 3mm, men måske synet bedrager fordi den er dobbelt og det måske kun er 1mm eller 2mm? Jeg synes nemlig det er lidt svært at finde træperler med hul til 3mm snor.

  Håber du har mulighed for snart at svare, da uglerne er færdige og blot mangler montering :)

  Mvh
  Gitte

  • Mette 19. februar 2013 at 19:15 #

   Hej Gitte

   Undskyld mit sene svar :-( One.com – hvor jeg har mit webhotel hostet – var nede igår. Så jeg kunne ikke komme ind på siden. Åh, hvor er jeg TRÆT af One.com. Nåh, men det er en anden historie…

   Jeps, jeg bruger den tykke elastik fra Stof 2000 – den er faktisk 4 mm og passer med de træperler, som man kan købe hos Panduro :-) Når hullerne i perlerne nogle gange er lukket lidt til, så jeg gør jeg dem blot lidt større med spidsen af en saks – så kan jeg få elastikken igennem.

   Kh
   Mette

   • Gitte 20. februar 2013 at 09:51 #

    Hej Mette

    Tak for dit svar trods problemer med One.com.
    Øv nåede ellers at bestille 2mm tråd hos stof og stil som du havde skrevet under spøgelsesuroen.

    Jeg har prøvet at lave uroen nu og synes nu den er blevet rigtig fin, selvom det er 2mm elastiktråd. Men hvordan gemmer du elastik enderne?
    Synes løkken sidder lidt løst på krokodilleklemmerne, har du nogle gode råd til det?

    Synes det er en super god blog du har, har virkelig fået meget inspiration herfra. Men hold da op den ugleuro har været et stort arb. Den kan du sagtens sælge for mere end 300kr skulle jeg hilse og sige fra min mor ;)

    Mvh
    Gitte

    • Mette 20. februar 2013 at 20:26 #

     Hej Gitte

     Du kan snildt bruge begge dele – både 2 og 4 mm. Jeg tror bestemt, at de begge kan holde til de skal ;-) Og ih, hvor skønt at høre, at uroen er blevet færdig :-)

     Jeg gemmer enderne inde i perlerne – og her er 2 mm elastikken klart bedre end 4 mm.
     Løkken kan godt glide lidt frem og tilbage på klipsen – det er desværre ikke møj at gøre ved. Jeg har dog set, at man købe nogle andre type klips, hvor der kun er en krog i den ene ende. Men jeg synes, de grimme og upraktiske, så jeg har ikke prøvet dem af.

     Oh yes – den tager rigtig lang tid at lave. Så ja, dine forældre har helt ret: timelønnen hænger dårligt sammen med det færdige produkt, ha ha ha…

     kh
     Mette

     • Gitte 23. februar 2013 at 10:11 #

      Tak Mette :)

 20. Annette Clara 6. marts 2013 at 13:36 #

  Hej Mette

  http://www.pandurohobby.dk/ArticleImages/1200×1200/766308_01.jpg

  Kan jeg lige få dig til at tjekke disse træperler – vil bare så gerne lave en barnevognskæde magen til den du har lavet.

  Mh Annette Clara

  • Annette Clara 6. marts 2013 at 16:45 #

   Til inspiration:

   http://mønsterdesign.dk/traeperler-runde

   Måske kender du allerede denne side?
   Annette Clara

   • Annette Clara 6. marts 2013 at 16:47 #

    Undskyld – det er specielt klipsene, jeg tænkte på!
    Annette Clara

   • Mette 6. marts 2013 at 18:43 #

    UH, FEDT! Nej, den kendte jeg ikke – tusind tak for tippet, Annette Clara :)

  • Mette 6. marts 2013 at 18:41 #

   BINGO – det er præcis de træperler, jeg har købt :)

 21. Lisa 6. marts 2013 at 19:31 #

  Hejsa,
  Er faldet pladask for din fine barnevognskæde! Nøj, hvor er den fin!
  Jeg kan desværre ikke selv hækle og tænkte på, om du kunne være interesseret i at lave en til mig mod betaling?

  Mange hilsner,
  Lisa

  • Mette 6. marts 2013 at 20:19 #

   Hej Lisa

   Tusind tak – jeg er også selv helt vild med den opskrift. Den er virkelig skøn!
   Jeg ville ønske, jeg kunne hjælpe dig, men jeg desværre ikke tiden til at hækle bestillinger. Ville ØNSKE jeg havde, men med et 40+ fuldtidsjob, en flytning coming up m.m. ved siden af bloggen, så kniber det desværre med nok timer i døgnet. Øv :( Håber du kan finde nogen andre, der kan hjælpe dig?

   Kh, Mette

 22. Freja Fredsgaard 25. marts 2013 at 11:35 #

  Hej Mette

  For det første – tak for en rigtig fin blog – er er til mange timers hyggelig kaffe- og sofaarbejde!
  Sagen er den at jeg har en veninde der snart bliver mor, og jeg vil gerne overraske hende med den søde uglekæde – men jeg kan jo ikke rigtig måle barnevognen, for at vide hvor lang kæden skal være. Er der et standart ca. mål på hvor lang en sådan kæde skal være?

  Mvh Freja

  • Mette 25. marts 2013 at 19:30 #

   Åh – jeg har fuldstændig samme problem, som dig ;-) Jeg ejer ikke en baby, dermed heller ikke en barnevogn. Mine kæder er lavet ud fra naboens. Og så vidt jeg kan forstå, kan bredden snildt variere på barnevogne. Derfor laver jeg altid lidt ekstra ’snor’ i enderne, så man bare kan slå knuder, hvis kæden skal være lidt kortere.

   Og stort tillykke med veninden. Jeg er ikke i tvivl om, at hun bliver MEGA glad for din fine gave :-)

   Kh, M

 23. Tine 8. august 2013 at 15:16 #

  hej Mette
  Du laver fantastiske ting, MEN du har da vist glemt at lave ører på uglerne.
  mvh
  Tine – snart farmor

  • Mette 10. august 2013 at 12:50 #

   Hi hi… godt spottet, Tine :-)

 24. Lykke 18. oktober 2013 at 21:41 #

  Super fin – er selv igen med at lave en til min søster som lige har født, men ville lige hører om hvor du har købt perlerne? :)

  • Mette 19. oktober 2013 at 10:25 #

   Hej Lykke. Tusind tak :) Jeg har købt perlerne i Panduro

 25. Lykke 19. oktober 2013 at 20:34 #

  Mange tak Mette :) kan du også hjælpe mig med tykkelsen på elastikken?

 26. Lille Mormor 11. januar 2014 at 21:32 #

  Hej Mette

  Jeg tillader mig lige at linke til dig, jeg har nemlig også prøvet kræfter med disse ugler, uha et frygteligt pilleri og hæfte arbejde, I må være nogle mere tålmodige kvinder end mig herinde, for jeg ORKER ikke at lave dem igen ;)

  Men de er da bare så fine når de kommer på barnevognen ;)

  Du kan se mit pinagtige forsøg her: http://lillemormor.dk/merles-ugler-nu-med-vogn/

  • Mette 12. januar 2014 at 18:08 #

   He he… jeg kan SAGTENS forstå dig :-) Jeg brænder heller ikke efter at lave uglerne lige med det samme igen. Men – de er jo så FINE. Så det er lidt ambivalent.

   Merles uglekæde er blevet så skøn. Fede farver, du har sat sammen. I like! Og jeg er sikker på, at Merle gør det samme :-)

 27. Nina Nowack 12. januar 2014 at 11:38 #

  Hey Mette. Så har jeg også fortolket barnevognsuroen: http://sytraad.blogspot.dk/2014/01/krea-krudtugler.html

  Det lader til, at de ugler ikke helt vil forsvinde fra moden. Måske skulle vi kalde vores børn, som er er født fra 2010/11 for uglegenerationen, ha ha :-)

  • Mette 12. januar 2014 at 17:59 #

   De er blevet så FINE, Nina – skøn kombi af grøn og blå. I like! Og jeg brød ud i latter, da jeg læste din fantastiske betragtning af den nye generation af ugler. Ha haha… det er helt genialt :-))))

 28. Sanne 7. november 2014 at 01:49 #

  Hej ;-)
  Jeg ved det er længe siden du har lavet dette indlæg, men jeg er i gang med at lave barnevognskæden og jeg forstår simpelthen ikke fødderne… Tror jeg har prøvet alt efterhånden… Kan du måske skære det HELT ud i pap? :-) Er f.eks. lidt usikker på om der skal laves vm når man vender, eller der ikke skal… (De skriver jo ikke noget)…

 29. Ditte 1. marts 2015 at 11:28 #

  Hej Mette,
  sikke en fin barnevognskæde! Jeg er netop blevet færdig med mine ugler – og jeg kan kun give dig ret. Monteringen er virkelig udfordringen i dette projekt :)

  Jeg har skrevet lidt om projektet på min blog:
  http://enhobbyistiholland.blogspot.nl/2015/03/barnevognskde-med-ugler-owl-pram-spanner.html

  Tak for nogle fine, inspirerende indlæg.

Trackbacks/Pingbacks

 1. Hæklede ugler til barnevognskæde | Bedstes blog - 28. marts 2014

  […] Inspiration kan hentes fra denne blog […]

Skriv et svarWP Like Button Plugin by Free WordPress Templates