Strikkeopdragelse: Opslagning af masker #1

Jeg har fået hul på mit projekt “strikkeopdragelse” og er begyndt ved begyndelsen af alle begyndelser – blot for at få det til at lyde lidt mere dramatisk ;-) For al strikning begynder jo med opslagning af masker. Det er svært at komme udenom…

Jeg tænker, at de fleste dog allerede har styr på, hvordan man slår masker op (hvis du aldrig har rørt et sæt strikkepinde før, så er der en god video-vejledning lige her). Til gengæld har min strikkebibel givet mig et tip, som jeg ikke kendte og som er guld værd – i hvert fald hvis du vejer mængden af garn i mønter. Jeg vidste nemlig ikke, at man ganske let kan beregne, hvor meget garn man skal bruge. Når jeg skal strikke større projekter og fx slå 150 masker op, så har jeg det jo som om, jeg er med i gyser for garn. For er der mon tråd nok, når jeg kommer til de sidste masker? Skal jeg starte forfra, fordi jeg mangler garn til de fire sidste masker? Eller har jeg en halv meter tråd til overs? For hver maske jeg laver, rykker jeg længere og længere ud på kanten af sofaen og ryster mere og mere på hænderne i takt med at tråden svinder…

Derfor er det en genial ide først at slå 10 masker op, trevle dem op igen og så måle, hvor meget garn der faktisk gik til disse 10 masker. På den måde kan du ret præcist beregne, hvor meget du skal bruge. Ej, det er smart! Tak, Strikkebibel – og Amen!

Opslagning af masker, slå masker op på strikkepinde

Ps. Du kan finde flere forskellige måder at slå op på lige her på bloggen På Pinden.

Læs også om:

8 Responses to Strikkeopdragelse: Opslagning af masker #1

 1. Astrid 28. marts 2012 at 17:19 #

  Et andet råd er at slå op med begge ender af tråden og så klippe den fra ydersiden, når du er færdig med at slå masker op. Så bruger du nøglet indefra og det hopper ikke rundt. Og du behøver ikke at få svedige hænder af angst for at slippe op for garn! :)

  • Mette 28. marts 2012 at 17:35 #

   Smart! Tak Astrid :-)

 2. Anne 28. marts 2012 at 17:59 #

  Min mor har lært mig at slå masker op, hvor man kun bruger én snor (dvs. snoren fra garnnøglen), så man er sikker på, at man har nok garn! Så kan man lade den anden ende være lige så kort eller lang, som man ønsker den. Man starter bare med at lave en løkke rundt om pinden, og så vikler man snoren rundt om pegefinger og tommeltot og slår masker op. Ved ikke om det gav mening!

  • Mette 29. marts 2012 at 06:02 #

   Hmmm…. ikke helt? ;-) Men tak! Det er ret interessant, hvor mange forskellige tips, der findes. Man bliver klogere hver dag :-)

 3. FruForstad 28. marts 2012 at 20:19 #

  Min strikkelære har lært mig at hvis man gerne vil have elastiske kanter (på bluser og sådan), skal man _ikke_ slå op på to pinde og trække den ene ud. Man skal derimod lave en lille afstand med alle sine masker. altså: slå op, lidt afstand, slå op, lidt afstand, slå op, lidt afstand og så fremdeles. Der kræver dog man øver sig før det bliver helt jævnt.

  • Mette 29. marts 2012 at 06:03 #

   Fedt, tusind tak Fru F! Det er også et rigtig godt tip. Skønt :-)

 4. Miriam 1. oktober 2012 at 11:03 #

  Du kan også strikkeopslå. En fantastisk teknik. Det er lidt lige som at strikke ret, men så smider man den strikkede maske op på pinden. Denne metode starter ved det løse garn, så man undgår for lidt/for meget garn. Se evt. den lille video jeg har lavet på min egen blog her: http://lindsstrikkepind.blogspot.dk/p/tips-og-tricks.html

  • Mette 1. oktober 2012 at 18:46 #

   Årh, tusind tak, Miriam! Genial video-guide du har lavet dér :-) Så smart!

Skriv et svarWP Like Button Plugin by Free WordPress Templates