Strikkeopdragelse: Ujævn glatstrik #3

Som allerede fortalt var det en heftig optrevling af et nyt strikkeprojekt, der udløste min – i gerningsøjeblikket – råvilde beslutning om at læse strikkebiblen fra første til sidste side. Og her er så beviset: Jeg strikker jo verdens mest ujævne glatstrik! Men hvorfor? Jeg synes ellers, at jeg strikker ret ens i fastheden af mine masker. Så hvordan opstår de dér riller, der nærmest minder om en motorvej i det gamle DDR. Bump, bump, bump… Det er i hvert fald alt andet end glat.

Selvfølgelig havde min strikkebibel svaret og endda allerede på side 16: Jeg strikker løsere vrangmasker end retmasker. Aha! Og det er åbenbart en ret klassisk fejl blandt nye strikkedisciple og ses især ved glatstrikning. Aha gange to! Nu hvor jeg kigger nærmere, kan jeg jo også godt se, at hver anden pind har løsere og længere masker (foto: nederste halvdel). Løsningen er simpelthen, at jeg skal stramme garnet efter hver vrangmaske, blot ved at trække ganske let i tråden om venstre hånds pegefinger. Voila! Nu ser min glatstrik glat ud (foto: øverste halvdel).

En anden løsning kan også være – hvis du altså strikker glatstrik – at bruge en tyndere pind, når du strikker vrangmasker. Det forsøgte jeg også på én enkelt række (midten af det jævne glatstrik), men det blev ikke lige så godt, som når jeg blot strammer garnet. Der kom nemlig en lille forskel i arbejdet, selv om den dog slet ikke er lige så heftig som før. Men alligvel.

Jeg er så glad for, at jeg er påbegyndt projekt “Strikkeopdragelse”. Allerede nu – efter kun 16 siders læsning i biblen – er det blevet en hel del sjovere at strikke den lille babybluse, som jeg var gået i gang. Hurra for stramme vrangmasker!

Løse vrangmasker, jævn glatstrik, tip

Læs også om:

2 Responses to Strikkeopdragelse: Ujævn glatstrik #3

  1. Maria 5. juni 2015 at 15:36 #

    Det var dog voldsomt hjælpsomt! Har lige reserveret strikkebiblen på mit lokale bibliotek efter at have læst det her. Jeg ved endnu ikke om jeg laver de samme fejl, men nu ved jeg allerede hvordan de undgås! Mange tak. :)

  2. Pia 15. juni 2016 at 18:49 #

    Har gjort det samme som Maria, reserveret på biblioteket. Det MÅ da kunne lade sig gøre at glatstrikning er glat!!

Skriv et svarWP Like Button Plugin by Free WordPress Templates