Arne & Carlos’ strikkede påskeæg

Med påske lige om hjørnet har der været ekstra travlt på Farmorfabrikken. Jeg har nemlig ikke kunne opstøve det uldgarn, jeg gerne ville bruge – så jeg er kommet alt for sent i gang med at strikke Arne & Carlos’ påskeæg.

Jeg er ellers blevet helt vild med opskriften og efter workshoppen med mine to største strikkehelte, så er der også kommet forbedringer til teknikken. Nu har jeg endelig lært, hvordan det er, at de laver udtagning, således at der ikke kommer nogen huller. Den glæder jeg mig til også at bruge til mine julekugler.

Til gengæld glemte jeg åbenbart helt i min begejstring, hvordan man laver den korrekte indtagning. Så de første par æg har nogle lidt sjove teksturer øverst oppe, da jeg lavede drejet ret. Men skidt pyt – nu sidder opskriften næsten på rygraden og jeg er klar til at strikke mig gennem påsken indtil den sidste garnrulle løber op…

Arne og Carlos, påskekugler, strik påskekugle, strikke påskekugler, Arne & Carlos, Påske hele året

Læs også om:

13 Responses to Arne & Carlos’ strikkede påskeæg

 1. Mette WK 2. april 2012 at 08:11 #

  Hvor er de søde :-) Jeg synes faktisk det ser fint ud med strukturerne i det øverste.

  • Mette 2. april 2012 at 08:38 #

   Tusind tak :-) Jeg glæder mig virkelig også til at hænge dem på buket af grene med grønne skud. Åh, hvor er foråret dog tiltrængt :-)

 2. Helle 2. april 2012 at 09:26 #

  øj hvor er de fine :)

  • Mette 2. april 2012 at 09:38 #

   Tak, de er virkelig også et hit at strikke :-)

 3. Frøken Tina 2. april 2012 at 14:40 #

  Aj, hvor er de bare skønne!!! så fede….

  • Mette 2. april 2012 at 15:08 #

   Tusind tak :-) Næste vinter skal jeg virkelig bare huske at hamstre uldgarn inden alle butikkerne pakker det væk for sommeren :-( Jeg har desværre ikke garn til så mange flere påskeæg. Æv!

 4. Astrid 2. april 2012 at 15:15 #

  Meget, meget fine! :-)

 5. Tulle Momsemor 2. april 2012 at 17:21 #

  Hvor er de bare flotte og den fejl du snakker om.. den troede jeg var en del af mønstret :)

  • Mette 2. april 2012 at 19:00 #

   Hi, ja – det er det i hvert fald blevet ;)

 6. Rie 3. april 2012 at 07:00 #

  Det er nogle skønne påskeæg.
  Jeg bliver vist nødt til at have fat i julekuglebogen på et tidspunkt…altså i god tid inden jul;).

  • Mette 3. april 2012 at 07:21 #

   Ha ha… ja, god idé :-) Ellers ender det i stress lige som hos mig nu ved påsketid :-/ Kh, M

 7. Lene Luffe 9. april 2012 at 12:14 #

  Hvordan tager man så ud, uden der bliver huller?

  • Mette 10. april 2012 at 17:02 #

   Hej Lene

   Jeg prøvede at google en video, der viste hvordan – men fandt desværre ingen :-( Jeg tror dog, at Garnstudio har en video, der viser det, men ingen af deres video’er duer åbenbart lige nu. Jeg ved ikke, om jeg kan forklare det. Men man samler det ene ‘ben’ af retmasken op og strikker den. Det er illustreret i Arne & Carlos’ bøger, hvis du får fingrene i dem.

   Kh, Mette

Skriv et svarWP Like Button Plugin by Free WordPress Templates