Lav din egen fotobog

Så er jeg kommet hjem igen efter en super hyggelig, men meget anderledes påskeferie. Jeg fik nemlig stort set hverken strikket eller hæklet i de seks dage, hvor vi var i sommerhuset. Gisp, det lyder jo som om, jeg har været sygeligt syg eller mindst fået brækket begge arme. Men nix, jeg har blot haft travlt med at kreere noget helt andet end ting med garn. Nemlig en hjemme-komponeret bog med billeder fra vores rejse rundt i Malaysia sidste vinter. Ikke sådan en klippe-klister-scrap-agtig-bog, men en ‘rigtig’ bog, som bliver printet, trykt og indbundet.

Jeg har alt for længe drømt om at få ordnet billederne, men har simpelthen ikke kunne overskue projektet. For når man har en kæreste, der er mindst lige så glad for at tage billeder, som jeg er for at strikke, så tager man altså virkelig mange billeder (læs: lidt over 2000). Oven i købet har jeg også skulle finde ud af, hvilken udbyder jeg gerne ville bruge? Her skulle både pris, kvalitet og programmet, hvori det hele skulle sættes op, jo også hænge sammen. For filan, hvor har jeg brugt meget tid på nettet for at undersøge alle komponenter. Men så fandt jeg Blurb. Og så blev det påskeferie. Og dårligt vejr. Så hvad er mere oplagt end at drømme sig tilbage til eksotiske sandstrande, blå himmel og 30 grader?

Programmet downloades gratis på nettet og er faktisk ret nemt at bruge. Du kan vælge enten at sætte hele bogen op selv eller blot få programmet til at lave en ‘random’ opsætning af de udvalgte billeder. Min bog bliver vist lidt af en mursten, da jeg ikke alene har 2000 billeder, men også en hel del tekst i form af dagbogsnoter. Jeg har dog regnet ud, at det er meget billigere at lave sådan en bog end det er at printe samtlige billeder.

Selv om påsken således er gået med fotobogen, mangler jeg stadig en hel del, så strikkepindene må lige vente lidt endnu. Jeg skal jo også ha’ fixet billederne fra denne vinters rejse rundt i Thailand inden vi skal af sted igen til sommer. Hmmm… Må man godt bede om en ny omgang påskeferie med dårlig vejr? Gid man også kunne downloade den gratis på nettet…

Her er hvad, jeg har kigget på hele påsken…

 

 

Læs også om:

16 Responses to Lav din egen fotobog

 1. Linda 10. april 2012 at 20:26 #

  Det var da genialt! Både til feriebilleder, men også til den lille dreng jeg har i mavsen :-)

  • Mette 11. april 2012 at 07:08 #

   Ja da, det lyder som den perfekte babybog :-) Og det smarte er, at man behøves jo ikke at samle billeder sammen for et år og lave det hele på én gang. Man kan sagtens lave et par sider af gangen og gemme undervejs. Jeg har nemlig allerede lavet en fotobog med min kærestes og mines sidste fem år. Det er en fantastisk måde at minde ting og højtider på. Kh, M

 2. tina 10. april 2012 at 23:09 #

  Hvor ser det skønt ud! Og tak for fif – det skal jeg klart tjekke ud :-)

  • Mette 11. april 2012 at 07:05 #

   Det er bestemt værd at tjekke ud. Sig til, hvis du skal have et par fif’s til, hvordan programmet fungerer :-) Kh, M

 3. Maybritt 11. april 2012 at 05:20 #

  Det var da en super ide, for jeg er ved at gemme billeder på usb stik, så de ikke fylder på computeren, så det er jo ikke så tit at jeg får dem taget frem og kigget på dem. Får faktisk også ideen, at det kan bruges til ens egen ideer :-) hvad med en strikkebog, eller kreabog :-)

  • Mette 11. april 2012 at 07:03 #

   Ja, vi får nemlig heller ikke lige hevet billederne frem og kigget på dem, når først computeren skal tændes og programmet skal åbnes… Dovenskaben længe leve ;-) Men det er bare som om, at der er noget helt andet over at sidde med en bog. Og ja, jeg har også tænkt på, om jeg skulle samle alle mine opskrifter i en bog og give dem væk til veninderne.

   Kh, M

   • Pernille 10. juni 2013 at 21:19 #

    Godt nok er tråden af ældre dato men hold da op hvor smart og sikke nogle gode idéer i kommer med. Jeg ville bestem blive glad for sådan en bog, hvis jeg havde en så dygtig veninde til at kreerer med garn osv.
    Men hvor kan man får sådan en bog trykt og indbundet for det er da en genial fotobog!!!

    • Mette 11. juni 2013 at 21:40 #

     Det er nemlig super smart :-) Jeg har fået lavet 2 fotobøger nu og begge via Blurb.com. De kan virkelig anbefales :-)

 4. Tulle Momsemor 11. april 2012 at 08:30 #

  En rigtig fin ide og endda ikke specielt dyrt.
  Jeg har givet ideen videre til min datter, måske til en babybog (super julegave ide) :)

  • Mette 12. april 2012 at 06:07 #

   Ja, helt bestemt – en babybog er en super god ide :-)

 5. Christina 31. juli 2013 at 10:04 #

  Må jeg spørge hvad du har givet for dine fotobøger (og hvor lange var de, og hvilken størrelse)?
  Jeg laver selv en del fotobøger, men bruger enten fotosjov.dk (fordi de er meget billige) eller photobox – fordi de tit har tilbud og er nemme.
  Men jeg er altid på udkig efter nye steder

  • Mette 31. juli 2013 at 16:29 #

   Hej Christina

   Jeg har lavet dem på Blurb.com, da jeg elsker deres brugervenlige og nemme opsætning og den store frihed, som man har med layotet. De er ca. 300 sider og kostede ca. 500 kroner. Jeg synes kvaliteten er fin.

 6. Susanne 30. december 2015 at 20:11 #

  Hej Mette!

  Hvor ser den bare fin ud!!

  Jeg vil rigtig gerne lave en bog gennem Blurb også, men jeg skal lige høre – er de ikke lokaliseret i USA, så der kommer moms, told og alt muligt mindre sjovt oven i prisen og fragten?

  Bedste hilsner – og tak for meget fin inspiration;-)

Trackbacks/Pingbacks

 1. lav selv fotobog | ordhjemmesider.eu - 20. februar 2014

  […] Lav din egen fotobogFarmorfabrikken – Farmorfabrikken | En …Lav din egen fotobog. … Selv om påsken således er gået med fotobogen, mangler jeg stadig en hel del, så strikkepindene må lige vente lidt endnu. […]

 2. lav din egen fotobog | ordhjemmesider.eu - 20. februar 2014

  […] Lav din egen fotobogFarmorfabrikken – Farmorfabrikken | En …Jeg har længe drømt om at fixe mine Malaysia-fotos, men har ikke kunne overskue projektet. Men så fandt jeg Blurb. Og så blev det påskeferie. Og dårligt vejr […]

 3. lav min egen bog | juloggaver-d.com - 18. januar 2015

  […] Lav din egen fotobog – Farmorfabrikken – En kreativ blog …Min bog bliver vist lidt af en mursten, da jeg ikke alene har 2000 billeder, … Lav din egen fotobogFarmorfabrikken – Farmorfabrikken | En …GO TO WEBSITE! […]

Skriv et svarWP Like Button Plugin by Free WordPress Templates