70’er-opskrift på strikkede babysutsko

Jeg er – som tidligere fortalt lige her – så heldig, at jeg har fået fingrene i min mors gamle strikke- og hæklehæfter fra dengang min søster og jeg var to små babyer med masser af sundt sul på kroppen og kuglerunde æblekinder i de glade 70’ere.

Jeg har bladret en hel del i hæfterne og det er helt fantastisk, hvor meget af det, der stadig er mega fedt. Jeg har jo lyst til kreere stort hver og én opskrift – dog med undtagelse af det hæklede taljebælte i karrygule farver til far. Hø hø… tal lige om at kasterere en moderne mand, hvis du får ham til at gå med noget lignende.

Langt om længe bestemte jeg mig for i går, hvilket projekt, jeg først skulle kaste mig over. Nemlig nogle af de små strikkede babysutsko i striber. Jeg havde en rest af noget Alpaca-garn liggende, som jeg lavede et prøveeksempel med. Opskriften var fin og nem at følge, men jeg synes ikke, at garnet gav skoene den tekstur, jeg gerne ville have. Jeg må ud og finde noget andet garn, der ikke har et lige så “uldent look” som Alpacaen. Jeg tror, de små sutsko kan blive virkelig fine!

strikkede babysutsko

Læs også om:

15 Responses to 70’er-opskrift på strikkede babysutsko

 1. Tulle Momsemor 21. april 2012 at 07:49 #

  Nogle ting går af mode og vender så tilbage, andre ting er tidsløse.. De små futter der må da siges at tilhøre de sidste og med det væld af garn og farver vi har i dag, så er det kun fantasien der sætter grænser :)

  • Mette 21. april 2012 at 07:51 #

   Præcis! Jeg tror også, jeg kommer til at lave en del forskellige versioner af den lille sko :-)

  • Lis kølle 20. juni 2013 at 14:16 #

   Hej kunne godt tænke mig opskriften på de smukke sutsko,kan det lade sig gøre,,,,mvh Lis

 2. Mia 21. april 2012 at 09:50 #

  De er virkelig søde! Hvad med babymerino som garn? Det er mere bomuldsagtigt at se og mærke på, så du slipper for det “uldne”, men det er måske for kraftigt i kvaliteten ift alpaca? Glæder mig til at se resultat :-)

  • Mette 22. april 2012 at 09:44 #

   Tak, Mia – super tip :-) Jeg må virkelig snart ud og ha’ fingrene i det garn. Go’ søndag!

 3. Astrid 21. april 2012 at 17:06 #

  Jeg har strikket sko til Anton i Rowan Wool Cotton og det er virkelig godt til formålet. Det er pænt og ikke uldagtigt at se på og det fnulrer ikke selv om baby sparker løs dagen lang. Og det bliver ved med at være pænt selvom han har futterne på hver dag.

  • Mette 22. april 2012 at 09:43 #

   Perfekt, tak for tippet, Astrid :-) Og go’ tur over there… Der kan ikke være længe til? Kh, M

 4. Herborg Thomsen 22. april 2012 at 14:16 #

  uhhh…..sådan nogen hjemmestrikkede futter skal min bebse da have!!
  -må hjem og rode i min kiste og se hvilket garn jeg finder;)

  • Mette 23. april 2012 at 18:20 #

   Heldig bebs :)

 5. Sara Maria Brockelmann 25. april 2012 at 06:45 #

  Hej Mette
  Er der nogen som helst chance for at I lægger en opskrift ud på disse vidunderlige futter her?

  Mange hilsner fra Sara

  • Mette 28. april 2012 at 12:11 #

   Hej Sara

   Det er der helt bestemt… Jeg har lige haft fingrene i nogle andre ting, men så snart jeg har købt garn er dét det næste projekt :)

   Kh, Mette

   • Sara Maria Brockelmann 30. april 2012 at 09:33 #

    Hej Mette
    Det lyder bare så godt – jeg kan slet ikke vente med at lave dem, de er tiltænkt min venindes nye bebs og jeg er sikker på at hun bliver vildt glad for dem :-)

  • Lis kølle 20. juni 2013 at 14:18 #

   Kunne også godt tænke mig opskriften på disse sko

 6. Tina 16. juni 2015 at 16:55 #

  Jeg vil også meget gerne have opskriften på de sokker

 7. Mette 18. juni 2015 at 20:36 #

  Kære alle

  Opskriften ligger skam allerede på bloggen :-) I kan finde den her: http://farmorfabrikken.dk/2012/07/22/opskrift-pa-retstrikkede-babysutsko-fra-70erne/

  Kh, M

Skriv et svarWP Like Button Plugin by Free WordPress Templates