Strikkekursus med Charlotte Kaae

For et par søndage siden – nærmere bestemt den weekend, hvor min computer brændte sammen – var Isabella og jeg til et strikkekursus med den unge strikdesigner Charlotte Kaae i Uldstedets hyggelige butik i Lyngby. Det var et super inspirerende kursus, som jeg har glædet mig til at fortælle jer om. Men bedre sent end aldrig, ik?

Nogle kender måske allerede Charlotte fra hendes blog ByKaae.dk. Andre kender hende måske fra hendes bog “Krydret strik“. Hverken Isabella eller jeg var dog stødt på hende før – men det er vi rigtig glade for, at vi er nu. For det var rigtig spændende at høre om hendes arbejde som strikdesigner og rigtig rart at blive holdt i hånden, da vi blev kastet ud i flerfarvestrik, magiske garnnøgler og strikkede ‘bomber’.

Og jeg skal da lige love for, at der var tale om ‘bomber’ på flere planer. For allerede da vi skulle vælge garn til opskriften på de pulsvarmere, som Charlotte har designet, var det tydeligt, at hun selv er inspireret af Bollywoods farveeksplosioner. Det var vovet. Det var vildt. Og det var super sjovt!

Første udfordring var at strikke bomber – det vil sige de små bobler, der sidder for enden af pulsvarmerne. Det tog lige et par forsøg før vi knækkede koden, men med lidt hjælp fra Uldstedets Katrine, lykkedes det til sidst.

Næste udfordring var at ’split-splejse’ garnet til den magiske nøgle. Charlotte kaldte det også at ’spyt-splejse’. For det er bogstavelig talt det man gør. Man sætter to forskellige farver garn sammen ved at klippe halvdelen op, spytte på enderne og rulle dem sammen. Og voila – så har du en garnnøgle, der skifter farve i lige præcis den toneskala, som du gerne have, og du er fri for at hæfte et hav af ender undervejs i arbejdet. Det er jo vildt smart! Men tro mig – det kræver også en hel del spyt. Så der var ingen, der gumlede chokolade eller spiste ostemadder under splejse-arbejdet…

Tredje og sidste udfordring var at strikke med ‘magic loop’. Det er en teknik for dem, der ikke bryder sig om at strikke rundt på strømpepinde. For det kan faktisk godt lade sig gøre at strikke rundt på en rundpind – men dog ved at strikke frem og tilbage på skiftevis den ene og den anden halvdel af arbejdet. Hmmm… det er temmelig svært at forklare, men når først man har set Charlotte gøre det, så var det faktisk ikke så svært. Så der altså håb for alle, der har et anstrengt forhold til strømpepinde.

Hvis du selv har lyst til at kaste dig ud i Charlottes farverige verden, så kan du bl.a. finde opskriften på hendes super flotte halsrør lige her.

Læs også om:

4 Responses to Strikkekursus med Charlotte Kaae

 1. Ellen 15. maj 2012 at 13:39 #

  Ja hende Charlotte er rigtig inspirerende at lære af- og det med farver- ja dem er der mange af- fik lige at vide i fredags af en “ny” kollega at hun havde omtalt mig som hippieagtig efter hendes jobsamtale- fordi jeg havde et flerfarvesttrik halsrør på… altså- hippie…. ikke bare hip… hva gi’r I?

  • Mette 16. maj 2012 at 06:38 #

   Hi hi… hvor er det sjovt :-) Og du har helt ret. Hun må ha’ fået morgenkaffen galt i halsen. For dit halsrør er helt klart HIPT, ikke HIPPI’T ;-)

 2. Maria 21. maj 2012 at 12:31 #

  Der er en rigtig god billedforklaring på Judy’s Magic Loop her (den reddede mig da jeg var gået fuldstændig i stå med figure 8 cast on… DET magter jeg bare ikke! Jeg har nu aldrig set det med kun én rundpind, men 2 rundpinde er nu også væsentlig lettere at have med at gøre end 4-5 strømpepinde! :)

  • Mette 21. maj 2012 at 18:27 #

   Fedt, tusind tak for tippet!

Skriv et svarWP Like Button Plugin by Free WordPress Templates