Fregner og strikkede babysutsko i striber

Gid jeg kunne være en fregne. For fregner flokkes altid kun dér, hvor solen skinner. Se bare på mig. For fire dage siden satte kæresten og jeg kurs mod sommerhuset. Og jeg ejede ikke en fregne. Ikke én eneste! Mit ansigt var helt bart, nærmest faretruende nøgent, som et skrigende tomt og kridhvidt kanvaslærred. Nu, fire dage efter – og en hel del solskinstimer senere – har jeg alt andet end mangel på fregner. Jeg har tværtimod hundredvis. Og jeg tænker, at mit ansigt i bund og grund må være en smule skizofrent? For det er jo ligesom om, jeg har to ansigter. Ét til vinter, ét til sommer. Og det kan skifte fra den ene dag til den anden…

Jeg elsker mine fregner! Jeg ville ønske, at jeg kunne have dem på året rundt. Men sådan har det faktisk ikke altid været. Som lille var jeg rigtig, rigtig, rigtig ked af dem. Især efter jeg havde hørt nogen sige, at det lignede, at jeg var skidt i hovedet gennem en si… Så jeg forsøgte ulykkeligt gang på gang at skrubbe dem væk med en klud, varmt sæbevand og knofedt. Heldigvis formåede mine små barnehænder ikke at skrubbe særlig hårdt, for jeg har stadig masser af fregner i dag. Om sommeren, vel at mærke…

I år tror jeg, at fregnerne meldte deres ankomst lige omkring lørdag formiddag, hvor jeg sad i solskinen på terrassen i sommerhuset og var fuldstændig fordybet i at strikke den opskrift på de små babysutsko, som jeg har fundet i min mors gamle strikkehæfter fra 70’erne. Jeg har tidligere strikket en prøve af dem i en rest alpaca-garn, men synes  ikke helt, at garnet gav det rigtige look. Inden vi kørte i sommerhuset, var jeg derfor et smut forbi min ynglings garnbutik (psst… tjek lige Uldstedet) og fik fingrene i et par nøgler af Gepard Garns bløde, lækre uldgarn. Oh, hvilken fryd! For garnet gav en super fin struktur i det retstrikkede mønster. Så nu er jeg klar til at brygge videre på en fotoillustreret opskrift på de små babysutsko her til fabrikken. De bliver så fine…

Læs også om:

6 Responses to Fregner og strikkede babysutsko i striber

 1. Umm Safiya 20. maj 2012 at 23:21 #

  Jeg er også rigtig glad for Uldstedet i Lyngby. Lækre garner og så er de rigtig flinke, dem der arbejder der. :-)

  • Mette 21. maj 2012 at 18:31 #

   Præcis! Og de er altid så søde til at hjælpe :-)

 2. Kathrine Holm 21. maj 2012 at 07:18 #

  Afsæt en dag i hverdagen til denne event mellem den 9. og 17. juni:

  http://www.wwkipday.com/find_kip.htm

  – en rigtig Peace and Love-event, der bringer minder om ’70’erne frem! (hos dem på min alder)

  De bedste strikke-hilsner
  Kathrine Holm

  • Mette 21. maj 2012 at 18:31 #

   Jaaa, den uge var skam allerede skrevet i kalenderen! Det må være et spørgsmål om tid før det bliver et lige så kendt event, som Roskilde Festival ;-) Kh, Mette

 3. Tulle Momsemor 23. maj 2012 at 18:39 #

  Hører selv til den fregnede del af befolkningen og er rævestolt af dem. Syntes det er charmerende men det er det svært at overbevise et barn om :O)

  Glæder mig til at se sutterne, garnet ser skønt ud..

  • Mette 23. maj 2012 at 19:52 #

   Garnet er mega lækkert!

Skriv et svarWP Like Button Plugin by Free WordPress Templates