Strikkeopdragelse: At huske, hvor man er kommet til #5

Som I allerede ved, strikker jeg to julekugler hver måned. Og kender I det? Når man strikker det samme tilpas mange gange, så kniber det nogle gange med at huske, hvor faaaan’ det lige var, man var kommet til i mønstret?

Jeg kan huske, at min mormor havde sådan en smart magnet-pind, som hun rykkede i takt med at arbejdet skred frem. Jeg har desværre ikke sådan én og ved heller ikke, hvor man kan købe den? Men en dag faldt det mig ind, at man da bare kan bruge en ‘note it’. Den fungerer glimrende som en ‘huskelap’. Så nu er det også nemt at lade arbejdet ligge et par dage uden at have problemer med at huske, hvor i mønstret, man var nået til?

strikke mønster

Som I kan se, er jeg i øvrigt i fuld gang med at strikke maj måneds julekugle. Jeg har jo sat mig for, at jeg vil strikke to julekugler hver måned frem til jul.  Jeg har været ret spændt på, om jeg ville gå kold i projektet undervejs. Og jeg må nu indrømme, at jeg er kommet dertil, hvor denne måneds arbejde har været knap så lystbetonet i sammenligning med de andre måneder. Det er dog ikke så meget mønstret – det er mere fornemmelsen af at sidde med tykt uldgarn, når solen skinner…

Læs også om:

23 Responses to Strikkeopdragelse: At huske, hvor man er kommet til #5

 1. Janni 22. maj 2012 at 19:23 #

  Det med lappen har jeg også brugt i et stykke tid, fungerer upåklageligt når jeg hækler..
  Nogen gange har jeg også brugt en hårnål til at markere med (ved udprintede opskrifter)

  • Mette 23. maj 2012 at 04:22 #

   Smart med hårnålen! Den havde jeg ikke tænkt over :-)

 2. Monster 22. maj 2012 at 19:32 #

  Åh kender desværre, ikke til problemet, jeg tumler mere med hvordan fa’en er det I holder på alle de pinde, puha, det er ikke til at tænke klart i sommervarmen. Det blir da det nydeligste juletræ I får pyntet til jul.

  • Mette 23. maj 2012 at 04:21 #

   Det tog mig også lidt tid til at blive gode venner med strømpepindene. Men efter efter et par julekugler fik jeg knækket koden. Men ja, jeg er godt nok i tvivl om, hvor mange flere jeg får strikket i denne her varme ;-)

 3. Gitte Luna 22. maj 2012 at 19:39 #

  Så må da bare igang med strikke dukkebogen som vi nu har fået hjem på dansk på biblo ;-)

 4. Berit Kristensen 22. maj 2012 at 19:46 #

  sådan en magnetpind har jeg skam:-)

  • Mette 23. maj 2012 at 04:19 #

   Uh – hvor har du købt den? Eller ved du evt. hvor man kan finde én?

 5. Frk.GarnGlad 22. maj 2012 at 19:57 #

  Jeg bruger også post-it-lappe-metoden til at huske hvor langt jeg er – virker helt upåklageligt ;O)
  Respekt at du strikker julekugler i 27 graders varme ;O)

  • Mette 23. maj 2012 at 04:19 #

   Jeg er godt nok også i tvivl om, hvorvidt jeg får strikket nr. 2, hvis vejret fortsætter ;-)

 6. Tulle Momsemor 23. maj 2012 at 18:54 #

  Det er de små ting, der betyder noget :O)

  Jeg kan bedst lide digitale opskrifter, så kan jeg lave de markeringer jeg ønsker. Hvis jeg skal have en opskrift med mig, printer jeg den ud og så kan jeg strege ud lige så tosset jeg vil, og lave en ny når jeg kommer hjem :O)

  Respekt for kuglerne, det bliver skønt når du når i mål – hvad skal den næste udfordring så være?

  • Mette 23. maj 2012 at 19:52 #

   Puha, godt spørgsmål :-)

 7. Camilla 23. maj 2012 at 19:25 #

  Kæft, hvor er det smart!!! Tusind tak for det fiffige fif :-)

  • Mette 23. maj 2012 at 19:50 #

   Jeg glad for at kunne dele :-)

 8. Jytte Bøgedal 24. maj 2012 at 13:07 #

  Er det rigtigt at dukkebogen er kommet på dansk?? Så må den også hjem på reolen:) jeg kender det godt med julekuglerne:) sad sidste weekend og strikkede jul i 26 g. Varme – og så er det bare med at der ikke er nogen der lægger mærke til det:)

  • Mette 25. maj 2012 at 04:32 #

   Jaaaa, den er! Og den er simpelthen så fin. Jeg har lige fået den med posten :-)
   Ja, puha – jeg er bange for, at jeg ikke kommer til at strikke flere julekugler, mens vi har sådan en fantastisk sommer…

 9. Astrid 25. maj 2012 at 18:02 #

  Kan du ikke strikke nogle af dem i bomuldsgarn? Udenfor? Med et glas koldt hvidvin? Så kan man vist godt abstrahere fra det julede aspekt…

  • Mette 26. maj 2012 at 06:38 #

   Hmmm… du sætter et nyt perspektiv på sommerstrik af julekugler, ikke tosset ;-) Og VELKOMMEN HJEM! I må da nærmest liiiige være landet?

 10. Lilli 27. maj 2012 at 15:11 #

  Du kan købe en magnettavle hos Sys Fredens:

  http://www.fandango-shop.dk/shop/magnettavle-a4-2695p.html

  Faktisk kan man få alle strikkegadgets der, hvis de altså findes!

  • Mette 28. maj 2012 at 04:34 #

   Fantastisk, tusind tak for tippet!

 11. Ilsebeth Hansen 8. januar 2013 at 11:36 #

  Hvad garn bruger du til dine julekugler?
  MKH. Ilsebeth

  • Mette 8. januar 2013 at 20:45 #

   Jeg bruger Dales Falkegarn, 100% uld

Skriv et svarWP Like Button Plugin by Free WordPress Templates