At bage franske macarons…

… så de ligner dem, man kan se i butiksvinduerne i Paris, er lidt af en udfordring. Det vil sige – opskriften er i sig selv ikke særlig svær. Til gengæld er det lidt af en kunstart at få den på én gang sprøde og bløde kage til at blive helt perfekt i formen.

Jeg har i et tidligere indlæg lovprist Mia Öhrns bog “Macarons, Cupcakes, Popcakes og andre søde kager” og måtte hurtigst muligt afprøve en opskrift – eller rettere to. Og da jeg skulle ha’ besøg af seks veninder til søndagskaffe et par dage efter syntes timingen ikke at kunne være meget bedre.

Jeg har aldrig lavet macarons før og har hørt fra andre, at det ikke er helt let. Heldigvis har Mia Öhrn lavet en super fin vejledning til, hvordan man bedst grejer opskriften, da marengs-dejen godt kan være lidt tricky.

Jeg havde afsindigt svært ved at vælge, hvilke opskrifter, jeg ville kaste mig over. Hindbær- og lakrids-macarons’ne vandt. Og her er så resultatet. De lyserøde er hindbær og de blå er lakrids. Egentlig skulle lakridsmacarons’ne ha’ været sorte, men jeg nåede ikke forbi Specialkøbmanden for at købe sort pulverfarve og måtte tage til takke med blå frugtfarve. De ser derfor lidt giftige ud. Men tag ikke fejl. Selv om de ikke blev perfekte, så smagte de virkelig, virkelig – virkelig – godt!

Læs også om:

6 Responses to At bage franske macarons…

 1. Monster 25. maj 2012 at 06:33 #

  Hvor er de fine, ej, må da vist lige kigge nærmere på den bog, lækkert med en lakrids version! Ha en dejlig weekend!

  • Mette 25. maj 2012 at 12:16 #

   Mums, de smager godt! Også god sommerlig pinse-weekend til dig :-)

 2. Dina Christiansen 25. maj 2012 at 10:02 #

  Super lækker og lærerig side.

  • Mette 25. maj 2012 at 12:16 #

   Tusind tak :-)

 3. Tulle Momsemor 26. maj 2012 at 18:31 #

  Mums, har givet link til bogen videre til alle de, der kunne tænkes at invitere mig til kaffe og kage :O) -og jeg syntes absolut ikke du behøver skamme dig, de er blevet rigtig flotte!

  Til efteråret, når vi flytter hjem til køkken og komfur igen, så er der lagt mange ideer i støbeskeen – og en del kommer herfra, tak for det!

  Solskins Smil fra Tulle Momsemor

  • Mette 27. maj 2012 at 09:01 #

   Tak :-)

Skriv et svarWP Like Button Plugin by Free WordPress Templates