Postkort fra Norden

Jeg sidder og skriver det her lille ‘blog-postkort’ på en hyggelig norsk kaffebar i et solskinsfyldt Oslo, mens jeg nyder verdens største kop kaffe, der er serveret i en skål (nordmændene burde få en medalje for at have opfundet kaffebalje-konceptet, der i høj grad opfylder kaffenarkomanens behov… med andre ord: mine behov). Jeg er nemlig så heldig, at jeg de sidste par dage har været på en lille studietur med mit arbejde for at besøge en række forlag i Stockholm og Oslo.

Og hold nu fast, hvor bliver man stolt over at være Skandinavier! Jeg havde ikke været i nogle af byerne før, men nu kommer jeg uden tvivl tilbage. Jeg har altid hørt utrolig meget godt om Stockholm, men må indrømme, at det især er Oslo, som har imponeret mig (hvis man dog ser bort fra deres obskurt høje priser! En pizza koster snildt 200 kroner, og hvis du bliver tørstig, så kan du købe en halv liter vand for 35 kroner i en kiosk).

Norges strikke-traditioner er uden tvivl også en af grundene til, at jeg har tabt en bid af mit hjerte til byen. Igår var jeg bl.a. inde i Dale Garns butik, og jeg ved ikke om ekspedienterne har oplevet sager som mig før, men de tog det i hvert fald helt roligt, mens jeg først løb rundt med armene i vejret og jublede som en anden skattejæger, der havde fundet guld – og dernæst gik fra sweater til sweater og både krammede og tilbedte det flotte designede håndværk, som var jeg en disciple, der havde mødt sin gud.

Jeg beklager, at jeg ikke har nogen billeder af herligheden, men jeg var nok en smule rundt på gulvet… Til gengæld vil jeg rigtig gerne vise jer min anden store kærlighed: Baljekaffen!

20120620-100808.jpg

Læs også om:

3 Responses to Postkort fra Norden

 1. ohhhappy 21. juni 2012 at 19:43 #

  Nøj, det lyder fantastisk! Smukt strik og store kopper kaffe er jo en fantastisk kombi :)!
  Du må have en fortsat rigtig god tur.

 2. Tulle Momsemor 22. juni 2012 at 14:42 #

  Dejlig kaffekop – vi sætter også pris på en stor kop, derfor drikker min Fotograf kaffe fra en påske kop hele året :O)

  Er det Dale Garn, der har denne webshop: http://www.dalegarn.com/shop_yarn_list.php
  Det er helt sikkert lækre ting, jeg kan godt forstå du gik amok ;O)

 3. Marianne 10. september 2014 at 20:17 #

  Undskyld, men jeg kan ikke lade være med at rette… Det hedder en skandinav og begynder ikke med stort S. Skandinavien skal skrives med stort ligesom Norge skal, men “nordmand” skal ikke.
  Du skriver ellers godt :-)
  Kan rigtig godt lide dine mad/ kage opskrifter. Kan ikke strikke…GG

  Hilsen en læser

Skriv et svarWP Like Button Plugin by Free WordPress Templates