Arne & Carlos er tilbage!

Hvis du har læst lidt med her på Farmorfabrikken gennem tiden, kan det ikke komme bag på dig, at jeg – uden at blinke og helt oprigtigt – kategoriserer mig selv som kæmpe-fan af det norske strikkende makkerpar Arne & Carlos. Andre piger på min alder bliver fjerne i blikket, når snakken falder på den seneste taske af Marc Jacobs (okey, det bliver jeg nu også). Men jeg bliver helt igennem begejstret, når snakken går om Arne & Carlos’ strikkende bedrifter.

Det kan derfor heller ikke komme helt bag på dig, at jeg jublede helt vildt, da deres seneste og tredje bog “Strikkedukker” en dag lå i min postkasse. Den dag er ved at være en hel del dage siden, men som fortalt havde jeg lige lovligt mange ting hængende over hovedet inden ferien, hvorfor jeg ikke nåede så meget andet end at padle for at holde mig oven vande… Men det kan jeg heldigvis råde bod på nu og begive mig ud i et skingert, næsten hysterisk, cheerleader-agtigt jubelkor og hylde mine strikkeguruers nye bog!

Og dog. Du kan være ganske rolig. Det ligger mig ikke naturligt hverken at være skinger (så knækker mit stemmebånd), hysterisk (jeg vil hellere bruge kræfterne på noget andet) eller sågar cheerleader-agtig (som gammel hestepige har jeg simpelthen for stive lemmer til at gå i split). Men drengene fortjener nu alligevel den største applaus for “Strikkedukker”-bogen.

Bogen er fyldt med opskrifter på sjove, farverige og fantasifulde dukker, der naturligvis har en tilhørende sjov, farverig og fantasifuld garderobe. Det er som at være barn igen, når man dykker ned i deres kreative og legesyge univers. Du kan bl.a. tage med dukkerne Siv og Maja på cafe og drikke kaffe, hjælpe Anethe med finde det rigtige outfit i hendes store garderobe eller tage en pause fra havearbejdet med Sissel og Krystel.

Det fantastiske ved Arne & Carlos er netop, at de ikke alene laver et væld af gode grundopskrifter på dukker, tøj og tilbehør – hvor kun fantasien sætter grænser – men at de også fortæller historier om dukkerne i både ord og billeder. Og som prikken over i’et har de selvfølgelig også lavet to dukker, der hedder Arne & Carlos. Med andre ord fan-dukker! Det er da morsomt, ik? :-)

Pssst… Tjek deres nye video lige her – hvis du tør!!! For er det bare mig eller er videoen faktisk ret uhyggelig? Det kan også være, at jeg blot er den eneste, som knap tyve år senere stadig har mareridt om dræber-dukken “Chucky” fra gyserfilmen af samme navn…)

Ps. Hvis du vil prøve at strikke en dukke og se om det er noget for dig, inden du køber bogen, så har Familiejournalen lagt en forenklet opskrift ud på deres sites. Se opskriften på strikkedukken her.

Læs også om:

10 Responses to Arne & Carlos er tilbage!

 1. Ann Cathrine 6. august 2012 at 20:47 #

  Fantastisk blog I har – og som jeg allerede har brugt meget tid på at kigge rundt på. Jeg er nybegynder mht at hækle, og tænke først at meget af det var for svært, da jeg kun har lavet nemme ting indtil videre. Alligevel kastede jeg mig over jeres Magiske cirkler, da jeg vil lære at hækle små dyr. Men kan ikke lure det! Jeg har hæklet den første løkke på cirklen, men er så gået i stå. Jeg kan ikke se, hvor på tegningen jeg skal starte med nr 2 løkke. Altså fordi jeg tænker at det første på tegningen er for at forklare, hvordan man starter på cirklen, og da cirklen jo nu er lavet, må jeg skulle se på fx billede 4 for at starte på løkke nr 2 osv. Giver det mening? Håber I kan hjælpe!! Ellers rigtig fin guide!

  • Mette 7. august 2012 at 19:01 #

   Hej Ann Cathrine

   Velkommen til hæklingens fantastiske verden – man bliver hurtigt afhængig :-) Jeg kan godt forstå, at du synes, cirklen er tricky. Prøv at se om denne video ikke kan hjælpe dig lidt på vej:

   http://farmorfabrikken.dk/2011/09/17/barnevognskaede-med-sma-haeklede-dyr/

   Nogle gange er det bare lidt lettere at se ting for at forstå sammenhængen. Pøj pøj med projektet.

   Kh
   Mette

 2. Ann Cathrine 8. august 2012 at 13:40 #

  Jeg synes nok at jeg tidligere på jeres blog, havde set en video af det, men den kunne jeg åbenbart ikke finde den anden dag, kun tegningen. Men rigtig fin video, mon ikke jeg kan nu? Har kun et lille spg endnu? :-)
  Det ligner på tegningen, at den magiske ring er færdig der hvor billedet viser det på nr. 10. på videoen laves der noget mere, efter at snoren er strammet sammen?

  • Mette 8. august 2012 at 19:02 #

   Jeps, du har helt ret. Opskriften på den magiske cirkel slutter ved det, som tegningen viser (når man trækker arbejdet sammen til en ring). Videoen viser derudover næste skridt til opskriften på en blomst, som videoen er lavet til. Dvs. at videoen laver ud over den magiske cirkel også en fast maske. Så hvis du fanger ‘teknikken’ fra videoen, så skal du kun følge opskriften fra tegningen. Giver det mening? :-)

 3. Ann Cathrine 10. august 2012 at 17:46 #

  Så fik jeg det til at virke :-) Totalt godt med den video, det hjælper meget ift en tegning!! Mange tak for hjælpen, nu skal der hækles små dyr. I øvrigt ros fordi I svarer, og til med rigtig hurtigt. Det er overskud synes jeg. Der er en del blogs, hvor der ikke kommer svar, men fedt når det modsatte er tilfældet. (jeg er på ferie i Mombassa hvor der er meget dårligt net, derfor det langsomme svar herfra :-). God aften!

  • Mette 11. august 2012 at 07:09 #

   Juhu, fedt Ann Cathrine – det er så skønt, når man har nørklet med ting og de til sidst lykkes.
   Ferie i Mombassa?! Hold nu fast, det lyder fedt! Og lidt sejt, at DU har overskud til at kæmpe med hækling alligevel ;-) Forsat rigtig god ferie og hækling.
   Kh, Mette

 4. Tulle Momsemor 12. august 2012 at 14:35 #

  Uha, jeg bliver nød til at holde mig fra den (har alligevel sat den på min ønskeseddel) da projekterne efterhånden ligger i bunkevis, men den skal da helt sikkert i brug :)

  • Mette 13. august 2012 at 20:33 #

   Ja, man bliver svært afhængig af alle de ting, som de to norske strikkemænd kreere. Det er så imponerende :-)

 5. Pernille 20. september 2013 at 21:59 #

  Hej Hej
  Jeg har nu endelig fået dukkebogen fra Arne og Carlos og jeg har glædet mig som et lille barn til at komme igang. MEN det skulle vise sig at mine strikkefærdigheder ikke rækker så langt. Kan simpelthen ikke få det til at fungerer og det er bare et stort rod i starten med alle de pinde (har strikket med 5 pinde før) fordi det er så småt.
  Jeg er altså meget bedre med en hæklenål. Ved du om der findes en hækleopskrift på dukkerne??
  Mvh Pernille

  • Mette 23. september 2013 at 17:58 #

   Hej Pernille

   Sikke noget øv – jeg synes nu heller ikke, at de ser helt nemme ud?
   Jeg er desværre ikke stødt på nogen hækleopskrifter. Men jeg skal nok råbe højt, hvis jeg gør :)

   Kh M

Skriv et svarWP Like Button Plugin by Free WordPress Templates