Kan strikning tage overhånd?

… spørger garnjunkien her med rystende hænder og store bange hundeøjne. For er det overhovedet muligt at strikkepindene kan stikke helt af og gøre en tosset og skør? Jeg troede faktisk ikke, det var muligt. Som i aldrig-nogensinde-gange-millioner-muligt. Men jeg har et billede, der beviser, at det er.

Se bare her, hvad et af mine (normalt) ynglings magsiner, BoligLiv, har foreslået, at man kan lave: Et strikket rør til din støvsugerslange (lang pause…)  Begrundelsen er: “Kniber det med skabspladsen, så lad støvsugeren stå fremme og giv slangen et dekorativt strikket rør på” (endnu længere pause…)

Mit liv bliver aldrig det samme. Jeg tager mig derfor en kold tyrker, giver strikkepindene et par dage fri og stikker af til en lille svensk skærgårdsø. Her vil jeg overveje, hvor mange timer, det er ansvarligt at strikke hver dag. Med andre ord: Hvad det er ansvarligt at bruge sin tid på at strikke. Hvad tænker du? Og tjek derefter billedet på Farmorfabrikkens Facebook-væg, hvor et endnu værre tilfælde ‘hænger’…

Læs også om:

20 Responses to Kan strikning tage overhånd?

 1. sarah 20. august 2012 at 22:28 #

  Ha ha jeg tænkte fuldstændig det samme, -jeg selv som sidder her og netop er færdig med sidste projekt og nu leder fibrisk på nettet efter inspiration til et nyt… Helt ærlig, et støvsuger-rør-varmer åh gud (er det mon mig om et par år?!) !!

  • Mette 20. august 2012 at 22:35 #

   Ja, det er ret interessant! Os garn-maniske mennesker må holde sammen og hjælpe hinanden med at holde os fra forstanden, ha ha :-)

 2. Kirsti 20. august 2012 at 22:56 #

  Åh Gud, det er bare for meget! Som i grimt med hæsligt på!!!

  • Mette 20. august 2012 at 22:58 #

   Ha ha… ja, det er sq meget godt beskrevet :-)

 3. Mona 20. august 2012 at 23:59 #

  Som ivrig strikkeentusiast tager jeg næsten hvilketsomhelst projekt mellem hænderne, bare for at prøve det af. Men jeg må indrømme, at det her måske liiige er i overkanten. Hvad bliver det næste? Strikkede dørhåndtagsbeskyttere? Strygebrætsovertræk? Telefonrørs-rør? (Se evt. http://www.treehugger.com/interior-design/knitted-hotel-room-brighton-england-hotel-pelirocco.html )?
  Aarh… lidt selvcensur må der til!

  • Mette 21. august 2012 at 01:45 #

   Ha ha ha… Tusind tak for det link, Mona! Det var interessant ;-) Der må virkelig være nogen, som har for meget tid til overs, hvis de kaster sig over den slags projekter.

 4. Lene Mørk Blaabjerg 21. august 2012 at 07:51 #

  Det synes jeg er go’ humor! Grimme ting der kan gøres herligere via garn er da syperbtus!;-D Godt jeg ikke kan strikke….! Jeg har nemlig TO støvsugere.

  • Mette 22. august 2012 at 18:53 #

   UH, to støvsugere – det lyder effektivt ;-) Så kan der vist heller ikke være tid til strikning, hi hi ;-)

 5. Sidsel Sofie 21. august 2012 at 09:33 #

  Hahahaha, min mor fik faktisk gigt i albuerne af at strikke for meget allerede som 25-årig, men hun startede også hårdt ud og meget tidligt… Men strikning er altså ikke helt risikofrit :-)

  • Mette 22. august 2012 at 18:52 #

   GISP! Nu tror jeg ikke, at jeg kan sove i nat… Måske burde sundhedsstyrelsen bruge nogle af pengene fra rygestop-kampagnerne til stop-strikning-kampagner? Gys!

 6. tina 21. august 2012 at 12:15 #

  Hi hi, jeg er desværre enig. Sjovt at du nævner det, for jeg har i et stykke tid gået rundt og trådt mig selv over tæerne over yarn boming. Det er som om, at fordi man hækler/strikker, skal man synes det er fedt. Men selv er jeg faktisk godt tilfreds med at pakke mig selv ind i strik og så lade lygtepæle og støvsugere lidt i fred.

  En undtagelse for mig er, hvis det er for at lave et statement eller en happening – derfor må jeg også sige, at jeg synes jeres foto på facebook er superfedt. Fordi det faktisk er “det personlige er politisk” på sådan en helt old school måde, men nu i 2012-yarn-boming udgave. I like.

  kh
  tina

  • Mette 22. august 2012 at 18:46 #

   Jeg kan så godt følge dig, Tina! Jeg håber, at flere får lyst til at dele deres mening – det er egentlig ret interessant at høre, hvad folk tænker om netop garngrafitti :-)

 7. Anna Clemensen Bro 21. august 2012 at 15:07 #

  Jeg synes slet ikke det er for meget. Jeg kan tænke på tusind andre ting, som det er dummere at bruge sin tid på. Om det er flot, er så en anden sag. Men jeg tror klart jeg ville grine, hvis jeg besøgte nogen, der havde lavet sådan en dims. Jeg synes det er for meget at glo fjernsyn 4 timer om dagen, men at pynte sin støvsuger hører i mine tanker til “fornuftige aktiviteter”. Der findes langt værre tidsspilde ude i verden… Måske var det et rygestop-projekt?

  • Mette 22. august 2012 at 18:43 #

   God pointe, Anna :-)

 8. Charlotte Madsen 21. august 2012 at 20:08 #

  Du forbarmende en rædsel. Så god tid får jeg vist aldrig, og hvis ikke folk kan tåle at se min støjsuger stå rundt omkring hvor jeg er nået til, inden trangen til at strikke blev for stærk….så må de sætte den på plads, eller fortsætte hvor jeg slap. Det skal de aldrig høre et ondt ord for. Men en strikket muffedisse, det får den sgu aldrig.

  • Mette 22. august 2012 at 18:42 #

   Genial strategi, Charlotte – ha ha ha… jeg må prøve at stille min støvsuger frem noget oftere og se om projektet lykkes, om mine gæster fortsætter, hvor jeg slap. Man kan jo håbe ;-)

 9. Irene 21. august 2012 at 20:36 #

  Jo jo .. det er vist nok lige i overkanten af hvad jeg vil kaste mig ud i … tror manden slår mig ihjel .. thi hi. men det er vel smag og behag som så meget andet .
  Min gamle cykel i Sverige er ved at få tøj på, den skulle jo nødig fryse til vinter .. se http://hvaderlivetudengarn.blogspot.dk/search/label/Yarn%20bombing

  • Mette 22. august 2012 at 18:41 #

   Hi hi, hvor er den FIN, Irene! Den må du passe godt på – tænk sig, hvis nogen får lyst til at hapse din cykel. Men okey, den er naturligvis også ret genkendelig, så tyven ville ikke lige kunne cykle rundt på den uden at blive genkendt…

 10. Tulle Momsemor 28. august 2012 at 18:25 #

  Alt er relativt – også inden for strik og andet håndarbejde. Jeg kunne sagtens se sådan et strikket rør i en ungdomsbolig, men ikke lige hjemme hos mig selv. Glade farver kan man ikke få for mange af i sine omgivelser :)

  Selv planlægger jeg at kaste mig over et projekt jeg har fundet hvor man hækler et større “rør” i zpagetti, der hænges op, med åbning i begge ender. Det er til plastikposer og DEM har vi mange af derhjemme og det vil være rart at kunne gemme dem væk i noget sjovt :)

  • Mette 28. august 2012 at 21:11 #

   Det lyder tilgengæld som et fedt projekt :-)

Skriv et svarWP Like Button Plugin by Free WordPress Templates