Voila! Yndig cardigan til babypigen

Cardigan, strik cardigan, opskrift babycardigan, strikke babycardigan, Uldstedet, Gepard Garn

Indrømmet: Det holdt hårdt til sidst med at få nørklet sammensyninger og knapper på plads. Jeg havde tusindvis af overspringshandlinger, inden jeg fik taget mig sammen til at finpudse den lille fine cardigan med de sidste detaljer. Jeg ved ikke, hvorfor jeg synes, det er bravt kedeligt at hæfte ender, sy stykkerne sammen og fixe knapper?! Men det gør jeg. Jeg keder mig mere end jeg gjorde til fysiktimerne i folkeskolen, hvilket siger en hel del. Og det er ofte mit største problem, da jeg således kommer til at gå igang med bunkevis af andre projekter og aldrig får færdiggjort det igangværende projekt… I folkeskolen betød det, at jeg blev bedre til at tegne kruseduller end til at begå mig i det periodiske system. Det var og er stadigvæk så dumt.

Men ikke denne gang. Hurra! Og jeg har endda været den rigtig flittige elev, som har gjort en dyd ud af at få de sidste detajler helt perfekte. For det er ofte dét, der gør den store forskel, synes jeg. Man kan så nemt se, når der er blevet kælet lidt om sammensyningen og knapperne, da det skinner af på helheden.

Jeg gik nemlig ned til Uldstedets søde strikkefe, som guidede mig i, hvordan man laver den pæneste sammensyning og de flotteste trenser til knapperne. Det vil jeg vende tilbage til i et indlæg i min Strikkeopdragelse-serie. For hun fortalte mig nemlig nogle tips og tricks, som jeg tror at mange andre også kan få glæde af. Og nu vil jeg bruge resten af min lørdag formiddag på at kaste mig helt lovligt over alle mulige andre projekter. Rigtig god weekend til jer :-)

Ps. Der er flere, som har spurgt på opskriften fra Gepard Garn. Du kan finde den HER.

Læs også om:

21 Responses to Voila! Yndig cardigan til babypigen

 1. Jytte 15. september 2012 at 11:45 #

  Guruen indefor strik og broderi, Kaffe Fasset sagde engang, at livet er for kort til at hæfte ender, puha tænkte jeg, endelig en der har det som jeg meen, sandheden var, at da jeg vendte hans fine håndarbejder om på vrangen så var der ikke skyggen af løse tråde. Tror vi er mange der nyder processen i at skabe, når vi så er færdig med den del, kan vi allerede se det færdige resultat for os og så bliver sammensyningen og afslutningen af produktet bare noget der skal overståes så vi kan komme igang med et nyt projekt.

  • Mette 15. september 2012 at 11:50 #

   Bingo! Det er så fint sagt :-)

 2. Linda 15. september 2012 at 12:27 #

  Åhh hvor er den blevet yndig! :-)

  • Mette 15. september 2012 at 13:11 #

   Tusind tak, jeg er også svært begejstret ;-)

 3. Sara Maria Brockelmann 15. september 2012 at 12:42 #

  Åh hvor er jeg glad for at jeg ikke er ene om at synes at finpudsningen er helt forfærdelig kedelig, men hvor har du ret i at det lønner sig at gøre sig lidt umage! Jeg vil straks gå ind og hæfte ender, sy kvast på, og presse den lille fine fair isle hue jeg har haft liggende sååå længe ;-)

  • Mette 15. september 2012 at 13:13 #

   Sådan, sejt! Og respekt at du har lavet fair isle hue, wow :-)

 4. Gitte 15. september 2012 at 14:24 #

  Hvor er den fin. Jeg fik min svigermor til at strikke en cardigan magen til dennesidige år, den er boglade for.

  Kh Gitte

  • Mette 16. september 2012 at 08:40 #

   Det lyder godt – og skønt at have sådan en svigermor ved hånden ;-) Kh, Mette

 5. Mette 15. september 2012 at 15:09 #

  Hvor er den flot!
  Og hvor jeg glæder mig til næste del af strikkeopdragelsen. Det kommer til at falde på præcis det rigtige sted hos mig og min strikkeerfaring!
  Når man kan gøre det ordentlig er det måske også knap så kedeligt?
  God weekend og endnu engang tak for en fantastisk blog.

  • Mette 16. september 2012 at 08:43 #

   Tusind tak, Mette :-) Og jooo da, det bliver lidt sjovere at finpudse tingene, når man kan se, at resultatet bliver ekstra fint. Meeeen – hvis jeg skal vælge, så tror jeg stadigvæk, at jeg hellere vil gå igang med et nyt projekt end at tingene sammen. Også god weekend (søndag) til dig! Kh, Mette

 6. Den gamle Krage 15. september 2012 at 22:43 #

  Hvor er den blevet fin, den lille trøje!
  Mangler bare et lillebitte barn at strikke den til……
  Efter MANGE års sysammen/hæfteender/syknapperi-fobi er det her på mine ældre dage lykkedes mig at vende gejsten, så jeg nu ser netop de områder som en givtig del af processen. Jeg stornyder en smuk søm i et strikketøj (også at sy den)!!
  Så der er måske håb forude for jer, der er lidt mindre bedagede end jeg ;-)

 7. Tulle Momsemor 16. september 2012 at 20:37 #

  Sjovt nok at det er sådan, men jeg kan læse at vi er mange der har det på den måde, det er dejligt :)
  Jeg glæder mig til at høre de gode staldtips, dem kan man ikke for for mange af.
  Mon der kommer et billede af den smukke bluse med indhold i? :)

  • Mette 17. september 2012 at 17:13 #

   Min lille niece har prøvet den, men hun var desværre allerede en klejn for stor. Men jeg ved, at der er flere babypiger på vej – så jeg er sikker på, at blusen vil finde indhold på et tidspunkt :-)

 8. Anne 2. november 2012 at 14:07 #

  Hej Mette!
  Hvordan har du lavet dine trenser?

  Venlig hilsen
  Anne

  • Mette 3. november 2012 at 08:20 #

   Hej Anne

   Jeg har syet trenserne – du kan finde en vejledning til hvordan i Politikens Strikke- og Hæklebog på side 91 :-) Det er nemlig lidt svært at forklare – det skal ses.
   Jeg håber, at du får det til at lykkes :-)

   Kh, Mette

 9. Anne 3. november 2012 at 20:50 #

  Tusind tak! Og jeg glæder mig til strikkeklub! :)

  • Mette 5. november 2012 at 21:07 #

   Også mig ;-) Der er ikke længe til, at jeg har den første opskrift klar. Jubiiii…

 10. Line 4. februar 2013 at 15:52 #

  Min mor har lavet den fine cardigan til mig, eller rettere sit nye barnebarn, du kan tro den er blevet fin. Se lige :-)
  http://linen-med-mere.blogspot.dk/2013/02/mere-mormor.html

  • Mette 4. februar 2013 at 19:40 #

   Nøj, den er FIN, Line – jeg kan godt forstå, du er glad. Jeg elsker den model, og den kan endda strikkes med 3 forskellige mønstre, så din mor kan måske lokkes til at lave endnu én ;-)

 11. Camilla 4. september 2013 at 19:49 #

  Hejsa!
  Jeg er så forelsket i den smukke cardigan… Hvor finder jeg opskriften?
  Kh. Camilla

Skriv et svarWP Like Button Plugin by Free WordPress Templates