Garn til vinterens varmeste strikkeprojekter

Kan I også mærke efteråret, der kommer snigende? Gisp! Suk! Støn! Selv om jeg elsker denne smukke, friske og farverige årstid, så gør den mig også en smule ængstelig. For næste station er vinteren. Og jeg er overhovedet ikke en vinterperson. Jeg fr-fr-fryyyser meget, meget nemt. Min krop er åbenbart blevet udstyret med et helt forkert termostat ved fødslen – hvilket egentlig undrer mig, da jeg er født sidst i oktober, så jeg kom jo ikke ligefrem til verden ved høj sol og 30 grader.

Men nu er det altså slut med at sidde i solskinen på altanen og strikke små sommerlige cardigans til babypigen. Nu er det tid til at hoppe op i sofaen, putte sig under tæppet og strikke projekter, der gør den kolde og mørke tid både varmere og hyggeligere. Og jeg har allerede en hel del projekter liggende i ønske-køen, som stammer fra Politikens to nye fine strikkebøger, som jeg tidligere har fortalt ret begejstret om.

De sidste par dage har jeg derfor brugt på at diskutere med mig selv om, hvorvidt jeg skulle strikke det store halstørklæde med dutter og snoning eller de fede gule pulsvarmere. Jeg havde dog slet ikke behøvedes denne diskussion, for valget kom helt af sig selv, da jeg var en tur forbi min ynglings garnbutik Uldstedet på Fiolstræde. Her opdagede jeg nemlig Gepard Garns smækre-lækre Dante. Øj, sikke en vamset bamse af en garnnøgle. Jeg måtte eje!

Så nu sidder jeg her og kæmper med tykke pinde og føler mig nærmest lidt handicappet. Jeg havde ellers forestillet mig, at det da måtte være mindst 35 gange lettere at strikke med store pinde end at sidde og fedte rundt med de små. Men nej. Tværtimod. Det føles som om jeg krampagtigt forsøger at strikke med min egen storetå. Klumpet og kejtet. Ak ve! Men tilgengæld går det stærkt…

Gepard Garn Dante

At strikke med tykt garn, pinde str 12

Læs også om:

3 Responses to Garn til vinterens varmeste strikkeprojekter

 1. Tulle Momsemor 23. september 2012 at 23:38 #

  Glæder mig til at se dit projekt. Jeg havde også altid forestillet mig at større = lettere, men det er det åbenbart ikke – skal nok lige læres :)

  • Mette 24. september 2012 at 08:00 #

   Ja, det føles lidt kejtet til at begynde med, men det går heldigvis meget bedre nu – selv om jeg strikker med en hel del større armbevægelse med tykke pinde, så dét dér med at sidde tæt op af kæresten, mens jeg strikker, det kan jeg ikke i det her tilfælde ;-)

  • Tulle Momsemor 24. september 2012 at 18:38 #

   Haha, det kan jeg satens forestille mig – pas på skuldrene!

Skriv et svarWP Like Button Plugin by Free WordPress Templates