En kreativ weekend – og et lille tip, så du kan kvitte pillearbejdet

Jeg har haft den skønneste weekend og er stadig helt høj på lykke… hvilket man jo ellers ikke altid kan prale af en tidlig mandag morgen?! Jeg har nemlig været begravet i kreative projekter, som jeg længe har drømt om at få hul på, men bare ikke lige haft tiden til. Hvor andre finder fornyet energi ved at tage på en forlænget wellness-weekend, så oplader jeg mine mentale batterier ved at nørkle i timevis. Hvis der blot bliver hældt lidt kaffe på motoren en gang imellem, så er jeg som flyvende …

Jeg ved, det lyder en lille smule sygt. Men jeg glædede mig så meget til at komme igang lørdag morgen, at jeg havde svært ved at sove fredag aften. Jeg stod derfor op klokken før-fanden-får-sko-på og gik straks igang med at måle, klippe og sy på et spritnyt projekt, der længe har hoppet rundt i min idékasse oppe på første etage og plaget mig i evigheder for at komme ud. Da klokken så blev normal-tid-til-at-stå-op-på-en-hverdag, måtte jeg overgive mig til søvnen, der i mellemtiden havde indhentet mig, og gå i seng igen et par timer. Men jeg var igang, og jeg var lykkelig!

Jeg har fået hul på nogle rigtig fine projekter, som jeg glæder mig helt vildt til at vise jer! Blandt andet har jeg endelig fået lavet nogle af de her hæklede sutteholdere med påsyede ‘covers’. De er jo efterhånden en klassiker her i Blogland (men de er bare så søde!!), hvorfor jeg har valgt ikke at lave en DIY, da der findes så mange andre, som har lavet super gode eksempler på netop det. Bl.a. har Mette fra Kirkesjov lavet en super fin vejledning, som jeg selv har taget udgangspunkt i (se mere her).

Jeg har blot én ting at tilføje. For som Mette så absolut korrekt påpeger, så er det altså noget af et pillearbejde at stryge stoffet lige bredt hele vejen, så det passer præcis til den hæklede suttekæde. MEN – hvis man klipper en skabelon i pap, så fungerer den glimrende som retningslinje, og strygningen bliver pludselig en leg. Det kan bestemt anbefales! (Du kan se min skabelon her). Jeg mistænker også den klipse-agtige ting, som kan lave skråbånd, for at være perfekt til formålet… men det må blive en anden god gang, at jeg eksperimenterer med det projekt.

Læs også om:

13 Responses to En kreativ weekend – og et lille tip, så du kan kvitte pillearbejdet

 1. Sine Larsen 24. september 2012 at 19:00 #

  Søde sutteholdere ….Et fantastisk værktøj som en skråbåndsfolder, kan gøre strygningen det til leg – ikke så dyr – men hurtigt tjent ind i skønne lige kanter og ikke mindst tid :-)

  • Mette 25. september 2012 at 07:54 #

   Jaaa, jeg må vist have fingrene i sådan en tingest :-)

 2. Astrid 24. september 2012 at 21:25 #

  Freezer paper vil også fungere godt til formålet – det er en slags kraftigt madpapir med en tynd plastikbelægning, som egentlig er til nedfrysning af madvarer, men pga belægningen kan det stryges på bagsiden af stoffet og sidder således fast, når man presser sømrummet fast omkring det. Jeg bruger det til applikationer, jeg syer i hånden, da det er lige til at trække af og kan bruges igen og igen. Jeg har en astronomisk rulle, så hvis vi laver en strikke-date, kan jeg tage noget med. :)

  • Mette 25. september 2012 at 07:53 #

   GENIALT! Tak Astrid :-) Og ja, vi skal da snart ha’ en strikkedate igen! Hvad er bedst for dig? Weekender eller hverdagsaftner?

  • Astrid 25. september 2012 at 13:22 #

   Hverdagsaftener efter kl 19 er bedst – weekenderne er booket med statistikøvelser… :(

   • Mette 25. september 2012 at 17:37 #

    Tjek! Jeg huser gerne og kaster en mail snarest!

  • Astrid 25. september 2012 at 20:00 #

   Fedt!

 3. Gitte Luna 25. september 2012 at 00:38 #

  Jeg bruger altid skråbåndsfolderen når jeg laver sutte og nøglesnore ;-)

  • Mette 25. september 2012 at 07:34 #

   Skråbåndsfolderen, det var det den hed :-) Tak! Jeg må vist få fingrene i sådan en tingest

 4. Inge Burgaard 25. september 2012 at 08:07 #

  En skråbåndsfolder plejer jeg at bruge til “problemet”. Kig evt. her http://byburgaard.blogspot.dk/2012/01/nglesnore.html, der har jeg forsøgt at skitsere fremgangsmåden. Den virker for mig.

  • Mette 25. september 2012 at 17:39 #

   Tusind tak, Inge – og sikke fine nøglesnore du har lavet :-)

 5. Tulle Momsemor 28. september 2012 at 19:21 #

  Enkelt men genialt, når man ikke lige har en folder :)
  De er blevet rigtig flotte – hæklingen er meget flot!

  • Mette 29. september 2012 at 07:47 #

   Tusind tak :-)

Skriv et svarWP Like Button Plugin by Free WordPress Templates