Kære Hr. Broderi, jeg elsker dig!

Forrige weekend forkælede jeg jo mig selv med et par kreative fridage, hvor opvask, vasketøj og rengøring blev parkeret i et fjernt hjørne til fordel for intensivt sammenvær med symaskinen og broderinålen. Jeg har allerede fortalt jer lidt om nogle af weekendens projekter – nemlig sutteholderne, DIY-vimplerne og den nye skønne strikkebog. Men jeg mangler at fortælle jer om dét projekt, som jeg havde glædet mig aller mest til! Kronen på krea-weekenden var nemlig at prøve kræfter med Julia Lahmes smukke broderede mobilholder, som jeg har været vildt og voldsomt forelsket i gennem flere år.

Inden weekendens start havde jeg derfor på forhånd forsynet mig med nogle bundter af blødt læder, en håndfuld farverig broderitråd og en Clover markeringspen fra Karen Marie Dehns skønne blogshop. Jeg havde også tegnet masser af skitser til det mønster, som skulle pryde coveret og var således på alle måder klar til at gå igang. Det var nok derfor, jeg lå søvnløs fredag aften, da jeg var spændt til bristepunktet over det, der blot lå og ventede på mig…

Mønstret til mobilholderen fik jeg hurtigt på plads og den første færdigsyede version så dagens lys allerede i løbet af lørdag formiddag. Men det broderede cover krævede sin tid. Og jeg mangler stadig nogle sting, før jeg er helt færdig og kan vise jer det endelige resultat. Men er du vimmer, hvor jeg nyder processen. Igen og igen erklærer jeg min ubetingede kærlighed til broderiet. Det er så givende at forme et mønster sting for sting og lade farverne danse den smukkeste kinddans på stoffet. For mig er det et kæmpe kreativt kick, som jeg ikke kan anbefale mange gange nok…

SÅ – hvis du nu er helt ny på broderi-banen, vil jeg straks sende dig ud af fabrikken og hen på den fantastiske blog Feeling Stitchy, som er min über-ynglings broderi-blog. Når du har suget så meget inspiration til dig, at du er klar til at sætte nålen mod stoffet og tage dit første sting, vil jeg sende dig videre til Wild Olive, der har den skønneste broderi-guide, der viser dig alt, hvad du i første omgang har brug for at vide, bl.a. de klassiske bagsting. Personligt har jeg stor glæde af min broderi-bibel, Broderi-håndbogen, som jeg har altid har tæt på mig, når jeg er igang med nål og tråd.

Broderet mobilholder

Broderi, broderitråd, hvordan man brodere, at lave broderi, broderi trådBroderi, broderiramme, markering broderi, pen til broderi, tegne mønster broderi

Læs også om:

4 Responses to Kære Hr. Broderi, jeg elsker dig!

 1. Anne 4. oktober 2012 at 15:40 #

  Hihi, for lige at kaste sig over endnu en håndarbejdsdisciplin?? ;)
  Spøg til side så har jeg faktisk også et par småprojekter til baby i baghovedet der inkluderer broderi.

  • Mette 5. oktober 2012 at 12:47 #

   Jaaa, den lille Krittewitt-baby :-) Endnu en gang stort tillykke! Hvor er det fantastisk, Anne. Det er en heldig lille baby, der har vundet dig og jeg er ikke i tvivl om, at den bliver forkælet med alskens hjemmelavede ting. Kram til dig

 2. Tulle Momsemor 7. oktober 2012 at 21:11 #

  Du bliver bare ved og hvor er det dejligt at læse :)
  Jeg glæder mig til at se resultatet – det kunne være at det fristede!

  • Mette 8. oktober 2012 at 08:21 #

   Åh, det er så skønt at brodere. Man kommer helt ned i tempo og nyder farverne, der langsomt og sprudlende dukker op sting for sting

Skriv et svarWP Like Button Plugin by Free WordPress Templates