Broderet barselsgave til kusinen

Min skønneste kusine og hendes italienske mand har fået den lækreste lille søn, der uden tvivl bliver en rigtig hjerteknuser. Bare hans navn i sig selv kalder på bløde pige-knæ og bankende hjerter: Carl Dante Colzada! Wow, jeg synes virkelig, det er et af de flotteste navne, jeg længe har hørt…

I fredags var jeg så hjemme og besøge min kusine og den lille gut og havde naturligvis en barselsgave fra Farmorfabrikken under armen. Jeg havde længe – ja, siden hun for flere måneder siden fortalte den fantastiske baby-nyhed – spekuleret som en tosset over, hvad jeg skulle finde på at lave? For jeg ville så gerne give hende den fineste-fine barselsgave. Da hun så kommenterede Julia Lahmes smukke mobilholder, vidste jeg med det samme, hvad jeg skulle lave. Og sådan en sag er jo oven i købet oplagt til ammende mødre på barsel, som jo ikke lige altid kan rejse sig, når mobilen ringer…

Jeg har haft mobilholderen liggende i et stykke tid, men har ikke kunne vise den til jer, før jeg havde været på barselsvisit. Det har næsten været helt svært at holde den ‘hemmelig’, for jeg er pokkers begejstret for resultatet. Det er længe siden, jeg har været så glad for noget, som jeg selv har lavet. Jeg har derfor glædet mig helt vildt til at give den til hende. Jeg tror seriøst ikke, der findes noget bedre end at give gaver med hjertet. Men her er den: Mobilholder a la Julia Lahme.

Mobilholderen er syet sammen af to stykker blødt læder og et stykke stof. Men jeg inden, jeg overhovedet kom så langt som til sammensyningen, broderede jeg først motivet på stoffet efter en skitse, jeg havde tegnet. Ved hjælp af den fantastiske markeringspen fra Karen Marie Dehns webshop kunne jeg nemlig tegne skitsen direkte på stoffet. Markeringspennen er så smart, at stregerne forsvinder efter et par dage. Ret genialt, synes jeg. Derefter syede jeg det broderede stof og det ene stykke læder sammen. Og til sidste syede jeg så de to stykker læder sammen – naturligvis på vrangen. Så tro mig, det var edderbankemig nervepirrende, da jeg skulle vende vrangen og få dommen. For hvis jeg havde målt forkert eller syet skævt, ville broderiet jo blive ødelagt. Men pyha, syningen sad lige i skabet. Hurra!

Læs også om:

26 Responses to Broderet barselsgave til kusinen

 1. Vibe 21. oktober 2012 at 15:35 #

  Smukt! Det kræver en DIY ;-)

  • Mette 21. oktober 2012 at 19:17 #

   Du har fuldstændig ret :-) Nu hvor jeg har regnet den ud, så burde jeg tage billederne, når jeg går igang med den næste. Det er hermed skrevet på to-do-listen :-)

 2. Linette 21. oktober 2012 at 16:03 #

  Hold da op hvor er den flot. Den kan hun da kun være blevet glad for :)

  • Mette 21. oktober 2012 at 19:17 #

   Tusind tak, og hun blev utrolig glad :-)

 3. Anne 21. oktober 2012 at 18:44 #

  Virkelig, virkelig fin. En ære at modtage sådan en gave. Har selv lige modtaget noget fantastisk broderigarn som en veninde har farvet selv, så måske skulle jeg lade mig inspirere lidt af dig :)

  • Mette 21. oktober 2012 at 19:18 #

   Ovr, sejt! Har hun selv farvet sit broderigarn?! Respekt :-)

 4. Astrid 21. oktober 2012 at 19:36 #

  VIRKELIG flot!

  • Mette 22. oktober 2012 at 15:39 #

   VIRKELIG tak ;-)

 5. dorte simonsen 21. oktober 2012 at 20:03 #

  Den er så flot og lækker… Jeg er så Super Super glad for den.. Den skal hænge om min hals døgnet rundt og verden rundt:-D Tak min egen <3

  • Mette 22. oktober 2012 at 15:39 #

   Det er jeg super super glad for høre, sødeste kusine min! Knus til dig – kommer til at savne dig og håber at vi snart kommer et smut forbi martriklen i Italien

 6. Umm Safiya 21. oktober 2012 at 22:26 #

  Sikke et flot broderi, wow.. Glæder mig til en kommende DIY :-)

  • Mette 22. oktober 2012 at 15:38 #

   Tusind tak… :-)

 7. Lena 22. oktober 2012 at 07:21 #

  Wauw hvor er det fedt!!

  • Mette 22. oktober 2012 at 15:36 #

   Tusind tak :-)

 8. katrine 22. oktober 2012 at 13:51 #

  HOLD OP hvor er den bare fin!!!
  Jeg håber hun blev rigtig, rigtig glad for den.

  • Mette 22. oktober 2012 at 15:32 #

   Tusind tak, Katrine – og det blev hun i aller højeste grad :-)

 9. Katrine 22. oktober 2012 at 17:15 #

  Wauw. Er vild med påfuglebroderiet. Må jeg spørge hvor du har inspirationen fra? :)

  • Mette 22. oktober 2012 at 19:41 #

   Tak, og det kan du tro, du må. Jeg er inspireret af blanding af fri fantasi, broderi-farver og et billede af en påfugl :-)

 10. Tulle Momsemor 23. oktober 2012 at 21:07 #

  Den er du nu sluppet mere end almindelig godt fra – rigtig prof!

  • Mette 23. oktober 2012 at 21:22 #

   Tusind tak, jeg er virkelig også glad for resultatet :-)

 11. Bettina Kyhn 24. oktober 2012 at 19:40 #

  Hold fast, hvor er det bare en inspirerende side du har her! Den skal min barsel helt sikkert bruges på :-)

  • Mette 24. oktober 2012 at 19:51 #

   Tuuusind tak, Bettina! Jeg håber, at du får den skønneste barsel med masser af kreative projekter til den lille ny :-)

 12. Anne-Mette 29. oktober 2012 at 22:24 #

  FANTASTISK FLOT!!! Wauu siger jeg bare :-) Faldt over din blog for en måneds tid siden – og nu hænger jeg fast. Jeg hverken hækler eller strikker; det sidste kan jeg men kun til husbehov, det første kunne jeg rigtig godt tænke mig at lære. Og broderiet – dét er godt nok længe siden, og kun de klassiske korssting. Dét må jeg få gjort noget ved!! Du er virkelig en inspiration Mette.

  • Mette 30. oktober 2012 at 11:15 #

   Ovr, TUSIND TAK for din søde besked, Anne-Mette! Jeg er sikker på, at du får lært at hækle i et snuptag. Det driller lidt i starten, men når først man har fanget, hvordan man laver de forskellige masker – så går det stærkt. Det er dybt vanedannende! Kh, M

 13. stine 6. november 2012 at 20:08 #

  Wauuu, hvor er det flot. Sikke en gave at modtage.
  Du kan godt være stolt
  Stine:)

  • Mette 6. november 2012 at 21:16 #

   Tusind tak :-) Ville ønske jeg havde tiden til at lave nogle flere!

Skriv et svarWP Like Button Plugin by Free WordPress Templates