Pynt julen med perler

Som nogle af jer måske ved, er det vist en underdrivelse at sige, at jeg var lettere pjattet med Arne & Carlos’ strikkede julekugler sidste jul. Sandheden er vist nærmere, at jeg var fuldstændig forgabt i de to strikkeguruers fantastiske håndarbejde. Ja ja, jeg lavede endda en julekugle-kavalkade, hvor jeg strikkede to julekugler hver måned. Men da jeg nåede til forårets julekugler omkring maj måned og uldgarnet blev lidt for vamset og varmt, gik sporten ligesom lidt i stå. Æv! Æv altså! For jeg drømmer jo stadig om engang at få et juletræ, som er pyntet med de norske julekugler fra trærod til stjernespids.

Da vinteren så småt begyndte at melde sig, begyndte jeg derfor at gøre klar til at sadle julekugle-hesten på ny. Men så kom denne her bog ind ad døren: “Jul med perleplader” af Grete Bendixen.

Jul med perleplader

Jeg kom derfor ikke særlig langt med julekuglerne, da bogen straks fangede min opmærksomhed og hurtigt overbeviste mig om, at jeg simpelthen bare måtte købe et kæmpe lager af Hamaperler for at lave perlevis af julepynt…

Bogen er ikke særlig stor, men den rummer den fineste samling af alt fra hjerter, sukkerstokke og iskrystaller til julemænd, julestjerner og – naturligvis – julekugler! Opskrifterne er nemme at gå til, så alle i familien kan være med til at lave årets julepynt – hvilket man jo ikke kan sige om de strikkede julekugler. Og de søde jule-perlerier kan også bruges til meget mere end ‘blot’ at pynte juletræet. De kan fx også bruges til julekort, ophæng i vinduerne og vedhæng på julegaverne. Jeg får vist ikke reddet samme dag, som jeg får sadlet julekugle-hesten. For lige nu vil jeg langt hellere sidde lige her. Og jeg tror, at jeg skal låne mine lille nevø, så jeg har én at kreere pynten sammen med og således måske kan nå at indhente det forsømte, hvis vi skal pynte træet fra top til tå…

perleplade, lav perler, hamaperler, små perler, jul med perleplader

Læs også om:

11 Responses to Pynt julen med perler

 1. Pernille 30. november 2012 at 12:58 #

  Perler er det bedste, de er da perfekte som julepynt

  • Mette 30. november 2012 at 13:05 #

   Du har helt ret – de går nemlig ikke i stykker, når de falder ned af grenen ;-)

 2. Eline Gantzhorn 30. november 2012 at 13:49 #

  Nej, hvor er det genialt… Den bog må jeg også anskaffe mig, selvom det meste sikker også kan findes på google… Synes der er mange gode mønstre der også… Kan godt forstå du lige smed at hvad du havde i hænderne, for at lave perler…

  • Mette 30. november 2012 at 15:56 #

   Det er så hyggeligt at lave perlerier :-)

 3. mathilde 30. november 2012 at 15:40 #

  Perler er fantastiske. Har selv været i gang med at lave perlepynt – det kan ses på min blog. MEN jeg er slet slet ikke færdig. Jeg skal også have gang i nogle af de små perler, det bliver da så fint.

  • Mette 30. november 2012 at 15:56 #

   JA, lige præcis! Må straks ind og kigge på din blog :-)

 4. Tulle Momsemor 2. december 2012 at 07:28 #

  Nej, du er genial!
  Her har jeg gået og sukket efter at mit barnebarn (13 mdr) skal blive gammel nok til at lege med perler med Mormor – og så kan jeg jo bare selv!
  He he…

  • Mette 2. december 2012 at 10:37 #

   Glæd dig, det er så hyggeligt!

 5. Heidi L 6. marts 2013 at 07:46 #

  Bringer minder om dengang jeg lavede alt muligt i mini perler.. Hvor har du købt den pinchet du har på dit foto ??

  • Mette 6. marts 2013 at 18:45 #

   Den fulgte med i en perlepakke fra Panduro – og den er vitterligt uundværlig :) Hvis man skal sætte perlerne med fingrene føles det som om, at man har ti tommelfingre…

   • Heidi L 6. marts 2013 at 22:24 #

    Tak for svaret.. Ja, det har du helt ret i og med mini perlerne kan man slet ikke undvære en, så jeg må en tur i Panduro og se om de måske sælger den separat, nu jeg har været ved at grave de ” gamle perler frem igen af gemmerne.. :-)

Skriv et svarWP Like Button Plugin by Free WordPress Templates