DIY: Lav dine egne julekort med perlepynt og broderi

Som I ved, er jeg gået helt og adeles i perleproduktion! Mulighederne er jo nærmest uendelige… og min idemaskine (den deroppe på første sal) er ved at koge over, fordi mine hænder ikke kan følge med mængden af ideer, der popper ud, som var mit hoved en popcornmaskine i Tivoli i højsæsonen.

Jeg har dog nået at få én ide fra hænderne. Nemlig et par fine julekort med Hama- perler og broderi. Det er faktisk ganske simpelt og super hyggeligt, og jeg tror, at projektet vil sende alle og enhver en tur ned ad Memory Lane og tilbage til de mindre klasser, hvor man sad og broderede diverse mønstre ved at sætte et hav af huller i et stykke karton.

Jeg fik i hvert fald straks et minde om en lilla elefant, som jeg møjsommeligt brugte halvdelen af håndarbejdstimerne på i 3. klasse. Jeg husker det også som om, at min lære hed Gerda – men her tror jeg, at min hjerne spiller mig et puds. Jeg kan dog tydeligt huske dengang én af pigerne syede sig i fingeren og besvimende! Øj, det var vildt, det var drama – og det var måske grunden til at det tog mig så mange år at komme tilbage til symaskinen?!

Men nu tilbage til humlen: For har du også lyst til at lave dine egne julekort, så er du hurtigt igang, hvis du blot har lidt broderitråd, en spids nål, tykt karton, dobbeltklæbende tape og Hama-perler. Hvis du mangler inspiration til jule-perlemotiver, kan jeg på det varmeste anbefale bogen “Jul med perleplader” og nederst kan du se en super fin video, der viser, hvordan man broderer i karton.

Rigtig god fornøjelse! Lad os sende en masse julekort ud lavet med kærlighed :-)

Julekort med perler og broderi

Læs også om:

16 Responses to DIY: Lav dine egne julekort med perlepynt og broderi

 1. Freja Haarup 6. december 2012 at 20:36 #

  Meget meget sødt kort! Det må jeg også igang med, men har så mange projekter igang for tiden, at det må vente til næste år. Men ideén kan jo heldigvis også overføres til andre årstider ;)

  • Mette 6. december 2012 at 20:39 #

   Ja, god ide – jeg ser strak et hav af fødselsdagskort for mig. Tak Freja, og god ‘arbejdslyst’ ;-)

 2. Tine 6. december 2012 at 21:11 #

  Det er nogle virkelig søde julekort, meget fin idé, som også børn kan være med til. Jeg har lavet nogle broderede julekort som kan ses her: http://www.broderibloggen.dk/2012/11/27/skal-du-sende-broderede-julekort-i-ar/

  • Mette 7. december 2012 at 09:33 #

   Øj, nogle fine, fine kort du har lavet, Tine :-)

 3. Tulle Momsemor 6. december 2012 at 21:13 #

  Ja, det er da en dejlig ide – hjemmelavet er altid bedst :)

  • Mette 7. december 2012 at 09:33 #

   Nemlig :-)

 4. Tine 7. december 2012 at 09:35 #

  Hvor er det en kanon ide. Har mega meget lyst til at kaste mig over det hele, men så skal jeg vist udvide antallet af timer i mit døgn

  • Mette 7. december 2012 at 10:33 #

   Åh, der problem kender jeg desværre alt for godt :-(

 5. Marina / cand.mor 7. december 2012 at 10:25 #

  Super idé! Skal være alene hjemme med arvingen i aften, så der er da lige et lille projekt til mig.

  • Mette 7. december 2012 at 10:28 #

   Rigtig go fredags-hygge med perlerne :)

 6. Mie Nielsen 10. december 2012 at 20:27 #

  Ej, en fed ide!
  Har desværre fundet ud af at min søster og jeg har foræret alle vores perler fra barndommen til væk for nogle år siden. ØVØV!
  Men har en ide med nogle hæklede hjerter også en tekst.

  Tak for en skøn blog!

  Hilsen Mie

  • Mette 11. december 2012 at 11:05 #

   Øj, det er da en vildt god ide med de hæklede hjerter :-) Lægger du et billed ud på din blog, når det er? Dem vil jeg rigtig gerne se :-)
   Og tusind tak for de pæne ord – det varmer i denne vinterkulde.
   Kh, Mette

 7. Gitte 11. januar 2013 at 21:12 #

  Hej Mette… Det er en virkelig fed blog du har – får lyst til at lave en hel masse :-) Er også gået i gang med mini hamaperler og bodering – dog som fødselsdagskort. Det bliver super personligt og skønt synes jeg. Tak for tippet.. Gitte

  • Mette 13. januar 2013 at 12:44 #

   Tusind tak for din besked, Gitte – det er vand på min mølle ;-) Go’ fornøjelse med perler og broderi. Så hyggeligt! Kh, M

Trackbacks/Pingbacks

 1. Kreative kort | Krea Musen - 25. maj 2014

  […] til tekst har jeg i sin tid fundet hos Farmorfabrikken, mens opskriften på de hæklede elefanter er fundet her. Sikkert ikke et af de sidste kort […]

Skriv et svarWP Like Button Plugin by Free WordPress Templates