Pimp dine julegaver

Jeg ved ikke, hvorfor det altid kommer lidt bag på mig. Men i dag gippede det godt nok noget i maven, da jeg opdagede, at det er juleaften på mandag. På mandag?! Jeg mangler jo stadig at få sendt mine perle-broderede julekort! Ugh.

Jeg ved virkelig ikke, hvad det er ved juleaften, siden den er sådan en nisse-ninja, der er altid kommer snigende. Ikke ubemærket, men alligevel snigende. Er det fordi, den ofte omtales som “juleaften” og ikke som en konkret dag – som fx MANDAG? Er det fordi, jeg ikke længere følger med i julekalenderne på tv? Eller er det fordi, jeg er for dårlig til at holde øje med kalenderlyset (som jeg meget apropos brændte i bund, da jeg lå syg i sidste uge – flot Mette!).

Nåh, men jeg har heldigvis fået en fin, lille og spritny bog, der har vist sig at blive min feberredning, hvad angår julens hjemmelavede gaver i år! Det er Lisbet Lücke Larsens “Fine & farverige gaver, du selv kan lave“. Den indeholder en sprudlende række af fantasifulde små ting, som du selv kan folde, klippe, hækle, lime, sy og dekorere. Projekterne er overskuelige og nemme at gå til pga. de konkrete lister over, hvad du skal bruge samt trin-for-trin for vejledninger, ej at glemme bogens 1:1 skabeloner, som man også kan printe fra forfatterens hjemmeside – hvilket er noget som jeg personligt er stor fan af!

Jeg har allerede lavet et par hæklede nålepuder – et projekt, som jeg længe gerne har ville lave, da jeg synes nålepuden er så fin. Og så har jeg ellers ild i numsen med at få lavet diverse gave-indpaknings-accessories: Hæklede gavebånd, papirsløjfer, papirpotter, pomponer og Til/Fra-kort. For det er da lidt hyggeligt at pimpe sine gaver, ik? :)

Hæklet nålepude

Læs også om:

10 Responses to Pimp dine julegaver

 1. Inge Burgaard 19. december 2012 at 19:56 #

  Fin lille nålepude, elsker små projekter op til jul.
  Det der med at blive overrasket over “julens komme” er vist en “folkesygdom”, og derfor læser jeg af princip (næsten) først jule-ugeblade EFTER jul, så kan man glæde sig over at have haft en hyggelig jul uden alverdens trend og leven-op-til.
  Det er fint at leve-op-til et blad eller en bog, men farligt, hvis det er alle blade og trends, man skal følge.

  • Mette 19. december 2012 at 20:10 #

   Du har så evig ret, Inge :-) Vi skal huske at nyde! Lige nu sidder jeg med en varm kop te, lytter til julemusik og hækler gavebånd. Det er nu slet ikke så tosset :-)

 2. Janni 19. december 2012 at 20:21 #

  Naaarj, hvor er den sød den nålepude! Tror jeg må have fingrene i den bog :)
  Glædelig jul, Mette!

  • Mette 19. december 2012 at 20:36 #

   I lige måde, søde Janni :-)

 3. anne andersen 19. december 2012 at 21:47 #

  Ja, men ved du hvad, juleaften kommer altid hurtigere end man tror, og når man ikke at lave alting selv, kan man da heldigvis købe lidt, det går jo ikke at blive stresset.
  Anne

  • Mette 20. december 2012 at 17:28 #

   Åh, du har helt ret – men man vil jo bare så gerne ;-)

 4. anne andersen 19. december 2012 at 21:49 #

  Glemte lige at sige at jeg synes nålepuden er sød og fin, heldige den der får den.
  Anne

  • Mette 20. december 2012 at 17:27 #

   Tak Anne :-)

 5. Tulle Momsemor 26. december 2012 at 19:10 #

  Lidt efter-jul-besvarelser – den bog skal jeg vist have fat i :)
  -og ja, den juleaften sniger sig ind på os hvert år – men næste år prikker min kalender til mig den 24. december – så er jeg bare KLAR (ja ja, lad os nu se)..

  • Mette 27. december 2012 at 23:07 #

   Hi – den juleaften er simpelthen så dygtig til at komme snigende…

Skriv et svarWP Like Button Plugin by Free WordPress Templates