Til Strikkeklubben: Opdateret version af babycardiganen

Babycardigan opskrift
Så er der godt nyt til alle medlemmer af Farmorfabrikkens Strikkeklub. For hermed den opdateret version af opskriften på babycardiganen, hvor forstykket samt ærmet er rettet til og monteringen af hætten er beskrevet. Juhu! Jeg kridter straks strikkepindene og går igang med forstykket – så en trin-for-trin-vejledning følger snarest. Rigtig god strikkelyst!

Tryk her: Opskrift på babycardigan

Læs også om:

25 Responses to Til Strikkeklubben: Opdateret version af babycardiganen

 1. Helle 5. januar 2013 at 18:14 #

  Fantastisk – skulle til at spørge til opskriften, idet jeg vist har fået tilmeldt mig kort tid efter den var sendt ud pr mail.. :D

  Kommer ikke til at strikke med i denne omgang, da jeg ikke har en modtager, men håber, at jeg en dag får behov for opskriften, for den er godt nok kær! :)

  • Mette 6. januar 2013 at 20:25 #

   Den er super kær :) Jeg strikker til min barsels-gave-kasse – veninderne er nemlig gode til at lave små vidundere ;-)

 2. Tulle Momsemor 5. januar 2013 at 18:31 #

  Super! Jeg er kun ved at være færdig med ryggen, så jeg nåede ikke til problemdelene alligevel :)

  • Mette 6. januar 2013 at 20:23 #

   Perfekt – og god strikkelyst :)

 3. Linda 5. januar 2013 at 20:41 #

  Ihh så dejligt! Jeg har også endelig modtaget mit garn, så mangler jeg bare lidt tid til at fordybe mig med pindene – modtageret tager en del af min tid jo ;-)

  • Mette 6. januar 2013 at 20:20 #

   Ha ha… en lille strikke-bandit ;-)

   • Linda 6. januar 2013 at 20:51 #

    Ja, så absolut! (pssssst… godt jeg tjekkede strikkefasthed – jeg strikker åbenbart meget stramt! Imponerende jeg aldrig har haft problemer med andre opskrifter…)

    • Mette 6. januar 2013 at 22:31 #

     Den strikkefasthed er altså også noget for sig selv ;-) Jeg øver mig konstant, men synes at garntypen også kan influere på fastheden. Så jeg prøver at tilpasse det, så godt som muligt. Men, men, men – når man strikker, strikker man jo med kærlighed. Og det må godt kunne ses. Ikke noget maskinfabrikeret her, hi hi…

     • Linda 7. januar 2013 at 08:43 #

      Tror du har ret i at garnet har meget at sige. Ubevidst strammer jeg nok mere når garnet er så tyndt… Min strikkeprøve blev kun 8,5 cm bred. Det er noget af en forskel og sikke en lille cardigan jeg kunne ende ud med ;-)
      Jeg løsnede grebet lidt og så blev det ærlig talt noget mere afslappende af strikke med, var allerede ved at få lidt fnidder af småtteriet – det er ikke nemt at komme fra pind 7 til 4 :o)

      • Mette 8. januar 2013 at 10:57 #

       Aha, ja – jeg kan snildt forestille mig, at man bliver lidt strikkefast-forvirret af at springe mellem så store pinde ;-) Men fedt at du nu ikke bliver helt forkrampet. Endnu en gang har det vist sig, at strikkeprøver er et hit – selvom vi alle ved, at den er lidt kedeligt at lave ;-)

 4. Tine 5. januar 2013 at 21:53 #

  Ih hvor skønt, kan se jeg skal trævle en smule op på det ene forstykke, og nu kan jeg komme igang med det andet. Ærmerne kan jeg nu lukke af uden problemer.

  • Mette 6. januar 2013 at 20:20 #

   Jeg sidder med præcis det samme, Tine – har snart et indlæg om de opdaterede forstykker klar, pyhhaaa ;-)

 5. Cecilie 6. januar 2013 at 21:27 #

  Hej Mette

  Jeg strikker med på den fine babycardigan og har givet mig i kast med hætten. Jeg kan dog ikke helt forstå, at den i størrelse 6 mdr skal være 9+ udtagningspindende+13 cm lang + vendepindende. Jeg fik en meget stor hætte ud af det. Er det mon mig, der har misforstået noget?

  Mange hilsner
  Cecilie

  • Mette 6. januar 2013 at 22:29 #

   Hej Cecilie

   Jeg er desværre ikke selv nået så langt i opskriften endnu :-( Men jeg skal nok råbe højt, når jeg kommer til hætten og give besked, hvordan størrelsen passer for mig.

   Kh, Mette

 6. Christel 6. januar 2013 at 21:40 #

  Jeg synes altså at den opskrift er lille i str…. Min søn er kun 3 mdr imorgen, og jeg har strikket den til 6-12 mdr., men dne kan jeg se han kommer til at passe lige om lidt, den sidder i alt fald ikke løst på ham som den gør på modellen. Og jeg har kun fået garn hjem til at kunne lave den i den str. dvs at jeg skal bestille en nøgle garn mere og betale en ret stor sum i fragt, hvis jeg vil lave den i den næste str så han kan få mere glæde af den… synes det er lidt surt, øv øv øv… Er ellers vild med garn og strikkeopskriften…

  • Mette 6. januar 2013 at 22:28 #

   Hej Christel

   Æv ja, det er lidt træls at størrelsen ikke er helt i vinkel. Har du tjekket din strikkefasthed? Jeg har selv oplevet lidt bøvl med størrelserne, når jeg ikke har gjort det – og det er så ærgerligt, når man jo bruger en hel del tid på at gøre det så fint, man kan.

   Jeg har talt Strikdesigneren og ejeren af Gepard Garn, Sus Gebhard. Hun har fortalt, at da garnet er spritnyt (vi er de første heldige, der har fået lov til at strikke med det), er deres erfaring også ny. Derfor tilbyder hun, at du kan købe en ekstra nøgle garn og selvfølgelig få det tilsendt fragtfrit. Du skal blot gå ind i Webshoppen (www.uldstedet.dk) og klikke ‘afhentes Lyngby’ og notere at du ønsker det tilsendt som ekstra nøgle til modellen fra Farmorfabrikken. Jeg håber, at det er ok? :)

   Men JAAA, er garnet ikke bare super, super lækkert?! Jeg elsker at sidde med det i hænderne.

   • Christel 7. januar 2013 at 09:44 #

    Hej Mette…

    Jeg har faktisk tjekket strikkefastheden, og har strikket den på en større pind… Men hvor er det flot af dig, at gøre det sådan at jeg/vi kan bestille mere garn uden fragt… Det er rigtig flot gjort af hende!!
    Det vil jeg straks gøre, så jeg kan strikke den i en str han kan bruge lidt længere, og i mellem tiden kan jeg jo så trevle det strikkede op!
    Tusind tak for din hjælp!!

    • Mette 8. januar 2013 at 10:55 #

     Jeps, Sus Gebhard fra Uldstedet er helt fantastisk! Jeg kan ikke rose hende nok – og så er jeg helt igennem forelsket i hendes garn! Det er alt, hvad en strikker drømmer om. Fantastisk service, fantastisk garn! Kh, M

   • Christel 7. januar 2013 at 21:30 #

    Og hvilken service!! Uldstedet har idag sendt de to nøgler garn, jeg har bestilt i formiddag, og de er sendt helt uden beregning! Jeg er rigtig rigtig glad for den fine service!
    Tak til både Uldstdet og til dig Mette for din velvillighed til at hjælpe!!

    Kram

    Christel

    • Mette 8. januar 2013 at 10:51 #

     Super godt at høre, Christel :) Og jeps, Uldstedet er MEGA-tjekkede! Jeg kan ikke anbefale dem nok.

     Kh, Mette

 7. Rie Mikkelsen 7. januar 2013 at 20:04 #

  Bare lige for en sikkerheds skyld, til mit rygstykke gik der nästen en nögle – hvor meget har du/I brugt? Str. 12 – 18 mdr.

  Maaske bliver det ogsaa nödvendigt for mig at bestille en ekstra.

  Hilsen Rie

  • Mette 8. januar 2013 at 10:53 #

   Samme her! Kh, M

 8. Malene 5. april 2013 at 19:31 #

  Hej Mette,

  Jeg er lige gået i gang med cardiganen – det er virkelig noget lækkert garn :)

  Jeg har dog lige et enkelt spørgsmål, som jeg håber du kan hjælpe med.

  Menes de vendinger der er beskrevet under ‘Teknikker’ “kantmasker”? Så man slår om i starten af hver pind?

  Tak for en super inspirerende side.

  Mvh
  Malene

 9. Janni 16. marts 2015 at 16:01 #

  Hej Mette
  Jeg er igang med cardiganen, og jeg har nu pillet hætten op, for jeg kan ikke forstå at den bliver så lang, og jeg kan ikke lige helt forstå hvor fejlen ligger, når jeg strikker efter opskriften?

Skriv et svarWP Like Button Plugin by Free WordPress Templates