Uundværlige krea-bøger

KreabøgerFor et stykke tid siden spurgte jeg, hvilke 5 krea-bøger, I ville tage med, hvis I strandede på en øde ø? Og I kom med nogle virkelig inspirerende bud, som har fået mig til at kigge efter nye bøger til reolen. Tusind tak! Jeg synes eddermame’ I var gode.

Personligt synes jeg selv, det er næsten angstprovokerende spørgsmål – for jeg kan da ikke kun vælge 5?! Jeg har derfor været en rigtig kryster og undladt selv at svare på spørgsmålet. Men det er jo lidt dårlig stil, ik? SÅ nu har jeg de sidste par dage gået som katten om den varme grød og forsøgt at hive fem bøger ned fra reolen. Åh gud, det var svært! Og se nu bare her. Jeg kunne jo heller ikke vælge fem. Jeg kunne til nøds barberer det ned til seks – og jeg har valgt lige præcis dem her, fordi…

Politikens Strikke- og Hæklebog af Vivian Høxbroe
– det er min strikkebibel, min bedste ven og min fortrolige gennem mine år med strikkepinde og hæklenåle. Det var faktisk den eneste bog, som var sikret en plads i bagagen.

Julekugler af Arne & Carlos
– de to norske strikkeguruer åbnede mine øjne for, at strik også kan have humor på den fede måde! Jeg har været svært afhængig af at strikke julekugler og på en eller anden måde var bogen et vendepunkt for mig og mit forhold til strømpepinde. Det ville være en kæmpe sorg at skulle undvære den.

Suveræn strik af Lene Holme Samsøe
– det er den første strikkebog for voksne, som jeg virkelig har fået krea-kløe af. Den er super inspirerende og får mig til at glemme alle mine bange forestillinger om, at jeg vil knække nakken på at strikke noget til mig selv.

Babystrikk af Debbie Bliss
– det er en norsk udgave af den anerkendte, superdygtige engelske strikdesigners favoritter af klassiske babyopskrifter. Den rummer alt, hvad et babystrikkende hjerte begærer.

Hæklerummet af Anika Messing
– det er de sødeste og sjoveste hækleopskrifter, og bogen er helt igennem skøn. Billederne og historierne gør, at de enkelte ting er meget mere end bare ‘ting’. De er gravhunden Gurli og rejsearrangøreren Rudolf m.fl. Ja, den kan næsten læses som en billedbog.

Broderihåndbogen af Betty Barnden
– hver gang jeg går igang med nye broderier, så har jeg altid denne bog inden for rækkevidde. Med over 200 forskellige sting, som er illustreret på en simpel og overskuelig måde, er jeg aldrig bange for bare at kaste mig ud i det ene projekt efter det andet.

Jeg føler mig nu rustet til at tage på krydstogt. For hvis vi går på grund og jeg virkelig skulle strande på den dér ø – så er jeg klar! Jeg krydser blot fingre for, at øen er leveringdygtig af garn… Hm?!

Læs også om:

12 Responses to Uundværlige krea-bøger

 1. Kristina Krogh 22. januar 2013 at 10:24 #

  Jeg er helt ny til strikkeverdenen og vil faktisk tilstå, at din blog er bedre end mange bøger. Jeg har købt en masse, men din blog er meget pædagogisk og forståelig. Er næsten færdig med mit første projekt (efter 4 halstørklæder) som er din baby vest i sort og rød. Tusind tak for bloggen og fordi du gider at bruge tid på at tage billeder og gøre det meget forståeligt. Det er en helt ny verden, der åbner sig.

  Tror jeg må prøve djævlehuen som næste projekt! :-)

  • Mette 26. januar 2013 at 11:33 #

   TUSIND TAK!! Hold nu op, hvor blev jeg glad for din besked :) Det varmer heeeelt vildt – for det er lige præcis grunden til at jeg lægger så meget energi i bloggen :)

 2. anne andersen 22. januar 2013 at 13:14 #

  Hej mette.
  Jeg kan da heller ikke rigtig bestemme mig med de 5 bøger, jeg må vist først kigge de seks bøger du har valgt i sømmene, håber i den forbindelse at vinde Strikke- og hæklebogen.
  Vil gerne lige sige, at din blog er blevet rigtig god, brugervenlig og ikke mindst rigtig pæn, efter min mening skal der være noget for øjet, ellers fanger det ikke rigtig, så super.
  MVH Anne

  • Mette 26. januar 2013 at 11:35 #

   TUSIND TAK, Anne – hvor er det dejligt at høre :)

 3. Tulle Momsemor 23. januar 2013 at 07:44 #

  Hmm.. måske man i stedet skulle bruge al den tid, altså alene på en øde ø, med at opfinde egne opskrifter.. måske på en hængekøje og den slags ;)

  Jeg har selv nogle strikke og hæklebøger men må indrømme at mit opslagsværk, både for opskrifter og hjælp, er internettet – Google er min ven ;)

  • Mette 26. januar 2013 at 11:36 #

   Google er et hit :)

 4. Freja 24. januar 2013 at 22:42 #

  Jeg ville uden tvivl tage “Pædagogisk-faglig vejledning i håndarbejde” af Gerda Bohn-Jespersen med! Jeg har tit siddet med Politikkens strikke- og hæklebog og haft svært ved at forstå hvad jeg skulle gøre og så slået det op i Gerda Bohns og wupti så har jeg kunnet! Den har ganske vidst ikke de flotte farvebilleder, men illustrationerne der er i den er letforståelige og meget pædagogiske. Den har ALT – hvordan man syr i hånden, hvordan man laver mønstre, strikning, hækling og den er gennemarbejdet gennem så mange udgaver at der ikke findes en bedre bibel at have med sig! Min udgave er fra 1947, men der er lavet en del udgaver siden den (min mor har en hun brugte da hun blev uddannet som håndarbejdslærer og den er fra 1967).

  Anyway, den var ikke nævnt og det er trist for det er trods dens alder et fantastisk opslagsværk! Så skulle nogen af jer ikke have den og falde over den på loppemarkeder (eller lignende steder) så køb den og giv den den bedste plads på krea-hylden ;-)

  • Mette 26. januar 2013 at 11:37 #

   Uh, den lyder helt fantastisk! Tak for tippet, Freja. Den må jeg straks kigge efter…

 5. connie olsen 25. januar 2013 at 08:27 #

  Hæklerummet er bare en hel fantastisk bog, men det har du jo selv opdaget:-)

  • Mette 26. januar 2013 at 11:37 #

   Jeg er helt enig :)

 6. Freja 25. januar 2013 at 10:24 #

  Jeg har lige købt hæklerummet og babystrik til min samling. Jeg er enig med Connie efter kort tid med Hæklerummet – en fantastisk bog =)

  • Mette 26. januar 2013 at 11:38 #

   Jeg stemmer i koret :)

Skriv et svarWP Like Button Plugin by Free WordPress Templates