Den yndigste strikkebog, der er lavet med kærlighed

Strikkebog, Strikket med kærlighed 1

Jeg spottede denne strikkebog tilbage i november, hvor den nærmest sprang op i mine hænder på årets BogForum – og der er vel at mærke rigtig mange bøger på BogForum! Siden har min plan været, at jeg ville få en af modellerne på pindene og samtidig vise jer bogen. Men saftsusme om tiden ikke hele tiden løber fra mig. Og nu med alt det her flytte-halløj-projekt ved siden af, så når jeg langt fra det samme, som jeg plejer. Men bogen her – den kalder stadig på mig. Så selv om jeg måske ikke har tid lige nu, så synes jeg ikke, at I skal snydes for at blive præsenteret for den.

Forsiden. Suk! Er det ikke den smukkeste forside, du har set på en strikkebog? Jeg har bogen liggende på mit skrivebord, bare fordi jeg godt kan lide at kigge på den. For den emmer virkelig af kærlighed, hvilket titlen også hentyder: “Strikket med kærlighed. 24 modeller til piger i størrelse 3-8 år“. Det er strikdesigner Vibe Ulrik Søndergaard, der har lavet den, og det har hun gjort med stilsikker sans. Resten af bogen er nemlig lige så smuk, som forsiden.

Det er første gang jeg er stødt på Vibe Ulrik Søndergaard, hvorfor jeg også gerne ville ha’ afprøvet en af hendes opskrifter, inden jeg skrev om bogen her på bloggen. Men jeg må indrømme, at bogens layout og look har forført mit hjerte. Modellerne er en gennemført kollektion af skønne strikkede ting til de små piger og opdelt i fem fine kapitler: Bluser & sweatre, Trøjer, Kjoler & toppe, Nederdele & halsrør og Sødt & småt. Og de ser allesammen så yndige ud med de fineste små detaljer. Se bare her:

Strikkebog, Strikket med kærlighed 2

Strikkebog, Strikket med kærlighed 3

Strikkebog, Strikket med kærlighed 4

Min eneste betænkelighed er, at Vibe Ulrik Søndergaard skriver i forordet, at hun primært har designet opskrifterne til øvede strikkere. Og selv om hun skriver, at nye strikketeknikker nogle gange er nemmere at lære end man umiddelbart tror – så fortæller min erfaring mig blot også, at jeg sandsynligvis får brug for hjælp til at knække nogle af koderne undervejs. Hvis du er en garvet strikker, så ville jeg dog langt fra have samme betænkelighed for at gå igang, som jeg. For opskrifterne ser i det hele taget ud til at være overskuelige og flot formidlet. Og uden tvivl lavet med kærlighed …

Læs også om:

12 Responses to Den yndigste strikkebog, der er lavet med kærlighed

 1. Janni 7. februar 2013 at 19:41 #

  Årh, hvor ser den fin ud!!! :) Nu må jeg altså snart få lært at strikke! Har faktisk lige bestilt Sys Fredsens ‘Strikkeskole’ og Politikens ‘Strikke- og hæklebog’ idag, så må jeg have lidt hjælp fra pigerne i krea-gruppen ;)

  • Mette 7. februar 2013 at 21:50 #

   YAY!! Fedt, Janni :-) Jeg er ikke i tvivl om, at du bliver en haj med et par strikkepinde :)

 2. Bettina 8. februar 2013 at 07:10 #

  Hej Mette og i andre glade strikkere, jeg kunne nok bidrage med et fif eller to, hvis i kører fast I en opskrift. Jeg har strikket i mange år, og er Stadig bidt af det

  • Mette 9. februar 2013 at 08:44 #

   Det lyder super godt, tusind tak, Bettina :)

 3. Tulle Momsemor 8. februar 2013 at 09:45 #

  Du har ret i at den er smuk :) Nu er jeg også lidt vild med den smukke pige på forsiden. Mit barnebarns far er koreaner hvilket, blandet med moderens skønhed selvfølgehed, har givet hende nogle utrolig smukke træk ;)

  Et par år til jeg har en i den alder, men den skal da vist prøves og også af dig. Der er ikke noget vi ikke kan Mette, vi skal bare lære det og med adgang til internettet, så er der ingen grænser – husk det :)

  • Mette 9. februar 2013 at 08:40 #

   Hun lyder som en køn pige :) Pigen på forsiden er så yndig og ja, vi skal da helt klart afprøve nogle af de smukke opskrifter. For du har da helt ret – internettet er de vise sten, ha ha ha…

 4. V. Walleen 8. februar 2013 at 12:54 #

  Ja, det er en vidunderlig strikkebog, men vælg model med omhu. Nogle af dem er temmelig svære. Jeg strikker p.t. Matilda modellen til mine tvillinge børnebørn. Den kunne jeg ikke stå for. Den er egentlig ikke svær, men besværlig, fordi man hele tiden skal strikke tre masker sammen to gange. Det er lidt hårdt for hænderne. Jeg håber resultatet lever op til forventningerne.

  • Mette 9. februar 2013 at 08:37 #

   Tak for tippet – jeg havde det godt lidt på fornemmelsen ud fra bogens forord. Årh, Mathilda-modellen er da også alt for FIN. Det er to heldige børnebørn :) Jeg håber, at resten at strikningen bare kører derudaf…

 5. Kirsten Bladsgaard Jensen 1. juni 2013 at 22:51 #

  Er gået i gang med Flora til mit barnebarn på 6 år. Godt nok er jeg en garvet strikker, men her kunne jeg altså godt have brugt et diagram at strikke efter. masketallet er umuligt at få til at stemme, jeg kikker hele tiden på fotoet og er foreløbelig begyndt helt forfra. Tror jeg selv vil forsøge med at tegne diagram. Er der en anden der har knækket koden?

  • Mette 1. juni 2013 at 22:59 #

   Åh, desværre – jeg har ikke rigtig turde kaste mig over opskrifterne endnu, da jeg havde lidt på fornemmelsen, at sværhedsgraden var høj :-/

 6. Thea 11. juli 2013 at 00:02 #

  Jeg har det præcis som dig Mette mht den her bog! Jeg var egentlig ude efter en anden strikkebog, men da jeg først fik denne i hænderne, var jeg nødt til at have den med hjem. Den er nemlig super lækker!! Jeg købte den fredag i sidste uge og kastede mig straks over den grå Isabell-kjole til min ældste datter. Jeg har slet ikke kunne lægge det fra mig, så jeg mangler faktisk kun et enkelt ærme, før den er færdig. Den bliver bare så fin! Dog har der sneget sig en lille fejl ind i opskriften ifht ærmerne. Der er for mange masker i forhold til mønstret. Jeg løste det ved at strikke ekstra vrang-masker i starten og slutningen af mønstret.
  Jeg har “kun” strikket i knap tre år og jeg var lidt spændt på, om jeg overhovedet kunne finde ud af at læse opskriften. Men det var noget nemmere end jeg havde frygtet.

  Jeg overvejer også at kaste mig over Flora på et tidspunkt, så hvis du har nogen gode råd Kirsten, må du endelig sige til.

  • Mette 27. juli 2013 at 19:42 #

   Ej, hvor er det fedt at høre, Thea :-) Jeg tror vist, jeg må kigge lidt på den bog igen :-)

Skriv et svarWP Like Button Plugin by Free WordPress Templates